Χρησιμοποιήστε το Smart Lock ανίχνευσης στο σώμα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στην τσέπη σας

Το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα έχει καταστήσει εύκολο και γρήγορο το ξεκλείδωμα μιας συσκευής. Για άτομα που εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιημένα, υπάρχει ένα iPhone 1000 $ που μπορούν να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν το Face ID για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους πιο γρήγορα. Εναλλακτικές, φθηνότερες λύσεις περιλαμβάνουν την αγορά και τη σύζευξη μιας φορητής συσκευής με το τηλέφωνό σας. Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Έξυπνο κλείδωμα ανίχνευσης στο σώμα. Είναι μία από τις πολλές λειτουργίες έξυπνου κλειδώματος στο Android που κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας μη συμβατικά μέσα, όπως η Αναγνώριση Προσώπου. Η έξυπνη κλειδαριά ανίχνευσης στο σώμα μπορεί να πει αν το τηλέφωνό σας βρίσκεται στην τσέπη, στο χέρι ή στην τσάντα σας. Εάν η συσκευή σας εντοπίσει ότι είστε εν κινήσει και το τηλέφωνό σας είναι μαζί σας, θα διατηρήσει τη συσκευή ξεκλείδωτη. Όταν ρυθμίσετε τη συσκευή, το τηλέφωνο θα κλειδώσει αυτόματα. Δείτε πώς μπορείτε να κρατήσετε το τηλέφωνό σας Android ξεκλείδωτο στην τσέπη σας.

  Απενεργοποιήστε και αποσυνδέστε τον λογαριασμό σας σε ανεπιθύμητες συσκευές στο Netlifx

Έξυπνο κλείδωμα ανίχνευσης στο σώμα

Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε μια παραδοσιακή μέθοδο κλειδώματος οθόνης για να χρησιμοποιήσετε το έξυπνο κλείδωμα ανίχνευσης κίνησης. Δημιουργήστε μια καρφίτσα, έναν κωδικό πρόσβασης ή ένα κλείδωμα μοτίβου για το τηλέφωνό σας στις Ρυθμίσεις> Ασφάλεια και απόρρητο. Αφού το κάνετε αυτό, επιστρέψτε στην ίδια οθόνη Ασφάλεια και Απόρρητο.

Επιλέξτε την επιλογή On-body detection και ενεργοποιήστε την. Όταν ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας για να διαβάσετε ένα μήνυμα ή να απαντήσετε σε ένα email και στη συνέχεια να την βάλετε στην τσέπη σας, δεν θα κλειδώσει εκτός εάν την κλειδώσετε ρητά. Εάν περπατάτε ή έχετε το τηλέφωνό σας στα χέρια σας, η συσκευή σας θα παραμείνει ξεκλείδωτη. Το ίδιο ισχύει αν έχετε βάλει τη συσκευή σας σε μια χειραποσκευή με το φορητό υπολογιστή σας. Εάν, ωστόσο, το ρυθμίσετε στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας και αρχίσετε να οδηγείτε, η συσκευή σας θα ξεκλειδώσει.

  Πώς να δημιουργήσετε αναφορές συσκέψεων στο Zoom

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Η λειτουργία έξυπνης κλειδαριάς δεν είναι τέχνασμα. Είναι πράγματι αρκετά έξυπνο για να πει πότε πραγματικά περπατάτε/τρέχετε ή σε κινούμενο όχημα. Αυτό σημαίνει ότι εάν η τσέπη σας συλλεχθεί στο τρένο ή στο λεωφορείο, το τηλέφωνό σας θα κλειδωθεί όταν κάποιος προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση. Μπορείτε να φτιάξετε μια θήκη για μια πολύ κρυφή τσέπη που βγάζει το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας καθώς περπατάτε στο δρόμο και ίσως η κλειδαριά να αποτύχει σε αυτήν την περίπτωση. Η οθόνη θα είναι σε αδράνεια ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας είναι ξεκλείδωτο για να αποφευχθεί το τυχαίο πάτημα, το σάρωση ή η πληκτρολόγηση.

  Πώς να ηχογραφήσετε μια συνάντηση ζουμ

Αυτή η δυνατότητα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα ή σε όλες τις εκδόσεις του Android. Είναι μια κάπως νέα δυνατότητα, πιθανώς πέντε ετών, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί στα περισσότερα τηλέφωνα. Η λειτουργία χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα που παρακολουθεί τη φυσική σας δραστηριότητα και τα περισσότερα τηλέφωνα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια μπορούν να το κάνουν.