Τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO

Οι Android OEM είναι διαβόητοι για την εξόντωση εφαρμογών στο παρασκήνιο. Ειδικότερα, το MIUI είχε στο παρελθόν μια επιθετική προσέγγιση βελτιστοποίησης στη βελτιστοποίηση της μπαταρίας. Προτιμά τη διατήρηση μιας μικρής διάρκειας ζωής της μπαταρίας από την κανονική λειτουργία μιας εφαρμογής. Ωστόσο, λόγω αυτής της προσέγγισης, οι ειδοποιήσεις καθυστερούν και μερικές φορές απλώς δεν λαμβάνετε ειδοποίηση αν δεν ανοίξετε την εφαρμογή. Ως εκ τούτου, για να διορθώσουμε ζητήματα ειδοποίησης push στα MIUI 13, 12.5 και 12, καταλήξαμε σε αυτό το σεμινάριο. Θα σας βοηθήσουμε να επιλύσετε το πρόβλημα της καθυστερημένης ειδοποίησης push και να διορθώσετε το μόνιμο σφάλμα ειδοποίησης και σε τηλέφωνα που τροφοδοτούνται με MIUI. Σε αυτήν τη σημείωση, ας προχωρήσουμε και ας μάθουμε πώς να αντιμετωπίζετε προβλήματα ειδοποιήσεων σε τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO.

Διορθώστε ζητήματα Push Notification στο MIUI (2023)

Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε αναφέρει πέντε διαφορετικές μεθόδους για την επίλυση προβλημάτων ειδοποίησης push σε τηλέφωνα MIUI. Είτε πρόκειται για καθυστερημένη ειδοποίηση push είτε για επίμονη ειδοποίηση, έχουμε προσθέσει οδηγίες για την επίλυση και των δύο προβλημάτων.

Οι καλύτερες συμβουλές για τη διόρθωση του ζητήματος καθυστέρησης ειδοποιήσεων στο MIUI

Για να διορθώσετε καθυστερημένες ειδοποιήσεις push στο MIUI, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για κάθε εφαρμογή όπου αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Εδώ, για παράδειγμα, θα δείξω οδηγίες για το WhatsApp, αλλά τα βήματα είναι παρόμοια για όλες τις άλλες εφαρμογές. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

  Πώς να γράψετε ιστορίες χρηστών στο Jira

Ορίστε την άδεια αυτόματης εκκίνησης για εφαρμογές

Για όσους δεν γνωρίζουν, εάν ενεργοποιήσετε την αυτόματη εκκίνηση για μια εφαρμογή στο MIUI, η εφαρμογή θα εκτελείται αυτόματα όταν κάνετε επανεκκίνηση του τηλεφώνου Xiaomi, Redmi ή POCO. Ετσι δουλευει:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και κατευθυνθείτε στην ενότητα “Εφαρμογές”. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις “Άδειες”.

2. Κάτω από τις ρυθμίσεις «Άδειες», μεταβείτε στην ενότητα «Αυτόματη εκκίνηση» και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για τις εφαρμογές που θέλετε να ενεργοποιήσετε κατά την επανεκκίνηση.

3. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο για μεμονωμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής (σε αυτήν την περίπτωση, WhatsApp) και επιλέξτε “Πληροφορίες εφαρμογής” από το αναδυόμενο μενού. Στη συνέχεια, πατήστε την εναλλαγή “Αυτόματη εκκίνηση” και ενεργοποιήστε την. Αυτό θα επιτρέψει στο WhatsApp να εκτελείται αυτόματα μετά από μια επανεκκίνηση.

Χωρίς περιορισμούς στη χρήση της μπαταρίας

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ανοίξτε το “Battery Saver”. Εδώ, επιλέξτε “Χωρίς περιορισμούς”. Η αυστηρή βελτιστοποίηση μπαταρίας του MIUI θα απενεργοποιηθεί για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για άλλες εφαρμογές που λαμβάνουν καθυστερημένες ειδοποιήσεις. Τώρα και μετά, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις push αμέσως.

Κλείδωμα εφαρμογών στο τηλέφωνο Xiaomi

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε κάποιο είδος προβλημάτων ειδοποίησης στη συσκευή MIUI, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα. Θα μπορείτε να κλειδώσετε εφαρμογές χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο και δεν θα σκοτωθούν από το MIUI. Ετσι δουλευει:

  Το Spring Framework εξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια από το συρτάρι εφαρμογών και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” από την επάνω δεξιά γωνία. Μετά από αυτό, πατήστε “Ενίσχυση ταχύτητας”.

