Τα 11 κορυφαία παιχνίδια eSports που πρέπει να παίξετε

Αν ασχολείστε με τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα eSports. Σήμερα, θα εξερευνήσουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια eSports για να δοκιμάσετε.

Τα ηλεκτρονικά αθλήματα (eSports), είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία στην οποία οι επαγγελματίες παίκτες διαγωνίζονται σε οργανωμένα τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών. Με την άνοδο της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας στο Διαδίκτυο, τα esports έχουν γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Τώρα προσελκύει εκατομμύρια θεατές, θαυμαστές και συμμετέχοντες.

Αυτό το άρθρο στοχεύει να παρέχει μια επισκόπηση ορισμένων από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια esports, μαζί με τον τρόπο με τον οποίο έχουν επηρεάσει τον κόσμο του gaming και του ανταγωνισμού.

Είτε είστε έμπειρος παίκτης είτε αρχάριος στον κόσμο των esports, αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια εικόνα αυτής της συναρπαστικής και δυναμικής βιομηχανίας.

Τι εννοείτε με τον όρο eSports;

Τα Esports, μια συντομογραφία του «ηλεκτρονικού αθλητισμού», αναφέρεται σε ανταγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια. Εδώ, άτομα ή ομάδες συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Η εμφάνιση του Διαδικτύου και οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν καταστήσει δυνατή για άτομα από όλο τον κόσμο.

Τα Esports οδήγησαν επίσης σε επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι ζουν μέσω μισθών, χορηγιών και νικών σε τουρνουά.

Τα παιχνίδια Esports εκτείνονται από το League of Legends, το Fortnite και το Counter-Strike: Global Offensive έως το Overwatch, το FIFA και το NBA 2K. Κάθε παιχνίδι έχει το δικό του σύνολο κανόνων και στόχων, και τα τουρνουά μπορεί να είναι μονά ή ομαδικά, μεταξύ άλλων μορφών.

Η ίδρυση συγκεκριμένων οργανισμών esports, πρωταθλημάτων και δικτύων εκπομπής προέκυψε από την επέκταση των esports. Επηρεάζει καθιστώντας τον έναν πλήρως ανεπτυγμένο τομέα με την υποδομή και τη βάση των θαυμαστών του.

Το Esports έχει αποκτήσει αναγνώριση και έγκριση ως γνήσιο είδος αθλήματος. Ορισμένα έθνη αναγνωρίζουν ακόμη και τους παίκτες των esports ως αθλητές καθώς η δημοτικότητά τους έχει αυξηθεί.

Διαφορά μεταξύ Esports και Gaming

Τα Esports και το gaming είναι δύο έννοιες σχετικές αλλά ξεχωριστές.

Το παιχνίδι αναφέρεται στην πράξη του παιχνιδιού βιντεοπαιχνιδιών, είτε μόνοι είτε με άλλους, για ψυχαγωγία ή αναψυχή. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού σε κονσόλες, υπολογιστές ή κινητές συσκευές. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει παιχνίδια για έναν ή πολλούς παίκτες διαφόρων ειδών.

Τα Esports, από την άλλη, αναφέρονται συγκεκριμένα σε ανταγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια.

Περιλαμβάνει άτομα ή ομάδες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε οργανωμένες εκδηλώσεις και τουρνουά για να καθορίσουν τους καλύτερους παίκτες ή ομάδες σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα esports συχνά περιλαμβάνουν υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, στρατηγικής και ομαδικής εργασίας και μπορούν να έχουν σημαντικές οικονομικές ανταμοιβές για τους νικητές.

Εν ολίγοις, το gaming είναι ένας γενικός όρος για την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών. Αντίθετα, τα esports είναι μια υποκατηγορία του gaming που αναφέρεται σε ανταγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια.

Η τεράστια ανάπτυξη της βιομηχανίας των esports συνεχίζει να επιμένει και προβλέπεται να συνεχιστεί. Μερικές από τις αξιοσημείωτες τάσεις ανάπτυξης στον τομέα των esports συζητούνται παρακάτω.

