Μια ματιά στους 7 καλύτερους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για Windows

Το email έχει γίνει ο τυπικός τρόπος επικοινωνίας. Μπορεί να προτιμάμε μηνύματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ένα γρήγορο τηλεφώνημα για προσωπική επικοινωνία, αλλά το email εξακολουθεί να κυριαρχεί στον χώρο εργασίας. Ακόμη και εξελιγμένοι αγγελιοφόροι όπως το Slack δεν μπορούν να το αποβάλουν. Το θέμα με το email είναι ότι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Η πρόσβαση σε σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διασφάλιση ότι απαντάτε σε όλα αυτά που χρειάζονται την προσοχή σας και η παρακολούθηση σημαντικών μηνυμάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι ένας Νιγηριανός πρίγκιπας προσπαθεί να σας δώσει χρυσό, και τα πράγματα περιπλέκονται. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος του email, αρκετές εταιρείες έχουν αναπτύξει προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιτραπέζιους υπολογιστές. Η κατηγορία δεν είναι ακόμη κορεσμένη, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο να βρεις το καλύτερο πρόγραμμα-πελάτη email για Windows. Ακολουθεί μια ματιά στα επτά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα-πελάτες email για Windows για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Mailbird

Το πρώτο στη λίστα μας με προγράμματα-πελάτες email για Windows είναι το Mailbird. Το Mailbird είναι ένα βραβευμένο, καλά συναρμολογημένο εργαλείο που υποστηρίζει όλους τους μεγάλους παρόχους email out of the box.

Το Mailbird σάς επιτρέπει να συνδέεστε σε πολλά γραμματοκιβώτια ταυτόχρονα, καθένα από τα οποία παρέχει πρόσβαση στα εισερχόμενα στην ακριβή κατάσταση (αναγνωσμένα/μη αναγνωσμένα, αρχειοθετημένα/ορατά) στην οποία είναι οργανωμένα τα εισερχόμενά σας στο webmail. Χρησιμοποιεί ακόμη και τις ευρείας οθόνης, προσθέτοντας μια προβολή ημερολογίου. Το Mailbird περιλαμβάνει υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων, όπως το WhatsApp web, το Dropbox, το Facebook, το Ημερολόγιο Google κ.λπ. εάν ο χώρος εργασίας σας χρησιμοποιεί αυτές τις εφαρμογές εκτενώς, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Mailbird ακόμη περισσότερο.

Mail για Windows

Το Mail είναι ο εγγενής πελάτης email στα Windows 10. Παρά τον φαινομενικά απλοϊκό σχεδιασμό του, είναι μια ικανή και ευέλικτη εφαρμογή. Μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά γραμματοκιβώτια (διαφοροποιημένα ανά χρώμα) συμπεριλαμβανομένων POP/IMAP. Παρόλο που το ημερολόγιο δεν είναι ενσωματωμένο (ala Mailbird), μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό και στις επαφές σας μέσω εικονιδίων στη στήλη πλοήγησης.

  Πώς να εξαιρέσετε ένα αρχείο, έναν φάκελο ή μια διαδικασία από το Windows Defender στα Windows 10

Έχετε τη μινιμαλιστική σχεδίαση μοντέρνας διεπαφής χρήστη για Windows μαζί με όλα όσα παραδοσιακά περιμένουμε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Σας προσφέρει την ευελιξία ενός προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιτραπέζιους υπολογιστές με την ταχύτητα μιας εφαρμογής webmail. Αν και δεν αποδίδει εξαιρετικά ως ένα μόνιμο σπίτι για τα email εργασίας σας, καθώς εξακολουθεί να μην έχει τα επίπεδα ευελιξίας του Microsoft Outlook.

Είναι ελαφρύ, δωρεάν και ενσωματωμένο στα Windows 10. Για μέτριες ανάγκες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτή είναι μια αρκετά καλή εφαρμογή.

