Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως κάμερα web

Οι κάμερες web μπορεί να είναι ακριβές και δύσκολο να βρεθούν αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, η ποιότητα του βίντεο είναι πιθανώς χειρότερη από την κάμερα του iPhone σας. Λοιπόν, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως κάμερα web για τις βιντεοσυναντήσεις σας; Δείτε πώς να το κάνετε.

Αρχικά, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αντί αυτού εφαρμογές iPhone

Η χρήση του iPhone σας ως κάμερας web απαιτεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο iPhone σας (η οποία πρέπει να εκτελείται για να λειτουργήσει) και μια συνοδευτική εφαρμογή στον υπολογιστή Windows ή στο Mac σας. Η ρύθμιση είναι αρκετά απλή, αλλά υπάρχει μια ακόμα πιο απλή εναλλακτική: εγγενείς εφαρμογές.

Αν θέλετε μια κάμερα web για να πραγματοποιείτε κλήσεις Skype, να συνομιλείτε με συναδέλφους στο Zoom ή στο Slack ή απλά να επικοινωνείτε με φίλους μέσω WhatsApp, σκεφτείτε απλώς να κάνετε λήψη της σχετικής εφαρμογής για iPhone. Αυτές οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μια εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, επομένως λειτουργούν εξαιρετικά στη μικρή οθόνη.

Εάν θέλετε μια εμπειρία hands-free όταν χρησιμοποιείτε το iPhone σας όπως αυτό, επενδύστε σε ένα φτηνό τρίποδο. Μπορείτε να αγοράσετε βάσεις για τρίποδα για smartphone για να προσαρμόσετε τον υπάρχοντα φωτογραφικό εξοπλισμό που έχετε. Ή, μπορείτε να πάτε ολοσχερώς σε ένα GorillaPod μπορείτε να στερεώσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Το κύριο μειονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι ότι θα βασίζεστε στο μικρόφωνο και το ηχείο του iPhone σας. Ασύρματα ακουστικά, όπως AirPods, είναι ο καλύτερος τρόπος γύρω από αυτό. Η ποιότητα του ήχου είναι βατή και θα είστε πολύ πιο κατανοητοί με ένα μικρόφωνο τόσο κοντά στο πρόσωπό σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Night Light" του Gnome

Φυσικά, μερικές φορές, πρέπει να καθίσετε σε έναν υπολογιστή. Για αυτό, τίποτα δεν αντικαθιστά μια αποκλειστική κάμερα web. Ευτυχώς, μπορείτε να το δημιουργήσετε και με το iPhone σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως κάμερα web

Η χρήση του iPhone σας ως κάμερας web απαιτεί την εγκατάσταση μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σας και κάποιου λογισμικού στον υπολογιστή σας. Δυστυχώς, το iPhone σας δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία εξαρχής, επομένως απαιτείται λογισμικό τρίτου κατασκευαστή για να λειτουργήσει.

Αφού δοκιμάσετε πολλές εφαρμογές και διαβάσετε πολλές κριτικές, προτείνουμε δύο: EpocCam (Windows και Mac) και iVCam (μόνο για Windows). Και τα δύο είναι premium προϊόντα με γενναιόδωρες δωρεάν επιλογές, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε. Οι εκδόσεις των Windows υποστηρίζουν τα Windows 10, Windows 8 και Windows 7.

Το EpocCam για Mac και PC διαθέτει τρεις διαθέσιμες εφαρμογές για iPhone. ο δωρεάν έκδοση έχει περιορισμούς, το έκδοση υψηλής ευκρίνειας είναι 7,99 $ και το Έκδοση 19,99 $ προορίζεται για επαγγελματίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν πολλές κάμερες. Η δωρεάν έκδοση περιορίζεται σε ανάλυση 640 x 480 και περιλαμβάνει ένα υδατογράφημα πάνω από την εικόνα της κάμερας.

Το iVCam λειτουργεί με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο, αλλά είναι διαθέσιμο μόνο για Windows. ο Εφαρμογή iPhone και το συνοδευτικό λογισμικό μπορεί να ληφθεί δωρεάν. Η δωρεάν έκδοση του iVCam υποστηρίζει αναλύσεις HD, αλλά περιλαμβάνει επίσης ένα υδατογράφημα πάνω από τη ροή βίντεο που μπορείτε να πληρώσετε για να αφαιρέσετε. Μπορείτε είτε να αγοράσετε το iVCam για 9,99 $ από τον ιστότοπο του προγραμματιστή είτε μέσω μιας αγοράς 9,99 $ εντός εφαρμογής.

