Σάρωση και μετατροπή εικόνων σε κείμενο

Οι φορητές κάμερες έχουν διπλασιαστεί ως όργανα σάρωσης από τότε που οι αναλύσεις ήταν αρκετά υψηλές ώστε να συλλαμβάνουν ευανάγνωστους εκτυπωμένους χαρακτήρες. Για το σκοπό αυτό, μιλήσαμε για τις 9 καλύτερες εφαρμογές σάρωσης φωτογραφιών για Android. Το επόμενο λογικό βήμα ήταν η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR). Το OCR δίνει στον υπολογιστή σας τη δυνατότητα να σαρώνει και να μετατρέπει εικόνες σε κείμενο. Ακολουθεί η κριτική μας για τις 9 καλύτερες εφαρμογές OCR για Android.

Πώς δοκιμάσαμε

Αυτές οι εφαρμογές δοκιμάστηκαν σε Samsung Galaxy S8 με Android 7.0. Για λόγους συνέπειας, φωτογραφίσαμε το εξώφυλλο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μια τυχαία σελίδα από το ίδιο βιβλίο (η σελίδα 200 είναι εκεί που προσγειωθήκαμε) και μια τυχαία σελίδα από το graphic novel «The Killing Joke». Τραβήξαμε αυτές τις φωτογραφίες με την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας και εκτελέσαμε τις εφαρμογές μας OCR σε αυτές τις εικόνες. Αυτά ήταν τα ευρήματά μας.

1. Σαρωτής κειμένου [OCR] μπορεί να είναι η καλύτερη εφαρμογή OCR όλων των εποχών

Σαρωτής κειμένου [OCR] έρχεται με τη δική του εφαρμογή κάμερας, αλλά δεν σας αναγκάζει να τη χρησιμοποιείτε αποκλειστικά. Μπορείτε εξίσου εύκολα να φορτώσετε μια εικόνα από τη συλλογή σας. Το καλύτερο μέρος που μας γοητεύει σχετικά με το Text Scanner [OCR ] είναι ότι απλώς σηκώνει την εικόνα και τη σαρώνει, δεν σας ζητά να προσδιορίσετε την περιοχή κειμένου, το καταλαβαίνει από μόνο του και δεν πάει στραβά ενώ το κάνει.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο ποντίκι iPad και τον κέρσορα του Trackpad

Έπιασε το κείμενο με απόλυτη ακρίβεια (όχι κόμμα παράταιρο), δεν είχε πρόβλημα να καταλάβει το περιεχόμενο του εξωφύλλου και παραδόξως διάλεξε μόνο το πλαίσιο κειμένου από το συννεφάκι ομιλίας από το graphic novel με λίγα μόνο λάθη . Άλλες εφαρμογές παρέκαμψαν μερικά από τα έργα τέχνης ως κείμενο και πέταξαν με τυχαία γράμματα εδώ και εκεί. Ωστόσο, το Text Scanner [OCR] τα κάνει όλα αυτά με ακρίβεια και χωρίς να σας κάνει ερωτήσεις. Καμία άλλη εφαρμογή που δοκιμάσαμε δεν ήταν τόσο ακριβής.

2. Το Office Lens στέκεται με τα καλύτερα

Φακός γραφείου, που προερχόταν από έναν γίγαντα όπως η Microsoft υποτίθεται ότι έκανε σπουδαία πράγματα, και το κάνει. Αυτός είναι ένας σοβαρός υποψήφιος για μία από τις καλύτερες λύσεις OCR όλων των εποχών. Ομολογουμένως δεν προσπάθησε καν να αναγνωρίσει κείμενο από το graphic novel ή το εξώφυλλο, αλλά το αντικατέστησε περισσότερο με τη σάρωση του βιβλίου. Πήρε κάθε στοιχείο αυτής της σελίδας και το σάρωσε στο σύνολό του. Οποιοδήποτε στοιχείο δεν μπορούσε να σαρώσει με ακρίβεια, προστέθηκε ως εικόνα, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πού να διορθώσετε τα πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρως μορφοποιημένο έγγραφο που απαιτεί ίσως μια ή δύο επεξεργασίες, αλλά κατά τα άλλα έτοιμο για επεξεργασία ως σαρωμένο. Επιπλέον, μπορείτε να εξαγάγετε τη σάρωση σε μια εφαρμογή της επιλογής σας. Λειτουργεί καλύτερα με τις εφαρμογές της Microsoft, όπως το MS Word ή το OneNote, αλλά αυτό λειτουργεί αρκετά ομαλά σε άλλες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε γρήγορα τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις στο Apple Watch

