Πώς οι εταιρείες τηλεφωνίας επαληθεύουν επιτέλους τους αριθμούς αναγνώρισης καλούντων

Οι ρομποτικές κλήσεις είναι μια μάστιγα, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους απρόθυμους ή φοβισμένους να σηκώσουν το τηλέφωνό τους εκτός και αν γνωρίζουν τον καλούντα. Εάν περιμένετε μια συνέντευξη για δουλειά ή για υποστήριξη κλήσης, αυτό είναι απίστευτα αγχωτικό—αλλά τώρα οι πάροχοι τηλεφώνου σας βοηθούν.

Τα νέα πρότυπα θα αποκαλύψουν την πλαστογράφηση

Εάν διαθέτετε υπηρεσία T-Mobile και Galaxy S9, σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε το “Caller Verified” όταν φτάνουν οι κλήσεις, εάν η T-Mobile μπορεί να επαληθεύσει ότι το αναγνωριστικό καλούντος ταιριάζει με τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου. ο Ο καλών επαληθεύτηκε Το μήνυμα σημαίνει ότι η κλήση προήλθε από την T-Mobile και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξε πλαστογραφία ή υποκλοπή κατά την πραγματοποίηση της κλήσης.

Η επαλήθευση των κλήσεων βασίζεται σε ένα νέο πρότυπο που ονομάζεται STIR (Επανεξέταση ασφαλούς τηλεφωνικής ταυτότητας) και SHAKEN (Χειρισμός βεβαιωμένων πληροφοριών βάσει υπογραφών με χρήση toKEN). Δεν πρέπει να συγχέεται με Οδηγίες προετοιμασίας μαρτίνι, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ/ΤΑΙΝΟΥΜΕ θα επιτρέψει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να προσδιορίσουν εάν ο αριθμός με τον οποίο ταυτίζεται μια κλήση είναι πραγματικός. Η τρέχουσα τεχνολογία αναγνώρισης καλούντος δεν έχει καμία μέθοδο για να προσδιορίσει εάν οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ακριβείς και το STIR/SHAKEN θα λύσει αυτό το πρόβλημα.

  Πώς να κάνετε σάρωση (ή εκ νέου σάρωση) για κανάλια στην τηλεόρασή σας

Και καθώς άλλοι πάροχοι εφαρμόζουν το STIR/SHAKEN, θα συνεργαστούν έτσι ώστε η επαλήθευση των τηλεφωνικών κλήσεων να πραγματοποιείται ακόμη και όταν προέρχονται από διαφορετική εταιρεία.

Επιπλέον, η T-Mobile, η Verizon και άλλες προσφέρουν ήδη υπηρεσίες αποκλεισμού που βασίζονται σε μαύρες λίστες crowdsourced. Ο αποκλεισμός Robocaller είναι δωρεάν AT&T από το 2016, δωρεάν στην T-Mobile από τις αρχές του 2017 και τώρα Η Verizon ανακοίνωσε δεν θα χρεώνουν πλέον για το φιλτράρισμα κλήσεων από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μπορεί να έχετε ήδη αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Το λογισμικό αποκλεισμού ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που βασίζεται σε πληθώρα είναι ήδη πανταχού παρόν και το πιθανότερο είναι ότι μπορείτε είτε να εγγραφείτε σε αυτό από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας είτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή για το τηλέφωνό σας που θα επιτύχει τον ίδιο στόχο. Αλλά το νέο πρότυπο STIR/SHAKEN θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να εφαρμοστεί πλήρως.

Εάν έχετε T-Mobile και Galaxy S9, έχετε τα πρώτα στάδια της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή και «περισσότερες συσκευές» θα λάβουν STIR/SHAKEN το 2019. Εν τω μεταξύ, Verizon και AT&T έχουν υποσχεθεί να εφαρμόσουν, αλλά δεν έχουν καθορίσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα πέραν του 2019. Η Sprint δεν έχει δώσει τέτοιες υποσχέσεις και αντ’ αυτού αμφισβήτησε το κόστος και την αποτελεσματικότητα.

Η Apple, η Google και άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων δεν έχουν σχολιάσει σχέδια που να βοηθήσουν στην εφαρμογή του προτύπου. Microsoft υποστηρίζει SHAKEN/STIR και βοήθησε στην ανάπτυξή του. Αν και δεν εργάζονται πλέον στο Windows Phone, έχουν ενδιαφέρον μέσω του Skype.

