Τα 17 πιο ακριβά NFT όλων των εποχών

Ας δούμε μερικά NFT που έδωσαν έναν εντελώς νέο ορισμό στη λέξη “Ακριβό”.

Θα πρέπει να βουτήξετε στα NFT αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το «παράξενο» στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Ουσιαστικά ένα ψηφιακό αντίγραφο κομματιών τέχνης, μερικές φορές, προσελκύουν τιμές που τραβούν την προσοχή.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα NFT υποδηλώνουν μια συμβολική κατοχή οτιδήποτε φυσικού ή ψηφιακού με τη μορφή εικόνων, ήχου, βίντεο κ.λπ.

Οποιοσδήποτε μπορεί να το έχει κατεβάζοντας το από το διαδίκτυο και να το μοιραστεί με άλλους. Μερικοί συγκρίνουν αυτήν την πράξη του δεξί κλικ και της αποθήκευσης με κλοπή, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το σταματήσετε.

Λοιπόν, πώς έχει οτιδήποτε έχει αξία εάν μπορεί να γίνει λήψη και κοινή χρήση του εύκολα;

Πρωτοτυπία!

Όπως μπορεί να υπάρχουν αμέτρητα αντίγραφα του διάσημου έργου τέχνης Monalisa, αλλά είναι το πρώτο που είναι ανεκτίμητο.

Επιπλέον, κάθε NFT διατηρεί ένα αρχείο του αρχικού κατόχου (και των επόμενων συναλλαγών), διατηρώντας την αξία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση πραγματικής χρήσης για τα περισσότερα NFT, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα μόνο για επίδειξη μεταξύ των συνομηλίκων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, γίνεται ακόμη πιο εκπληκτικό το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι έχουν σπάσει τις τράπεζες τους για τυχαία GIF, JPEG, MP3 κ.λπ.

Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε την ευφυΐα των αγορών τους, αλλά αντίθετα, να δούμε τα πιο ακριβά NFT όλων των εποχών.

Μείνετε συντονισμένοι.

BEEPLE

Ο Mike Winkelmann (γνωστός και ως Beeple) είναι ένας Αμερικανός μαέστρος ψηφιακής τέχνης πίσω από το NFT με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ασχολείται με ταινίες μικρού μήκους, VJ loops, έργα τέχνης AR/VR κ.λπ. Αλλά η δημιουργία του που τον βοήθησε να τραβήξει τα περισσότερα πρωτοσέλιδα είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 5000 ΗΜΕΡΕΣ.

Πηγή: Christie’s

Το Everydays είναι ένα κολάζ από τις πρώτες 5000 ημερήσιες δημοσιεύσεις που συνέχισε για πάνω από μια δεκαετία, ξεκινώντας από την 1η Μαΐου 2007 έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μάικ άρχισε σιγά-σιγά να ασχολείται με το 3D, ξεκινώντας με γενικούς πίνακες και σχολιάζοντας τα πολιτικά γεγονότα της πραγματικής ζωής.

Η δημοπρασία, η οποία άνοιξε στα 100 δολάρια, ολοκληρώθηκε με λίγο πάνω από 69 εκατομμύρια δολάρια, χαράσσοντας το όνομα της Beeple σε χρυσό μεταξύ των επίλεκτων καλλιτεχνών του NFT.

Ρολόι

Αμέσως, Ρολόι απεικονίζει τις μέρες που ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, βρίσκεται στη φυλακή.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο τρέχων αριθμός είναι:

Υπάρχει μια μακρά και αμφιλεγόμενη ιστορία πίσω από τη σύλληψη του Julian που δεν πρέπει να χάσετε από τη δική του Βιογραφικό της Wikipedia.

  7 καλύτεροι επεξεργαστές PDF σε Mac για ενίσχυση της παραγωγικότητας

Το NFT δημιουργήθηκε από έναν άγνωστο ψηφιακό καλλιτέχνη, τον Pak, με τη συνεργασία του ίδιου του Τζούλιαν Ασάνζ.

Αυτό το έργο τέχνης αγοράστηκε από τον AssangeDAO (για πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια) για να χρηματοδοτήσει τη νομική μάχη του Τζούλιαν.

Από σήμερα, ο Ασάνζ κρατείται αιχμάλωτος σε φυλακή κατηγορίας Α στο Λονδίνο, περιμένοντας να εκδοθεί στις ΗΠΑ και το ρολόι δείχνει.

