Τα καλύτερα τηλέφωνα Android του 2024

Δεδομένου ότι τα τηλέφωνα Android παράγονται από ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστών, υπάρχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα κατάλληλο για εσάς. Αλλά καθώς όλοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τον τίτλο της καλύτερης κάμερας, της φωτεινότερης οθόνης ή της μπαταρίας με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, η εύρεση της ιδανικής μπορεί να είναι πρόκληση.

Justin Duino / MakeUseOf

Το Samsung Galaxy S24 Ultra διαδέχεται το S23 Ultra και καταλαμβάνει τη θέση του τελευταίου στον τίτλο μας Καλύτερο Συνολικό. Αυξάνει την απόδοση με τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, ενώ διατηρεί 12 GB μνήμης RAM.

Ο ορθογώνιος σχεδιασμός με αιχμηρές άκρες διαθέτει επίπεδη οθόνη από άκρη σε άκρη. Το πλαίσιο από τιτάνιο είναι στιβαρό και στιβαρό και δεν γίνεται πολύ πιο σκληρό από το γυαλί Gorilla Armor. Μαζί με την εντυπωσιακή μέγιστη φωτεινότητα των 2.600 nit του τηλεφώνου, θα μπορείτε να βλέπετε καθαρά την οθόνη έξω, ανεξάρτητα από το πόσο λάμπει ο ήλιος.

Η εκπληκτική οθόνη AMOLED 6,8 ιντσών του Galaxy S24 Ultra ξεσπά με αντίθεση και χρώμα, η εντυπωσιακή κύρια κάμερα των 200 MP παραμένει και το S Pen συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πώλησης του τηλεφώνου. Και, ενώ ο τηλεφακός 10x έχει μειωθεί σε 5x, η ανάλυση είναι τώρα 50MP και προσφέρει πιο ευκρινείς εικόνες.

Ωστόσο, είναι μεγάλο, οπότε αν νιώθετε κάτι πιο συμπαγές, το κανονικό Galaxy S24 μπορεί να σας ταιριάζει περισσότερο, παρόλο που υπάρχουν ορισμένοι συμβιβασμοί υλικού.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Καλύτερο συνολικά

Με γρήγορη απόδοση, στιβαρό σχεδιασμό, εκπληκτική και φωτεινή οθόνη AMOLED και εξαιρετική κάμερα, το Samsung Galaxy S24 Ultra είναι ό,τι περιμένετε και μετά.

Πλεονεκτήματα

  • Γεμάτο με χρήσιμες λειτουργίες AI
  • Λήψη βίντεο 8K
  • Επική διάρκεια μπαταρίας
  • IP68 αντοχή στη σκόνη και το νερό
  • Επτά χρόνια αναβαθμίσεων λογισμικού

Motorola

Το Moto G Play έχει ενημερωθεί για το 2024 και προσφέρει μερικές συναρπαστικές εξελίξεις, ενώ παραμένει σε απίστευτα χαμηλή τιμή. Το chipset 6nm Snapdragon 680 ενισχύει σημαντικά την απόδοσή του έναντι του υποτονικού προκατόχου του περασμένου έτους. Η μνήμη RAM και ο αποθηκευτικός χώρος έχουν επίσης βελτιωθεί στα 4 GB και 64 GB, αντίστοιχα, ενώ μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το τελευταίο στο 1 TB μέσω κάρτας microSD.

Η οθόνη διαθέτει ανθεκτικό γυαλί Corning Gorilla 3 και έχει βαθμολογία IP52 που προστατεύει από τη σκόνη, την ελαφριά βροχή και τις τυχαίες διαρροές. Η ταχύτητα φόρτισης είναι μεγαλύτερη και η εξαιρετική μπαταρία 5.000 mAh προσφέρει έως και 46 ώρες με μία μόνο φόρτιση.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τις προγνωστικές κινούμενες εικόνες στο Android 14

Ωστόσο, είναι η κάμερα που έχει δει τη σημαντικότερη αναβάθμιση. Η ανάλυση του πίσω φακού των 50MP είναι πλέον σύμφωνη με πολλά premium smartphone και διαθέτει επίσης μια αξιοπρεπή κάμερα selfie.

Moto G Play 2024

Καλύτερος προϋπολογισμός

Η κυκλοφορία του Moto G Play το 2024 προσφέρει ορισμένες σημαντικές εξελίξεις, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του προϋπολογισμού. Διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή, καλύτερη μνήμη RAM, περισσότερο χώρο αποθήκευσης και κάμερα 50MP που φωνάζει τρομερή αξία. Μαζί με τη φανταστική διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, είναι μια κορυφαία επιλογή για όσους αναζητούν μια ευκαιρία.

