Τα 12 καλύτερα φίλτρα Instagram για τις φωτογραφίες σας

Η κατανόηση των φίλτρων του Instagram που λειτουργούν σε διαφορετικά σενάρια θα βοηθήσει το προφίλ σας να ξεχωρίσει. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε μερικά από τα καλύτερα φίλτρα Instagram, καθώς και για ποια είδη εικόνων πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθένα από αυτά.

1. Color Leak: Για μια αισθητική σε στυλ φιλμ

Το Instagram κυκλοφόρησε το Color Leak τον Νοέμβριο του 2023 και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν σας αρέσει η φωτογραφία σε στυλ φιλμ. Το φίλτρο μοιάζει με αυτό που μπορεί να δείτε μερικές φορές μετά την ανάπτυξη φωτογραφιών από φωτογραφικές μηχανές φιλμ, με λεπτές αποχρώσεις κόκκινου, κίτρινου και πορτοκαλί.

Το Color Leak είναι ένα από τα καλύτερα φίλτρα Instagram για εικόνες με πολλή φωτεινότητα ή ανοιχτά χρώματα στο φόντο. Ωστόσο, είναι λίγο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε σε εικόνες όπου το φόντο είναι αρκετά σκοτεινό, καθώς μπορεί να φαίνεται ατημέλητο και τα κόκκινα μπορεί να γίνουν πολύ εμφανή.

2. Ludwig: A Versatile Option

Το Ludwig είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή φίλτρα του Instagram. Είναι επίσης μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές σε αυτήν τη λίστα.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φίλτρο, θα έχετε πιο ζεστούς τόνους και πιο έντονη αντίθεση. Είναι καλύτερο από το Color Leak για φωτογραφίες που περιλαμβάνουν πιο σκούρο φόντο, καθώς τα εφέ του είναι πιο διακριτικά.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για πορτρέτα και selfies. Ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί καλά με εικόνες ανθρώπων είναι ότι οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες και μπορεί επίσης να μειώσει λίγο τη σαφήνεια εάν η εικόνα σας ήταν πολύ ευκρινής πριν.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ιστορίες Instagram

3. Όσλο: Για ανεπαίσθητες βελτιώσεις

Το φίλτρο Oslo Instagram είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να προσθέσετε ανεπαίσθητες αλλαγές στην εικόνα σας. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φίλτρο, θα αυξήσετε την αντίθεση στην εικόνα σας και θα μειώσετε τις σκιές. Αλλά ταυτόχρονα, η έκθεση θα ανέβει.

Το Oslo είναι ένα φανταστικό φίλτρο Instagram για αρχιτεκτονικές, αστικές και φωτογραφίες δρόμου. Σε σύγκριση με τον Ludwig, θα έχετε μια πιο κυκλοθυμική εμφάνιση—η οποία είναι τέλεια αν ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το φίλτρο εάν θέλετε κάτι απλό που θα κάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας να λάμπουν καλύτερα.

4. Απαλό φως: Ιδανικό για λήψεις Golden Hour

Το Soft Light είναι μία από τις πολλές εισαγωγές φίλτρων του Instagram τον Νοέμβριο του 2023. Μειώνει σημαντικά τη διαύγεια της εικόνας σας, έτσι ώστε να έχετε μια πιο θολή εμφάνιση και επίσης μειώνεται η αντίθεση.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη φωτογραφία της χρυσής ώρας, το Soft Light είναι μια εξαιρετική επιλογή. Θα ενισχύσει τους ζεστούς τόνους στην εικόνα σας, ειδικά σε σύγκριση με μια συννεφιασμένη μέρα—όπου η χρήση αυτού του φίλτρου μπορεί να κάνει τη φωτογραφία σας να φαίνεται αρκετά ήπια. Και πριν δημοσιεύσετε την εικόνα σας, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις τέλειες λεζάντες χρυσής ώρας.