Αυξάνεται η τηλεθέαση

Η τηλεθέαση των εκδηλώσεων και των διαγωνισμών esports έχει αυξηθεί. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που συντονίζονται για να παρακολουθήσουν ροές στο διαδίκτυο ή ζωντανές εκδηλώσεις. Αυτό διευκόλυνε την ανάπτυξη του κλάδου και προσέλκυσε μεγαλύτερες επενδύσεις.

Κλιμακούμενη δεξαμενή βραβείων

Τα έπαθλα για τα τουρνουά esports έχουν αυξηθεί σημαντικά, με μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα να προσφέρουν έπαθλα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό έχει προσελκύσει περισσότερους επαγγελματίες παίκτες στη βιομηχανία και έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό.

Επέκταση σε Αναδυόμενες Αγορές

Τα Esports επεκτείνονται σε νέες περιοχές και χώρες, όπως η Ασία, η Νότια Αμερική και η Αφρική. Τελικά, επεκτείνει την παγκόσμια αγορά esports και δημιουργεί επίσης νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Επένδυση από Ομάδες και Οργανισμούς Παραδοσιακού Αθλητισμού

Παραδοσιακές αθλητικές ομάδες και οργανισμοί έχουν επενδύσει στα esports, είτε αγοράζοντας υπάρχουσες ομάδες είτε ξεκινώντας τη δική τους. Αυτό έφερε περισσότερους πόρους και τεχνογνωσία στον κλάδο και ανέβασε την προβολή και την αξιοπιστία του.

  Πώς να παίξετε το Couch Co-Op στο "Animal Crossing: New Horizons" (με One Switch Console)

Ενίσχυση στη χορηγία και τη διαφήμιση

Η χορηγία και η διαφήμιση έχουν γίνει κρίσιμες πηγές εσόδων για τον τομέα των esports, καθώς οι εταιρείες στοχεύουν να προσεγγίσουν το κερδοφόρο και αυξανόμενο κοινό των esports.

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση Esports;

Η ίδρυση μιας εταιρείας esports μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια. Αλλά αν προχωρήσετε με την κατάλληλη προετοιμασία και εκτέλεση, μπορεί να είναι επικερδής και ικανοποιητική. Εδώ είναι τα βασικά πρώτα βήματα:

  • Προσδιορίστε τη θέση σας: Προσδιορίστε το είδος της εταιρείας esports που θέλετε να δημιουργήσετε, όπως οργάνωση τουρνουά, ιδιοκτησία ομάδας ή διαχείριση εγκαταστάσεων τυχερών παιχνιδιών.
  • Έρευνα αγοράς: Διερευνήστε το μέγεθος και τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των esports, καθώς και των ανταγωνιστών της εξειδικευμένης σας θέσης, ως μέρος της έρευνας αγοράς σας.
  • Δημιουργήστε μια επιχειρηματική στρατηγική: Αναπτύξτε ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο που περιγράφει λεπτομερώς τους στόχους, την αγορά-στόχο, τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις οικονομικές προβλέψεις σας.
  • Συγκεντρώστε Κεφάλαια: Προσδιορίστε τα έξοδα ίδρυσης μιας εταιρείας esports και συγκεντρώστε επαρκή χρηματοδότηση μέσω επενδύσεων, δανείων ή άλλων πηγών.
  • Συγκεντρώστε μια ομάδα: Συγκεντρώστε μια ομάδα ικανών και έμπειρων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων διευθυντών, εμπόρων μάρκετινγκ και τεχνικών εμπειρογνωμόνων, για να βοηθήσουν στη δημιουργία και τη λειτουργία του οργανισμού σας.
  • Συνεργασίες: Δημιουργήστε προοπτικές ανάπτυξης και εισοδήματος μέσω της προώθησης συνεργασιών με εκδότες παιχνιδιών, διοργανωτές τουρνουά και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου.
  • Στρατηγική μάρκετινγκ: Αναπτύξτε και εκτελέστε ένα σχέδιο μάρκετινγκ για να προωθήσετε την εταιρεία σας και να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας.
  • Η ίδρυση μιας εταιρείας esports χρειάζεται στρατηγική σκέψη, σκληρή δουλειά και επιμονή. Το να ακολουθήσετε τη σωστή στρατηγική μπορεί να είναι μια προσοδοφόρα και ικανοποιητική προσπάθεια. Τώρα, θα βρείτε επίσης μερικά κορυφαία παιχνίδια esports για να δοκιμάσετε.

    Dota 2

    Το Dota 2 είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) που δημιούργησε και διένειμε η Valve Corporation. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή παιχνίδια esports στον κόσμο. Διαθέτει μια τεράστια και αφοσιωμένη βάση παικτών και μια ζωντανή, ανταγωνιστική σκηνή.

    Το DOTA 2 παίζεται από δύο ομάδες των πέντε παικτών, καθεμία από τις οποίες ελέγχει έναν ήρωα μοναδικών ικανοτήτων. Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί ο αντίπαλος Ancient, ο οποίος τοποθετείται στη βάση του ενώ προστατεύει τον δικό του. Το περίπλοκο παιχνίδι, το ανώτατο όριο υψηλής ικανότητας και η δυσκολία του παιχνιδιού το έχουν καταστήσει δημοφιλή επιλογή για ανταγωνιστικά παιχνίδια.

    Το επίσημο ανταγωνιστικό κύκλωμα του Dota 2, το Dota Pro Circuit (DPC), είναι το επίκεντρο της ανταγωνιστικής σκηνής του παιχνιδιού. Το DPC φιλοξενεί πολλούς μεγάλους και δευτερεύοντες διαγωνισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τις καλύτερες ομάδες να διεκδικούν την ευκαιρία να προκριθούν στο «The International», το μεγαλύτερο τουρνουά Dota 2 και ένα από τα μεγαλύτερα esports events.

    PUBG Mobile

    Το διάσημο παιχνίδι battle royale PUBG Mobile δημιουργήθηκε από την PUBG Corporation σε συνεργασία με την Tencent Games.

    Η έκδοση για κινητά του παιχνιδιού έχει συγκεντρώσει σημαντικούς και αφοσιωμένους ακόλουθους, βοηθώντας το να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για κινητά στον κόσμο τόσο σε Android όσο και σε iOS.

    Έως και 100 παίκτες απορρίπτονται σε ένα τεράστιο νησί ταυτόχρονα στο PUBG Mobile. Πρέπει να παλέψουν για να είναι το τελευταίο άτομο ή ομάδα. Λόγω της φήμης του παιχνιδιού ότι έχει γρήγορο και έντονο gameplay, έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για χρήση σε ανταγωνιστικά παιχνίδια.

    Η ανταγωνιστική σκηνή των esports του PUBG Mobile επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς και πλέον υπάρχουν πολλά μεγάλα τουρνουά και πρωταθλήματα που φιλοξενούνται σε όλο τον κόσμο. Δύο από αυτά είναι το PUBG Mobile World League (PMWL) και το PUBG Mobile Club Open (PMCO).

    Ως αποτέλεσμα των τεράστιων επάθλων αυτών των διαγωνισμών και της ικανότητάς τους να προσελκύουν ελίτ ομάδες και παίκτες από όλο τον κόσμο, το PUBG Mobile έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα παιχνίδια esports σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Fortnite

    Το Fortnite, το δημοφιλές παιχνίδι battle royale, αναπτύχθηκε από την Epic Games και κυκλοφόρησε το 2017. Έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα και κερδοφόρα παιχνίδια παγκοσμίως, με μεγάλη βάση παικτών και εξαιρετική προσοχή στα esports.

      Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε τρωτά σημεία σε εικόνες Docker χρησιμοποιώντας το Snyk

    Στο Fortnite, οι παίκτες πέφτουν σε ένα τεράστιο νησί και πρέπει να αγωνιστούν για να είναι το τελευταίο άτομο ή ομάδα που ξεχωρίζει από 100 παίκτες. Μέσω διαφόρων εκδηλώσεων εντός παιχνιδιού και συνεργασιών με δημοφιλή franchise, το Fortnite παρέμεινε φρέσκο ​​και ελκυστικό για τους παίκτες.

    Η σκηνή των esports στο Fortnite περιστρέφεται γύρω από το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα σημαντικό έπαθλο και προσελκύει παίκτες κορυφαίου επιπέδου σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τοπικά και διαδικτυακά τουρνουά πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχοντας στους παίκτες ευκαιρίες να διαγωνιστούν και να επιδείξουν τις δεξιότητές τους.

    Arena of Valor

    Το Arena of Valor ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια MOBA (διαδικτυακή αρένα μάχης για πολλούς παίκτες) συμβατά με κινητά τηλέφωνα. Με την αυξανόμενη επικράτηση των smartphone, έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, ιδίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, και προσφέρει επί του παρόντος μερικά από τα πιο προσοδοφόρα έπαθλα τουρνουά. Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι τόσο σε iOS όσο και σε Android.

    Εδώ, δύο ομάδες των πέντε παικτών συμμετέχουν σε ένα εικονικό πεδίο μάχης για να καταστρέψουν τη βάση της άλλης ομάδας. Το παιχνίδι περιέχει ένα καστ από διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με τις δυνάμεις και τα στυλ παιχνιδιού του. Έτσι, οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν και να νικήσουν τους αντιπάλους τους.

    Πολλαπλές περιφερειακές και διεθνείς εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην κοινότητα των esports Arena of Valor. Το Arena of Valor είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και κερδοφόρους τίτλους esports στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών για κινητά.

    Rocket League

    Το Rocket League είναι ένα βιντεοπαιχνίδι που φτιάχτηκε από την Psyonix και κυκλοφόρησε το 2015. Στο παιχνίδι, οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο των ειδικών αυτοκινήτων και παίζουν ένα ευγενικό ποδόσφαιρο μαζί τους.

    Όπως και το ποδόσφαιρο, ο στόχος του παιχνιδιού είναι να πείσετε την ομάδα των αυτοκινήτων σας να μετακινήσει την μπάλα κάτω από το γήπεδο και να σκοράρει περισσότερα γκολ από την άλλη ομάδα. Αλλά τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται από πυραύλους, έτσι ώστε να μπορούν να πάνε πολύ γρήγορα (που ονομάζεται “boosting”) και μπορούν επίσης να πετάξουν στον αέρα.

    Στο Rocket League, οι παίκτες συμμετέχουν σε αγώνες υψηλής ταχύτητας σε ένα μελλοντικό γήπεδο ποδοσφαίρου για να σκοράρουν γκολ και να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους. Οι πολλοί τύποι παιχνιδιού και οι επιλογές εξατομίκευσης του παιχνιδιού το καθιστούν προσιτό και διασκεδαστικό για παίκτες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων.

    Πολλά επαγγελματικά πρωταθλήματα και σημαντικά τουρνουά φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην κοινότητα esports του Rocket League.

    Λεγεώνα των Θρύλων

    Το League of Legends (LoL) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι του 2009 που δημιουργήθηκε και διανέμεται από την Riot Games. Από την κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2009, το παιχνίδι ήταν δωρεάν. Ωστόσο, είναι διαθέσιμες για αγορά προσαρμογές χαρακτήρων.

    Στο League of Legends, οι παίκτες αγωνίζονται ως μέρος μιας ομάδας εναντίον μιας άλλης ομάδας. Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε παίκτες ενώ ελέγχει χαρακτήρες ρόλων «πρωταθλητών» με ξεχωριστές δυνάμεις και στυλ παιχνιδιού. Στο Summoner’s Rift, την κύρια λειτουργία του παιχνιδιού, μια ομάδα κερδίζει διεισδύοντας στη βάση του αντιπάλου και καταστρέφοντας το «Nexus» της, ένα τεράστιο κτίριο μέσα.

