Τα 5 καλύτερα πούλια συμβατότητας παιχνιδιών

Πώς ξέρετε εάν ένα παιχνίδι είναι συμβατό με το σύστημά σας; Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι εκπληκτικά περίπλοκη, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ένα παιχνίδι θα λειτουργήσει στον υπολογιστή σας είναι χρησιμοποιώντας έναν έλεγχο συμβατότητας παιχνιδιού.

Το εργαλείο Έλεγχος συμβατότητας παιχνιδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το παιχνίδι σας λειτουργεί με όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές συσκευές.

Τι είναι ο Έλεγχος συμβατότητας παιχνιδιών;

Ένα εργαλείο ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να διασφαλίσει ότι η εμπειρία του παιχνιδιού είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Είτε θέλετε να παίξετε παιχνίδια με φίλους ή την οικογένειά σας είτε να παίξετε μόνοι σας, αυτό το εργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα και να τα διορθώσετε πριν προκαλέσουν προβλήματα.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες είναι το crash. Είτε ασυμβατότητα προγράμματος οδήγησης είτε κάτι πιο σοβαρό, τα σφάλματα παιχνιδιού μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικά και να καταστρέψουν την εμπειρία σας. Χρησιμοποιώντας έναν έλεγχο συμβατότητας παιχνιδιού, μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα συμβατότητας που προκαλούν σφάλματα και να τα διορθώσετε προτού προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα.

Τα εργαλεία ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών σάς επιτρέπουν να δοκιμάσετε τη συμβατότητα του παιχνιδιού σας με όλες τις διαμορφώσεις, τα περιφερειακά και τα λειτουργικά συστήματα για μέγιστη απόδοση. Μπορείτε να αποφύγετε πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εμπειρία σας ελέγχοντας τη συμβατότητα.

Πώς λειτουργούν τα εργαλεία ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών;

Τα εργαλεία ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών συνδυάζουν ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης υπολογιστή και μια βάση δεδομένων που περιέχει απαιτήσεις συστήματος για όλους τους δημοφιλείς τίτλους. Παρόμοια με ένα σημείο αναφοράς για υπολογιστή, ένας έλεγχος συμβατότητας παιχνιδιών ελέγχει τον υπολογιστή σας κάτω από συγκεκριμένους προκαθορισμένους φόρτους εργασίας και τον κατατάσσει μεταξύ άλλων υπολογιστών που έχουν υποβληθεί στις ίδιες δοκιμές.

Αφού συγκρίνει τα αποτελέσματα των δοκιμών με τις απαιτήσεις συστήματος του παιχνιδιού, βρίσκει τα παιχνίδια που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας. Ορισμένα σημεία αναφοράς ενδέχεται επίσης να εμφανίζουν τη λίστα των δημοφιλών τίτλων που μπορεί να τρέξει ο υπολογιστής σας.

Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα διόρθωσης σφαλμάτων που μπορεί να διορθώσει αυτόματα τυχόν σφάλματα. Αυτό διευκολύνει τους παίκτες να κάνουν τα παιχνίδια τους να λειτουργούν σωστά χωρίς να ξοδεύουν ώρες προσπαθώντας να τα επιδιορθώσουν χειροκίνητα.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των διαδικτυακών παιχνιδιών, οι πιθανοί παίκτες πρέπει να γνωρίζουν εάν το σύστημά τους είναι συμβατό με ένα παιχνίδι. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Εργαλείο ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή όχι.