Human-One

Καταργώντας τα παραδοσιακά NFT, Human-One είναι ένα φυσικό γλυπτό που διατίθεται σε περίβλημα αλουμινίου, τέσσερις οθόνες ανάλυσης 16k, πλαίσιο από ξύλο μαόνι κ.λπ.

Αυτό είναι επίσης ένα πνευματικό τέκνο του Beeple.

Το Human-One αφηγείται την ιστορία του πρώτου ανθρώπου που γεννήθηκε στο Metaverse. Το ψηφιακό σκηνικό αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας και αναμένεται να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του καλλιτέχνη.

Το σχετικό NFT πουλήθηκε για 29,9 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Christie’s.

CryptoPunks

CryptoPunks είναι η συλλογή των 10.000 ανδρών και κοριτσιών με παράξενη εμφάνιση, με εικονοστοιχεία που κάποτε ήταν διαθέσιμη δωρεάν μέχρι να διεκδικηθούν όλα γρήγορα.

Τώρα χρειάζεστε ένα πορτοφόλι Ethereum για να υποβάλετε προσφορά για την απόκτηση οποιουδήποτε από αυτούς τους μοναδικούς αλγοριθμικά δημιουργημένους χαρακτήρες.

Ωστόσο, δεν είναι όλα διαθέσιμα προς πώληση. Αυτά με κόκκινο φόντο μπορούν να αγοραστούν, ενώ τα μωβ φόντο έχουν ενεργή προσφορά.

Και τα υπόλοιπα δεν είναι προς όρεξη.

Το Punk#5822 πωλήθηκε για 23,7 εκατομμύρια δολάρια, το πιο ακριβό πανκ μέχρι σήμερα.

Ringers

Το Ringers είναι ένα δημιουργικό έργο τέχνης που αποτελείται από 1000 κομμάτια που αναπτύχθηκε από τον Dmitri Cherniak. Το πιο ακριβό NFT είναι Κουδούνισμα #109που πουλήθηκε για 7,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ringer#109

Με απλά λόγια, ο Ντμίτρι εργάστηκε σε έναν αλγόριθμο για να βάζει ιμάντες στα μανταλάκια ανάλογα με παράγοντες όπως ο αριθμός των μανταλιών, το μέγεθος, η διάταξη κ.λπ.

Κάθε Ringer σχετίζεται με ένα μοναδικό κατακερματισμό συναλλαγών και έχει δημιουργηθεί στο πρόγραμμα περιήγησης Javascript.

Μπορείτε να ελέγξετε το πλήρες έργο στο ArtBlocks.

Κάντε δεξί κλικ και…

Κάντε δεξί κλικ και Save As guy είναι μια άλλη δημιουργία XCOPY που μπαίνει στη λίστα με τα πιο ακριβά NFT.

Δείχνει έναν άντρα που φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο. Η περιγραφή αυτού του NFT λέει: Γιατί να το αγοράσω όταν μπορώ να κάνω δεξί κλικ και να αποθηκεύσω ως;

Αυτό απευθύνεται άμεσα σε όλους τους ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται την αξία της ψηφιακής τέχνης και υποστηρίζουν τη λήψη τους τόσο απλά όσο ένα δεξί κλικ.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν και σοβαροί χρήστες, καθώς αυτό το έργο τέχνης πουλήθηκε για πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια.

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ είναι άλλο ένα από το Beeple που απεικονίζει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ του 2020.

Το πρωτότυπο έργο έχει δύο βίντεο που εξυπηρετούν το άλλο πιθανό αποτέλεσμα. Και ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα έπαιζε το σχετικό βίντεο.

Κατά συνέπεια, το βίντεο του NFT δείχνει έναν ξανθό άνδρα (πιθανώς τον Τραμπ) να ψεύδεται απελπιστικά, υποδηλώνοντας την καταστροφική προσωπική και πολιτική απώλεια του.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως κάμερα web

Αυτό πουλήθηκε τελευταία φορά στο Nifty Gateway, μια δημοφιλή αγορά NFT, για το εκπληκτικό ποσό των 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Προοπτική

Προοπτική είναι από τον Ross Ulbricht, τον αμφιλεγόμενο δημιουργό της online ανώνυμης μαύρης αγοράς, Silk Road.

Αποτελείται από δέκα έργα τέχνης του Ross από την πρώιμη παιδική του ηλικία έως τη σημερινή φυλάκιση.

