Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης VM για να παρακολουθείτε προσεκτικά τις εικονικές μηχανές σας

Η εικονικοποίηση γίνεται ολοένα και πιο κοινή. Αφού δεσμευτούν για πειραματισμό και ανάπτυξη, οι εικονικές μηχανές έχουν βρει το δρόμο τους στο δωμάτιο διακομιστή όπου μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των πόρων. Σήμερα, ορισμένοι οργανισμοί έχουν εικονικοποιήσει πλήρως τη φάρμα διακομιστών τους. Τόσο το VMware όσο και το Microsoft HyperV βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας με μια χούφτα άλλους παίκτες. Και ενώ η παρακολούθηση των ίδιων των εικονικών διακομιστών δεν διαφέρει από την παρακολούθηση φυσικών διακομιστών, οι φυσικές μηχανές όπου εκτελούνται πρέπει επίσης να παρακολουθούνται. Και ο τύπος παρακολούθησης που χρειάζονται μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από τους φυσικούς διακομιστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης VM.

Ορισμένες από τις παραμέτρους που πρέπει να παρακολουθούμε σε εικονικούς κεντρικούς υπολογιστές είναι οι ίδιες με αυτές που θα παρακολουθούσαμε σε φυσικούς διακομιστές και ομοίως, πολλές πλατφόρμες παρακολούθησης διακομιστών θα λειτουργούν επίσης με εικονικά περιβάλλοντα. Αλλά για την καλύτερη παρακολούθηση VM, χρειάζεστε ένα εξειδικευμένο προϊόν. Αυτό που μπορεί να παρακολουθεί όλες τις μοναδικά σημαντικές παραμέτρους των κεντρικών υπολογιστών VM.

Πριν Ξεκινήσουμε

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η εικονικοποίηση είναι τόσο δημοφιλής. Προσφέρει στους οργανισμούς έναν τρόπο να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους πόρους τους. Ένας υπολογιστής λειτουργεί τόσο γρήγορα που ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του χωρίς να κάνει τίποτα και απλώς να περιμένει να συμβεί κάτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισήχθησαν οι υπολογιστές πολλών χρηστών –που τώρα αποκαλούμε διακομιστές. Επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να μοιράζονται τους πόρους ενός υπολογιστή. Η εικονικοποίηση λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά αντί να προσφέρουν ξεχωριστό περιβάλλον λειτουργίας σε κάθε χρήστη, οι εικονικοί κεντρικοί υπολογιστές επιτρέπουν σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα να μοιράζονται τη δεξαμενή πόρων του κεντρικού υπολογιστή. Θα διαθέσουν χώρο αποθήκευσης δίσκου, μνήμη και χρόνο επεξεργασίας σε κάθε εικονική παρουσία. Και ενώ το κάνουν αυτό, πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι καμία εικονική συσκευή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στους πόρους μιας άλλης. Κάθε εικονικός υπολογιστής που εκτελείται σε έναν κεντρικό υπολογιστή VM πρέπει να πιστεύει ότι είναι το μόνο πράγμα που εκτελείται σε αυτόν τον υπολογιστή.

Για να επιτραπεί η εικονικοποίηση, ένας κεντρικός υπολογιστής πρέπει να έχει πολλούς πόρους για κοινή χρήση μεταξύ εικονικών μηχανών. Με τις αρχιτεκτονικές πολλαπλών πυρήνων σήμερα, όπου δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να βλέπουμε διακομιστές με δεκάδες πυρήνες υπολογιστών, είναι ακόμα πιο εύκολο να καταλάβουμε γιατί η εικονικοποίηση είναι τόσο συνηθισμένη λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη ισχύ. Τα εργαλεία παρακολούθησης VM παρέχουν μια ανεκτίμητη βοήθεια στους διαχειριστές. Όχι μόνο παρακολουθούν τη χρήση των πόρων, μερικοί μπορούν επίσης να επαληθεύσουν ότι οι πόροι μοιράζονται δίκαια, συχνά αναδιατάσσοντας την κατανομή τους εν κινήσει για να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες κάθε εικονικής μηχανής.