Microsoft Outlook

Δεδομένου ότι το Outlook είναι η προτιμώμενη μάρκα της υπηρεσίας webmail της Microsoft, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα καταλήξει σε αυτήν τη λίστα. Σε iOS και Android, το Outlook μπορεί απλώς να είναι το καλύτερο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τελεία. Η έκδοση για υπολογιστές δεν είναι δωρεάν. Έρχεται σε πακέτο με οποιαδήποτε συνδρομή Office 365, αλλά είναι εξίσου ισχυρή με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή και μετά μερικές. Στην πραγματικότητα, η διάταξή του ήταν τόσο εμβληματική, που αντιγραφόταν ασταμάτητα τα χρόνια πριν το webmail γίνει η βασική λύση. Η απόδοση και η σταθερότητά του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν σήμερα.

Το Microsoft Outlook παρέχει πρόσβαση σε όσα εισερχόμενα χρειάζεστε. Όλα λειτουργούν μέσω POP και χρησιμοποιούν εσωτερικό βιβλίο διευθύνσεων (μπορείτε να εισάγετε επαφές ξεχωριστά). Σας δίνει τόσο πολύ έλεγχο στο εξερχόμενο κείμενο όσο το Microsoft Word και εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό εργαλείο όσον αφορά τα e-mail εργασίας – ειδικά όταν το συνδυάζετε με άλλες εφαρμογές του Microsoft Office (όπως η αποστολή μηνυμάτων σε πολλές επαφές που ενημερώνει βασικές πληροφορίες από καταχωρήσεις σε αρχείο Excel).

Η αδυναμία αρχειοθέτησης μηνυμάτων μπορεί να είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα, αλλά μπορείτε να το ρυθμίσετε έτσι ώστε εάν διαγράψετε αλληλογραφία, η υπηρεσία web θα θεωρήσει αυτό το μήνυμα αρχειοθετημένο. Ένα από τα κυριότερα σημεία του Outlook είναι το πόσο καλά μπορεί να διαχειρίζεται συναντήσεις, εφάπαξ και επαναλαμβανόμενες, και οι κανόνες που υποστηρίζει. Οι κανόνες στο Outlook επιτρέπουν στους ισχυρούς χρήστες να ταξινομούν αυτόματα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φακέλους. Δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να μην διαθέτει το Outlook.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη

TouchMail για Windows

Το TouchMail για Windows είναι αρκετά μοναδικό εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή/tablet με δυνατότητα αφής. Βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στην παράδοση σχεδιασμού των Windows 8+. Όλοι οι λογαριασμοί, webmail ή άλλου είδους, υποστηρίζονται.

Τα μηνύματα είναι χρωματικά κωδικοποιημένα με τη μορφή ζωντανών πλακιδίων στα οποία μπορείτε να μετακινηθείτε μέχρι το τέλος του γραμματοκιβωτίου σας. Μπορείτε να τσιμπήσετε το ζουμ για να προσαρμόσετε τον αριθμό των πλακιδίων που μπορείτε να δείτε κάθε φορά. Μπορείτε να μεταβείτε από μικροσκοπικά εικονίδια σε προεπισκοπήσεις 4 μηνυμάτων κάθε φορά.

Υπάρχει ένα κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία που μπορείτε να κάνετε εναλλαγή για εναλλαγή μεταξύ συσκευών αφής και εισόδου. Εάν κάνετε ολίσθηση προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης, μπορείτε να δείτε μια λίστα με μη αναγνωσμένα μηνύματα ταξινομημένα ανά αποστολέα, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομονώσετε έναν.

Ο συνθέτης του TouchMail δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, προσφέρει όλα όσα θα λάβατε στο πρόγραμμα-πελάτη Mail για Windows. Αυτό είναι το πρόγραμμα-πελάτη email της επιλογής εάν βρίσκεστε σε οθόνη αφής. Η οθόνη αφής μπορεί να είναι ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη αφής ή ένα Surface Book ή tablet. Το TouchMail υποστηρίζει χειρονομίες, αλλά έχει κατασκευαστεί για ανάγκες email χαμηλού επιπέδου. Είναι ωχρό σε σύγκριση με το Outlook και το Thunderbird.

