Τα 5 καλύτερα Docks για χρήση σε Linux

Είστε λάτρης του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες Mac OS αλλάζουν μεταξύ εφαρμογών; Θέλετε να εγκαταστήσετε μια βάση σύνδεσης για να μιμηθείτε αυτήν την εμπειρία, αλλά δεν είστε σίγουροι ποια είναι η καλύτερη για χρήση; Είναι κατανοητό, καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές. Από απλές αποβάθρες, έως περίπλοκες. Το Linux έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον θέλει να κάνει μια επιφάνεια εργασίας Linux να μοιάζει με το macOS. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήσαμε μια λίστα με τα καλύτερα docks για χρήση στο Linux.

Θα εξετάσουμε τις επιμέρους δυνατότητες που έχει κάθε βάση και την περίπτωση χρήσης για κάθε βάση, τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας που υποστηρίζουν και πολλά άλλα!

1. Σανίδα

Σανίδα έχει κερδίσει τον τίτλο του «απλούστερου dock στο Linux». Η αποβάθρα είναι αρκετά απλή. Δεν απαιτείται διαμόρφωση για να λειτουργήσει σωστά και δεν απαιτούνται πρόσθετα για την πλήρη εμπειρία. Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που λαμβάνετε με αυτό το dock το οποίο είναι απίστευτα ελκυστικό για πολλούς χρήστες Linux, ειδικά εκείνους που θέλουν να αναπαράγουν την εμπειρία του Apple Mac OS στην αγαπημένη τους διανομή.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, ο κύριος στόχος του Plank είναι να προσφέρει μια σταθερή εμπειρία εκτοξευτή. Η υποκείμενη τεχνολογία που συνθέτει αυτό το Dock χρησιμοποιείται επίσης στο Docky (εκεί όπου πηγαίνουν όλα τα φανταχτερά πρόσθετα). Αν απλώς ψάχνετε για μια σταθερή βάση σύνδεσης εφαρμογών για Linux και δεν σας ενδιαφέρουν τα πρόσθετα, ελέγξτε το Plank έξω!

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Linux και Unix;

2. Αποβάθρα

Αποβάθρα είναι ένα πρόγραμμα εκκίνησης εφαρμογών Linux που δημιουργήθηκε από τους ίδιους προγραμματιστές που δημιούργησαν το Plank. Το Docky εστιάζει στην παροχή προηγμένων λειτουργιών, ενώ το Plank στην απλότητα. Οι δυνατότητες που περιλαμβάνονται στο dock εφαρμογής Docky περιλαμβάνουν υποστήριξη για θέματα και skins, διάφορες διαφορετικές λειτουργίες απόκρυψης, ενσωμάτωση zeitgeist, υποστήριξη ενδείξεων επιφάνειας εργασίας και πολλά άλλα!

Δοκιμάστε το Docky αν σας αρέσει το Plank αλλά εύχεστε να μην του λείπουν τόσο χαρακτηριστικά.

3. Latte Dock

Τα περισσότερα docks στο Linux κατασκευάζονται με γνώμονα τους επιτραπέζιους υπολογιστές GTK, όχι Latte Dock. Αντίθετα, αυτό το dock επικεντρώνεται γύρω από τα ίδια εργαλεία και στοιχεία που συνθέτουν το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma 5. Ως αποτέλεσμα, φαίνεται σαν το σπίτι σε οποιαδήποτε εγκατάσταση του KDE.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα dock σε αυτήν τη λίστα, το Latte Dock μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά το πάνελ σας εξ ολοκλήρου επειδή υποστηρίζει γραφικά στοιχεία KDE Plasma και όλους τους εκτοξευτές εφαρμογών. Εκτός από την υποστήριξη για γραφικά στοιχεία, υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως: διαφορετικές λειτουργίες απόκρυψης, υποστήριξη για πολλαπλές βάσεις στην οθόνη, υποστήριξη πολλαπλών οθονών, διάφορες προκαθορισμένες διατάξεις βάσης σύνδεσης, υποστήριξη θεμάτων κ.λπ.

  Πώς να δημιουργήσετε προβολές διαφανειών DVD σε Linux με φαντασία

Το Latte Dock είναι πολύ διαμορφώσιμο και είναι μια τέλεια προσθήκη για οποιονδήποτε λάτρη του KDE Plasma που αναζητά έναν εκτοξευτή εφαρμογών στερεάς βάσης.