Πλεονεκτήματα

  • Ψηφιακό ζουμ 8x
  • Ρυθμός ανανέωσης 90 Hz
  • Τεράστιες αναβαθμίσεις σε chipset και ποιότητα κάμερας
  • Ανθεκτική κατασκευή
  • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας

Justin Duino / MakeUseOf

Η σειρά “a” της Google προοριζόταν να είναι μια προσιτή αλλά λιγότερο γεμάτη δυνατότητες εναλλακτική λύση στα κορυφαία smartphone της. Αλλά η σειρά έχει βελτιωθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου και το πιο πρόσφατο στη σειρά, το Google Pixel 7a, πλησιάζει ιδιαίτερα το ανώτερο Pixel 7 μεσαίας κατηγορίας όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες.

Και τα δύο τηλέφωνα τροφοδοτούνται από το Tensor G2, έχουν την ίδια ανάλυση Full HD και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, προσφέρουν παρόμοια διάρκεια μπαταρίας, διαθέτουν βαθμολογία αντοχής στη σκόνη και το νερό IP67 και διαθέτουν τα ίδια 8 GB RAM και 128 GB ενσωματωμένη αποθήκευση.

Το Pixel 7a διαθέτει επίσης διάρκεια μπαταρίας 24 ωρών, εντυπωσιακή κύρια κάμερα 64 MP και εξαιρετικά ευρεία λήψη 13 MP με εξαιρετικές λειτουργίες λογισμικού για τη βελτίωση της εμπειρίας φωτογραφίας με smartphone.

Google Pixel 7a

Καλύτερο Midrange

374 $ 499 $ Εξοικονομήστε 125 $

Το Pixel 7a φέρνει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πιο premium αδερφών του σε ένα πιο προσιτό πακέτο. Έχετε παρόμοιο σχέδιο με διαφορετική ποιότητα κατασκευής, ίδια επεξεργαστική ισχύ και χαρακτηριστικά όπως αντοχή στη σκόνη και το νερό και ασύρματη φόρτιση. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του Pixel 7a είναι η φανταστική ρύθμιση διπλής κάμερας που μπορεί να δώσει στους περισσότερους ανταγωνιστές υψηλού επιπέδου.

Πλεονεκτήματα

  • Φανταστικές κάμερες
  • Πακέτο επεξεργασίας υψηλών προδιαγραφών
  • Έγκαιρες ενημερώσεις Android

Μειονεκτήματα

  • Αργή ενσύρματη φόρτιση 18 W και ασύρματη φόρτιση 7,5 W

Justin Duino / MakeUseOf

Το Google Pixel 8 Pro διαθέτει τέσσερις κάμερες: έναν κύριο φακό 50MP με οπτικό ζουμ 2x, έναν τηλεφακό 48MP με 5x, μια κάμερα 48MP υπερευρυγώνια και μια κάμερα selfie 10,5MP με αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης. Η λήψη φωτογραφιών είναι ένα απόλυτο πρόβλημα. συνήθως χρειάζεται απλώς να δείξετε και να τραβήξετε για την καλύτερη εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες μη αυτόματες ρυθμίσεις, όπως ISO και έλεγχος ταχύτητας κλείστρου.

  Διαδρομή ήχου από τον υπολογιστή σας σε τηλέφωνο Android

Διαθέτει επίσης μερικά απίστευτα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτά περιλαμβάνουν το “Best Take”, το οποίο μπορεί να επιλέξει με μαγικό τρόπο τα πιο χαρούμενα πρόσωπα από μια σειρά ομαδικών φωτογραφιών και να τα αναδιατάξει σε ένα απόλυτα ευχαριστημένο μάτσο. Στη συνέχεια, υπάρχει το “Magic Editor”, το οποίο οδηγεί την επεξεργασία AI σε σουρεαλιστικό επίπεδο. Εν ολίγοις, το Google Pixel 8 Pro είναι εξαιρετικό για τη φωτογραφία smartphone.

Όσον αφορά την οθόνη, έχετε μια ευκρινή, έγχρωμη οθόνη OLED 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Μπορεί επίσης να πετύχει υψηλά επίπεδα φωτεινότητας έως και 2.400 nits. Έχετε επίσης απόδοση υψηλής ποιότητας, αντοχή στη σκόνη και το νερό και ασύρματη φόρτιση και διατίθεται σε τρία ελκυστικά χρώματα με χωρητικότητα αποθήκευσης 128 GB, 256 GB και 512 GB.

Google Pixel 8 Pro

Καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα

799 $ 999 $ Εξοικονομήστε 200 $

Τα τηλέφωνα Google Pixel είναι γνωστά για τη φωτογραφική τους ικανότητα και το Google Pixel 8 Pro είναι η επιλογή της δέσμης. Με έξυπνα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και τέσσερις εξαιρετικούς φακούς που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, είναι μια κορυφαία επιλογή για τη φωτογραφία smartphone. Επιπλέον, μπορείτε να εγγράψετε ευκρινή, λεπτομερή βίντεο 4K και με ρυθμό καρέ 240 Hz σε Full HD, μπορείτε επίσης να τραβήξετε θεαματική αργή κίνηση.

