Σημασία BTFO: Τι σημαίνει BTFO;

Το Διαδίκτυο έχει γίνει το κύριο μέσο επικοινωνίας μας και ήταν φυσικό να αναπτυσσόταν η αργκό του Διαδικτύου με την πάροδο του χρόνου.

Ένα τέλειο παράδειγμα κοινής αργκό του Διαδικτύου είναι το BTFO και θα εξηγήσουμε τι σημαίνει, καθώς και πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε, ακριβώς επειδή φαίνεται να κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα.

Τι σημαίνει BTFO;

Σε αντίθεση με πολλές άλλες συντομογραφίες που έχουν μόνο μία σημασία, το BTFO μπορεί να έχει δύο:

Πίσω το τσακ έξω
Έσπασε το φ**κ

Όποια και αν είναι η σημασία για την οποία σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε, να θυμάστε ότι αυτή η συντομογραφία χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικτυακό περιβάλλον, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε μηνύματα κειμένου.

Επιπλέον, επειδή έχει δύο έννοιες, θυμηθείτε να το χρησιμοποιείτε με άτομα που γνωρίζουν και τα δύο για να αποφύγετε τη σύγχυση.

  Μια ματιά στους 7 καλύτερους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για Windows

Πότε χρησιμοποιείται το Back The F*ck Off;

Παρά το γεγονός ότι έχει δύο έννοιες, η πρώτη είναι η πιο δημοφιλής και χρησιμοποιείται κάθε φορά που ένα άτομο πλησιάζει πολύ κοντά σας φυσικά και θέλετε να σας δώσει λίγο χώρο.

Το BTFO δεν είναι η μόνη συντομογραφία που περιέχει τη λέξη F και η χρήση της έχει σκοπό να προσθέσει ένα στρώμα δύναμης και σοβαρότητας στη δήλωσή σας, δείχνοντας υψηλό βαθμό επιθετικότητας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το f*ck out στην πραγματική ζωή:

Είσαι σε ένα μπαρ και κάποιος επιμένει να εισβάλει στον προσωπικό σου χώρο. Μπορείτε να επιλέξετε να τους πείτε ένα από τα παρακάτω:

Κάντε πίσω!
Ξαναπάτημα!

Δεδομένης της φύσης αυτού του σεναρίου, η επιλογή #2 φαίνεται πιο κατάλληλη, καθώς σε κάνει να φαίνεσαι πιο απειλητικός και να μην σε παίρνει χαμπάρι

Το ίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα φόρουμ, καθώς το BTFO μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απάντηση σε μη ζητηθέντα DM, προσβλητικά σχόλια ή ενοχλητικές απαντήσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο όταν κάποιος σας παρενοχλεί, αλλά και όταν κάποιος άλλος παρενοχλείται.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το f*ck out online:

Άτομο #1: Δεν μου αρέσει η ανάρτησή σου και είσαι μια απόλυτη αποτυχία.

  Πώς να εμφανίσετε πατήματα πλήκτρων στα Windows 10

Άτομο #2: Δεν ζήτησα ποτέ τη γνώμη σου!

Φίλος Ατόμου #2: Ναι, BTFO!

Αυτό το συγκεκριμένο σενάριο είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις όπου το BTFO μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενιαία απάντηση, καθώς η συνομιλία που οδηγεί σε αυτό παρέχει περισσότερο από αρκετό πλαίσιο.

Πότε χρησιμοποιείται το Blown The F*ck Off;

Αυτή η δεύτερη έννοια του BTFO χρησιμοποιείται λιγότερο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Blown the f*ck off χρησιμοποιείται όταν μιλάτε για ήττα από κάποιον άλλο είτε σε έναν διαγωνισμό είτε σε ένα στοίχημα.

Όταν μιλάμε για παιχνίδια και αθλήματα, η έκφραση προέρχεται από την ιδέα ότι ο αντίπαλός σου μπορεί να αποσυρθείς από ένα παιχνίδι, αντανακλώντας την πλήρη και απόλυτη ήττα.

