Πώς να αποκλείσετε απευθείας μηνύματα στο Instagram

Η δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για το Instagram υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν απευθείας μηνύματα ή “DM” για να μοιράζονται περιεχόμενο Instagram μεταξύ τους και να συνομιλούν χαλαρά.

Παρά το γεγονός ότι το Instagram είναι μια πολύ φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα, δεν υπάρχει επίσημος τρόπος για να απενεργοποιήσετε εντελώς τη λειτουργία Direct Message. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα σας ενοχλούν άμεσα μηνύματα.

Υπάρχουν πολλές λύσεις για να μην λαμβάνετε ποτέ άμεσα μηνύματα. Δείτε πώς μπορείτε να το προσεγγίσετε σε Android, iOS και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Περιορισμός λογαριασμού

Εάν έχετε βαρεθεί να ακούτε από κάποιον και θέλετε τα μηνύματά του να κατευθύνονται απευθείας στην καρτέλα Αιτήματα μηνυμάτων, μπορείτε πάντα να περιορίσετε οποιονδήποτε λογαριασμό θέλετε. Επιπλέον, θα μπορείτε να ελέγχετε εάν οι άλλοι μπορούν να δουν τα σχόλιά τους στις αναρτήσεις σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να τους διακόψετε ή να τους αποκλείσετε, επομένως ο λογαριασμός δεν θα μπορεί να γνωρίζει ότι τους έχετε περιορίσει.

Κινητό (Android και iOS)

Υπάρχουν δύο τρόποι για να περιορίσετε τους χρήστες στο Instagram. Εδώ είναι η πρώτη μέθοδος:

Μεταβείτε στη συνομιλία απευθείας μηνύματος με αυτό το άτομο.

Πατήστε το εικονίδιο “i” στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε Περιορισμός

Και η δεύτερη μέθοδος:

Μεταβείτε στο προφίλ του ατόμου.

Πατήστε “Ακολουθώ”.

Πατήστε “Περιορισμός”.

Πατήστε “Περιορισμός λογαριασμού”.

Επιφάνεια εργασίας

Μεταβείτε στον λογαριασμό του ατόμου.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο επάνω δεξιό μέρος του προφίλ τους.

Επιλέξτε “Περιορισμός”.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Περιορισμός λογαριασμού” για επιβεβαίωση.

  Πώς να διαγράψετε και να αποστείλετε ένα μήνυμα Instagram πριν το δει ο παραλήπτης

Αποκλεισμός λογαριασμού

Ο αποκλεισμός ενός λογαριασμού θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό το άτομο να μην μπορεί να βρει το προφίλ, την ιστορία ή τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Φυσικά, αυτό ισχύει αυτόματα και για το Direct Messaging. Αν και το Instagram δεν θα ενημερώσει τον λογαριασμό ότι τον έχετε αποκλείσει, μπορεί να το μάθει όταν δεν μπορεί να βρει το προφίλ σας.

Android και iOS

Ο αποκλεισμός ατόμων σε κινητές συσκευές λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ο περιορισμός τους. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Μεταβείτε στο προφίλ του ατόμου και πατήστε τις τρεις τελείες επάνω δεξιά

Επιλέξτε «Αποκλεισμός».

Επιφάνεια εργασίας

Μπορείτε να αποκλείσετε έναν λογαριασμό σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή από το μενού που θα χρησιμοποιούσατε για τον Περιορισμό ενός λογαριασμού. Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί επίσης να αποκλειστεί από τη σελίδα DM.

Μεταβείτε στα άμεσα μηνύματά σας.

Επιλέξτε τη συνομιλία με το άτομο που θέλετε να αποκλείσετε.

Πατήστε το εικονίδιο “i” στην επάνω δεξιά γωνία.

Επιλέξτε “Αποκλεισμός”.

Επιβεβαιώστε κάνοντας κλικ στο «Αποκλεισμός».