Το NFT περιλαμβάνει επίσης ένα animation 2m40s. Η ολοκληρωμένη συλλογή δημοπρατήθηκε για 6,2 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της νομικής υπεράσπισης του Ross και άλλων σχετικών αιτιών.

All Time High in the City

All Time High in the City είναι από έναν ανώνυμο καλλιτέχνη κρυπτογράφησης-XCOPY. Το πρωτότυπο GIF ζωγραφίζει έναν πορθμέα που οδηγεί έναν ταιριαστό κύριο στις πύλες της κόλασης. Η εικόνα είναι κυρίως ακίνητη αλλά με κινούμενες μαύρες και κόκκινες αποχρώσεις στο φόντο.

Αυτό το έργο τέχνης αρπάχτηκε για 6,1 εκατομμύρια δολάρια στη συλλογή ψηφιακών έργων τέχνης της SuperRare.

Ωκεανό μέτωπο

Προσθέτοντας στα πιο ακριβά NFT του Beeple, Ωκεανό μέτωπο παρουσιάζει την αυξανόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής για τον σημερινό πολιτισμό.

Αυτή είναι η μέρα όχι. 4344 από τις 5000 ημέρες του Beeple’s Everyday.

Το Ocean Front δημοπρατήθηκε τελευταία στο Nifty Gateway για 6 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό φέρεται να πάει στο Open Earth Foundation για να συνεχίσει τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ένα νόμισμα για τον πορθμείο

Αυτή είναι μια άλλη παραγωγή XCOPY που βρίσκει μια θέση ανάμεσα στα πιο ακριβά NFT.

Το πρωτότυπο είναι ένα GIF που αλλάζει μανιωδώς συνθέσεις χωρίς ξεκάθαρο μήνυμα για το ευρύ κοινό. Εκτός από αυτό, Ένα νόμισμα για τον πορθμείο πραγματοποίησε μια τσουχτερή τιμή πώλησης 6 εκατομμυρίων δολαρίων στο SuperRare’s.

Mega Mutant Serum

Mega Mutant Serum έχει τη δύναμη να μετατρέψει το Bored Ape σας (Yacht Club) σε Mutant Ape (Yacht Club).

Για κάποιο πλαίσιο, το Bored Ape Yacht Club είναι μια συλλογή 10 χιλιάδων μοναδικών πιθήκων που δημιουργούνται μέσω προγραμματισμού. Κάθε ιδιοκτησία πιθήκου διαφημίζεται ως μέλος του κλαμπ με άγνωστα μελλοντικά οφέλη.

Ο ορός χωρίζεται σε τρία επίπεδα Μ1, Μ2 και Μ3 (μέγα). Τα δύο πρώτα υποτίθεται ότι θα παράγουν έναν νέο πίθηκο που μοιάζει με την αρχική μορφή, ενώ η παραλλαγή του Mega γεννά κάτι εντελώς νέο.

Ένας τέτοιος ορός Mega Mutant πουλήθηκε για ένα ρεκόρ 5,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγαίος κώδικας για το WWW

Διαρκεί λίγο περισσότερο από 30 λεπτά, αυτό το NFT περιλαμβάνει ένα βίντεο που δείχνει 9555 γραμμές, που δείχνουν κυρίως την υλοποίηση HTML, HTTP και URI που εφευρέθηκε από τον Sir Tim.

Εκτός από το Πηγαίος κώδικας για το WWW περιλαμβάνει τον κωδικό σε μορφή SVG (841*1189 mm) με την υπογραφή του συγγραφέα κάτω δεξιά.

Επιπλέον, έχει το αρχικό αρχείο και μια επιστολή γραμμένη με μαρκάρισμα από τον Sir Tim που μιλάει για τον κώδικα και τη δημιουργία του.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Spotify με το Siri στο iPhone

Αυτό δημοπρατήθηκε στον οίκο Sotheby’s για 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Αντιγραφέας

Δημιουργήθηκε από τον Michah Dowbak (γνωστός και ως Mad Dog Jones), Αντιγραφέας είναι ένα πρώτο στο είδος του NFT που μπορεί να γεννήσει τις επόμενες ψηφιακές γενιές του.

Η ιδέα είναι να παρουσιαστεί ένα φωτοτυπικό μηχάνημα σε έναν τυπικό χώρο γραφείου και τι μπορεί να συμβεί σε όλη τη διάρκεια ζωής του.

