Πώς να εγκαταστήσετε το Unreal Engine 4 στο Ubuntu

Ψάχνετε να αναπτύξετε βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή σας Ubuntu χρησιμοποιώντας το Unreal Engine; Εάν ναι, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο κιτ εργαλείων Unreal Engine στο σύστημά σας. Αυτός ο οδηγός θα δείξει πώς να ρυθμίσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Unreal Engine 4 στον υπολογιστή σας Ubuntu.

Σημείωση: Το Unreal Engine 4 είναι δωρεάν για μη εμπορική χρήση. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να δημοσιεύσετε και να πουλήσετε παιχνίδια με αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφή λογαριασμού Epic Games

Θα χρειαστεί να έχετε λογαριασμό Epic Games για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Unreal Engine στο σύστημά σας Ubuntu. Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Epic, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στο oΕπίσημος ιστότοπος της Unreal Engine. Μόλις μεταβείτε στον ιστότοπο, επιλέξτε το κουμπί μενού “Κοινότητα” στο επάνω μέρος της σελίδας

Στη σελίδα Unreal Engine, βρείτε το κουμπί «Σύνδεση» και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Αφού επιλέξετε αυτό το κουμπί, θα δείτε έναν τόνο επιλογών «σύνδεσης». Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Epic, κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεση με την Epic Games» και συνδεθείτε.

  Πώς να περιορίσετε το εύρος ζώνης για ενημερώσεις των Windows στα Windows 10

Εάν δεν έχετε λογαριασμό, επιλέξτε το κουμπί «Εγγραφή» στο κάτω μέρος της σελίδας. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Εγγραφή με email” για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Epic χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email σας.

Διαμόρφωση του λογαριασμού σας στο GitHub

Δυστυχώς, η Epic δεν διανέμει το Unreal Engine μέσω ενός προγράμματος εγκατάστασης με δυνατότητα λήψης. Αντίθετα, θα πρέπει να πάρετε τον κινητήρα απευθείας από το GitHub. Για να γίνει αυτό, ο λογαριασμός σας στο GitHub πρέπει να είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας Epic.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό GitHub. Εάν δεν το κάνετε, κάντε τα εξής. Πρώτα, κατευθυνθείτε προς GitHub.com. Μόλις μπείτε στον ιστότοπο, βρείτε το κουμπί “Εγγραφή” στο επάνω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό GitHub.

Αφού ρυθμίσετε τον νέο σας λογαριασμό GitHub, επιστρέψτε στον ιστότοπο της Epic Games και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το προφίλ σας στην αρχική σελίδα. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Personal” κάτω από το προφίλ σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προσωπικές σας ρυθμίσεις Epic Games.

Μέσα στην περιοχή “Προσωπικά”, βρείτε το κουμπί “Συνδέσεις” στην πλαϊνή γραμμή. Επιλέξτε αυτό το κουμπί για πρόσβαση στις ρυθμίσεις σύνδεσης για το προφίλ σας στα Epic Games. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Λογαριασμοί” για να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδέσεις λογαριασμού.

  Πώς να αλλάξετε το θέμα του δρομέα του ποντικιού στα Windows 10

Στην ενότητα “λογαριασμοί” της περιοχής συνδέσεων, βρείτε το GitHub και κάντε κλικ στο κουμπί “Σύνδεση”. Όταν επιλέγετε το κουμπί “Σύνδεση”, η Epic θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο GitHub με τον λογαριασμό σας στα παιχνίδια Epic.

Λήψη του Unreal Engine 4 στο Ubuntu

Ο μόνος τρόπος για να κατεβάσετε το Unreal Engine 4 στον υπολογιστή σας Linux είναι να χρησιμοποιήσετε το git κλώνος εντολή. Αυτή η εντολή θα πάρει τον πιο πρόσφατο πηγαίο κώδικα για το Unreal Engine 4 και θα τον τοποθετήσει στον υπολογιστή σας.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία λήψης στο Ubuntu, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ανοίξτε το με αυτόν τον τρόπο.

Όταν το παράθυρο του τερματικού είναι ανοιχτό και έτοιμο για χρήση, εγκαταστήστε το git πακέτο στον υπολογιστή σας.

sudo apt install git

Μετά την εγκατάσταση του git πακέτο, θα πρέπει να ρυθμίσετε τον λογαριασμό χρήστη σας με το Git στον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε το επίσημο “Οδηγός έναρξης.” Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης, για τον οποίο μπορείτε να μάθετε εδώ.

  Αυξήστε τη διαφάνεια του μενού Έναρξη και της γραμμής εργασιών στα Windows 10

Θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του Unreal Engine 4 στο σύστημά σας Ubuntu χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή. Θυμήσου; θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο GitHub όταν σας ζητηθεί στο τερματικό και να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό PAC σας ως κωδικό πρόσβασης σύνδεσης.

Σημείωση: για να λειτουργήσει η παρακάτω εντολή, πρέπει να ελέγξετε το email σας και να αποδεχτείτε την πρόσκληση GitHub από την Epic Games για να συμμετάσχετε στο ιδιωτικό τους αποθετήριο Git.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

Η λήψη για το Unreal Engine 4 στο Ubuntu είναι περίπου 8 GB σε μέγεθος. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και αφήστε τον κώδικα να ληφθεί πλήρως.

Δημιουργία Unreal Engine 4 στο Ubuntu

Το πρόγραμμα Unreal Engine πρέπει να κατασκευαστεί για να εγκατασταθεί στο σύστημά σας. Χρησιμοποιήστε το CD εντολή και μετακινηθείτε στον φάκελο “UnrealEngine” στον αρχικό σας κατάλογο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία κατασκευής.

cd ~/UnrealEngine/

Από εδώ, εκτελέστε το σενάριο “Setup.sh” χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή.

./Setup.sh

Αφού εκτελέσετε το αρχείο σεναρίου “Setup.sh”, θα χρειαστεί να εκτελέσετε το σενάριο “GenerateProjectFiles.sh”.

./GenerateProjectFiles.sh

Τέλος, τρέξτε το φτιαχνω, κανω εντολή για μεταγλώττιση του κώδικα στον υπολογιστή σας.

make

Εκτέλεση του Unreal Engine 4 στο Ubuntu

Η εκτέλεση της εφαρμογής Unreal Engine 4 στο σύστημα Ubuntu είναι πολύ απλή. Για να το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε τις παρακάτω εντολές για να το ξεκινήσετε.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor