Αξίζει το πρόγραμμα Premium του Netflix;

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Το Netflix Premium προσφέρει περιεχόμενο 4K, τέσσερις ταυτόχρονες οθόνες και άλλα προνόμια. Αλλά αυτά έχουν υψηλότερη τιμή.
  • Εξετάστε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας και εάν θα παρακολουθήσετε περιεχόμενο 4K προτού αποφασίσετε για το πρόγραμμα Premium.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συσκευή 4K και μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για να αξιοποιήσετε πλήρως τα οφέλη του προγράμματος Premium.

Με το πρόγραμμα Netflix Premium, επωφεληθείτε από περιεχόμενο 4K, τη δυνατότητα παρακολούθησης σε τέσσερις οθόνες ταυτόχρονα και άλλα προνόμια. Έρχεται όμως και με υψηλότερη τιμή. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε εάν το Netflix Premium αξίζει το κόστος και μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν εξοφλήσετε αυτά τα επιπλέον μετρητά.

Τι είναι το Netflix Premium;

Το Netflix Premium είναι το πιο ακριβό και πλούσιο σε δυνατότητες πρόγραμμα από τα τρία που προσφέρει το Netflix: Standard με διαφημίσεις, Standard και Premium. Είναι λίγο μπερδεμένο, ειδικά σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες ροής όπως το Apple TV+ που περιέχουν τα πάντα σε μία μόνο συνδρομή.

Επιλέγετε ένα επίπεδο όταν εγγραφείτε για πρώτη φορά για έναν λογαριασμό, αν και μπορείτε πάντα να αλλάξετε το υπάρχον πρόγραμμα ροής Netflix.

Έτσι διαφέρουν τα σχέδια του Netflix:

Τυπικό με διαφημίσεις

Πρότυπο

Ασφάλιστρο

Μηνιαίο κόστος

6,99 $

15,49 $

22,99 $

Οθόνες που μπορείτε να παρακολουθήσετε ταυτόχρονα

2

2

4

Συσκευές για ροή εκτός σύνδεσης

2

2

6

Ποιότητα ροής (όπου είναι διαθέσιμη)

1080p HD

1080p HD

Επιπλέον μέλη

0

1

2

Ο κατάλογος του Netflix είναι ο ίδιος σε όλα τα σχέδια, εκτός από μερικές ταινίες και εκπομπές που δεν είναι διαθέσιμες στο επίπεδο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Αλλά το Premium είναι το μόνο σχέδιο που προσφέρει μερικά από αυτά σε 4K.

Το Netflix προσέφερε ένα Βασικό πρόγραμμα για 9,99 $/μήνα, χωρίς πολλαπλή ροή και ποιότητα HD 720p. Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι πλέον διαθέσιμο για νέα μέλη. Οποιοσδήποτε είναι ήδη στο Βασικό πρόγραμμα μπορεί να παραμείνει σε αυτό μέχρι να αλλάξει ή να ακυρώσει τη συνδρομή του.

Πώς να αποφασίσετε εάν το Netflix Premium αξίζει τον κόπο

Οι κύριοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αξιολόγηση της αξίας του προγράμματος Premium του Netflix περιλαμβάνουν το κόστος, τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας και την ποιότητα ροής. Ας συζητήσουμε τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να αποφασίσετε εάν το πρόγραμμα Premium αξίζει τον κόπο για εσάς.

  Πώς να δείτε ποιες συσκευές χρησιμοποιούν τον λογαριασμό βίντεο Amazon

1. Πόσα άτομα χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας στο Netflix;

Κάθε λογαριασμός Netflix, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που βρίσκεστε, μπορεί να έχει έως και πέντε προφίλ. Αυτό επιτρέπει σε όλους όσους χρησιμοποιούν τον λογαριασμό να έχουν τη δική τους αποκλειστική περιοχή, με εξατομικευμένες προτάσεις, λίστες παρακολούθησης, ρυθμίσεις προσβασιμότητας και πολλά άλλα.

Σημαίνει ότι αν ο σύντροφός σας λατρεύει τα ντοκιμαντέρ με αληθινό έγκλημα, μπορεί να τα παρακολουθήσει με την καρδιά του στο προφίλ του χωρίς αυτό να επηρεάσει τις προτάσεις σας ή να κατακλύσει τη ροή “Συνέχεια παρακολούθησης”.

Αυτό δεν είναι το ίδιο με το πόσες συσκευές μπορείτε να κάνετε ροή Netflix ταυτόχρονα. αυτό εξαρτάται από το σχέδιο. Σε οποιοδήποτε από τα βασικά σχέδια, μπορείτε να κάνετε ροή σε δύο συσκευές τη φορά. Αυτό σημαίνει ότι αν παρακολουθείτε Netflix στην τηλεόρασή σας, ο σύντροφός σας μπορεί επίσης να συνδεθεί στον λογαριασμό και να παρακολουθήσει κάτι άλλο στο τηλέφωνό του.