5. Απλό: Βελτιώστε τις selfies και τα πορτρέτα σας

Το απλό φίλτρο κάνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα. προσθέτει απλές επεξεργασίες στην εικόνα σας. Για αυτόν τον λόγο, είναι ένα από τα καλύτερα φίλτρα Instagram και επίσης ένα από τα πιο ευέλικτα.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φίλτρο, η εικόνα σας θα αυξηθεί σε αντίθεση. Εάν θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες πορτρέτου όπου ένα άτομο φοράει σκούρα ρούχα και θέλετε να ξεχωρίζουν, αυτή είναι μια φανταστική επιλογή.

Εκτός από περισσότερη αντίθεση, το Simple θα ενισχύσει επίσης ελαφρώς την έκθεση και τη φωτεινότητα στη φωτογραφία σας. Είναι μια φανταστική επιλογή για τη βελτίωση των πορτραίτων και των selfie σας σε μια συννεφιασμένη μέρα.

  11 δροσερά εργαλεία για να αλλάξετε το μέγεθος ενός βίντεο για Instagram TV, Feeds και Story

6. Μελβούρνη: Μια καλή επιλογή για φωτογραφίες Sunny-Day

Η Μελβούρνη μοιάζει πολύ με το Όσλο, αλλά το φίλτρο θα ενισχύσει σημαντικά την έκθεσή σας σε σύγκριση με το Όσλο. Επιπλέον, αυτό το φίλτρο δεν ενισχύει την αντίθεση τόσο όσο το αντίστοιχο.

Όταν χρησιμοποιείτε το φίλτρο Melbourne, η εικόνα σας δεν θα έχει πολύ πρόσθετο κορεσμό και θα φαίνεται λίγο πιο επίπεδη. Για το λόγο αυτό, η Μελβούρνη είναι καλύτερη επιλογή από το Όσλο για φωτογραφίες ανθρώπων και τοπίων τις ηλιόλουστες μέρες. Επιπλέον, είναι μια καλή επιλογή για εικόνες χρυσής ώρας—είτε πρόκειται για άτομα είτε για τοποθεσίες.

7. Lo-Fi: Ενισχύστε τον κορεσμό και την αντίθεση

Το Lo-Fi είναι ένα φίλτρο υψηλού κορεσμού, υψηλής αντίθεσης. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για εικόνες που περιλαμβάνουν ήδη αρκετά έντονα χρώματα, αλλά θα θέλατε να τις κάνετε να ξεχωρίζουν ακόμα περισσότερο. Και αν θέλετε να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες σε έντονο φωτισμό, αυτό το φίλτρο τις περισσότερες φορές θα κάνει την εικόνα σας να φαίνεται πολύ καλύτερη σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Το φίλτρο Lo-Fi είναι αρκετά δύσκολο στη χρήση σε πορτρέτα, επειδή μπορεί να προσθέσει υπερβολικό κορεσμό και αντίθεση, με αποτέλεσμα μια αφύσικη εμφάνιση. Παρ ‘όλα αυτά, είναι μια καλή επιλογή για αρχιτεκτονικές και φυτικές φωτογραφίες, εάν θέλετε να κάνετε τα θέματά σας να φαίνονται πιο επιβλητικά.

8. Fade: Tone It Down

Το Fade είναι ένα άλλο από τα καλύτερα φίλτρα Instagram αν θέλετε κάτι πιο λεπτό. Το φίλτρο θα μειώσει την αντίθεση στις φωτογραφίες σας, καθιστώντας το μια καλή επιλογή εάν θέλετε να αφαιρέσετε λίγο τις φωτογραφίες σας — συμπεριλαμβανομένων των εικόνων που έχουν περισσότερο κορεσμό από ό,τι θα θέλατε κανονικά.

Όταν χρησιμοποιείτε το φίλτρο Fade, λειτουργεί καλύτερα σε φωτογραφίες που έχουν ήδη προστεθεί πολλή φωτεινότητα. Εάν το χρησιμοποιείτε σε πιο σκοτεινές εικόνες, μερικές φορές μπορεί να φαίνεται λίγο πολύ κυκλοθυμικό για τα γούστα πολλών ανθρώπων.