    Οι New York Times αναφέρθηκαν προηγουμένως στο παιχνίδι ως ένα από τα μεγαλύτερα esports στον κόσμο, ενώ το Harvard Business Review ανέφερε ότι το League of Legends αποτελούσε παράδειγμα της γένεσης της επιχείρησης esports.

    Από τον Απρίλιο του 2021, η Riot Games ελέγχει 12 περιφερειακά πρωταθλήματα παγκοσμίως, τέσσερα από τα οποία διαθέτουν συστήματα franchise: Κίνα, Ευρώπη, Νότια Κορέα και Βόρεια Αμερική.

    γενναίος

    Το Valorant είναι ένα free-to-play shooter πρώτου προσώπου (FPS) που αναπτύχθηκε και διανέμεται για τα Microsoft Windows από την Riot Games. Το παιχνίδι διαφημίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2019 με την κωδική ονομασία Project A και μια κλειστή φάση beta με περιορισμένη πρόσβαση ξεκίνησε στις 7 Απριλίου 2020, ακολουθούμενη από επίσημη κυκλοφορία στις 2 Ιουνίου 2020.

      Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο εκτός οθόνης στην κύρια οθόνη σας

    Το Valorant είναι ένα φουτουριστικό shooter πρώτου προσώπου βασισμένο σε ομάδα. Στο πρωτεύον παιχνίδι, οι παίκτες κατανέμονται σε μια ομάδα των πέντε, είτε επιτίθενται είτε αμύνονται, και μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε από τους 20 πιθανούς χαρακτήρες/πράκτορες. Καθένας από αυτούς τους πράκτορες έχει ξεχωριστές δεξιότητες που απαιτούν χρεώσεις, καθώς και μια μοναδική τελική ικανότητα που πρέπει να χρεωθεί με σκοτώσεις, θανάτους, σφαίρες ή μέσω εκπλήρωσης εργασιών.

    Η σκηνή των esports VALORANT βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της στάδια, αλλά έχει ήδη κερδίσει σημαντική προσοχή από τις κοινότητες gaming και esports. Έχουν δημιουργηθεί πολλά επαγγελματικά πρωταθλήματα και τουρνουά, στα οποία συμμετέχουν κορυφαίες ομάδες και παίκτες σε όλο τον κόσμο.

    Apex Legends

    Το Apex Legends είναι ένα βιντεοπαιχνίδι battle royale που δημιουργήθηκε από την Respawn Entertainment και κυκλοφόρησε από την Electronic Arts.

    Κυκλοφόρησε αρχικά το 2019 και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή και ευρέως διαδεδομένα παιχνίδια στον κόσμο. Αυτήν τη στιγμή, το παιχνίδι παίζεται από διάφορες κοινότητες και εκπομπές esports.

    Στο Apex Legends, έως και εξήντα παίκτες κατεβαίνουν σε έναν τεράστιο χάρτη και ανταγωνίζονται για να είναι ο τελευταίος άνδρας ή ομάδα. Το παιχνίδι έχει ένα καστ μοναδικών χαρακτήρων, ο καθένας με τις ικανότητές του και το στυλ παιχνιδιού του.

    Το οικοσύστημα esports Apex Legends βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια ανάπτυξής του, αλλά έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντική προσοχή από τις κοινότητες gaming και esports. Υπάρχουν ορισμένα γεγονότα σε όλο τον κόσμο για το Apex Legends.

    Call of Duty: Warzone

    Το Call of Duty: Warzone είναι ένα Battle Royale παιχνίδι που δημιουργήθηκε από την Infinity Ward και πωλήθηκε από την Activision. Κυκλοφόρησε το 2020 και κερδίζει εξαιρετική δημοτικότητα στον κόσμο του gaming μετά από αυτό.