Τα κορυφαία 10 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης VM

Στην προσπάθειά μας να βρούμε τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης VM, βρήκαμε πολλά προϊόντα. Υπάρχουν μερικές γενικές πλατφόρμες παρακολούθησης που υποστηρίζουν συγκεκριμένες παραμέτρους VM, αλλά πολλές είναι αποκλειστικά συστήματα παρακολούθησης VM. Ορισμένα από τα κορυφαία προϊόντα μας είναι δωρεάν ή/και ανοιχτού κώδικα, ενώ άλλα είναι εμπορικό λογισμικό, τα περισσότερα με δωρεάν δοκιμή.

1. SolarWinds VM Monitor (Δωρεάν λήψη)

Το SolarWinds είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στην αρένα της διαχείρισης δικτύου. Η εταιρεία κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία. Προσφέρει πολλά δωρεάν εργαλεία που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. ο Οθόνη VM SolarWinds είναι σε τέτοιο εργαλείο. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Ιστοσελίδα SolarWinds.

Αυτό το δωρεάν εργαλείο της SolarWinds είναι κάπως περιορισμένο, ωστόσο θα παρακολουθεί συνεχώς έναν κεντρικό υπολογιστή VMware vSphere ή Microsoft Hyper-V και σχετικές εικονικές μηχανές σε πραγματικό χρόνο. Το εργαλείο μπορεί να παρακολουθεί μόνο έναν κεντρικό υπολογιστή, επομένως ενδέχεται να μην είναι κατάλληλος στο περιβάλλον σας. Ωστόσο, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν περισσότερους από έναν κεντρικούς διακομιστές, οπότε τα εργαλεία θα είναι τέλεια προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.

Το SolarWinds VM Monitor εστιάζει κυρίως σε δύο παραμέτρους: τη μνήμη και τη χρήση της CPU. Είναι λογικό καθώς αυτές είναι η πιο σημαντική παράμετρος που πρέπει να παρακολουθήσετε. Θα σας επιτρέψει επίσης να ορίσετε προειδοποιητικά και κρίσιμα όρια για κάθε παράμετρο, ώστε να μπορείτε να ειδοποιηθείτε όποτε τα φτάνουν. Το εργαλείο θα αναφέρει επίσης τη χρήση του δικτύου, τον αριθμό των εικονικών μηχανών (VM) που έχουν ρυθμιστεί στον κεντρικό υπολογιστή και τον αριθμό των εικονικών μηχανών που λειτουργούν. Για κάθε εικονική μηχανή που εκτελείται, εμφανίζονται λεπτομέρειες όπως το όνομα της εικονικής μηχανής, το λειτουργικό σύστημα επισκέπτη και η κατάσταση της εικονικής μηχανής. Το VM Monitor εκτελείται σε διακομιστές Windows ως εφαρμογή και μπορεί να ελαχιστοποιηθεί στο δίσκο συστήματος μόλις ξεκινήσει.

  Πώς να προστατέψετε και να αποκαταστήσετε την ελαιοφοβική επίστρωση του smartphone σας

Επίσημος σύνδεσμος λήψης: https://www.solarwinds.com/free-tools/vm-monitor

2. SolarWinds Virtualization Manager (ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ)

Εάν το περιβάλλον σας έχει περισσότερους από έναν κεντρικούς υπολογιστές, το SolarWinds Virtualization Manager μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ανεβάζει την παρακολούθηση της υποδομής εικονικοποίησης σας στο επόμενο επίπεδο. Πρώτον, το εργαλείο θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε περισσότερους από έναν κεντρικούς υπολογιστές και θα παρακολουθεί πολλές περισσότερες παραμέτρους από τη δωρεάν προσφορά της SolarWinds. Επίσης, δεν περιορίζεται σε φυσικούς κεντρικούς υπολογιστές, θα παρακολουθεί επίσης κεντρικούς υπολογιστές που βασίζονται σε σύννεφο, όπως αυτοί από το Amazon ή το Microsoft Azure.

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι η μονάδα προσομοίωσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε τα αποτελέσματα της προσθήκης περισσότερων χρηστών ή εφαρμογών στο περιβάλλον φιλοξενίας. Η χρήση της CPU και της μνήμης, οι απαιτήσεις αποθήκευσης και το φόρτο δικτύου θα αξιολογηθούν για κάθε δεδομένο σενάριο. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό ονομάζεται το sprawl monitor. Θα δείξει ποια εικονικά μηχανήματα καταναλώνουν περιττούς πόρους, επιτρέποντάς σας να περιορίσετε την κατανομή πόρων σε αυτούς. Είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης κατά τη διερεύνηση προβλημάτων.