9. Βαλένθια: Για καθημερινές βολές

Η Valencia είναι ένα από τα παλαιότερα φίλτρα του Instagram και μέχρι σήμερα παραμένει δημοφιλής επιλογή σε πολλούς χρήστες. Το φίλτρο ενισχύει την έκθεση στις φωτογραφίες σας, κάνει ορατές περισσότερες από τις σκιές της εικόνας και θα έχετε επίσης λίγο πιο αποκορεσμένη εμφάνιση.

  Πώς να αποκλείσετε απευθείας μηνύματα στο Instagram

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Βαλένθια σε πολλές περιπτώσεις, αλλά είναι πολύ δημοφιλές για selfies και φωτογραφίες street style.

10. Aden: Perfect for Nature Photography

Το Aden είναι ένα άλλο από τα πιο δημοφιλή φίλτρα Instagram που υπάρχει εδώ και καιρό. Θα ενισχύσει τον κορεσμό στην εικόνα σας και θα σας δώσει μια ξεθωριασμένη εμφάνιση. Μερικές φορές είναι καλύτερη επιλογή για φωτογραφίες της φύσης από εκείνες όπως το Όσλο και το Lo-Fi—Το Lo-Fi έχει υπερβολική αντίθεση για πολλές λήψεις στη φύση, ενώ το Όσλο μερικές φορές είναι πολύ συγκρατημένο.

Εάν θέλετε να κάνετε τη σκηνή σας να φαίνεται πιο ζωντανή παρά δραματική, το Aden είναι μια καλή επιλογή. Για το λόγο αυτό, μπορεί να λειτουργήσει και με κάποιες φωτογραφίσεις εσωτερικού χώρου.

11. Slumber: Για διακριτική λάμψη

Το Slumber είναι συγκρίσιμο με τον Ludwig, αλλά αυτό το φίλτρο έχει μερικές βασικές διαφορές. Προσθέτει περισσότερη ζεστασιά και μειώνει την αντίθεση στη φωτογραφία σας, προσδίδοντας μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Slumber για λήψεις από τη φύση και μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά για ορισμένα πορτρέτα και selfies. Ωστόσο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το φίλτρο για τέτοιου είδους φωτογραφίες σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει πολύ ηλιακό φως. Είναι επίσης καλύτερη επιλογή από το Όσλο εάν θέλετε κάτι λιγότερο λεπτό χωρίς συμβιβασμούς στην κομψότητα.

12. Ευρεία γωνία: Φέρτε το θέμα σας μπροστά

Δεν καταφέρατε να περικόψετε την εικόνα σας όπως θα θέλατε κατά τη διάρκεια του post-production; Μην ανησυχείς. μπορείτε ακόμα να κάνετε ανεπαίσθητες προσαρμογές πριν ανεβάσετε την εικόνα σας στο Instagram. Το φίλτρο ευρείας γωνίας δεν αλλάζει κανένα από τα χρώματα ή τον φωτισμό στη φωτογραφία σας, αλλά θα μεγεθύνει λίγο την εικόνα σας.

Μετά την εφαρμογή αυτού του φίλτρου, το κύριο θέμα σας θα γίνει πιο εμφανές. Ωστόσο, μην πας πολύ βαριά, γιατί το μεσαίο μέρος της φωτογραφίας μπορεί να καταλήξει να δείχνει φουσκωμένο.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα αυτά τα φίλτρα Instagram δωρεάν και είναι πολύ εύκολο να πειραματιστείτε με όλα αυτά πριν μοιραστείτε τις εικόνες σας με τον κόσμο. Τα διαφορετικά φίλτρα ταιριάζουν καλύτερα σε διαφορετικά σενάρια και με την πάροδο του χρόνου θα ξέρετε πότε να χρησιμοποιήσετε το καθένα, κάτι που θα ανυψώσει το προφίλ σας πάνω από τα υπόλοιπα.