Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε απόθεμα από καταστήματα; Όχι Σημαντικά.

Σε περιόδους κρίσης, η αποθησαύριση και οι υπερφορτωμένες αλυσίδες εφοδιασμού μπορεί να κάνουν τα βασικά αγαθά δύσκολο να βρεθούν. Ενώ ορισμένοι ιστότοποι λιανικής παρέχουν την επιλογή “Ειδοποίηση” για είδη που δεν είναι διαθέσιμα, αυτό σπάνια ισχύει για κοινά είδη οικιακής χρήσης και ιατρικές προμήθειες.

Οι ανιχνευτές αποθέματος δεν είναι πάντα ακριβείς

Ακόμη και στις καλύτερες στιγμές, δεν μπορείτε απαραίτητα να υπολογίζετε ότι ο ιστότοπος ενός καταστήματος θα έχει ακριβή, ενημερωμένο απόθεμα για οτιδήποτε υπάρχει στο κατάστημα. Τα καταστήματα λιανικής πιθανότατα δεν θα σας στείλουν ειδοποίηση όταν προμηθευτούν χαρτί υγείας στο τοπικό σας κατάστημα.

Γιατί λοιπόν τόσα πολλά καταστήματα διαθέτουν κουμπί «Ειδοποίηση»; Θα εξηγήσουμε.

“Out of Stock” έναντι “Sold Out”

Ορισμένοι ιστότοποι λένε ότι μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ειδοποιήσεων στο smartphone σας από μεγάλους λιανοπωλητές όταν ανεφοδιάζονται τα βασικά είδη. Αυτό ισχύει μόνο εν μέρει. Η αλήθεια βρίσκεται στη διαφορά μεταξύ των βασικών όρων αποθέματος “out of stock” και “sold out”.

  Πώς να κάνετε το iPhone σας να ουρλιάζει όταν το συνδέετε

Εάν μια εταιρεία πουλήσει όλο το ένα είδος και σκοπεύει να το επαναφορτίσει, αυτό το προϊόν είναι “sold out”. Εάν η εταιρεία δεν σκοπεύει να επαναφέρει αυτό το είδος στα αποθέματά της, αυτό το είδος είναι “εκτός αποθέματος”.

Για να γίνουν τα πράγματα πιο μπερδεμένα, πολλές μεγάλες αλυσίδες, όπως το Target, αντιστρέφουν αυτήν την ορολογία. Το “Sold out” υποδηλώνει ότι το Target πούλησε το απόθεμά του και μπορεί να ανανεωθεί ή όχι. ενώ το “out of stock” υποδηλώνει ότι το Target θα συνεχίσει να πουλά αυτό το είδος αλλά το τρέχον απόθεμα έχει εξαντληθεί. Δεν βοηθάει αυτό Επίσημη τεκμηρίωση του Target έρχεται σε αντίθεση με τη δική του επιλογή λέξης.

Τα κουμπιά “Ειδοποίηση με” δεν θα εμφανιστούν σχεδόν ποτέ για τα ευρέως εξαντλημένα αγαθά που ορισμένοι άνθρωποι συσσωρεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένων απολυμαντικό χεριών, χαρτί υγείας και μάσκες προσώπου. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να εξαντληθούν, αλλά σίγουρα δεν θα εξαντληθούν σύντομα. Όταν ένα προϊόν εξαντλείται σε μια τοποθεσία, οι περισσότεροι έμποροι λιανικής σάς δείχνουν άλλες τοποθεσίες όπου δεν έχει εξαντληθεί ή τρόπους για να παραγγείλετε στο διαδίκτυο—εκτός εάν η αποθήκη έχει εξαντληθεί επίσης.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα ως PDF στον Microsoft Edge

Το κουμπί “Ειδοποίηση με” χρησιμοποιείται αντ ‘αυτού για είδη που είναι εκτός αποθέματος. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία όντως μετέφερε το αντικείμενο, αλλά μπορεί να έχει ή να μην έχει συγκεκριμένα σχέδια για την αναπλήρωση αυτού του αποθέματος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα προϊόντα εξαντλούνται, από υποπωλήσεις και περιορισμένα παράθυρα διαθεσιμότητας έως προβλήματα με την παραγωγή ή το εμπόριο.

Σαφώς, η Target θα ξαναγεμίσει το απόθεμά της σε χαρτί υγείας. Τι γίνεται όμως με το απόθεμα του Target στο σινγκλ της Bjork το 2017 «Blissing Me» σε βινύλιο; Ποιός ξέρει?

Πώς να εγγραφείτε για ειδοποιήσεις αυτόματης επανεκκίνησης

Για να εγγραφείτε για μια ειδοποίηση ανανέωσης αποθέματος, οι περισσότεροι ιστότοποι λιανικής θα σας ζητήσουν μόνο να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό με μια διεύθυνση email ή έναν αριθμό τηλεφώνου. Τα κουμπιά “Ειδοποίηση” τείνουν να εμφανίζονται στη σελίδα λεπτομερειών του προϊόντος, επομένως κοιτάξτε εκεί όταν το προϊόν που αναζητάτε είναι εξαντλημένο, εξαντλημένο ή με άλλο τρόπο μη διαθέσιμο.

  Πώς να εκπαιδεύσετε το Face ID για να είστε πιο ακριβείς

Τα καταστήματα λιανικής δεν θέλουν να στέλνουν μια άμεση ειδοποίηση σε όλους κάθε φορά που λαμβάνουν ένα είδος υψηλής ζήτησης όπως χαρτί υγείας ή απολυμαντικό χεριών αυτήν τη στιγμή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήθος που κατευθύνεται προς το κατάστημα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλά παντοπωλεία προσφέρουν ειδικές ώρες αγορών σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και υψηλότερου κινδύνου. Εάν πληροίτε τα κριτήρια για αγορές τότε, μπορεί να βρείτε προϊόντα υψηλής ζήτησης σε απόθεμα αυτήν τη στιγμή.

Καλέστε το Κατάστημα στο τηλέφωνο για να ρωτήσετε για το απόθεμα

Πώς μπορείτε λοιπόν να μάθετε ποια είδη υπάρχουν σε απόθεμα στο τοπικό σας κατάστημα; Καλέστε το κατάστημα στο τηλέφωνο. Τα περισσότερα από τα σημερινά καταστήματα θα έχουν ιστότοπους που μπορούν να σας πουν εάν ένα προϊόν είναι σε απόθεμα, αλλά κανείς δεν θα γνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τι έχουν από τα άτομα που βρίσκονται στο κατάστημα.