  Πώς να προσθέσετε γρήγορα συνδέσμους, φωτογραφίες και πολυμέσα στα Apple Notes σε iPhone και iPad

Και τα δύο αυτά σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε ασύρματη σύνδεση ή σύνδεση USB. Μπορείτε να επιλέξετε κάμερες μπροστά ή πίσω, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς φακούς και ακόμη και να ενεργοποιήσετε το φλας στη συσκευή σας για να φωτίσει καλύτερα τη σκηνή. Εάν αποφασίσετε ότι σας αρέσει οποιαδήποτε εφαρμογή και θέλετε να ξεκλειδώσετε την πλήρη έκδοση, είναι και οι δύο εξαιρετική αξία (κάτω από $10) σε σύγκριση με μια κάμερα web.

Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή που ονομάζεται iCam (4,99 $). Δυστυχώς, δεν μπορείτε να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε. Επίσης, βασίζεται στο UPnP για ασύρματη σύνδεση, η οποία μπορεί να μην παίζει καλά με όλους τους δρομολογητές. Μια άλλη λύση είναι Κάμερα NDI|HX, μια δωρεάν εφαρμογή για παραγωγούς βίντεο. Ωστόσο, είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό,τι θα ήθελαν οι περισσότεροι.

Όποια εφαρμογή κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να την αφήσετε ανοιχτή και να εκτελείται στην οθόνη του iPhone σας ενώ τη χρησιμοποιείτε ως κάμερα web. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή σας και ρυθμίσετε το iPhone σας, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης. Εδώ, επιλέξτε την εικονική κάμερα web ως συσκευή εισόδου της κάμερας web.

Συμβουλές για τη χρήση ενός iPhone ως κάμερα web

Μια ενσύρματη σύνδεση θα είναι πάντα καλύτερη από την ασύρματη. Εάν θέλετε την πιο αξιόπιστη λύση webcam, αποχωρίστε την ασύρματη σύνδεση και επιλέξτε μια σύνδεση USB. Και οι δύο επιλεγμένες εφαρμογές μας υποστηρίζουν μια σταθερή σύνδεση USB. Εκτός κι αν περπατάτε στο σπίτι ενώ συνομιλείτε, το Wi-Fi δεν έχει νόημα εδώ.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως κάμερα web, θα χρειαστείτε επίσης έναν τρόπο να το διατηρήσετε ακίνητο. Η καλύτερη λύση είναι ένα τρίποδο smartphone ή βάση τριπόδου, εάν έχετε ήδη τρίποδο για χρήση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις σημειώσεις του ηχείου στο PowerPoint

Τα GorillaPods είναι τέλεια για αυτό γιατί μπορείτε να τα τοποθετήσετε σχεδόν οπουδήποτε. ο Joby GripTight ONE είναι ένα συμπαγές μικρό τρίποδο για smartphone που προσαρμόζεται και αποσπάται σχεδόν αμέσως. ο GripTight PRO 2 (φαίνεται παρακάτω) συνοδεύεται από ένα GorillaPod κατάλληλου μεγέθους στο κουτί. Εάν είστε σε ένα τσίμπημα, μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη δική σας βάση για τρίποδο smartphone χρησιμοποιώντας συνδετικά κλιπ.

Και οι δύο εφαρμογές σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε την πίσω κάμερα, κάτι που σίγουρα πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φλας εάν απαιτείται, αλλά οι κάμερες που κοιτούν προς τα πίσω σε ένα iPhone είναι πολύ ανώτερες από την κάμερα selfie. Εάν το iPhone σας έχει πολλούς φακούς, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ αυτών. Ωστόσο, συνιστούμε να κολλάτε στον κανονικό ευρυγώνιο (όχι υπερευρυγώνιο ή τηλεφακό) φακό για πιο κολακευτική εστιακή απόσταση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο το EpocCam όσο και το iVCam για να καταγράψετε ήχο, αλλά μάλλον δεν θα έπρεπε. Τα ακουστικά είναι καλά, αλλά ένα σωστό μικρόφωνο γραφείου θα ακούγεται 10 φορές καλύτερα. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσαρμόσετε τη λάμπα του γραφείου σας πριν ξεκινήσετε μια κλήση για να βεβαιωθείτε ότι δεν μοιάζετε με ζόμπι.

Η χρήση του iPhone σας ως webcam θα εξαντλήσει την μπαταρία του. Εάν δεν χρησιμοποιείτε σύνδεση USB (η οποία φορτίζει το τηλέφωνό σας καθώς συνομιλείτε), φροντίστε να το συνδέσετε σε μια πρίζα. Εάν η μπαταρία του iPhone σας εξαντληθεί ενώ είστε σε μια κλήση, το ίδιο θα συμβεί και στο βίντεό σας.

Στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο βρισκόμαστε, η σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο με συναδέλφους, πελάτες, φίλους και οικογένεια μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Για λόγους εργασίας, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές τηλεδιάσκεψης.

Εάν συνομιλείτε πιο συχνά με φίλους και συγγενείς, ρίξτε μια ματιά στις αγαπημένες μας εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο.