Σταματήστε τον Firefox από τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με μια νέα εγκατάσταση


Τα σχόλια και τα δεδομένα των χρηστών είναι το κλειδί για κάθε εφαρμογή που θέλει να βελτιωθεί ποτέ και ο Firefox δεν διαφέρει. Οι χρήστες του Firefox για μεγάλο χρονικό διάστημα γνωρίζουν ήδη ότι ο Firefox συλλέγει πληροφορίες από τους χρήστες σχετικά με τη χρήση του προγράμματος περιήγησης, την προσαρμογή που κάνουν και το υλικό στο οποίο εκτελείται το πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό που ίσως λιγότεροι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι όταν εγκαθιστάτε για πρώτη φορά τον Firefox, συλλέγει πληροφορίες και για την τρέχουσα εγκατάστασή σας και δεν είναι πολύ προφανές ότι το κάνει. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε τον Firefox από τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με μια νέα εγκατάσταση του Firefox.

  Πώς να προσθέσετε υποστήριξη ευρείας οθόνης στο Netflix [Firefox]

Όταν κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης του Firefox, δεν σας ζητάει πολλά. Υπάρχει ένα κουμπί “Εγκατάσταση” στο οποίο κάνετε κλικ για να συνεχίσετε την εγκατάσταση, ένα κουμπί “Ακύρωση” που σας επιτρέπει να το παραλείψετε και ένα κουμπί “Επιλογές” στο οποίο πολύ λίγοι χρήστες ενδέχεται να κάνουν κλικ. Συμβατικά, οποιεσδήποτε επιλογές προσφέρονται στην αρχή μιας εγκατάστασης σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε ποια στοιχεία μιας εφαρμογής θα εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν κρύβει αυτό το κουμπί Επιλογών.

Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί μια μικρή λίστα επιλογών για την εγκατάσταση, όπως πού να προσθέσετε συντομεύσεις για την εκκίνηση του Firefox και σε ποιον φάκελο να τον εγκαταστήσετε. Εδώ θα δείτε επίσης την επιλογή «Αποστολή πληροφοριών σχετικά με αυτήν την εγκατάσταση στο Mozilla» που δεν περιμένατε να δείτε. Αποεπιλέξτε το και μετά προχωρήστε στην εγκατάσταση.

  Διορθώστε το δεξί κλικ του Firefox Δεν λειτουργεί

Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν κάνει τη Mozilla μια κακιά εταιρεία που κλέβει τα εξαιρετικά απόρρητα δεδομένα σας για να τα πουλήσει για κέρδος στον Big Brother. Οι πληροφορίες που συλλέγονται σε αυτό το στάδιο πιθανότατα θα λένε μόνο στη Mozilla πώς προτιμούν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης και σε ποιο είδος υλικού το χρησιμοποιούν. Τα δεδομένα θα βοηθήσουν τη Mozilla να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα περιήγησης λειτουργεί καλά με το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό που διαθέτει η βάση χρηστών του. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι παρόλο που τα δεδομένα Τηλεμετρίας είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή κατά την εγκατάσταση του Firefox, το πρόγραμμα περιήγησης σάς ειδοποιεί για αυτό και σας προσφέρει έναν εξαιρετικά απλό τρόπο να σταματήσετε την αποστολή των δεδομένων. Είναι πολύ εκ των προτέρων σχετικά με αυτό και δεν υπάρχει άλμα μέσα από κρίκους για να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων.

  Πώς να σταματήσετε τη φόρτωση GIF στον Firefox

Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ασφαλείας όταν αποστέλλονται πληροφορίες σχετικά με μια εγκατάσταση, αλλά οι χρήστες αξίζουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε συλλέγονται δεδομένα και να έχουν την επιλογή να εξαιρεθούν από αυτήν, εάν το θέλουν.