Πώς να ανοίξετε συνδέσμους στο VLC Player από το μενού περιβάλλοντος στον Firefox

Μπορείτε να ακούτε podcast και να παρακολουθείτε βίντεο YouTube στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Σε αντίθεση με τα περισσότερα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων που εστιάζουν στην αναπαραγωγή περιεχομένου από την τοπική μονάδα δίσκου σας, το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC μπορεί επίσης να κάνει ροή διαδικτυακού περιεχομένου. Εάν το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων για μια διαδικτυακή ροή ή ένα διαδικτυακό βίντεο έχει χαμηλές δυνατότητες, η παρακολούθηση του στο VLC Player είναι μια λογική εναλλακτική λύση. Είναι κάπως χρονοβόρο η προσθήκη συνδέσμου στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Η διαδικασία δεν είναι και η πιο εύκολη να θυμάστε, αλλά το Open in VLC είναι ένα πρόσθετο Firefox που διευκολύνει την παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Σας επιτρέπει να ανοίγετε συνδέσμους στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC από το μενού περιβάλλοντος. Περιττό να πούμε ότι πρέπει να έχετε εγκατεστημένη τη συσκευή αναπαραγωγής VLC στο σύστημά σας. Το πρόσθετο δεν πραγματοποιεί λήψη περιεχομένου στον σκληρό σας δίσκο.

Ενημερωμένη έκδοση κώδικα VLC Native Client

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο για να ανοίξετε συνδέσμους στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC από το μενού περιβάλλοντος, πρέπει να το κάνετε εγκατάσταση Open σε εγγενή πελάτη. Είναι μια μικρή ενημέρωση κώδικα ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στα προγράμματα περιήγησης να επικοινωνούν με εγγενείς εφαρμογές. Είναι διαθέσιμο για Mac, Windows και Linux. Κατεβάστε το και εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης.

  Πώς να δοκιμάσετε την εναλλακτική λύση Firefox ανοιχτού κώδικα LibreWolf σε Linux

Άνοιγμα σε VLC

Εγκαταστήστε το Open in VLC στον Firefox. Προτού μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε συνδέσμους στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC από το μενού περιβάλλοντος, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να βρει το αρχείο VLC.exe στο σύστημά σας. Ανοίξτε τον διαχειριστή πρόσθετων στον Firefox (Ctrl+Shift+A). Μεταβείτε στο Άνοιγμα στις επιλογές του VLC και εισαγάγετε τη διαδρομή προς το αρχείο VLC.exe στο σύστημά σας. Από προεπιλογή, το πρόσθετο εισάγει την πιθανή διαδρομή που θα οδηγεί στο αρχείο EXE, ωστόσο, η διαδρομή μπορεί να είναι λανθασμένη.

Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε μια ζωντανή ροή ή σε έναν σύνδεσμο βίντεο και επιλέξτε «Άνοιγμα σε VLC» από το μενού περιβάλλοντος.

  Πώς να ξεκινάτε πάντα το Mozilla Firefox σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης

Η συσκευή αναπαραγωγής VLC θα φορτώσει τη ροή και θα αρχίσει να την παίζει.

Περιορισμοί

Το Open in VLC είναι εξαιρετικό για έναν μόνο σύνδεσμο βίντεο, αλλά δεν παίζει καλά με τις λίστες αναπαραγωγής. Το δοκιμάσαμε σε βίντεο και λίστες αναπαραγωγής YouTube. Ένα μόνο βίντεο YouTube αποστέλλεται στη συσκευή αναπαραγωγής VLC χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, όταν στέλνετε μια λίστα αναπαραγωγής, παίζει μόνο το πρώτο βίντεο στη λίστα. Δεν αναπαράγει αυτόματα το επόμενο βίντεο στη λίστα όταν τελειώσει το πρώτο.

Το πρόσθετο θα πρέπει να λειτουργεί με το περισσότερο διαδικτυακό περιεχόμενο, αλλά πιθανότατα θα σταματήσει όταν πρόκειται να παίξετε ας πούμε Netflix ή Hulu. Το περιεχόμενο και στους δύο αυτούς ιστότοπους προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και δεν υπάρχει τρόπος εξαγωγής της ροής. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Open στο VLC για την αναπαραγωγή περιεχομένου από κανέναν ιστότοπο στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC.

  Πώς να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο ζουμ στον Firefox