    Το Call of Duty: Warzone είναι ένα δημοφιλές και γρήγορο παιχνίδι battle royale. Έχει γίνει γρήγορα επιτυχία μεταξύ των παικτών και της κοινότητας των esports.

    Το Warzone τοποθετεί έως και 150 παίκτες σε ένα μεγάλο πεδίο μάχης, που ανταγωνίζονται για να είναι ο τελευταίος άνδρας ή ομάδα. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία όπλων και εξοπλισμού, οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να καταστρέψουν τους εχθρούς τους.

    Ο κόσμος του gaming και των esports έχει λάβει υπόψη του τη σκηνή των νηπίων esports της Warzone. Έχουν δημιουργηθεί πολλά πρωταθλήματα και τουρνουά που περιλαμβάνουν τις καλύτερες ομάδες και παίκτες στον κόσμο.

    Overwatch 2

    Το Overwatch κυκλοφόρησε το 2016 από την Blizzard της Blizzard Entertainment. Λόγω της επιτυχίας του, κυκλοφόρησαν το Overwatch 2. Καθένας από τους 32 ήρωες με δυνατότητα αναπαραγωγής έχει ένα ξεχωριστό σύνολο ικανοτήτων και εξειδικεύσεων.

    Οι ήρωες μπορούν να υιοθετήσουν έναν από τους τρεις ρόλους, όπως Tank, Damage ή Support, και να πολεμήσουν σε ομάδες έξι ατόμων. Μεταξύ των τρόπων παιχνιδιού περιλαμβάνονται το εύρος εξάσκησης, το παιχνίδι/εξάσκηση στον υπολογιστή, το γρήγορο παιχνίδι, το arcade, το ανταγωνιστικό παιχνίδι και τα προσαρμοσμένα παιχνίδια.

    Ο στόχος αυτής της αποστολής είναι είτε η εξασφάλιση σημείων ελέγχου σε έναν χάρτη είτε η μεταφορά εμπορευμάτων από τη μια περιοχή στην άλλη μέσα σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Ο επιπολασμός του στην Ασία είναι τεράστιος, αν και μπορείτε να το βρείτε σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

    Tekken 8

    Όπως και με τα προηγούμενα κύρια παιχνίδια Tekken, το Tekken 8 είναι μια αφήγηση για πατέρες και γιους που προσπαθούν να σκοτωθούν ο ένας τον άλλον για να απαλλάξουν τη φυλή Mishima από το γονίδιο του διαβόλου, ένα μυστικιστικό θραύσμα DNA που μετατρέπει επιλεγμένα άτομα σε κολαστήρια.

    Οι πολλές τεχνικές μάχης του παιχνιδιού, η τρισδιάστατη κινητικότητα (που παρέχει νέους τρόπους για να χτυπήσετε και να αποφύγετε) και τα εφέ αργής κίνησης που ενεργοποιούνται όταν οι μπάρες υγείας και των δύο μαχητών είναι χαμηλές και ολοκληρώνουν ταυτόχρονες επιθέσεις σώμα με σώμα κοντά στο τέταρτο συμβάλλουν στην επιτυχία του ως esport.

    Το Tekken 8 έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια μάχης στη βιομηχανία των esports. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί αρκετά επαγγελματικά πρωταθλήματα και τουρνουά στα οποία συμμετέχουν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο.

    συμπέρασμα

    Τα esports γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και ως εκ τούτου, υπάρχει μια ευρύτερη επιλογή παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές. Υπάρχει ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε κάθε είδους παίκτη στη σφαίρα των esports.

    Από τους γρήγορους τίτλους battle royale όπως Fortnite, Call of Duty: Warzone και Apex Legends μέχρι τους πιο στρατηγικούς και ανταγωνιστικούς τίτλους όπως το League of Legends και το Dota 2. Γιατί να μην βυθιστείτε στον συναρπαστικό κόσμο των esports και να ανακαλύψετε όλα αυτά έχει να προσφέρει;