Ιδιωτικό Προφίλ

Εφόσον το προφίλ σας είναι Δημόσιο, οποιοσδήποτε μπορεί να σας στείλει μηνύματα. Δεν χρειάζονται την έγκρισή σας για να το κάνουν. Εάν το βρίσκετε ενοχλητικό, υπάρχει μια εξαιρετική λύση. Με ένα ιδιωτικό προφίλ, μόνο οι ακόλουθοί σας μπορούν να σας στείλουν μηνύματα απευθείας και πρέπει να εγκρίνετε τους ακόλουθούς σας. Λοιπόν, δείτε πώς να κάνετε το προφίλ σας Ιδιωτικό. Λάβετε υπόψη ότι οι λογαριασμοί δημιουργού δεν μπορούν να είναι ιδιωτικοί.

Android και iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram.

Μεταβείτε στο προφίλ σας πατώντας το εικονίδιο του προφίλ σας.

Πατήστε το μενού χάμπουργκερ (τρεις οριζόντιες γραμμές).

Πατήστε Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Απόρρητο.

Γυρίστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Ιδιωτικός λογαριασμός.

Επιφάνεια εργασίας

Μεταβείτε στο Instagram.com και συνδεθείτε.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.

Επιλέξτε Ρυθμίσεις

Μεταβείτε στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια στον αριστερό πίνακα.

Προς το επάνω μέρος της οθόνης, κάτω από το Απόρρητο λογαριασμού, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Ιδιωτικός λογαριασμός.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων

Εντάξει, επομένως δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς το Άμεσο μήνυμα. Αλλά αν οι ειδοποιήσεις είναι αυτό που σας ενοχλεί, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε πολύ γρήγορα.

  Πώς να προσθέσετε μουσική στο Instagram σε μια ιστορία ή ανάρτηση Instagram

Κινητό: Android και iOS

Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.

Πατήστε “Η δραστηριότητά σας”.

Μεταβείτε στην καρτέλα “Ώρα”.

Επιλέξτε “Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων”.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μόνο για Άμεσα μηνύματα, πατήστε «Άμεσα μηνύματα» και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να είναι απενεργοποιημένες όλες οι ειδοποιήσεις, ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα στην επιλογή “Παύση όλων”.

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να θέσετε σε παύση τις ειδοποιήσεις για διάφορες λειτουργίες του Instagram.

Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας

Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram

Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.

Επιλέξτε “Push Notifications” στον πίνακα στα αριστερά

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στα “Άμεσα αιτήματα Instagram”.

Επιλέξτε Απενεργοποίηση

Δυστυχώς, οι επιλογές στην επιφάνεια εργασίας είναι περιορισμένες. Εάν θέλετε καλύτερη προσαρμογή, χρησιμοποιήστε τη συσκευή του κινητού/tablet σας.

Απενεργοποίηση απαντήσεων ιστορίας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για τους ανθρώπους να σας στέλνουν άμεσα μηνύματα στο Instagram είναι απαντώντας σε μια ιστορία που δημοσιεύσατε. Μπορούν να το κάνουν απευθείας κάνοντας κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος της αναρτημένης ιστορίας. Ευτυχώς, αυτή η δυνατότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί αρκετά εύκολα.

Android και IOS

Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε «Απόρρητο».

Πατήστε “Ιστορία”

Πατήστε “Απενεργοποίηση” στην ενότητα “Να επιτρέπονται οι απαντήσεις και οι αντιδράσεις”.

Απόρριψη μηνυμάτων

Όταν κάποιος που δεν ακολουθείτε σας στέλνει ένα μήνυμα, το Άμεσο μήνυμα δεν θα μεταφερθεί απευθείας στα εισερχόμενά σας. Θα ειδοποιηθείτε (εκτός αν έχετε απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή), αλλά το μήνυμα θα μεταφερθεί στην καρτέλα Αιτήματα μηνυμάτων, έτσι ώστε το άτομο να μην βλέπει εάν έχετε διαβάσει το μήνυμα. Τα DM στην καρτέλα Αιτήματα μηνυμάτων μπορούν να γίνουν δεκτά ή να απορριφθούν. Εάν αποδεχτείτε ένα τέτοιο μήνυμα, θα μεταφερθεί στα εισερχόμενά σας. Εάν απορρίψετε το αίτημα, το μήνυμα θα διαγραφεί.

Τώρα, το ωραίο με αυτή τη δυνατότητα είναι ότι μπορείτε να διαγράψετε έναν αριθμό από αυτά τα αιτήματα ταυτόχρονα. Εάν λαμβάνετε πολλά τέτοια αιτήματα, απλώς πατήστε «Διαγραφή όλων» και όλα τα αιτήματα θα διαγραφούν.

