Αναζητάτε μια καλύτερη εναλλακτική λύση για το LastPass;

Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι απαραίτητοι για άτομα και οργανισμούς να διατηρήσουν την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο. Δύο από τις πιο γνωστές επιλογές είναι το LastPass και το Passwork.

Το LastPass είναι μια λύση που βασίζεται στο cloud, ενώ το Passwork είναι μια λύση εσωτερικής εγκατάστασης που εγκαθίσταται στον διακομιστή μιας εταιρείας και αποθηκεύει δεδομένα τοπικά και όχι στο cloud.

Το LastPass είναι ένας δημοφιλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που εκτιμάται ιδιαίτερα από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ενώ έχει παράσχει ένα ασφαλές σύστημα για πολλούς από τους χρήστες της, η εταιρεία δυστυχώς έχει αντιμετωπίσει παραβιάσεις ασφαλείας στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2022, μια ομάδα άγνωστων χάκερ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης cloud του LastPass, με αποτέλεσμα την κλοπή των πληροφοριών των πελατών. Αυτό χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι καμία διαδικτυακή υπηρεσία δεν είναι ποτέ απολύτως ασφαλής και ότι παραβιάσεις δεδομένων και παραβιάσεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Επομένως, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν εμπιστεύεστε τους κωδικούς πρόσβασης σε κάποιον άλλον, καθώς οι συνέπειες μιας παραβίασης ασφαλείας μπορεί να είναι καταστροφικές.

  5 τρόποι για να επιταχύνετε το Ubuntu

Για τις επιχειρήσεις, είναι πολύ καλύτερο να επιλέξετε μια εσωτερική λύση όπως το Passwork. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες έχουν τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης δεδομένων ή χακαρίσματος, οι οποίες είναι εξοικειωμένες με λύσεις που βασίζονται στο cloud.

Επιπλέον, το Passwork προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως έλεγχος πρόσβασης χρήστη, ασφαλής αποθήκευση κωδικών πρόσβασης, δυνατότητα εύκολης δημιουργίας και διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για πολλούς χρήστες, λεπτομερείς αναφορές για τις δραστηριότητες των χρηστών, ενοποίηση με υπάρχοντα συστήματα ελέγχου ταυτότητας και τη δυνατότητα συνεργασίας για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης με άλλους χρήστες.

  Προσπαθείτε να βρείτε έναν παλιό φίλο; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να το κάνετε πραγματικότητα

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά διαβεβαιώνουν τις επιχειρήσεις ότι τα ευαίσθητα δεδομένα τους είναι ασφαλή και ότι η διαχείριση των κωδικών πρόσβασής τους γίνεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συμπερασματικά, για τις επιχειρήσεις, ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι το Passwork. Με τη λύση on-premise, οι εταιρείες μπορούν να είναι σίγουρες ότι τα δεδομένα τους διατηρούνται ασφαλή και προστατεύονται από πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο.

Το Passwork προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών και λειτουργιών, που κυμαίνονται από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων έως την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, καθιστώντας το ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να είναι σίγουρες ότι τα δεδομένα τους δεν εκτίθενται στους κινδύνους που σχετίζονται με λύσεις που βασίζονται στο cloud, καθιστώντας το Passwork την τέλεια επιλογή για τη διαχείριση των κωδικών πρόσβασής τους και την προστασία της διαδικτυακής τους ταυτότητας.

  9 τρόποι για να αποφύγετε τις επιθέσεις Vishing [+3 Spam Blocking Apps]