Πλεονεκτήματα

  • Γρήγορο τσιπ Google Tensor G3
  • Επτά χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος Android
  • Ρυθμός ανανέωσης οθόνης 1-120 Hz
  • Η φανταστική εμπειρία κάμερας ενισχύεται περαιτέρω με λειτουργίες λογισμικού

Μειονεκτήματα

  • Η ταχύτητα φόρτισης και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξακολουθούν να μην ανταγωνίζονται άλλα τηλέφωνα premium

Καλύτερο τηλέφωνο Android για διάρκεια ζωής μπαταρίας: OnePlus 12

Jerome Thomas / MakeUseOf

Αν αναζητάτε ένα τηλέφωνο Android με εκτεταμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας, το OnePlus 12 κερδίζει κορυφαία βαθμολογία. Συσκευάζει μια μπαταρία 5.400 mAh που ξεπερνά τα περισσότερα smartphones ναυαρχίδα και υποστηρίζει φόρτιση SuperVOOC έως και 100W (80W στις ΗΠΑ) για πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Διαθέτει οθόνη OLED 6,82 ιντσών υψηλής ανάλυσης με ισχυρή μέγιστη φωτεινότητα 4.500 nits. Ενώ το OnePlus 12 είναι όντως λαμπερό, αυτός ο ισχυρισμός που σπάει ρεκόρ είναι τολμηρός. Ωστόσο, είναι αρκετά φωτεινό ώστε να διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο HDR φαίνεται υπέροχο και μπορείτε εύκολα να προβάλετε την οθόνη σε μια ηλιόλουστη μέρα.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το Android χρησιμοποιώντας το Google One

Η κύρια κάμερα των 50MP δεν είναι ούτε μισή κακή. Επιπλέον, ο τηλεφακός 64MP έχει οπτικό ζουμ 3x, ενώ η μπροστινή κάμερα διαθέτει εντυπωσιακή ανάλυση 32MP για να σας βοηθήσει να φαίνεστε καλύτερα όταν βγάζετε selfie.

OnePlus 12

Καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

800 $ 900 $ Εξοικονομήστε 100 $

Το OnePlus 12 έχει πολλά πράγματα. Διαθέτει φωτεινή οθόνη OLED ιδανική για απόλαυση περιεχομένου HDR, συμπεριλαμβανομένου του Dolby Vision. Μπορείτε επίσης να εγγράψετε βίντεο 8K και να τραβήξετε καλύτερες selfies από ό,τι μπορείτε με τα περισσότερα άλλα smartphone. Μπορεί επίσης να καυχιέται για την εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τη σούπερ γρήγορη φόρτιση.

Πλεονεκτήματα

  • Δυναμικά προσαρμοστικό εύρος ρυθμού ανανέωσης 1-120 Hz
  • Περιλαμβάνεται φορτιστής 100W (80W στις ΗΠΑ)
  • Επεξεργαστής Speedy Snapdragon 8 Gen 3
  • Εγγραφή βίντεο 8K με εξαιρετική σταθεροποίηση
  • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας

Μειονεκτήματα

  • Μόνο πιστοποίηση IP65 για αντοχή στη σκόνη και το νερό

FAQ

Ε: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Android έναντι του iOS;

Η επιλογή του ενός έναντι του άλλου είναι μια καθαρά υποκειμενική επιλογή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να επιλέξετε μια συσκευή Android, ωστόσο το iOS έχει πολλές εξαιρετικές δυνατότητες που το Android δεν μπορεί να ανταγωνιστεί. Στο τέλος της ημέρας, και τα δύο είναι εξαιρετικά συστήματα, αλλά το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η επιλογή του κατάλληλου για εσάς εξαρτάται από τις δικές σας συνθήκες και προτιμήσεις.

Ε: Πώς μπορώ να μετακινήσω δεδομένα από ένα τηλέφωνο Android σε ένα άλλο;

Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ τηλεφώνων Android είναι απλή και μπορείτε να μεταφέρετε όλες τις εφαρμογές, τη μουσική, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις επαφές, τα κείμενα, το ιστορικό κλήσεων και πολλά άλλα. Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι η νέα σας συσκευή έχει αρκετό χώρο αποθήκευσης για να λαμβάνει όλα τα δεδομένα που θέλετε να μεταφέρετε από την παλιά σας συσκευή.

Ε: Μπορώ να παίξω παιχνίδια στο τηλέφωνό μου Android;

Ναι, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια στο τηλέφωνό σας Android. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία παιχνιδιών, από τίτλους δράσης μέχρι παζλ λέξεων, που μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play Store. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ροή παιχνιδιών υπολογιστή σε ένα τηλέφωνο Android ή να συνδέσετε ένα χειριστήριο εάν βελτιώνει την εμπειρία για εσάς.

Ε: Πώς βρίσκετε ένα χαμένο τηλέφωνο Android;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο Android. Η πιο εύκολη επιλογή είναι να ενεργοποιήσετε το Find My Device στο Android σας πριν προκύψουν ατυχίες.