Μεταβείτε στα εισερχόμενά σας πατώντας/κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το βέλος του Direct Message.

  Πώς να κάνετε αυτόματα Like σε αναρτήσεις στο Instagram

Επιλέξτε την καρτέλα “Αιτήματα μηνυμάτων” (αν δεν έχετε αιτήματα αυτήν τη στιγμή, η καρτέλα δεν θα εμφανίζεται).

Πατήστε/Κάντε κλικ στο «Διαγραφή όλων».

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να αποκλείσω μόνο συγκεκριμένους λογαριασμούς από την αποστολή άμεσου μηνύματος στο Instagram;

Δεν μπορείτε να αποκλείσετε έναν λογαριασμό από το να σας στείλει DM χωρίς να καταργήσετε την παρακολούθηση του λογαριασμού και να κάνετε το προφίλ σας Ιδιωτικό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο περιορισμός/ο αποκλεισμός ενός λογαριασμού μπορεί να αποδειχθεί μια καλή λύση.

Πόσο διαρκεί ο αποκλεισμός DM στο Instagram;

Εάν αποκλείσετε κάποιον, θα παραμείνει αποκλεισμένος μέχρι να επιλέξετε να τον ξεμπλοκάρετε. Για να ξεμπλοκάρετε έναν λογαριασμό, μεταβείτε στο επιθυμητό προφίλ Instagram και θα δείτε μια λειτουργία Unblock. Πατήστε και επιβεβαιώστε την κατάργηση αποκλεισμού πατώντας Κατάργηση αποκλεισμού. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο στην επιφάνεια εργασίας

Έχει όριο το Instagram DM;

Επίσημα, δεν υπάρχει όριο όσον αφορά την αποστολή μηνυμάτων σε αυτό. Ωστόσο, ένας λογαριασμός θα αποκλειστεί από την αποστολή περισσότερων μηνυμάτων για 24 ώρες μετά την αποστολή 50-100 DM σε μία μόνο ημέρα. Ωστόσο, ο λογαριασμός δεν αποκλείεται – απλώς καθίσταται ανίκανος να στείλει μηνύματα για μια μέρα. Το Instagram έχει εισαγάγει αυτό το όριο για την αντιμετώπιση της κατάχρησης αυτής της δυνατότητας.

Λήγουν τα άμεσα μηνύματα στο Instagram;

Όταν στέλνετε μια φωτογραφία στο Instagram και δεν επιλέγετε τη λειτουργία που επιτρέπει στη φωτογραφία να παραμείνει στη συνομιλία, η φωτογραφία θα λήξει και θα καταλήξει να διαγραφεί αφού εμφανιστεί. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με τα άμεσα μηνύματα του Instagram. Σε αντίθεση με το Snapchat, το Instagram αποθηκεύει ολόκληρο το ιστορικό συνομιλιών σας. Ωστόσο, εάν διαγράψετε μια συνομιλία, αυτό το ιστορικό διαγράφεται.

Ο αποκλεισμός κάποιου στο Instagram διαγράφει DM;

Παρόλο που το άτομο που έχετε αποκλείσει δεν θα λαμβάνει μηνύματα που προσπαθείτε να του στείλετε και δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο προφίλ σας ή να σας στείλει DM, το ιστορικό συνομιλιών δεν θα διαγραφεί. Αν ποτέ ξεμπλοκάρετε το άτομο, το ιστορικό συνομιλιών θα παραμείνει ανέπαφο. Με την προϋπόθεση ότι δεν διαγράψατε τη συνομιλία, φυσικά.

Τυλίγοντας

Αν και δεν μπορείτε πραγματικά να απενεργοποιήσετε εντελώς τα Άμεσα μηνύματα στο Instagram, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα αντιμετώπισης που μπορεί να λειτουργήσουν για εσάς. Εξετάστε τις επιλογές σας και δοκιμάστε τις μεθόδους που αναφέραμε εδώ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε. Παρά το γεγονός ότι η λύση δεν είναι εμφανής και άμεση, είμαστε βέβαιοι ότι μία από αυτές τις λύσεις θα λειτουργήσει για εσάς. Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις ή πιστεύετε ότι δεν αναφέραμε κάτι, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.