Φυσικά, το Virtualization Manager έχει μια πολύ πιο εκλεπτυσμένη και διαισθητική διεπαφή από ό,τι η οθόνη VM. Αλληλεπιδράτε με το σύστημα μέσω του πίνακα εργαλείων του, ο οποίος σας δίνει μια άμεση εικόνα της κατάστασης του περιβάλλοντος εικονικοποίησης σας. Η τιμολόγηση για το SolarWinds Virtualization Manager ξεκινά από 2995 $. Μπορείτε να κατεβάσετε μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών από τον ιστότοπο της SolarWinds. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ο Οδηγός αξιολόγησης θα σας δώσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την καταλληλότητά του για τις ανάγκες σας.

Επίσημος σύνδεσμος λήψης (ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 30 ημερών): https://www.solarwinds.com/virtualization-manager

3. LogicMonitor

LogicMonitor είναι ένα πλήρες σύστημα παρακολούθησης. Δεν θα χειρίζεται μόνο εικονικούς κεντρικούς υπολογιστές και μηχανές. Είναι μια λύση σε όλο το σύστημα που έχει κατασκευαστεί για να είναι η καθολική σας λύση. Το σύστημα θα καλύπτει σχεδόν κάθε τύπο εικονικού περιβάλλοντος από το VMware ή τη Microsoft, αλλά και τα περισσότερα εικονικά περιβάλλοντα που βασίζονται σε σύννεφο, όπως αυτά που προσφέρονται από το Amazon Web Service ή το Microsoft Azure.

Το ίδιο το LogicMonitor είναι μια λύση που βασίζεται σε σύννεφο, αν και η εφαρμογή του απαιτεί ορισμένα επιτόπια στοιχεία. Στην πραγματικότητα είναι ένα σύστημα δύο συστατικών με την κύρια υποδομή να βρίσκεται στο cloud και να επικοινωνεί με συλλέκτες που είναι εγκατεστημένοι στους παρακολουθούμενους κεντρικούς υπολογιστές. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση που σας δίνει το καλύτερο και των δύο κόσμων. Και δεδομένου ότι η επικοινωνία μεταξύ του cloud και των συλλεκτών είναι κρυπτογραφημένη, κανένα από τα λειτουργικά σας δεδομένα δεν κινδυνεύει.

Το LogicMonitor θα παρακολουθεί τους εικονικούς κεντρικούς υπολογιστές αλλά και τους εικονικούς διακομιστές που εκτελούνται σε αυτούς. Έρχεται με μια δυνατότητα αυτόματης ανακάλυψης που καθιστά τη ρύθμιση πιο εύκολη. Το σύστημα διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενες ειδοποιήσεις, ώστε να μπορείτε να ειδοποιηθείτε όταν συμβαίνει κάτι μη φυσιολογικό χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθείτε πάντα τον πίνακα οργάνων του συστήματος

4. Veeam ONE

Το Veeam υπάρχει από το 2006. Η εταιρεία κάνει μόνο ένα πράγμα: εργαλεία διαχείρισης VM. Και Veeam ONE είναι το κορυφαίο προϊόν της. Με μία φράση, το Veeam ONE σάς προσφέρει πλήρη ορατότητα στο περιβάλλον πληροφορικής σας, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών, φυσικών συστημάτων και συστημάτων που βασίζονται σε cloud. Υποστηρίζει τη διαχείριση περιβαλλόντων VMware vSphere και Microsoft Hyper-V και προσφέρει προληπτική παρακολούθηση και ειδοποίηση. Το Veeam ONE θα σας προειδοποιήσει για πιθανά προβλήματα με εικονικά μηχανήματα, φυσικούς διακομιστές, υπολογιστές και πόρους που βασίζονται σε cloud προτού επηρεάσουν τις λειτουργίες σας. Το Veeam ONE θα σας επιτρέψει επίσης να βελτιστοποιήσετε τους κεντρικούς υπολογιστές σας για καλύτερη απόδοση.

