Τα PowerToys των Windows 10 αποκτούν εκκίνηση και επανασχεδιασμό πληκτρολογίου

Αγαπάμε PowerToys της Microsoft, μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα συλλογή χρήσιμων βοηθητικών προγραμμάτων για τα Windows 10. Με την κυκλοφορία του PowerToys 0.18 σήμερα, η Microsoft προσθέτει μια εφαρμογή εκκίνησης «PowerToys Run» και μια διαχείριση συντομεύσεων πληκτρολογίου.

Το PowerToys Run είναι ένα κλασικό πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών που βασίζεται σε πληκτρολόγιο—μπορεί να αλλάξει και σε εκτελούμενες εφαρμογές. Μοιάζει πολύ με το Spotlight σε Mac και μοιάζει με μια πιο μοντέρνα αντικατάσταση της συντόμευσης πληκτρολογίου Win+R.

Σε αντίθεση με την τυπική δυνατότητα αναζήτησης στο μενού Έναρξη των Windows 10, έχει να κάνει με την εκκίνηση εφαρμογών και αρχείων, όχι την αναζήτηση στον Ιστό με το Bing. Και, σε αντίθεση με το τυπικό παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, έχει ενσωματωμένες δυνατότητες αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε μια εφαρμογή με το όνομα.

  Λείπει η εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows 10; Δείτε πώς να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Photos

Το PowerToys Run θα διαθέτει επίσης προσαρμόσιμα πρόσθετα, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες όπως αριθμομηχανή ή λεξικό. Η Microsoft εξηγεί τις λεπτομέρειες σε αυτό Έγγραφο σχεδιασμού εκτοξευτή.

Αυτή είναι μια μακέτα της διεπαφής PowerToys Run. Η τελική έκδοση θα φαίνεται διαφορετική.

Η PowerToys θα αποκτήσει επίσης έναν επαναχαρτογραφητή πλήκτρων πληκτρολογίου με το όνομα “Keyboard Shortcut Manager” για επαναχάρτιση μεμονωμένων πλήκτρων και συντομεύσεων πολλών πλήκτρων. Θα είναι πιο ισχυρό από το SharpKeys και πιο φιλικό προς το χρήστη από το AutoHotkey για αυτήν την εργασία.

Όπως το SharpKeys, το οποίο αντιστοιχίζει ξανά τα κλειδιά μέσω του Μητρώου των Windows, το Keyboard Shortcut Manager θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε ξανά ένα μεμονωμένο κλειδί σε ένα άλλο μεμονωμένο κλειδί. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε το Caps Lock να λειτουργεί ως Shift ή κάτι άλλο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης στα Windows 10

Όπως και με το AutoHotkey, θα μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις ενσωματωμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου των Windows. Θέλετε να κάνετε τα Windows να κλειδώνουν την οθόνη αντί να ανοίγουν τη γραμμή παιχνιδιών όταν πατάτε τα Windows+G; Μπορείτε να το κάνετε και από αυτήν τη διεπαφή.

Αυτή είναι μια πρώιμη έκδοση του εργαλείου Διαχείριση πληκτρολογίου στο PowerToys. Η διεπαφή του μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Αυτές οι νέες δυνατότητες ανακοινώθηκαν στο Build 2020, αλλά η Microsoft θα συνεχίσει να προσθέτει περισσότερα χρήσιμα εργαλεία στα PowerToys αυτό το καλοκαίρι. Μια «πλήρης» έκδοση του PowerToys 1.0 αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2020. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε όλα όσα προσθέτει η Microsoft στο μέλλον.

  Πώς να αφαιρέσετε το εικονίδιο του Κέντρου μεταφόρτωσης του Microsoft Office στα Windows 10