Πώς το “Silence Unknown Callers” του iOS 13 θα σταματήσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα τηλεφώνου

Το iOS 13 έχει μια νέα δυνατότητα που μπορεί απλώς να σας εξοικονομήσει από όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τις αυτοματοποιημένες κλήσεις. Η νέα δυνατότητα Silence Unknown Callers θα κάνει σίγαση όλων των κλήσεων που προέρχονται από έναν αριθμό που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα επαφών σας.

Διακοπή της ατελείωτης ροής ανεπιθύμητων κλήσεων

Το Silence Unknown Callers είναι μια απλή εναλλαγή που θα εμποδίσει αυτόματα άγνωστους αριθμούς να σας καλούν. Οι επαφές σας και τα άτομα με τα οποία έχετε αλληλεπιδράσει θα εξακολουθούν να μπορούν να σας καλούν, αλλά δεν θα σας ενοχλούν οι εισερχόμενες κλήσεις από κανέναν άλλο.

Αυτή η δυνατότητα είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που είμαστε ενθουσιασμένοι για το iOS 13 όταν η Apple το κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο του 2019.

Πώς λειτουργεί το Silence Unknown Callers

Η λειτουργία Silence Unknown Callers είναι ένα πολύ αμβλύ όργανο—είναι μια απλή εναλλαγή στις Ρυθμίσεις. Μόλις ενεργοποιηθεί, οποιαδήποτε κλήση λαμβάνετε από άγνωστο αριθμό θα τεθεί σε σίγαση. Εάν το Siri Intelligence βρει τον αριθμό στην εφαρμογή Mail, Messages ή Επαφές, η κλήση θα πραγματοποιηθεί.

  Το Beam για το Reddit είναι ένας ακόμη εξαιρετικός τρόπος για να καθυστερήσετε [iOS]

Μπορείτε να το σκεφτείτε ότι το iOS πατά αυτόματα το κουμπί Απόρριψη για εσάς. Θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση αναπάντητης κλήσης και θα βρείτε τον αριθμό στη λίστα Πρόσφατα στην εφαρμογή Τηλέφωνο.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον αυτόματο τηλεφωνητή, η κλήση θα μεταβεί αυτόματα στον αυτόματο τηλεφωνητή. Εδώ θα είναι χρήσιμη η δυνατότητα οπτικού αυτόματου τηλεφωνητή (η διαθεσιμότητα και οι χρεώσεις εξαρτώνται από τον πάροχο).

Όταν μεταβείτε στην καρτέλα “Τηλεφωνητής” στην εφαρμογή Τηλέφωνο, θα μπορείτε να ακούσετε ή να διαβάσετε τη μεταγραφή του τηλεφωνητή (όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω).

Εάν το μήνυμα είναι σημαντικό, μπορείτε να επιλέξετε να τους καλέσετε ξανά. Εάν όχι, διαγράψτε τον αυτόματο τηλεφωνητή και, εάν χρειάζεται, αποκλείστε τον αριθμό.

Στις δοκιμές μας, διαπιστώσαμε ότι εάν καλέσετε τον αριθμό πίσω, τυχόν επόμενες κλήσεις που λαμβάνετε από τον αριθμό δεν θα σιγούν αυτόματα.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σίγαση άγνωστων καλούντων

Αυτή η δυνατότητα δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να το ενεργοποιήσετε μετά την αναβάθμιση σε iOS 13, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ενότητα “Τηλέφωνο”.

Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε στην εναλλαγή δίπλα στο “Σίγαση άγνωστων καλούντων” για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

  Πώς να διατηρήσετε αυτόματα όλα τα ψηφιακά μηνύματα αφής στο iOS 10

Πώς να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε σημαντικές κλήσεις

Αυτό που λείπει από τη δυνατότητα Silence Known Callers είναι η απόχρωση και ο έλεγχος. Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα λαμβάνετε εισερχόμενες κλήσεις από κάποιον, προσθέστε τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου στις επαφές σας. Αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να το ελέγξετε.

Σε αντίθεση με τη λειτουργία Μην ενοχλείτε, μια κλήση δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από επανειλημμένες προσπάθειες. Με ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα, το iPhone σας δεν θα χτυπήσει ακόμα κι αν κάποιος σας καλέσει έξι φορές στη σειρά.

Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να χάσετε μια σημαντική ή επείγουσα κλήση που προέρχεται από καρτοτηλέφωνο ή νοσοκομείο, τότε δεν πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε φωνητικά μηνύματα από άγνωστους καλούντες. Όσο ελέγχετε τα φωνητικά σας μηνύματα, δεν θα χάσετε τίποτα σημαντικό.

Πώς να ελέγξετε τον τηλεφωνητή για αναπάντητες κλήσεις

Μερικές από αυτές τις άγνωστες κλήσεις μπορεί να είναι σημαντικές και ελπίζουμε ότι αυτοί οι σημαντικοί καλούντες θα αφήσουν ένα φωνητικό μήνυμα για εσάς. Μπορείτε να ελέγξετε τα φωνητικά μηνύματα από τις αναπάντητες κλήσεις σας από την εφαρμογή Τηλέφωνο.

  Πώς να διορθώσετε τις ειδοποιήσεις που δεν απορρίπτονται αυτόματα στο iOS 10

Εάν έχετε ενεργοποιημένο τον αυτόματο τηλεφωνητή, ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και μεταβείτε στην καρτέλα “Τηλεφωνητής”. Εάν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ακόμα, μπορείτε να το κάνετε από αυτήν την οθόνη.

Θα δείτε φωνητικά μηνύματα από καλούντες στο επάνω μέρος. Πατήστε σε ένα τηλεφωνητή από τη λίστα ή επιλέξτε το αντίστοιχο κουμπί “i” για να αναπτύξετε τον αυτόματο τηλεφωνητή.

Πατήστε το κουμπί «Αναπαραγωγή» για να ακούσετε το μήνυμα. Εάν έχετε ενεργοποιημένη τη δυνατότητα Visual Voicemail, θα δείτε ένα απόσπασμα του μεταγραμμένου κειμένου κάτω από τον αριθμό. Πατήστε στο πλαίσιο για να αναπτύξετε το κείμενο.

Εναλλακτικές λύσεις για τη σίγαση άγνωστων καλούντων

Αν ο αθόρυβος αποκλεισμός των περισσότερων τηλεφωνικών αριθμών στον κόσμο σας ακούγεται πολύ επιθετικός, έχετε κάποιες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να θέσουν σε σίγαση τις ανεπιθύμητες κλήσεις.

Αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε (DND) μόνο για να επιτρέπονται οι κλήσεις από τα Αγαπημένα. Το DND έχει επίσης μια επιλογή να επιτρέπει επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μια δεύτερη κλήση από τον ίδιο αριθμό εντός τριών λεπτών δεν θα σβήσει.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων, όπως η Hiya, για να αποκλείσετε αυτόματα ανεπιθύμητα μηνύματα και αυτοματοποιημένες κλήσεις, αλλά δεν είναι μια πλήρης λύση. Το ποσοστό επιτυχίας της εφαρμογής θα εξαρτηθεί από τη βάση δεδομένων ανεπιθύμητων καλούντων, η οποία δεν είναι ποτέ πλήρως ολοκληρωμένη. Αν και μπορεί να μην αποκλείει όλες τις ανεπιθύμητες κλήσεις, θα πρέπει να λάβει τις περισσότερες από αυτές.