Πώς να ενεργοποιήσετε τις προγνωστικές κινούμενες εικόνες στο Android 14

Το Android 14 κυκλοφόρησε επίσημα από την Google τον Οκτώβριο του 2023, με πολλές βελτιώσεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, δεν θα παρατηρήσετε γρήγορα τις περισσότερες από αυτές τις βελτιώσεις, εκτός εάν σκάβετε σε διάφορα τμήματα του λειτουργικού συστήματος. Μία από τις νέες προσθήκες στο Android 14 είναι το προγνωστικό κινούμενο σχέδιο.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τι είναι τα προγνωστικά κινούμενα σχέδια στο Android και πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Τι είναι τα προγνωστικά κινούμενα σχέδια;

Το Predictive Back Animations είναι μια δυνατότητα στο Android 14 που σας δείχνει μια προεπισκόπηση της σελίδας στην οποία θα μεταφερθείτε όταν κάνετε σάρωση προς τα πίσω. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε σε τι επιστρέφετε πριν κάνετε σάρωση, αφαιρώντας μέρος της σύγχυσης και του απρόβλεπτου που σχετίζεται με τη χειρονομία.

  Το Link Bubble για Android Ανοίγει συνδέσμους εντός εφαρμογής στο παρασκήνιο

Λόγω της φύσης της λειτουργίας, λειτουργεί μόνο εάν χρησιμοποιείτε το σύστημα πλοήγησης με χειρονομίες του Android, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Λειτουργία πλοήγησης. Επιπλέον, αυτές οι προεπισκοπήσεις θα εμφανίζονται μόνο σε εφαρμογές που το υποστηρίζουν. Από τη στιγμή που γράφτηκε, η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει υποστήριξη, αλλά πολλές εφαρμογές, ακόμη και αυτές της Google, δεν υποστηρίζουν ακόμη τη λειτουργία.

Ενεργοποιήστε το Predictive Back Animations στο Android 14

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή. Μετά από αυτό, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσα στη σελίδα ρυθμίσεων των επιλογών προγραμματιστή. Δείτε πώς:

  4 τρόποι για να λάβετε υπό έλεγχο τη χρήση δεδομένων στο τηλέφωνό σας Android
  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σχετικά με το τηλέφωνο.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα και πατήστε τον Αριθμό έκδοσης πολλές φορές για να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν χρειάζεται για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  • Στη συνέχεια, αγγίξτε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της εφαρμογής Ρυθμίσεις και εισαγάγετε τις κινούμενες εικόνες με προγνωστικά πίσω.
  • Επιλέξτε Predictive back animations από τα αποτελέσματα. Αυτό θα ανοίξει τις ρυθμίσεις επιλογών προγραμματιστή Android.
  • Ενεργοποιήστε τα προγνωστικά πίσω κινούμενα σχέδια και πατήστε OK στο αναδυόμενο παράθυρο για να ολοκληρώσετε.
  •   Το Do Not Disturb έρχεται στο Android Lollipop ως διακοπές

    Η συσκευή σας έχει πλέον τη δυνατότητα να εμφανίζει μια προεπισκόπηση της επόμενης σελίδας όταν θέλετε να επιστρέψετε χρησιμοποιώντας κινήσεις.

    Επωφεληθείτε από τα προγνωστικά κινούμενα σχέδια στο Android 14

    Εάν είστε κάποιος που θα ήθελε να μάθει πού θα σας οδηγήσει η χειρονομία Πίσω εκ των προτέρων, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις προγνωστικές κινούμενες εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μεταφερθείτε τυχαία στην αρχική οθόνη ή σε κάποια άλλη σελίδα μιας εφαρμογής όταν δεν το περιμένετε. Αν και δεν υποστηρίζουν ακόμη όλες οι εφαρμογές τη δυνατότητα, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε και να την εκμεταλλευτείτε όποτε είναι διαθέσιμη.