Γιατί πρέπει να εξετάσετε τον έλεγχο συμβατότητας παιχνιδιών;

Μπορεί να υποστηρίξετε ότι μια απλή αναζήτηση στο google μπορεί να δείξει τις ελάχιστες απαιτήσεις για έναν τίτλο, οπότε ποιο είναι το νόημα να χρησιμοποιείτε έναν έλεγχο συμβατότητας παιχνιδιού; Τώρα, φανταστείτε μια κατάσταση όπου θέλετε να γνωρίζετε όλους τους δημοφιλείς τίτλους που υποστηρίζει ο υπολογιστής σας. Τι θα κάνατε αν δεν γνωρίζατε για τους ελέγχους συμβατότητας;

Θα ελέγχετε χειροκίνητα τις ελάχιστες προδιαγραφές για κάθε δημοφιλή τίτλο σε σχέση με το υλικό που διαθέτετε και στη συνέχεια θα ετοιμάζατε μια λίστα.

Πρώτον, αυτή η εξαιρετικά κουραστική μέθοδος λειτουργεί μόνο για το κοινό με γνώσεις τεχνολογίας που γνωρίζει επακριβώς το υλικό του και την ιεραρχία των ονομάτων υλικού. Η εκμάθηση ολόκληρης της ιεραρχίας του υλικού υπολογιστή για να απαντήσετε σε μια ερώτηση ναι/όχι (αν ένα παιχνίδι τρέχει στον υπολογιστή σας ή όχι;) φαίνεται σαν μια τρομερή ανταλλαγή.

  Ένα φύλλο εξαπάτησης για εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο για το iPhone σας

Επιπλέον, η απόδοση του υλικού μπορεί να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου και δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για την τρέχουσα έκδοση χωρίς ένα κατάλληλο σημείο αναφοράς.

Ένας έλεγχος συμβατότητας παιχνιδιού διασφαλίζει ότι παραμένετε απόλυτα σίγουροι για τη συμβατότητα ενός παιχνιδιού με το σύστημά σας πριν το αγοράσετε. Επιπλέον, εξοικονομεί έναν τόνο από το χρόνο σας και μπορείτε να αποκτήσετε μια ολόκληρη σειρά παιχνιδιών που μπορείτε να παίξετε στον υπολογιστή σας.

Οι έλεγχοι συμβατότητας παιχνιδιών διευκολύνουν τη κουραστική εργασία της μη αυτόματης αντιστοίχισης των απαιτήσεων του συστήματος συγκρίνοντας, αλλά η ακρίβεια γίνεται βασικός παράγοντας για σωστά δεδομένα συμβατότητας. Ακολουθούν μερικοί έλεγχοι συμβατότητας παιχνιδιών τους οποίους πρέπει να ελέγξετε για τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας.

Τα καλύτερα εργαλεία ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελέσει τα πιο πρόσφατα παιχνίδια είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών. Ένα εργαλείο ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών θα αναλύσει το υλικό και το λογισμικό του υπολογιστή σας για να δει αν είναι έτοιμος να παίξει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις παιχνιδιών. Αυτό μπορεί να αποτρέψει πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εμπειρία παιχνιδιού σας.

Στην αγορά είναι διαθέσιμα διάφορα εργαλεία ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών, επομένως είναι απαραίτητη η επιλογή ενός που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Ορισμένες εταιρείες εστιάζουν στην εύρεση προβλημάτων με τον υπολογιστή σας, ενώ άλλες παρέχουν πιο γενικές πληροφορίες.

Ένα λιγότερο ολοκληρωμένο εργαλείο μπορεί να είναι τέλειο αν ενδιαφέρεστε για παλαιότερα παιχνίδια. Αντίθετα, θα χρειαστείτε ένα πιο ικανό πούλι παιχνιδιών για τους σύγχρονους τίτλους AAA.

Το λογισμικό Game Compatibility Checker έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η εποχή της χρήσης απλών προγραμμάτων που βασίζονται σε DOS για τη μέτρηση των ρυθμών καρέ και των κρίσιμων στατιστικών, όπως τα καρέ ανά δευτερόλεπτο, έχουν περάσει.