Το πρόγραμμα Premium προσεγγίζει αυτό έως και τέσσερις ταυτόχρονες συσκευές. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη περιεχομένου Netflix για προβολή εκτός σύνδεσης σε έξι συσκευές, σε αντίθεση με τις δύο του Standard.

Εάν ζείτε σε ένα πολυάσχολο νοικοκυριό, ο μεγαλύτερος αριθμός ταυτόχρονων ροών και συσκευών εκτός σύνδεσης που προσφέρονται από το Premium είναι απαραίτητος. Εάν είστε ελεύθεροι ή ζευγάρι, θα εξυπηρετηθείτε καλύτερα από τα Standard σχέδια.

Λάβετε υπόψη ότι το Netflix καταργεί την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης με άτομα εκτός του νοικοκυριού σας, εισάγοντας τη δυνατότητα προσθήκης επιπλέον μελών στον λογαριασμό σας στο Netflix ως αποτέλεσμα. Αυτό επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμών να προσκαλούν κάποιον εκτός του νοικοκυριού τους να χρησιμοποιήσει το Netflix.

Αυτό το επιπλέον μέλος έχει τον δικό του λογαριασμό και κωδικό πρόσβασης, αλλά μπορεί να μεταδώσει ή να πραγματοποιήσει λήψη μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά και πληρώνεται από τον αρχικό κάτοχο του λογαριασμού.

Το Τυπικό πρόγραμμα (αν και δεν είναι η έκδοση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις) έχει την επιλογή προσθήκης ενός επιπλέον μέλους, ενώ το πρόγραμμα Premium επιτρέπει δύο. Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα, κάθε επιπλέον λογαριασμός κοστίζει 7,99 $/μήνα.

Netflix

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα Premium είναι το μόνο που επιτρέπει τέσσερις ταυτόχρονες ροές εντός ενός νοικοκυριού και δύο επιπλέον ροές για μέλη εκτός του νοικοκυριού. Αυτό θα κοστίζει 38,97 $/μήνα (22,99 $ για το πρόγραμμα Premium, συν δύο παρτίδες 7,99 $ για τα επιπλέον μέλη.)

  14 Λογισμικό εικονικών συναντήσεων/διασκέψεων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το 2023

2. Θα παρακολουθείτε ταινίες και εκπομπές 4K;

Το Netflix διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο 4K που μεταδίδεται σε 3840×2160 pixel. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα περιέχει περισσότερα δεδομένα και επομένως φαίνεται πιο ευκρινής και λεπτομερής, ειδικά σε μεγάλες οθόνες.

Δεν είναι όλα διαθέσιμα στο Netflix σε 4K. Ο ακριβής αριθμός εκπομπών και ταινιών θα διαφέρει ανά περιοχή. Υπάρχουν πολλά που σας κρατούν απασχολημένους, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των ταινιών και των εκπομπών δεν είναι διαθέσιμες σε ανάλυση 4K.

Γενικά, οι σύγχρονες ταινίες, οι εκπομπές και τα Netflix Originals μεταδίδονται σε 4K, αν και δεν είναι εγγυημένο. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε είναι να αναζητήσετε “4K” στο Netflix.

Ή, όταν επεκτείνετε τις πληροφορίες μιας εκπομπής ή μιας ταινίας, αναζητήστε το σήμα 4K/Ultra HD. Εάν βρίσκεστε στο Τυπικό πρόγραμμα ή μια συσκευή που δεν είναι συμβατή με 4K, δεν θα βλέπετε αυτό το σήμα, αν και το περιεχόμενο θα εξακολουθεί να εμφανίζεται μέσω της αναζήτησης.

Ορισμένο περιεχόμενο του Netflix υποστηρίζει Dolby Vision και HDR10. Πρόκειται για βελτιώσεις χρώματος και δυναμικού εύρους που προσφέρουν πιο ακριβή εμφάνιση εικόνας. Επιλεγμένες εκπομπές και ταινίες υποστηρίζουν επίσης Dolby Atmos, το οποίο παρέχει εφέ ήχου surround 3D.

Επιπλέον, ορισμένοι τίτλοι έχουν χωρικό ήχο, ο οποίος δίνει πιο καθηλωτικό ήχο και υποστηρίζεται σε κάθε συσκευή. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα μόνο στο πρόγραμμα Premium.

Σκεφτείτε τον τύπο περιεχομένου που θέλετε να παρακολουθήσετε στο Netflix για να προσδιορίσετε εάν το πρόγραμμα Premium αξίζει τον κόπο.

Αν σας ενδιαφέρει μόνο να λαμβάνετε παλιές κωμικές ταινίες και κλασικές ταινίες, είναι απίθανο να μεταδίδονται σε 4K. Αλλά αν απολαμβάνετε τις τελευταίες υπερπαραγωγές και το πρωτότυπο περιεχόμενο του Netflix, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλά σε 4K.