  Πώς να διορθώσετε το CBS All Access που δεν λειτουργεί στο Amazon Firestick

Το SIR/SHAKEN είναι παρόμοιο με το HTTPS

Με το STIR/SHAKEN στη θέση του, όταν γίνεται μια τηλεφωνική κλήση το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να επισυνάψει ένα πιστοποιητικό που επαληθεύει τον αριθμό που έχει εκχωρηθεί στο σήμα. Στη συνέχεια, καθώς περνάει, αυτό το πιστοποιητικό ελέγχεται έναντι ενός κρυπτογραφημένου αποθετηρίου για εγκυρότητα. Εάν όλα ταιριάζουν σωστά, η υπηρεσία επισημαίνει την κλήση ως επαληθευμένη. Όταν δεν το κάνει, τότε ο μεταφορέας γνωρίζει ότι ο αριθμός είναι πιθανή πλαστογράφηση.

Το τι θα κάνουν στη συνέχεια οι πάροχοι τηλεφώνων είναι δική τους απόφαση. Μπορούν να επισημάνουν την κλήση ως επαληθευμένη όταν χρειάζεται, ή να εμφανίσουν ένα πιθανό μήνυμα απάτης ή να αποκλείσουν την κλήση.

Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, αυτό συμβαίνει επειδή η διαδικασία μοιάζει πολύ με το πώς λειτουργούν τα ασφαλή πιστοποιητικά σε προγράμματα περιήγησης ιστού. Αυτό δείχνει επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ακριβώς όπως ένα πιστοποιητικό ασφαλείας δεν σημαίνει ότι ένας ιστότοπος είναι ασφαλής, ένα επαληθευμένο μήνυμα καλούντος δεν αποδεικνύει ότι η τηλεφωνική κλήση δεν είναι αυτόματη κλήση.

Εάν ο αυτοματοποιητής καλέσει από έναν νόμιμο αριθμό που αγόρασε χωρίς πλαστογράφηση, τότε η κλήση θα εμφανιστεί ως επαληθευμένη. Ας ελπίσουμε ότι οι λίστες crowdsourced και ο αποκλεισμός θα γίνουν τελικά χρήσιμες σε αυτό το σημείο, καθώς ο αυτοματοποιημένος καλούντος δεν θα αλλάζει απλώς τον αριθμό του με κάθε κλήση.

  Πώς να μετακινήσετε το Fortnite σε άλλο φάκελο, μονάδα δίσκου ή υπολογιστή

Πώς να αποκλείσετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις, αυτή τη στιγμή

Εάν δεν χρησιμοποιείτε Galaxy S9 στο T-Mobile και δεν θέλετε να περιμένετε από τη Verizon για να προσφέρει την υπηρεσία δωρεάν, υπάρχουν επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Θα μπορούσατε να εγγραφείτε στην υπηρεσία φιλτραρίσματος κλήσεων της Verizon έως ότου η Verizon τη διαθέσει δωρεάν.

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα “Να μην καλείτε” για ό,τι αξίζει — κάτι που δεν φαίνεται να είναι πολύ σήμερα — και να αποκλείσετε αριθμούς μεμονωμένα. Στα iPhone, μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή όπως το Hiya που συγκεντρώνει μαύρες λίστες για να εντοπίσει τους απατεώνες, τους οποίους μπορείτε στη συνέχεια είτε να επισημάνετε είτε να αποκλείσετε. Στο Android, έχετε ενσωματωμένες επιλογές και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια παρόμοια εφαρμογή όπως Mr.Number ή Truecaller.

Αυτές οι εφαρμογές μαύρης λίστας crowdsource μπορούν να αποκλείσουν τις νόμιμες κλήσεις, δυστυχώς, επομένως έχετε αυτό υπόψη σας εάν λαμβάνετε συχνά κλήσεις από άγνωστους αριθμούς.

Αυτό είναι μόνο ένα μέτρο ειρήνης

Δυστυχώς, η πραγματική ελευθερία από κλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους παρόχους για την επίλυση του προβλήματος. Μέχρι τώρα ήταν περισσότερο από πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε αυτές τις εκκλήσεις, ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους και τους υπάρχοντες νόμους.

Η FCC τους κάλεσε για αυτό, και αυτό έκανε τη διαφορά. Αλλά έως ότου το κόστος για την πραγματοποίηση κλήσεων απάτης είναι υψηλότερο από τα κέρδη που προέρχονται από αυτές, οι καλούντες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας θα συνεχίσουν να προσπαθούν και ελπίζουν να απαντήσετε. Μέχρι να έρθουν καλύτερες λύσεις, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αγνοήσετε τις κλήσεις.