  Στείλτε ένα μήνυμα για να ενημερώσετε κάποιον γιατί καλείτε

Η τρέχουσα έκδοση του Veeam ONE – 9.5 – είναι διαθέσιμη σε κανονική και δωρεάν έκδοση. Αν και η δωρεάν έκδοση δεν είναι τόσο πλούσια σε χαρακτηριστικά, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν. Ο κύριος περιορισμός της δωρεάν έκδοσης είναι ότι θα υποστηρίζει μόνο υλοποιήσεις VMware vSphere και Microsoft Hyper-V. Δεν διαθέτει επίσης ορισμένες από τις πιο προηγμένες δυνατότητες, αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε μόνο αυτούς τους τύπους κεντρικών υπολογιστών για διαχείριση.

5. Προβολέας ομίχλης

Φως ομίχλης από την Quest διαφημίζεται ως άμεσος ανταγωνιστής του SolarWinds Virtualization Manager. Ας ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας κάτι. Ο προβολέας ομίχλης δεν είναι ένα προϊόν αλλά μάλλον μια σουίτα προϊόντων. Αυτό που είναι ενδιαφέρον στο πλαίσιο της παρακολούθησης Virtualized περιβάλλοντα ονομάζεται Foglight for Virtualization.

Το Foglight for Virtualization χειρίζεται περισσότερα από την απλή παρακολούθηση του VMware και του Hyper-V. Παρέχει επίσης ελεγχόμενη βελτιστοποίηση και προωθεί τον προγραμματισμό χωρητικότητας. Το Foglight θα εκθέσει τον αντίκτυπο των προγραμματισμένων αλλαγών, που ξεκινούν από το VMware και επικαλούνται οι χρήστες. Και το Foglight, το οποίο τρέχει σε Windows, Linux ή Solaris δεν θα παρακολουθεί μόνο το VMware ή το Microsoft Environments. Μπορεί επίσης να χειριστεί OpenStack, KVM, Citrix XenApp και Citrix NetScaler.

Το προϊόν ενσωματώνει όλα τα διαχειριζόμενα περιβάλλοντα σε έναν ενιαίο, ενσωματωμένο πίνακα εργαλείων, καθιστώντας εύκολο να παρακολουθείτε τα πάντα. Επιπλέον, θα ενσωματωθεί με το Active Directory και το Exchange για παρακολούθηση απόδοσης και επίσης ενσωματώνεται άψογα με άλλα προϊόντα της οικογένειας Foglight, όπως το Foglight APM, το Foglight για απόδοση βάσης δεδομένων και το Foglight για τη διαχείριση αποθήκευσης.

Το Foglight είναι λογισμικό επί πληρωμή και μπορείτε να λάβετε την τιμολόγηση επικοινωνώντας με την ομάδα πωλήσεων. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης 30 ημερών από Ο ιστότοπος της Quest.

6. eG Enterprise

Π.χ. Innovations, ο κατασκευαστής του EG Enterprise μπορεί να μην είναι η πιο γνωστή εταιρεία, αλλά η eG Enterprise προσφέρει στους διαχειριστές δικτύου μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης εικονικοποίησης. Και ισχυρίζεται ότι πηγαίνει βαθύτερα από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα και ότι δεν εξετάζει απλώς τη χρήση πόρων των υπερεπιβλέπων και των VM. Παρέχει μια προβολή 360° του εικονικού διακομιστή και των VM τους και αναλύει την απόδοση της εικονικοποίησης στο πλαίσιο των επιχειρηματικών υπηρεσιών που υποστηρίζει. Οι διαχειριστές θα μπορούν προληπτικά να ανακαλύπτουν, να διαγνώσουν και να διορθώνουν προβλήματα γρήγορα.

Το eG Enterprise διαθέτει τη μοναδική αυτόματη λύση διάγνωσης βασικής αιτίας για εικονικές υποδομές. Η πατενταρισμένη μηχανή συσχέτισης του αναλύει και συσχετίζει την απόδοση σε κάθε στοιχείο της υποδομής, βοηθώντας τους διαχειριστές να εντοπίσουν την ακριβή αιτία του προβλήματος απόδοσης. Οι διαχειριστές μπορούν να βρουν την ακριβή βασική αιτία ενός προβλήματος απόδοσης εφαρμογής με ένα μόνο κλικ. Το eG Enterprise μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε εικονικό περιβάλλον που μπορεί να φανταστεί κανείς από τους περισσότερους προμηθευτές.

Η eG Innovations προσφέρει τόσο δωρεάν δοκιμή όσο και ζωντανή επίδειξη του λογισμικού της. Δεν υπάρχουν πληροφορίες τιμολόγησης στον ιστότοπο της εταιρείας, επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για να λάβετε μια προσαρμοσμένη προσφορά.