4. Avant Window Navigator

Υπάρχουν πολλά docks εφαρμογών στο Linux, αλλά ένα από τα παλαιότερα που κυκλοφορούν είναι το Avant Window Navigator. Οι χρήστες Linux που αναζητούν μια βάση σύνδεσης έλεγαν πάντα καλά λόγια για αυτό, ειδικά επειδή λειτουργεί πολύ ομαλά και δεν καταλαμβάνει πολλή μνήμη RAM.

Εκτός από το ότι είναι πολύ αποτελεσματικό, το dock AWN έχει πολλές δυνατότητες να προσφέρει, κυρίως: υποστήριξη θεμάτων, διαφορετικές λειτουργίες προβολής βάσης (λειτουργία 3D, curve mode, edgy mode κ.λπ.), μια λειτουργία επέκτασης που επιτρέπει στον χρήστη να γυρίσει το συνδέστε σε ένα μακρύ πάνελ, ομαδοποίηση παραθύρων και υποστήριξη για πολλές διαφορετικές προσθήκες.

Δεν είναι μυστικό ότι το Avant Window Navigator γερνάει. Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο για κάποιους, αλλά τελικά οι άνθρωποι δεν πρέπει να το βλέπουν ως αρνητικό. Το AWN υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ σταθερό, σταθερό και αξιόπιστο dock εφαρμογών με πολλές δυνατότητες και πρόσθετα.

5. Αποβάθρα Καΐρου

Ίσως ένα από τα καλύτερα dock στο Linux για να «μιμηθεί» την εμφάνιση και την αίσθηση του Dock για Mac OS είναι Αποβάθρα Καΐρου. Οι προγραμματιστές προσπαθούν πολύ σκληρά να το αντικαταστήσουν για τους χρήστες Mac (και τους οπαδούς της Apple) και να αποκτήσουν μια παρόμοια εμπειρία σύνδεσης εφαρμογών. Φτάνουν ακόμη και στο σημείο να αντιγράφουν τις ρυθμίσεις κινούμενων εικόνων που χρησιμοποιεί η Apple, καθώς και τη συνολική αίσθηση της Apple.

  Πώς να εκτελέσετε το SpeedTest από το τερματικό Linux

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο θέμα εμφάνισης, καθώς το Cairo Dock έχει μια τεράστια λίστα χαρακτηριστικών, κυρίως: δυνατότητα χρήσης πολλαπλών αποβάθρων, επέκταση των αποβάθρων σε πάνελ, διαφορετικές λειτουργίες κινούμενης εικόνας. Το Cairo Dock έχει επίσης υποστήριξη για πρόσθετα, μενού εφαρμογών, ακόμη και λειτουργία πίνακα.

Προφανώς, λόγω διαφορών στα θέματα, το Cario Dock δεν μοιάζει πανομοιότυπο με το dock για Mac. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να κάνει συγκρίσιμη δουλειά και με το τέλειο θέμα GTK, ταιριάζει απόλυτα. Όποιος θέλει να μετατρέψει τον επιτραπέζιο υπολογιστή του Linux σε κάτι σαν Mac (που δεν του αρέσει το Docky/Plank) θα πρέπει να το κάνει.

συμπέρασμα

Από τότε που το Mac OS έγινε το ωραίο λειτουργικό σύστημα, όλοι προσπάθησαν να εξάγουν λειτουργίες από αυτό για να τις χρησιμοποιήσουν ως δικές τους. Οι αποβάθρες εφαρμογών δεν αποτελούν εξαίρεση. Με τα χρόνια, όλο και περισσότερες αποβάθρες εφαρμογών εμφανίστηκαν στο Linux, και τώρα ακόμη και ορισμένες κύριες διανομές Linux μπαίνουν στο παιχνίδι.

Η αφθονία των επιλογών μπορεί να φαίνεται σαν κάτι κακό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Τα Docks γίνονται πολύ καλά στο Linux και οι δυνατότητες που προσφέρουν το επιβεβαιώνουν. Η προσαρμογή είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Linux και χωρίς διαφορετικούς εκτοξευτές και πίνακες για εγκατάσταση από τους χρήστες, το Linux δεν θα ξεχώριζε!