Τα καλύτερα κιτ υγρής ψύξης για τον υπολογιστή σας το 2024

Με μια εξέδρα παιχνιδιών προηγμένης τεχνολογίας, μπορεί να χρειαστείτε ένα σύστημα ψύξης που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, οπότε γιατί να μην είναι υγρόψυξη; Υπάρχουν πολλά κιτ υγρής ψύξης για έναν υπολογιστή, τόσο εκτεταμένα όσο και απλά, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διατηρήσουν το σύστημά σας ψυχρό, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε overclock.

Κουρσάρος

Το Corsair δεν είναι αδύνατο όσον αφορά την ψύξη με αέρα και δεν διαφέρει στο τμήμα υγρής ψύξης. ο Το Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro Custom Cooling Kit όχι μόνο διατηρεί τον υπολογιστή προηγμένης τεχνολογίας δροσερό, αλλά φαίνεται πολύ υπέροχο όταν το RGB σας συγχρονίζεται με το iCUE.

Ωστόσο, η λέξη-κλειδί εδώ είναι “προσαρμοσμένο”, που σημαίνει ότι θα πρέπει να χαρτογραφήσετε τα πάντα με το κιτ ψύξης Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro. Είναι επίσης ένα εκτεταμένο κιτ, που συνοδεύεται από επιπλέον εξαρτήματα, ανεμιστήρες, μπλοκ λογισμικού iCUE, δεξαμενή, αντλία, ακόμη και εργαλεία κάμψης σωλήνων.

Εάν ένας προσαρμοσμένος βρόχος είναι λίγο τρομακτικός, προτείνουμε έναν κλειστό βρόχο, όπως ένα AIO. Το ARCTIC Liquid Freezer II 360, πιο κάτω στη λίστα μας, είναι μια τέλεια εναλλακτική για overclocking.

Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB PRO Custom Cooling Kit

Καλύτερο Συνολικά

540 $ 600 $ Εξοικονομήστε 60 $

Το Corsair Hydro X Series iCUE XH305i RGB Pro είναι ένα εκτεταμένο προσαρμοσμένο κιτ ψύξης συσκευασμένο με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για την κάμψη σωλήνων σε σχήμα. Θα φαίνεται ακόμη υπέροχο, χάρη στα 128 μεμονωμένα διευθυνσιοδοτούμενα LED.

Πλεονεκτήματα

  • Το κιτ περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον εξαρτημάτων και εργαλείων κάμψης σωλήνων
  • Εντυπωσιακά αποτελεσματική ψύξη
  • Καλαίσθητο ARGB
  • Θαυμαστές

Thermaltake

Εάν ο προϋπολογισμός σας απασχολεί, το Thermaltake Pacific C240 ​​κάνει την απόφασή σας εύκολη. Δίνοντάς σας την επιλογή να επιλέξετε μεταξύ σκληρών και μαλακών μεγεθών σωλήνων και καλοριφέρ, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε τι ταιριάζει καλύτερα στον προϋπολογισμό σας. Το C240 ​​προσφέρει premium ψύξη ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, για να μην αναφέρουμε ότι φαίνεται υπέροχο με τον ελεγκτή RGB που περιλαμβάνεται.

Αυτό που βρήκαμε πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο ολοκληρωμένο είναι το Thermaltake Pacific C240. Ακόμα κι αν είστε νέοι στον κόσμο της υδρόψυξης, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι αυτό το κιτ συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Παρά την προσιτή τιμή του, εξακολουθείτε να έχετε μια αρκετά ισχυρή αντλία, μια δεξαμενή 200 ml και ένα χάλκινο καλοριφέρ με χοντρά πτερύγια για καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

  15 κλασικά παιχνίδια Playstation (PS1) που θα απολαμβάνετε ακόμα να παίζετε

Κιτ ψύξης Thermaltake Pacific C240

Καλύτερος προϋπολογισμός

Το κιτ ψύξης Thermaltake Pacific C240 ​​είναι μακράν η πιο οικονομική επιλογή, δεδομένου ότι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μεγέθη καλοριφέρ καθώς και σκληρούς και μαλακούς σωλήνες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα κομψό, προσαρμοσμένο, υδρόψυκτο σύστημα.

Πλεονεκτήματα

  • Η εργασία με μαλακή σωλήνωση είναι ευκολότερη από τη σκληρή σωλήνωση
  • Χάλκινο καλοριφέρ με χοντρά πτερύγια
  • Μπορεί να επιλέξει μεγαλύτερο ψυγείο και σκληρό σωλήνα

Μειονεκτήματα

  • Στέρεη επιλογή για αρχάριους, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί πολλή έρευνα εκ των προτέρων

Gigabyte

Το στυλ δεν πρέπει ποτέ να υπερισχύει της απόδοσης, αλλά το Aorus Waterforce X 360 AIO μπορεί να είναι το επιστέγασμα του υπολογιστή σας. Και δεδομένου ότι αυτό είναι απλώς ένα AIO και είναι συμβατό με μια ευρεία γκάμα υποδοχών—συμπεριλαμβανομένων των AM4 και LGA 1700—είναι ένας από τους εύκολους τρόπους για να τοποθετήσετε την υδρόψυξη στο σύστημά σας.

Το στυλ του έρχεται με τη μορφή δύο χαρακτηριστικών: ανεμιστήρες LCD και ARGB. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε κάθε μεμονωμένο LED σε πολλά χρώματα και η έγχρωμη οθόνη LCD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει προσαρμοσμένα γραφικά καθώς και σημαντικές πληροφορίες όπως η θερμοκρασία.

AORUS WATERFORCE X 360 AIO Liquid CPU Cooler

Το καλύτερο με RGB

210 $ 240 $ Εξοικονομήστε 30 $

Αν και δεν είναι κιτ αλλά AIO, το Aorus Waterforce X 360 είναι από τα πιο κομψά AIO, δεδομένης της LCD και του ARGB. Επίσης, δεν βλάπτει το γεγονός ότι διατηρεί το σύστημά σας δροσερό ενώ παραμένει απίστευτα ήσυχο.

Πλεονεκτήματα

  • Συμβατό με AM4, LGA 1700 και παλαιότερες υποδοχές
  • Μπορεί να ρυθμίσει την οθόνη LCD, την αντλία, τα χειριστήρια ανεμιστήρα και το RGB
  • Χρησιμοποιεί ένα χάλκινο μπλοκ νερού
  • Τρέχει αθόρυβα και φαίνεται φανταστικό κάνοντάς το

Μειονεκτήματα

  • Θα πρέπει να κάνετε ταχυδακτυλουργία με το λογισμικό για να λειτουργούν όλα σωστά
  Midjourney Inpainting εναντίον Photoshop Generative Fill: Ποιο λειτουργεί καλύτερα;

Thermaltake

Λαμβάνοντας υπόψη τι προσφέρει το Thermaltake Pacific Tough C360, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο υπολογιστής παιχνιδιών σας θα έχει ρυθμιστεί για επιτυχία. Το να έχετε ένα χάλκινο μπλοκ νερού και ένα χάλκινο ψυγείο 360 mm με παχιά πτερύγια είναι ένας αστρικός συνδυασμός. Αυτό από μόνο του προσφέρει ανώτερη απαγωγή θερμότητας από το αλουμίνιο και με τρεις ανεμιστήρες που λειτουργούν στις 2000 σ.α.λ., θερμαίνεις το πορτμπαγκάζ αρκετά γρήγορα.

Ένα άλλο ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό του Thermaltake Pacific Tough C360 είναι η χρήση σκληρών σωλήνων σε αντίθεση με τις μαλακές σωλήνες. Είναι λίγο πιο δύσκολο να δουλέψεις, αλλά αξίζει τον κόπο για καλύτερους ρυθμούς ροής, κάτι που τελικά δημιουργεί ένα πολύ πιο δροσερό και αποτελεσματικό σύστημα.

Thermaltake Pacific Tough C360

Το καλύτερο για Gaming

Εάν είστε ήδη σίγουροι για την υδρόψυξη, είστε ο τέλειος υποψήφιος για το Thermaltake Pacific Tough C360, ειδικά σε μια εξέδρα παιχνιδιών. Θα εργάζεστε με ένα χάλκινο μπλοκ νερού και καλοριφέρ, μαζί με σκληρό σωλήνα, για καλύτερους ρυθμούς ροής.

Πλεονεκτήματα

  • Χάλκινο μπλοκ νερού και καλοριφέρ
  • Η σκληρή σωλήνωση προσφέρει καλύτερους ρυθμούς ροής
  • Δοχείο 300 ml
  • Ταχύτητα αντλίας 4600rpm

Μειονεκτήματα

  • Το κιτ περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από εργαλεία κάμψης σωλήνων
  • Χωρίς RGB

ΑΡΚΤΙΚΟΣ

Το overclocking είναι εξαιρετικό για την αύξηση της απόδοσης, ειδικά αν ο υπολογιστής σας κουνάει εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να μαγειρέψετε το υλικό σας χωρίς επισκευή. Ευτυχώς, η σύνδεση της CPU με το Arctic Liquid Freezer II 360 μπορεί να μπερδέψει πανίσχυρους επεξεργαστές, όπως ο i9-13900K και ο Ryzen 9 7950x, με ευκολία.