3. Ο σαρωτής κειμένου OCR παρέχει υπόσχεση

OCR Text Scanner ισχυρίζεται ότι έχει ακρίβεια σάρωσης 95%-100%, έναν ισχυρισμό που έχουμε δει μόνο με το Text Scanner [OCR]. Ωστόσο, το OCR Text Scanner πλησιάζει πολύ στην υλοποίηση αυτής της υπόσχεσης. Σάρωσε μόνο μερικές λέξεις από τον τίτλο του βιβλίου, αφήνοντας έξω εκείνες με μεγάλα γράμματα. Πρέπει να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο τη γλώσσα καθώς και την περιοχή προορισμού σάρωσης. Κάθε φορά που σαρώνετε, πρέπει πρώτα να δείτε μια διαφήμιση (την οποία μπορείτε να παραλείψετε μετά από 5 δευτερόλεπτα). Με όλα αυτά η σελίδα που μετατράπηκε ήταν αρκετά ακριβής (με μια σπάνια λέξη που χάθηκε εδώ και εκεί). Η σελίδα των κόμικς ήταν επίσης αναγνωρίσιμη. Το καλύτερο μέρος του OCR Text Scanner είναι ότι μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε το έγγραφο μετά τη σάρωση για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα ή να προσθέσετε οποιαδήποτε πληροφορία (όπως απαιτείται) και όλα τα αποτελέσματα αποθηκεύονται ως αρχεία .txt.

4. OCR Pro

OCR Pro είναι μια περιορισμένη εφαρμογή, καθώς δεν μπορεί να διαβάσει από μια συλλογή. Απαιτεί τη λήψη εικόνων από οτιδήποτε θέλετε να σαρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες κατά την εκτέλεση για να το χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ίδιες οι σαρώσεις ήταν εξαιρετικά ακριβείς, τουλάχιστον για κείμενο. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η δυνατότητα ακριβούς σάρωσης ενός εγγράφου είναι ύψιστη για μια εφαρμογή OCR, αλλά το δεύτερο είναι η δυνατότητα σάρωσης μιας εικόνας από τη συλλογή. Αυτό περιορίζει τη χρηστικότητα αυτής της εφαρμογής, αλλά αυτή είναι η αντιστάθμιση για την ακρίβεια εδώ.

7. Το Text Fairy είναι αρκετά ειλικρινές σχετικά με την απόδοσή του

Κείμενο Νεράιδα είναι μια πολύ ευγενική και αρχική εφαρμογή. Ξεκινά αμέσως με μια συγγνώμη που δεν μπορεί να σαρώσει τέλεια το χειρόγραφο περιεχόμενο καθώς και τα «περίτεχνα ή πολύχρωμα γράμματα». Σε αντίθεση με ορισμένες από τις άλλες εφαρμογές αυτής της λίστας, το Text Fairy χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας του συστήματος.

  Χρησιμοποιήστε το Smart Lock ανίχνευσης στο σώμα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στην τσέπη σας

Στην πρώτη εκκίνηση, σας ζητά να κατεβάσετε τα απαιτούμενα πακέτα γλωσσών. Μετά τη σάρωση, θα πρέπει να επισημάνετε την περιοχή που περιέχει το κείμενο. Στη συνέχεια, πρέπει να καθορίσετε εάν σαρώνετε μία ή δύο στήλες κειμένου και χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να δείτε το αντικείμενο. Στο τέλος του, σας δίνει μια πολύ ακριβή εκτίμηση για το πώς πήγε η σάρωση και πού αντιμετώπισε προβλήματα η εφαρμογή. Οι δοκιμές μας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αρκετά καλό με την κανονική εκτύπωση μαύρου σε λευκό, αλλά δεν έλαμψε με το graphic novel.

6. Το CamScanner δεν είναι εξαιρετικό με το OCR

CamScanner είναι μια δημοφιλής εφαρμογή σάρωσης και εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε λίστα σύγκρισης σάρωσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, είμαστε εδώ για να κρίνουμε μια πολύ συγκεκριμένη δυνατότητα και το CamScanner φαίνεται να υπολειτουργεί όσον αφορά το OCR. Η πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής προσφέρει μια προαιρετική επιλογή εγγραφής. Μπορείτε να εκτελέσετε OCR σε κείμενο, αλλά απαιτείται συνδρομή premium για την επεξεργασία ή την κοινή χρήση του περιεχομένου. Δεν τα πήγε καλά με καμία από τις δοκιμές μας. Οι λέξεις ήταν μπερδεμένες, κάποιο κείμενο παραλήφθηκε μπερδεμένο, αυτό ισχύει και για τις τρεις δοκιμές μας. Για να κάνετε εισαγωγή από τη συλλογή, υπάρχει ένα κουμπί Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία, αφού σαρώσετε την εφαρμογή, πρέπει να πατήσετε “OCR Recognize” για να ξεκινήσετε.

Προσπαθήσαμε να σαρώσουμε το έγγραφο χρησιμοποιώντας την κάμερα του CamScanner (ελπίζοντας να εντοπίσει κάτι που δεν έκανε η προεπιλεγμένη εφαρμογή), αλλά τα αποτελέσματα ήταν εξίσου μη πειστικά. Μπορεί στην πραγματικότητα να θέσει το σημείο αναφοράς για τα πιο αδύναμα αποτελέσματα σε όλες τις δοκιμές μας.