7. Paessler PRTG

Πολλοί διαχειριστές δικτύου γνωρίζουν το PRTG ως λύση παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν –εκτός αν είναι χρήστες PRGT– είναι ότι είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Το PGRT περιλαμβάνει πολλές προηγμένες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα να λειτουργεί ως συλλέκτης ροής και αναλυτής. Όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο αυτού του άρθρου είναι η ικανότητα του PRTG να παρακολουθεί αρκετές σημαντικές παραμέτρους εικονικών περιβαλλόντων.

ο Δυνατότητες παρακολούθησης απόδοσης VM του PRTG καλύπτουν μια χούφτα δημοφιλών εικονικών υποδομών όπως Citrix Xen, Microsoft Hyper-V, VMWare, Parallels Virtuozzo Containers και Amazon EC2. Κατά την παρακολούθηση διακομιστών, το PRTG εστιάζει στο φόρτο της CPU, στη χρήση του δίσκου και στη χρήση δικτύου. Όσον αφορά τις εικονικές μηχανές φιλοξενίας, το PRTG παρακολουθεί τη θερμοκρασία, την τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας, την τάση της μπαταρίας και την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Η παρακολούθηση του PRTG θα σας προειδοποιήσει για υπερφορτωμένους διακομιστές, επιτρέποντας στους διαχειριστές να αναδιανέμουν VM σε διακομιστές για να εξισορροπήσουν το φόρτο και να έχουν καλύτερη απόδοση. Τα όρια ειδοποίησης προσαρμόζονται στις ακριβείς ανάγκες σας και οι ειδοποιήσεις μπορούν να μεταδοθούν με SMS ή email εκτός από την εμφάνιση στον πίνακα εργαλείων.

  Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε απόθεμα από καταστήματα; Όχι Σημαντικά.

Το PRTG διατίθεται σε δωρεάν έκδοση που περιορίζεται σε 100 αισθητήρες ή σε εμπορική έκδοση για την οποία διατίθεται δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Κάθε παρακολουθούμενη παράμετρος μετράει ως αισθητήρας, ώστε να επιτευχθεί γρήγορα το όριο των 100 της δωρεάν έκδοσης.

8. Aptare Virtualization Manager

Η κύρια αποστολή της Aptare είναι «να βοηθήσει τους πελάτες να προσαρμόσουν τα κέντρα δεδομένων τους για τις μελλοντικές τεχνολογίες και να συμβαδίσουν με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις πληροφορικής». Μία από αυτές τις μεταβαλλόμενες τάσεις είναι το virtualization και ο Virtualization Manager της εταιρείας είναι ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν. Η κύρια εστίαση του εργαλείου είναι η αποθήκευση, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της εικονικοποίησης.

ο Aptare Virtualization Manager και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη χρήση φυσικών πόρων σε εικονικά περιβάλλοντα αντιστοιχίζοντας τη χρήση στη συστοιχία αποθήκευσης. Θα σας επιτρέψει να δείτε ποιες εικονικές μηχανές υπερβαίνουν ή υποχρησιμοποιούν τον αποθηκευμένο χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή προγνωστικής ανάλυσης του εργαλείου για να προβλέψετε τις ανάγκες χωρητικότητας αποθήκευσης με βάση την τρέχουσα χρήση και την αναμενόμενη ανάπτυξη. Το εργαλείο θα παρέχει καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλλάζει η αποθήκευση σε επίπεδο εικονικής μηχανής. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και την προληπτική διαχείριση της κατανάλωσης πόρων σε πραγματικό χρόνο.

Το προϊόν υποστηρίζει τα περισσότερα προϊόντα VMware και ενώ δεν διαφημίζεται μια δωρεάν δοκιμή, μπορεί να προγραμματιστεί μια προσαρμοσμένη ζωντανή επίδειξη επικοινωνώντας με την Aptare.

9. Τουρμπονιμικό

ΤουρμπονιμικόΗ κύρια εστίαση του είναι τα περιβάλλοντα cloud. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική στροφή προς λύσεις που βασίζονται στο cloud, αυτό δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Οι οργανισμοί βασίζονται όλο και περισσότερο σε περιβάλλοντα cloud για την εικονική τους υποδομή. Αλλά η Turbonimic θα παρακολουθεί επίσης τα συστήματά σας στις εγκαταστάσεις. Το σύστημα αναλύει συνεχώς τη ζήτηση φόρτου εργασίας σε πραγματικό χρόνο, ταιριάζοντάς την με πόρους υπολογισμού, αποθήκευσης και δικτύου.