Σήμερα, υπάρχουν αρκετά ολοκληρωμένα προγράμματα διαθέσιμα που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, όλα σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους παίκτες να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία παιχνιδιού τους και μερικά από αυτά δίνονται παρακάτω:

Μπορείς να το τρέξεις

Το Can You RUN it (CYRI) είναι ένας από τους πιο ευέλικτους ελέγχους συμβατότητας παιχνιδιών με πολλές άλλες δυνατότητες πέρα ​​από το ότι είναι ένας αξιόπιστος αναλυτής υπολογιστή. Το CYRI εκτελεί ένα εκτεταμένο σημείο αναφοράς προτού σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως “Οι λεπτομέρειες του υπολογιστή μου”, “Βαθμολογήστε τον υπολογιστή μου”, “Τι θα το εκτελέσει” και άλλα.

Μερικές φορές απλά θέλετε να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί έναν συγκεκριμένο τίτλο, όπως το Elden Ring ή το Call of Duty: Warzone, και το CYRI σας επιτρέπει να ελέγξετε τη συμβατότητα του παιχνιδιού μόλις μπείτε στον ιστότοπο. Πρέπει να εισαγάγετε τον τίτλο στη γραμμή αναζήτησης και να πατήσετε ‘Μπορείτε να το εκτελέσετε;’.

Στη συνέχεια, το CYRI αναλύει τον υπολογιστή σας και τον αξιολογεί με τις ελάχιστες και απαιτούμενες προδιαγραφές για το παιχνίδι. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή αναφορά για τα εξαρτήματα του υπολογιστή που γίνονται εμπόδιο και ποια είναι στο ίδιο επίπεδο με τις απαιτήσεις.

Μπορείτε να δείτε προτάσεις για τις καλύτερες αναβαθμίσεις στοιχείων για τον υπολογιστή σας, ώστε να έχετε τις επιθυμητές προδιαγραφές για την εκτέλεση του αγαπημένου σας τίτλου.

Στη συνέχεια, λαμβάνετε το “Πόσα παιχνίδια μπορώ να τρέξω;” χαρακτηριστικό, το οποίο σας δίνει ολόκληρη τη λίστα των παιχνιδιών που μπορεί να υποστηρίξει ο υπολογιστής σας.

  Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση email στο Gmail

Το CYRI αναλύει τον υπολογιστή σας έναντι 8.500 από τους πιο δημοφιλείς τίτλους, όπως Far Cry, Forza, RDR2 και άλλα, και φέρνει μια λεπτομερή αναφορά συμβατότητας με ελάχιστες και προτεινόμενες απαιτήσεις.

Σημείο αναφοράς παιχνιδιών υπολογιστή

Το PC Game Benchmark είναι ένα εργαλείο λογισμικού που μπορεί να μετρήσει την απόδοση του συστήματος παιχνιδιών υπολογιστή σας. Έχει σχεδιαστεί για Windows 7/8/10/11 και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστότοπό τους. Το PC Game Benchmark εκτελεί μια σειρά από συγκεκριμένες δοκιμές παιχνιδιών υπολογιστή, μετρώντας το χρόνο ολοκλήρωσης κάθε κουίζ και παρέχοντας μια βαθμολογία για το σύστημά σας. Αυτή η βαθμολογία χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τον υπολογισμό μιας συνολικής κατάταξης απόδοσης.

Το PC Game Benchmark είναι το τέλειο εργαλείο για τον απόλυτο παίκτη. Αυτό το λογισμικό προσφέρει πολλές μοναδικές δυνατότητες που το ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του PC Game Benchmark είναι η ικανότητά του να εντοπίζει αυτόματα το υλικό σας, να παρέχει βέλτιστες ρυθμίσεις και να συγκρίνει πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα. Αυτό το καθιστά ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τη σύγκριση των επιδόσεων μεταξύ διαφορετικών παιχνιδιών.

Το PC Game Benchmark είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα εργαλεία που διατίθενται για παίκτες που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους. Επιπλέον, το PC Game Benchmark διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης που σας επιτρέπει να συγκρίνετε την απόδοσή σας με άλλους χρήστες παγκοσμίως. Αυτό είναι πολύτιμο για τη μέτρηση της προόδου σας και την παρακολούθηση των βελτιώσεών σας με την πάροδο του χρόνου.