Λόγω της σημασίας του, το blown the f*ck off χρησιμοποιείται κυρίως σε gaming και διαδικτυακές αθλητικές κοινότητες, ειδικά όταν τα παιχνίδια ή τα αθλήματα είναι από τη φύση τους ανταγωνιστικά, όπως παιχνίδια co-op ή ομαδικά αθλήματα.

Οι νικητές του εν λόγω παιχνιδιού ή ανταγωνισμού μπορούν στη συνέχεια να πουν στους αντιπάλους τους ότι έχουν αιφνιδιαστεί. Εναλλακτικά, οι ηττημένοι μπορούν να πουν ακριβώς το ίδιο πράγμα για τον εαυτό τους.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blown the f*ck off φυσικά:

Παράδειγμα #1

Ένας παίκτης μπορεί να θυμάται έναν απαίσιο διαδικτυακό αγώνα που μπορεί να είχε βιώσει στο παρελθόν:

  Πώς να γράψετε κλάσματα στο PowerPoint

Ο συμπαίκτης μου θρυμματίστηκε πάρα πολλές φορές και η άλλη ομάδα ταΐστηκε. BTFO πριν καταλάβουμε ότι ο αγώνας τελείωσε!

Παράδειγμα #2

Μπορείτε να θυμηθείτε τον τρόπο που τελείωσε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας:

Στο ημίχρονο, η αντίπαλη ομάδα προηγήθηκε με 2 γκολ, ωστόσο πήρε BTFO στην παράταση!

Πώς μπορώ να διακρίνω τη διαφορά μεταξύ των δύο BTFO;

Εκτός από το γεγονός ότι και οι δύο συντομογραφίες περιέχουν τη λέξη F, δεν υπάρχει τίποτα άλλο κοινό μεταξύ των δύο εκφράσεων.

Αυτό το καθιστά εύκολο στη χρήση του σε συνομιλίες, καθώς μπορείτε να πείτε την έννοια του BTFO με την προϋπόθεση ότι προσφέρετε αρκετό πλαίσιο.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί περιορισμοί που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Εάν είστε αυτός που χρησιμοποιεί το BTFO:

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άτομο με το οποίο μιλάτε γνωρίζει και τις δύο έννοιες του BTFO
Πάντα να λέτε BTFO σε συνδυασμό με μια πρόταση ή αρκετές λέξεις για να παρέχετε επαρκές περιεχόμενο, μην στέλνετε ποτέ μόνο BTFO

Εάν είστε το άτομο που έλαβε ένα μήνυμα BTFO:

Διαβάστε το δυνατά σε πλήρη μορφή για να καταλάβετε ποιο νόημα ταιριάζει καλύτερα
Προσπαθήστε να καταλάβετε τον τόνο από τα συμφραζόμενα, δεδομένου ότι πίσω το f*ck off χρησιμοποιείται στον θυμό, ενώ το blown το f*ck off χρησιμοποιείται με κάπως χιουμοριστικό τόνο
Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, υπάρχει πάντα η (δύστροπη) επιλογή να ρωτήσετε τον αποστολέα τι σημαίνει BTFO

BTFO: Χωριστικές λέξεις

Τώρα που διευκρινίσαμε τι σημαίνει BTFO, ελπίζουμε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καλύτερα όταν μιλάτε με τους συναδέλφους σας παίκτες και φίλους.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το BTFO εξακολουθεί να περιέχει μια λέξη F, επομένως προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί γύρω από ποιους τη χρησιμοποιείτε, καθώς η συντομευμένη βωμολοχία εξακολουθεί να είναι βωμολοχία.

Συνολικά, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αργκό του Διαδικτύου και τις κοινώς χρησιμοποιούμενες συντομογραφίες, ενημερώστε μας αφήνοντας τις προτάσεις σας στην ενότητα σχολίων παρακάτω και θα το κάνουμε αμέσως.