2. Στη συνέχεια, πατήστε «Κλείδωμα εφαρμογών» και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για εφαρμογές που δεν θέλετε να κλείσετε κατά την εκκαθάριση της μνήμης RAM. Αυτό θα αποτρέψει το MIUI από το να σκοτώσει τη διαδικασία της εφαρμογής και θα λαμβάνετε πάντα ειδοποιήσεις αμέσως.

Απενεργοποιήστε το MIUI Optimization

Εάν χρησιμοποιείτε το MIUI 12, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις βελτιστοποιήσεις MIUI. Για αυτό, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στο “Σχετικά με το τηλέφωνο” στην κορυφή. Εδώ, πατήστε επανειλημμένα την “έκδοση MIUI” 10 φορές. Αυτό θα ενεργοποιήσει τις Επιλογές προγραμματιστή.

4. Στη συνέχεια, αναζητήστε τον όρο “προγραμματιστής” στις Ρυθμίσεις και ανοίξτε τις “Επιλογές προγραμματιστή”. Τώρα, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος και απενεργοποιήστε το “Ενεργοποίηση MIUI Optimization”. Αυτό είναι.

Ελέγξτε ότι οι ειδοποιήσεις εφαρμογών είναι ενεργοποιημένες

Τέλος, εάν είστε κάποιος που δεν λαμβάνει ειδοποιήσεις για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, σας προτείνουμε να ελέγξετε ξανά τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας που τροφοδοτείται με MIUI. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα “Ειδοποιήσεις και κέντρο ελέγχου”. Στη συνέχεια, μεταβείτε στις “Ειδοποιήσεις εφαρμογών” εδώ.

2. Στην επόμενη σελίδα, θα δείτε μια πλήρη λίστα εφαρμογών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή για εφαρμογές για τις οποίες θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Επίσης, κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα της εφαρμογής και ελέγξτε τις ρυθμίσεις για συγκεκριμένα κανάλια ειδοποιήσεων.

  Πώς να μεταδώσετε το "Sherlock" του BBC χωρίς καλώδιο

Πώς να διορθώσετε το επίμονο πρόβλημα ειδοποίησης στο MIUI

Στο MIUI, ιδιαίτερα οι συσκευές που εκτελούν MIUI 12.5 έχουν αυτό το ενοχλητικό σφάλμα επίμονης ειδοποίησης που εμφανίζει την ειδοποίηση πολυμέσων ακόμα και αφού κλείσετε την εφαρμογή και την διαγράψετε από την οθόνη επισκόπησης. Για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, πρέπει να ρυθμίσουμε το ADB και να εκτελέσουμε μια εντολή για να απενεργοποιήσουμε τη μόνιμη ειδοποίηση. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα και κύρια, ρυθμίστε το ADB στον υπολογιστή σας και συνδέστε τη συσκευή Xiaomi μέσω ενός καλωδίου USB στον υπολογιστή.

2. Στη συνέχεια, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε τη σύνδεση. Εάν επιστρέψει έναν σειριακό αριθμό, μπορείτε να πάτε. Εάν εμφανιστεί η ένδειξη “Μη εξουσιοδοτημένη” ή εμφανίσει μια κενή έξοδο, ακολουθήστε τον παραπάνω συνδεδεμένο οδηγό και ρυθμίστε σωστά το ADB.

adb devices

3. Στη συνέχεια, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να απενεργοποιήσετε τη μόνιμη ειδοποίηση στο MIUI. Τέλος, επανεκκινήστε το smartphone σας και το πρόβλημα ειδοποίησης θα πρέπει να διορθωθεί.

adb shell settings put secure qs_media_resumption 0

Επίλυση ζητημάτων Push Notification στο MIUI αμέσως

Αυτά είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διορθώσετε ζητήματα που σχετίζονται με ειδοποιήσεις push στο MIUI στο τηλέφωνό σας Xiaomi. Στο MIUI 14, το πρόβλημα ειδοποίησης έχει επιδιορθωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σεμινάριο για να κάνετε τις αλλαγές εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να καταργήσετε το MIUI και να καταργήσετε εφαρμογές και υπηρεσίες που τροφοδοτούν πόρους, κατευθυνθείτε στον συνδεδεμένο οδηγό μας. Επιπλέον, για να διαγράψετε “Άλλα” αρχεία σε συσκευές Xiaomi, ακολουθήστε το σεμινάριο μας και ελευθερώστε σημαντικό αποθηκευτικό χώρο. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.