Το PC Game Benchmark διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών που είναι όλα εντελώς δωρεάν για λήψη. Μερικά δημοφιλή παιχνίδια στο PC Game Benchmark περιλαμβάνουν το GTA 5, το Red Dead Redemption2, το Fifa 2022 και πολλά άλλα. Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν αναζητάτε μεγάλη διασκέδαση για να ξεκινήσετε να παίζετε αμέσως.

Συζήτηση για το παιχνίδι

Αυτός ο έλεγχος συμβατότητας παιχνιδιών είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για να προσδιορίσετε ποια βιντεοπαιχνίδια είναι συμβατά μεταξύ τους. Το Game Debate είναι το εύχρηστο εργαλείο της κοινότητας τυχερών παιχνιδιών που βοηθά τους παίκτες να αποφύγουν την αγορά ασυμβίβαστων βιντεοπαιχνιδιών.

Το Game-Debate αποτελείται από μια σειρά ερωτήσεων που σας βοηθούν να προσδιορίσετε ποια βιντεοπαιχνίδια είναι συμβατά μεταξύ τους. Το Game Compatibility Checker προσφέρει επίσης μια βαθμολογία συμβατότητας για κάθε παιχνίδι, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα κατάλληλο παιχνίδι για το σύστημά σας.

Το εργαλείο παρέχει έναν αξιόπιστο τρόπο για να ελέγξετε τα παιχνίδια σας για να δείτε εάν είναι συμβατά με τις σύγχρονες εκδόσεις των Windows ή όχι. Το εργαλείο Έλεγχος συμβατότητας παιχνιδιών είναι εύκολο στη χρήση και έχει πολλές μοναδικές δυνατότητες.

Μπορεί να σαρώσει για διενέξεις παιχνιδιών, να ελέγξει για ενημερώσεις παιχνιδιών και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του παιχνιδιού. Το εργαλείο μπορεί επίσης να προσφέρει συμβουλές για τον τρόπο επίλυσης κοινών προβλημάτων. Η συσκευή έχει διαμορφωθεί ρητά για χρήση με Windows και δεν θα λειτουργεί σε Mac ή Linux.

Μερικά δημοφιλή παιχνίδια στο Game-Debate περιλαμβάνουν το Marvel Spiderman Remastered, το Call-Of-Duty: Modern Warfare 2, το Fifa23 και πολλά άλλα.

Αν ψάχνετε για μεγάλη διασκέδαση για να ξεκινήσετε να παίζετε αμέσως, θα πρέπει να δείτε αυτά τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι προσφέρει μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία που σας διασκεδάζει για ώρες.

Ο ατμός της Valve

Το εργαλείο ελέγχου συμβατότητας παιχνιδιών της Valve επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν παιχνίδια που συνεργάζονται καλά. Ελέγχει εάν δύο παιχνίδια έχουν συμβατά χειριστήρια, γραφικά και gameplay. Εάν δεν το κάνουν, ο Έλεγχος συμβατότητας θα σας πει ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψηφιακού και οπτικού ζουμ;

Αυτό το εργαλείο ελέγχου συμβατότητας όχι μόνο βρίσκει συμβατά παιχνίδια, αλλά παρέχει επίσης συστάσεις για τον βέλτιστο τρόπο αναπαραγωγής του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, εάν παίζετε ένα παιχνίδι στο Xbox One και θέλετε να το παίξετε στο PlayStation 4, ο έλεγχος συμβατότητας συνιστά να αλλάξετε την ανάλυση σε PlayStation 4. Ο έλεγχος συμβατότητας είναι επίσης εξαιρετικός για την εύρεση νέων παιχνιδιών.

