Πώς να χρησιμοποιήσετε το TikTok χωρίς την εφαρμογή ή έναν λογαριασμό

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του TikTok ή το πρόγραμμα περιήγησης για κινητά για να παρακολουθήσετε βίντεο χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα προβολής τρίτου μέρους, όπως το Urlebird, για να εξερευνήσετε το περιεχόμενο του TikTok, αλλά προσέξτε τις διαφημίσεις κακής ποιότητας και τα προβλήματα απόδοσης ιστότοπου.
  • Η χρήση του TikTok χωρίς λογαριασμό περιορίζει την αλληλεπίδραση με την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των επισημάνσεων “μου αρέσει”, του σχολιασμού και της παρακολούθησης.

Υπάρχει τόσο πολύ περιεχόμενο για να δείτε στο TikTok που πιθανότατα θα βρείτε βίντεο που απευθύνονται στα μοναδικά σας ενδιαφέροντα. Αλλά αν προτιμάτε να μην δημιουργήσετε λογαριασμό σε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok χωρίς την εφαρμογή ή έναν λογαριασμό.

1. Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο TikTok στον υπολογιστή σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης επιφάνειας εργασίας για να ανοίξετε τον ιστότοπο TikTok και παρακολουθήστε βίντεο χωρίς να συνδεθείτε σε λογαριασμό. Το TikTok δεν θέτει περιορισμούς στον αριθμό των βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε χωρίς να συνδεθείτε.

  Πώς να αλλάξετε τον αριθμό σας στο TikTok

Κατά καιρούς θα εμφανίζεται ένα μήνυμα προτροπής για σύνδεση στο TikTok, αλλά μπορείτε απλά να το κλείσετε και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε.

2. Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο του προγράμματος περιήγησης για κινητά της TikTok

Εναλλακτικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο στον ιστότοπο του TikTok για κινητά, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να περιηγηθείτε στο smartphone σας.

Ανοιγμα Τικ Τοκ σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά σας μεταφέρει σε μια σελίδα για εσάς. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ζητά να κάνετε λήψη του TikTok Lite ή της κύριας εφαρμογής TikTok. Επιλέξτε Όχι τώρα και συνεχίστε να παρακολουθείτε βίντεο. Θα συνεχίσει να εμφανίζεται από καιρό σε καιρό, αλλά μπορείτε να το απορρίψετε.

Υπάρχει ένα όριο στο πόσο πίσω μπορείτε να πάτε στο ιστορικό αναρτήσεων ενός συγκεκριμένου δημιουργού προτού σας αποκοπούν και σας ζητηθεί να κάνετε λήψη του TikTok (σε αντίθεση με τον ιστότοπο για υπολογιστές).

Μπορείτε να βρείτε μοντέρνα τραγούδια και hashtag στην καρτέλα Discover στον ιστότοπο για κινητά. Η διεπαφή για κινητά είναι πιο κοντά στην εφαρμογή TikTok παρά στον ιστότοπο για υπολογιστές.

3. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα προβολής TikTok τρίτου μέρους

Εάν δεν θέλετε το TikTok να παρακολουθεί τη δραστηριότητα προβολής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο προβολής τρίτου μέρους για να εξερευνήσετε το περιεχόμενο του TikTok. Urlebird είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα προβολής TikTok που εμφανίζει μοντέρνα βίντεο και σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση για χρήστες και hashtags.

  Πώς να διαγράψετε μια αναδημοσίευση στο TikTok

Η καρτέλα Μουσική σάς βοηθά να παρακολουθείτε τα δημοφιλή τραγούδια της πλατφόρμας και μπορείτε να κάνετε λήψη βίντεο TikTok με το Downloader. Έχει όμως κάποια μειονεκτήματα. Πρώτον, το δημοφιλές περιεχόμενο συνήθως δεν είναι αυτό που θέλετε να δείτε και δεν είναι πιθανό να βρείτε χρήσιμες συστάσεις.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει πολλές διαφημίσεις κακής ποιότητας και η απόδοση του ιστότοπου δεν είναι πάντα αξιόπιστη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή TikTok χωρίς λογαριασμό;

Η εφαρμογή TikTok δεν απαιτεί από τους χρήστες να δημιουργήσουν και να συνδεθούν σε έναν λογαριασμό και αυτό ισχύει τόσο για το TikTok Lite όσο και για το TikTok. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να αρχίσετε να παρακολουθείτε. Η non-lite έκδοση της εφαρμογής TikTok σάς επιτρέπει ακόμη και να επιλέξετε τις προτιμήσεις σας.

Οι περιορισμοί χρήσης του TikTok χωρίς την εφαρμογή ή έναν λογαριασμό

Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα στη χρήση του TikTok χωρίς σύνδεση. Σας επιτρέπει να περιηγείστε στην πλατφόρμα χωρίς να μοιράζεστε τόσες προσωπικές πληροφορίες, σας βοηθά να αποφύγετε ειδοποιήσεις και μηνύματα και διευκολύνει την ανακάλυψη νέου, φρέσκου περιεχομένου.

  Πώς να αποκτήσετε το φίλτρο χωρίς γένια στο TikTok

Υπάρχουν τρόποι για να δείτε ανώνυμα το προφίλ TikTok ενός ατόμου χωρίς να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας, επομένως δεν χρειάζεται να αποφύγετε τη χρήση της εφαρμογής με λογαριασμό εάν δεν θέλετε οι χρήστες να δουν ότι έχετε δει το προφίλ του. Ωστόσο, η χρήση του TikTok χωρίς σύνδεση δεν είναι για όλους, καθώς έχει μερικούς βασικούς περιορισμούς:

  • Δεν θα μπορείτε να κάνετε like και σχόλια σε βίντεο, ούτε να ακολουθήσετε λογαριασμούς.
  • Επίσης, δεν θα έχετε ιστορικό παρακολούθησης χωρίς λογαριασμό, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εκ νέου παρακολούθηση βίντεο που σας άρεσε.
  • Δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το TikTok LIVE χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να συνδεθείτε. Τα LIVE βίντεο θα παίζουν μόνο για είκοσι δευτερόλεπτα προτού το TikTok σας ζητήσει να συνδεθείτε.
  • Δεν μπορείτε να προσαρμόσετε τη σελίδα του TikTok για εσάς ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα, προσπαθεί να εξατομικεύσει ορισμένες από τις συστάσεις.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι η χρήση του ιστότοπου ή της εφαρμογής TikTok χωρίς λογαριασμό δεν είναι εντελώς ανώνυμη. Το TikTok σας παρακολουθεί ακόμη και χωρίς λογαριασμό. Ωστόσο, μπορείτε να διαγράψετε τα cookie ή να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής μετά από κάθε περίοδο λειτουργίας περιήγησης. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να παρακολουθήσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Η χρήση του TikTok χωρίς λογαριασμό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με οποιοδήποτε από το περιεχόμενο που βλέπετε στην πλατφόρμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια παθητική και κάπως απομονωμένη εμπειρία στην πλατφόρμα.