Πώς να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης στα Windows 10

Στα λειτουργικά συστήματα αρέσει να ανακοινώνουν όταν έχουν μόλις εκκινηθεί. Το κάνουν με ένα σύντομο κουδούνισμα που, αν είναι μέσα στη νύχτα, μπορεί να ξυπνήσει όλους στο σπίτι. Ένας τρόπος για να ακούτε αυτόν τον ήχο είναι να συνδέσετε ακουστικά στο σύστημά σας ή να τα απενεργοποιήσετε όταν το τερματίζετε. Φυσικά, και τα δύο απαιτούν να κάνετε προληπτικά κάτι για να το αντιμετωπίσετε. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το απενεργοποιήσετε. Τα Windows είχαν έναν τρόπο να το κάνουν αυτό από τα Windows XP, πιθανώς και πριν από αυτό. Δεν είναι διαφορετικό τώρα. μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης στα Windows 10 μέσω των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων ήχου. Να πώς.

  Πώς να προσθέσετε μια επικάλυψη στο OBS στα Windows 10

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο «Υλικό και Ήχος». Στην οθόνη Υλικό και Ήχος, κάντε κλικ στο «Ήχος».

Στη συνέχεια, στο παράθυρο Ήχος, μεταβείτε στην καρτέλα ‘Ήχοι’. στην ενότητα “Συμβάντα προγράμματος” θα δείτε ένα πλαίσιο ελέγχου που ονομάζεται “Αναπαραγωγή ήχου εκκίνησης των Windows”. Αποεπιλέξτε το και κάντε κλικ στο «Ok».

Αυτή η ρύθμιση λειτουργεί σε βάση ανά χρήστη. όταν απενεργοποιείτε τον ήχο εκκίνησης για έναν χρήστη, δεν απενεργοποιείται αυτόματα για όλους τους άλλους χρήστες. Στα Windows 10, ο ήχος εκκίνησης αναπαράγεται αφού ο χρήστης περάσει την οθόνη σύνδεσης. Αυτό επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να περιορίσει αυτήν την επιλογή ανά χρήστη. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τον ήχο εκκίνησης στα Windows 10 για όλους τους χρήστες, πρέπει να το κάνετε για κάθε λογαριασμό ξεχωριστά.

  Δημιουργήστε Screencasts και μεταφορτώστε τα απευθείας στο YouTube [Windows]

Οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows είχαν αυτήν την επιλογή στην ενότητα “Συμβάντα προγράμματος”. Για να απενεργοποιήσουν τον ήχο εκκίνησης, οι χρήστες έπρεπε να επιλέξουν τον ήχο «Έναρξη των Windows» κάτω από την ομάδα ήχων «Windows». Αφού επιλεγεί, θα πρέπει να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού στο κάτω μέρος αυτού του παραθύρου και να επιλέξετε “Καμία” από τις επιλογές που αναφέρονται. Αυτό ουσιαστικά απενεργοποίησε τον ήχο εκκίνησης. Και πάλι, ήταν μια ρύθμιση που λειτουργούσε σε βάση ανά χρήστη.

Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε σίγαση του ήχου εκκίνησης, αλλά με τα Windows 10, είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνετε, ακυρώνοντας έτσι την ανάγκη για μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή.

  Αλλάξτε την προεπιλεγμένη θέση για την αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης στα Windows 10