Το εργαλείο συμβατότητας της Valve σάς επιτρέπει να ελέγχετε εάν ένα παιχνίδι θα λειτουργεί με άλλους παίκτες στην ομάδα σας Steam ή όχι. Ανεξάρτητα από το τι λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούν. Είναι διαθέσιμη ως αυτόνομη εφαρμογή για Windows ή Mac και είναι δωρεάν για λήψη.

Το εργαλείο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους παίκτες να καθορίσουν εάν ένα παιχνίδι που θέλουν να αγοράσουν θα λειτουργήσει στο σύστημά τους ή όχι. Ο ιστότοπος παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, όπως ποια παιχνίδια είναι συμβατά με τα Windows 10 και ποια παιχνίδια είναι συμβατά με το PlayStation 4. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες επειδή επιτρέπουν στους παίκτες να αγοράζουν παιχνίδια χωρίς να ανησυχούν για προβλήματα συμβατότητας.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με καταστάσεις επαληθευμένες από το Steam, όπως το Shotgun King, το Team Fortress 2, το Rogue Legacy 2 και πολλά άλλα. Για να μην αναφέρουμε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά.

Speccy

Το Speccy είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δείτε εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός με τα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Λειτουργεί ελέγχοντας τις απαιτήσεις υλικού και λογισμικού για το παιχνίδι και στη συνέχεια παρέχοντας μια λίστα συμβατών εκδόσεων. Το Speccy μπορεί επίσης να σας πει εάν η κάρτα γραφικών σας είναι ενημερωμένη και εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις ή επιδιορθώσεις παιχνιδιού.

Το Speccy είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία παιχνιδιού σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε ποια παιχνίδια λειτουργούν καλύτερα στον υπολογιστή σας. Το Speccy διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη δυνατότητα συγκριτικής αξιολόγησης για να δείτε την απόδοση του υπολογιστή σας σε σύγκριση με τα μηχανήματα άλλων χρηστών. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας ή να δείτε ποια παιχνίδια θα τρέχουν καλύτερα στον υπολογιστή σας.

Το Speccy επιτρέπει στους παίκτες να δοκιμάσουν τη συμβατότητα των παιχνιδιών τους πριν τα αγοράσουν. Μπορούν να τρέξουν το παιχνίδι στον υπολογιστή τους και να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τα τυπικά εφέ που παρέχει το παιχνίδι.

Αυτό θα τους επέτρεπε να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με το παιχνίδι και εάν είναι πιθανό να λειτουργήσει ή όχι στο σύστημά τους. Δεν είναι μόνο χρήσιμο για παίκτες που διαθέτουν παιχνίδια, αλλά είναι επίσης χρήσιμο για άτομα που αναζητούν νέα παιχνίδια.

Ο ελεγκτής συμβατότητας Speccy είναι συμβατός με ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών. Μερικοί δημοφιλείς τίτλοι περιλαμβάνουν το Grand Theft Auto V, το Call of Duty: Black Ops III και το Halo 5: Guardians.

συμπέρασμα

Είτε είστε σκληροπυρηνικός παίκτης είτε απλά κάποιος που του αρέσει να παίζει κάθε τόσο, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε οτιδήποτε σχετίζεται με gaming είναι να ελέγξετε για συμβατότητα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς. Μόλις βρείτε το κατάλληλο εργαλείο, χρησιμοποιήστε το τακτικά για να είστε ενημερωμένοι για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και αλλαγές του παιχνιδιού.

Μερικά από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης συμβατότητας περιλαμβάνουν το PC Game Benchmark, το Game-Debate, το Speccy και το Rock Paper Shotgun, που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε όλα τα παιχνίδια που έχετε εγκαταστήσει και παίξει. Είναι εύχρηστα και προσφέρουν πληθώρα πληροφοριών που μπορεί να είναι χρήσιμες για τη διασφάλιση της συμβατότητας, η οποία επηρεάζει τη συνολική απόδοση του παιχνιδιού σας.

Τώρα μπορείτε να διαβάσετε για τα καλύτερα παιχνίδια GOG δωρεάν.