Πελάτης eM

Ο πελάτης eM Mail είναι άλλος πελάτης σε αυτήν τη λίστα. Αυτός ο πελάτης, όπως και οι άλλοι μέχρι στιγμής, υποστηρίζει επίσης πολλαπλά εισερχόμενα. Ωστόσο, το eM Client, είναι πιο κοντά στον τρόπο λειτουργίας του Gmail από τις περισσότερες εφαρμογές. Υπάρχουν καρτέλες που σας δίνουν πρόσβαση στο Mail, τις Επαφές και το Ημερολόγιο και οι συνομιλίες σας μπορούν να ομαδοποιηθούν ανά θέμα.

  Πώς να καρφιτσώσετε αυτόν τον υπολογιστή στη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Το πλεονέκτημα με το eM Client είναι η δυνατότητα προγραμματισμού πότε βγαίνει ένα email και έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για τη μετάφραση αλληλογραφίας (χρησιμοποιώντας το Google Translate). Αυτή η δυνατότητα προγραμματισμού email λείπει σε μερικά από τα καλύτερα, πιο ισχυρά προγράμματα-πελάτες email για Windows.

Opera Mail

Αυτή η καταχώρηση προκαλεί έκπληξη γιατί, ειλικρινά, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί πάνω με τους καλύτερους πελάτες email για Windows.

Το Opera Mail μπορεί να συγχρονίσει το WebMail σας και όλους τους άλλους λογαριασμούς. Έχει μια άσχημη συνήθεια να κατεβάζει κάθε μη αναγνωσμένο μήνυμα από τα εισερχόμενά σας και αποκλειστικά μόνο μη αναγνωσμένα μηνύματα. Έτσι, ο πρώτος συγχρονισμός θα προκαλέσει σύγχυση, καθώς θα συναντήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παλιάς και κανένα από τα στοιχεία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα εισερχόμενά σας.

Τούτου λεχθέντος, το Opera Mail σάς προσφέρει τη δυνατότητα ταξινόμησης μηνυμάτων κατά χρωματικές προτεραιότητες, καθώς και τη δυνατότητα ταξινόμησης μηνυμάτων κατά τον τύπο του συνημμένου. Εάν αυτά τα δύο πράγματα δεν είναι σημαντικά για εσάς, τότε είναι καλύτερα να επιμείνετε στο webmail.

Mozilla Thunderbird

Το Thunderbird είναι ένα πρόγραμμα-πελάτη email ανοιχτού κώδικα, από τη Mozilla, τους ανθρώπους που σας έφεραν τον Firefox. Μπορείτε να περιμένετε βελτιώσεις με γνώμονα την κοινότητα να εμφανίζονται συνεχώς για αυτό που είναι ήδη πολύ ισχυρό εργαλείο. Μετά το Microsoft Outlook, μπορεί κάλλιστα να είναι ο πιο αποτελεσματικός πελάτης Windows.

Εισάγει όλες τις ετικέτες σας και τις ταξινομεί σε οικεία εισερχόμενα. Δεν του λείπει απαραίτητα τίποτα από το κουτί, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη έκδοση επιλέγοντας και επιλέγοντας από μια μυριάδα πρόσθετων που είναι διαθέσιμα για αυτό. Ωστόσο, εάν δεν είστε πολύ τεχνικοί, δεν χρειάζεται να το τροποποιήσετε. Είναι ακόμα αρκετά συμπαγές αμέσως έξω από το κουτί. Το Thunderbird είναι ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατάλληλο για όποιον αναζητά πολύ ιδιαίτερες δυνατότητες. Διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πρόσθετα που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε σχεδόν οποιαδήποτε δυνατότητα θέλετε. Το κύριο χαρακτηριστικό του Thunderbird είναι βασικά η δυνατότητα προσαρμογής του.