Το Turbonimic διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Essentials, Advanced και Premier με κάθε διαδοχική έκδοση να έχει κάποιες πρόσθετες δυνατότητες ή αυτοματοποιημένες μη αυτόματες λειτουργίες της προηγούμενης έκδοσης. Για παράδειγμα, η έκδοση για προχωρημένους διαθέτει χειροκίνητη ενέργεια υπολογισμού υφάσματος και αποθήκευσης μεγέθους, ενώ η έκδοση Premier αυτοματοποιεί αυτές τις δύο λειτουργίες.

Το Turbonomic καλύπτει όλο το περιβάλλον σας. Λειτουργεί με πολλούς υπερεπόπτες, εφαρμογές, ενορχήστρωση cloud, δημόσιους παρόχους cloud και συστήματα διαχείρισης αλλαγών, καθώς και με υποδομές αποθήκευσης, υπολογιστικού ιστού, συγκλίνουσες και υπερσυγκλίνουσες υποδομές. Κάνει όλη τη μαγεία του μέσω των API, οπότε δεν απαιτούνται πράκτορες. Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι η ικανότητά του να χαρτογραφεί τις σχέσεις και τη χρήση πόρων από την εφαρμογή σε εικονικές μηχανές, υπολογισμούς, αποθήκευση, ελεγκτή αποθήκευσης, δίκτυο, διασυνδέσεις υφασμάτων και πολλά άλλα.

10. 5Nine Manager

ο 5 Nine Manager είναι επίσης κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο παρακολούθησης VM. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης. Λειτουργεί μόνο με κεντρικούς υπολογιστές της Microsoft, οπότε αν βρίσκεστε σε περιβάλλον VMware, αυτό δεν είναι για εσάς. Αλλά το εργαλείο κάνει εξαιρετική δουλειά ενσωματώνοντας υποδομές που βασίζονται σε σύννεφο Azure στο σύστημα διαχείρισής του.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι ο εξαιρετικά προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων του. Υπάρχουν επίσης λογαριασμοί χρηστών που μπορούν να δημιουργηθούν κατά βούληση με διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης. Εάν μεταπωλείτε υπηρεσίες –όπως, για παράδειγμα, φιλοξενείτε ιστοτόπους πελατών– αυτή η δυνατότητα θα σας επιτρέψει να δώσετε έναν περιορισμένο πίνακα ελέγχου στους πελάτες και να τους επιτρέψει να διαχειρίζονται τα δικά τους VM. Διαφορετικό επίπεδο πρόσβασης μπορεί να χορηγηθεί σε διαφορετικούς χρήστες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μπορείτε επίσης να δώσετε κάποια πρόσβαση μόνο για ανάγνωση. Αυτή είναι μια χρήσιμη δυνατότητα όταν θέλετε τα στελέχη να μπορούν να βλέπουν αναφορές και πίνακα εργαλείων αλλά όχι να τροποποιούν τη ρύθμιση. Και όταν μιλάμε για αναφορές, οι προσαρμόσιμες αναφορές του προϊόντος είναι ένα άλλο από τα δυνατά του σημεία.

συμπέρασμα

Η επιλογή της σωστής λύσης παρακολούθησης VM δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και εξαρτάται κυρίως από τις ακριβείς ανάγκες σας. Μην ξεχνάτε όμως να λαμβάνετε υπόψη την εξέλιξη. Ειδικά αν μόλις ξεκινάτε στον κόσμο της εικονικοποίησης, το πιθανότερο είναι ότι θα το χρησιμοποιείτε όλο και περισσότερο. Θα χρειαστείτε ένα εργαλείο που μπορεί να αναπτυχθεί μαζί σας. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά τα πακέτα που μόλις εξετάσαμε θα απαιτούν να επικοινωνήσετε με το τμήμα πωλήσεων του προμηθευτή προτού κάνετε μια αγορά. Αυτό είναι καλό και θα διασφαλίσει ότι η λύση που θα αποκτήσετε θα έχει το κατάλληλο μέγεθος για τις τρέχουσες και μελλοντικές σας ανάγκες.