Ενώ αυτό το έργο τέχνης είναι αναγεννητικό, η ικανότητα αναπαραγωγής του μειώνεται με κάθε γενιά, σταματώντας εντελώς στη Γενιά 7.

Εξάλλου, όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα μηχανήματα, το Replicator μπορεί να μπλοκάρει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν θα γεννηθεί ένας αντιγραφέας NFT, αλλά ένα έργο τέχνης εμπλοκής χωρίς ικανότητες αναπαραγωγής.

Αυτό το NFT πουλήθηκε στο Phillips για 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Μείνε ελεύθερος

Μείνε ελεύθερος συντάσσεται από τον παγκοσμίου φήμης πληροφοριοδότη Έντουαρντ Σνόουντεν.

Αυτό το NFT περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη τη μαζική παρακολούθηση της NSA.

Επίσης, ενσωματώνει το πορτρέτο του πληροφοριοδότη, που υποδεικνύεται με κενό διάστημα στο γιγάντιο έγγραφο.

Αυτό το εμβληματικό NFT πωλήθηκε για τελευταία φορά για 3,5 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά του Foundation NFT.

Χαίρομαι που σε γνωρίζω…

Χαίρομαι που σας γνωρίζω, είμαι ο κ. ΠΑΡΕΝΟΗΘΗΚΕένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος που παρουσιάζει ένα από τα διάσημα έργα του Victor FEWOCiOUS.

Ένα NFT συνοδεύει αυτό το φυσικό έργο τέχνης και ο ιδιοκτήτης τυγχάνει επίσης πρόσθετων σταγόνων NFT.

Αυτό που κάνει αυτό το NFT μοναδικό είναι το έργο ζωγραφισμένο στο χέρι που αντιπροσωπεύει τους παιδικούς αγώνες του δημιουργού του.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s βοήθησε τους FEWOCiOUS να πουλήσουν αυτό το έργο στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ψευδαισθήσεις μηχανών

Μηχανικές Ψευδαισθήσεις – Διάστημα Το Metaverse παίρνει τις χωρικές μνήμες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, των τηλεσκοπίων Hubble και MRO για να αναπαράγει μια καθηλωτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Το πακέτο περιλαμβάνει έναν προσαρμοσμένο υπολογιστή, ένα ακουστικό VR, αντίγραφα ασφαλείας αρχείων εγκατάστασης κ.λπ., βοηθώντας σας να απολαύσετε αυτήν την οπτικοποίηση δεδομένων διάρκειας 15 λεπτών.

Αυτό το NFT βρήκε αγοραστή για 2,3 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s.

Σημείωση: Συγχώνευση είναι τεχνικά το πιο ακριβό NFT (91,8 εκατομμύρια δολάρια) που πουλήθηκε ποτέ, αλλά αγοράστηκε από έναν όμιλο, επομένως δεν το λάβαμε υπόψη για τους σκοπούς αυτού του άρθρου.

Μια λέξη της προσοχής

Αυτό δεν είναι άλλο ένα NFT.

Είναι καλή συμβουλή να θυμάστε ενώ σκέφτεστε να βάλετε τις οικονομίες σας σε τέτοιες δημιουργίες.

Το πρώτο πράγμα σχετικά με αυτές τις δημοπρασίες είναι ότι οι αγοραστές τους είναι κατά κύριο λόγο άγνωστοι. Κρύβονται πίσω από κάποιες τυχαίες διευθύνσεις blockchain.

Εξάλλου, δεν υπάρχει τρόπος να εξακριβωθεί εάν η δημοπρασία είναι απόλυτη ή αν έχει πραγματοποιηθεί για να αυξηθεί η αξία ενός περιουσιακού στοιχείου που είναι πρακτικά άχρηστο στην πραγματική ζωή.

Επομένως, κάντε τη δέουσα επιμέλειά σας πριν πάρετε οποιοδήποτε από αυτά τα JPEG/GIF/Βίντεο για ένα ποσό που δεν θέλετε να χάσετε.

Τυλίγοντας

Ελπίζουμε να σας άρεσε η πλοήγηση σε αυτήν τη λίστα με μερικά από τα παράξενα έργα τέχνης που πωλούνται για εκατομμύρια δολάρια.

Αν νιώθετε ενδιαφέρον, ρίξτε μια ματιά σε αυτό για να δημιουργήσετε το δικό σας NFT για να το καταχωρήσετε προς πώληση.