3. Έχετε συσκευή 4K;

Εάν η οθόνη ή η συσκευή ροής σας δεν υποστηρίζει 4K, δεν θα μπορείτε να μεταδώσετε τίποτα στο Netflix σε αυτήν την ανάλυση. Ανατρέξτε στον οδηγό του κατασκευαστή για την τηλεόραση ή την οθόνη σας για να δείτε αν το κάνει.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές συσκευές ροής 4K, όπως το Fire TV Stick 4K και το NVIDIA Shield. Αλλά η τηλεόρασή σας πρέπει να υποστηρίζει HDMI 2.0 και HDCP 2.2 για να χρησιμοποιεί αυτές τις συσκευές σε 4K.

Σε έναν υπολογιστή με Windows 10/11, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Edge ή την εφαρμογή Netflix. Σε Mac, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Safari 11 ή νεότερη έκδοση. Θα χρειαστείτε επίσης υποστηριζόμενο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών (δείτε τις σελίδες υποστήριξης του Netflix για Windows και Μακ Για περισσότερες πληροφορίες).

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Always on Display στο iPhone 14 Pro

Πίστωση εικόνας: Tooykrub/Shutterstock

Το μέγεθος και η ποιότητα της οθόνης σας θα καθορίσουν πόσο καλό είναι το περιεχόμενο 4K στο Netflix. Εάν η τηλεόραση ή η οθόνη είναι φθηνή, δεν θα δείτε το πλήρες όφελος. Ομοίως, μια μεγαλύτερη τηλεόραση 55 ιντσών ή 65 ιντσών θα εμφανίζει καλύτερα την έξοδο υψηλής ανάλυσης 4K σε σύγκριση με μια τηλεόραση 40 ιντσών.

Ακόμα κι αν η τηλεόρασή σας δεν υποστηρίζει 4K, μπορεί να διαπιστώσετε ότι διαθέτει μια δυνατότητα αναβάθμισης που κάνει το περιεχόμενο HD Netflix να φαίνεται αρκετά καλό ώστε να μην χρειάζεται το πακέτο Premium.

Εάν παρακολουθείτε ποτέ το Netflix μόνο στο κινητό, το tablet ή μια μικρή οθόνη, δεν χρειάζεστε το επίπεδο Premium. Είναι απίθανο η συσκευή να υποστηρίζει 4K ούτως ή άλλως.

4. Είναι το Διαδίκτυό σας αρκετά γρήγορο για 4K;

Το Netflix συνιστά να έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες 15 Mbps ή υψηλότερες για ροή περιεχομένου 4K. Με απλά λόγια, το περιεχόμενο 4K περιέχει περισσότερα δεδομένα από το HD, και επομένως απαιτεί ισχυρότερη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας είναι να επισκεφθείτε Fast.com. Αυτή είναι μια δοκιμή ταχύτητας Διαδικτύου που εκτελείται από το Netflix και ελέγχει την ταχύτητα λήψης σας σε σχέση με τους διακομιστές του. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι ενδεικτικό των ταχυτήτων που μπορείτε να περιμένετε κατά τη ροή εκπομπών και ταινιών του Netflix.

Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε σε σταθερά 15 Mbps, το περιεχόμενο 4K θα αποθηκεύεται συνεχώς ή θα μεταδίδεται σε χαμηλή ανάλυση. Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε για μια συνδρομή Premium για ένα όφελος 4K που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Το περιεχόμενο 1080p απαιτεί ελάχιστη σύνδεση 5 Mbps, γι’ αυτό εξετάστε τα τυπικά σχέδια εάν η σύνδεσή σας δεν είναι αρκετά καλή.

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι, κατά τη λήψη περιεχομένου για προβολή εκτός σύνδεσης, το Netflix προσφέρει μόνο έως και 1080p. Έτσι, εάν κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της προβολής σας στο Netflix εκτός σύνδεσης, δεν θα απολαύσετε το 4K του προγράμματος Premium.

Πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Premium του Netflix;

Όλα αυτά τα οφέλη συνοδεύονται από δαπανηρή τιμή: 22,99 $/μήνα. Ακόμα κι αν θέλετε περιεχόμενο 4K και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονης ροής, εξαρτάται από εσάς εάν αυτό είναι ένα προσιτό κόστος.

Το Disney+ Premium κοστίζει 13,99 $/μήνα και το Apple TV+ 9,99 $/μήνα. Και τα δύο μεταδίδονται σε 4K, γεγονός που κάνει την τιμή του Netflix να φαίνεται τσουχτερή.

Αλλά αν το Netflix έχει τις ταινίες και τις εκπομπές που θέλετε να παρακολουθήσετε και έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή κύκλο φίλων που χρησιμοποιεί έναν λογαριασμό, τότε ο λογαριασμός Premium είναι απαραίτητος. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε μια συσκευή συμβατή με 4K και μια αξιοπρεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο.