Πώς να διατηρήσετε αυτόματα όλα τα ψηφιακά μηνύματα αφής στο iOS 10


Τα μηνύματα ψηφιακής αφής είναι μια νέα προσθήκη στην εφαρμογή Messages στο iOS 10. Λειτουργούν μεταξύ των νημάτων συνομιλίας του iMessage και αντιγράφουν μια λειτουργία με το ίδιο όνομα από το Apple Watch. Τα μηνύματα ψηφιακής αφής σάς επιτρέπουν να σχεδιάσετε ένα μήνυμα και να το στείλετε. Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα ψηφιακής αφής, βλέπετε την επιλογή «Διατήρηση» κάτω από αυτό. Πατώντας το θα αποθηκεύσετε το μήνυμα για πάντα. Το άτομο που στέλνει το μήνυμα θα γνωρίζει ότι διατηρήθηκε. Εάν δεν κρατήσετε ένα μήνυμα, λήγει μετά από δύο λεπτά, που είναι ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτόματα όλα τα μηνύματα Digital Touch που λαμβάνετε εάν γνωρίζετε ποιος διακόπτης πρέπει να αναστρέψετε.

  Πώς να προσθέσετε αυτοκόλλητα Emoji στην εφαρμογή Messages στο iOS 10 [Giveaway]

Το χρονικό διάστημα που μπορεί να διατηρηθεί ένα μήνυμα Digital Touch συνδέεται με το χρονικό διάστημα που διατηρείται ένα ηχητικό μήνυμα. Εάν έχετε ρυθμίσει τα ηχητικά μηνύματα να διαγράφονται μετά από δύο λεπτά, τα μηνύματα Digital Touch θα έχουν την ίδια μοίρα.

Για να το αλλάξετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Μηνύματα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ηχητικά μηνύματα και πατήστε “Λήξη”. Αλλάξτε την επιλογή από 2 λεπτά σε «Ποτέ. Όλα τα εισερχόμενα μηνύματα Digital Touch από αυτό το σημείο και μετά θα αποθηκευτούν αυτόματα για πάντα.

Τα μηνύματα Digital Touch καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ένα απλό μήνυμα κειμένου, επομένως ίσως να μην θέλετε να τα κρατήσετε για πολύ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή στις ρυθμίσεις λήξης πέραν των 2 λεπτών. Μια λύση για αυτό είναι να ρυθμίσετε όλα τα μηνύματα που είναι παλαιότερα του ενός έτους ή τριάντα ημερών να διαγράφονται αυτόματα.

  Πώς να ενημερώσετε το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS

Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Μηνύματα>Διατήρηση μηνυμάτων. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί σε όλες τις συνομιλίες στην εφαρμογή Μηνύματα.

Η εφαρμογή Messages στο iOS 10 έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις, αλλά ο πίνακας ρυθμίσεών της δεν έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει όλες αυτές τις λειτουργίες. Υπολείπεται σε αρκετές περιοχές και πολλές ρυθμίσεις είναι κρυμμένες επειδή δεν έχουν επισημανθεί σωστά ή επειδή οι περιγραφές τους δεν έχουν ενημερωθεί. Η Apple πρέπει να το εξετάσει σοβαρά.