Για να μειωθεί περαιτέρω η υπερθέρμανση, το Arctic Liquid Freezer II 360 διαθέτει πτερύγια που είναι πολύ παχύτερα από το μέσο AIO σας—πάχος 38 mm. Υπάρχει επίσης ένας ανεμιστήρας VRM 40 mm για τον μετασχηματιστή τάσης και τη βάση για να αποφύγετε την προσθήκη περιττής θερμότητας σε ολόκληρο το σύστημά σας. Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, το Arctic Liquid Freezer II 360 σάς επιτρέπει πραγματικά να βγάλετε τον υπολογιστή σας με τους ρυθμούς του.

Arctic Liquid Freezer II 360

Το καλύτερο για Overclocking

Αθόρυβο, ισχυρό και αποτελεσματικό, το Arctic Liquid Freezer II 360 σάς επιτρέπει να ξεπεράσετε τα όρια του επεξεργαστή σας, ακόμη και για προηγμένες επιλογές όπως ο i9-13900K και ο Ryzen 9 7950x.

  Τι είναι το Digital Twin και γιατί είναι σημαντικό στο IoT;

Πλεονεκτήματα

  • Το καλοριφέρ έχει πτερύγια παχύτερα από το μέσο όρο
  • Συμβατό μεταξύ άλλων με υποδοχές LGA 1700 και AM5
  • Η διαχείριση καλωδίων διευκολύνει την εγκατάσταση
  • Γρήγοροι και ήσυχοι ανεμιστήρες

Μειονεκτήματα

  • Το παχύτερο ψυγείο απαιτεί περισσότερο χώρο για το κεφάλι

FAQ

Ε: Είναι καλύτερη η υγρή ψύξη από μια ψύκτρα;

Ναι, η υγρή ψύξη είναι, χωρίς αμφιβολία, καλύτερη στο να διατηρεί ολόκληρο το σύστημα πιο δροσερό από την ψύξη με αέρα. Είναι απλώς πιο αποτελεσματικό στη διάδοση και τη διάχυση της θερμότητας, γεγονός που μειώνει επίσης τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και κάνει την εξέδρα σας πολύ πιο αθόρυβη.

Ε: Χρειάζεται επαναπλήρωση ψύκτη υγρών;

Εξαρτάται από το είδος της υγρής ψύξης που έχετε επιλέξει. Είναι AIO ή προσαρμοσμένη εργασία; Το πρώτο, επειδή είναι κλειστός βρόχος, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ποτέ, αποκλείοντας ένα πρόβλημα. Το τελευταίο απαιτεί αναπλήρωση περίπου κάθε χρόνο για να διατηρείται ο βρόχος σε ομαλή λειτουργία.

Ε: Μπορώ να χρησιμοποιήσω απεσταγμένο νερό για ψύξη νερού;

Τεχνικά, ναι, αλλά δεν πρέπει. Σε αντίθεση με το ψυκτικό, το απεσταγμένο νερό έχει την πιθανότητα να μολυνθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα. Είναι καλύτερο να παραμείνετε με δοκιμασμένο και αληθινό ψυκτικό.

Ε: Η υγρή ψύξη εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια;

Τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν. Σε γενικές γραμμές, οι αντλίες αντλούν λίγο περισσότερη ισχύ από έναν ανεμιστήρα για να μετακινήσουν όλο αυτό το νερό. Ένα υδρόψυκτο σύστημα σημαίνει ότι τα εξαρτήματά σας μπορεί να μην χρειάζεται να λειτουργούν τόσο σκληρά (μπορείτε να μειώσετε τις ταχύτητες του ανεμιστήρα, για παράδειγμα), αλλά η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αμελητέα. Μπορείτε εξίσου εύκολα να εγκαταστήσετε ένα καλοριφέρ, ένα παθητικό εξάρτημα που δεν αντλεί ρεύμα, για να βοηθήσει στη διάχυση της θερμότητας σε ένα αερόψυκτο σύστημα.

Ε: Οι ψύκτες υγρών διαρρέουν συχνά;

Οι ψύκτες υγρών έχουν σχεδιαστεί για να είναι υδατοστεγής, αλλά εάν τείνετε να επανατοποθετείτε συχνά το κιτ υγρής ψύξης, υπάρχει μικρή πιθανότητα να διαρρεύσει εάν δεν έχει τοποθετηθεί ξανά μεταξύ τους καλά.