Πώς να χρησιμοποιήσετε τη διαίρεση οθόνης σε Mac με διαίρεση προβολής

Βασικά Takeaways

  • Το Split View στο macOS σάς επιτρέπει να προβάλλετε δύο παράθυρα στο Mac σας ταυτόχρονα, διευκολύνοντας τις πολλαπλές εργασίες.
  • Μπορείτε να εισέλθετε σε Split View σε Mac χρησιμοποιώντας το κουμπί Enter Full Screen ή το Mission Control.
  • Ενώ βρίσκεστε στη διαίρεση, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος του παραθύρου, να αλλάξετε θέσεις και να αντικαταστήσετε ένα παράθυρο με πλακάκια για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Κουραστήκατε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ δύο παραθύρων εφαρμογών στο Mac σας; Η δυνατότητα Split View στο macOS κάνει πολύ πιο εύκολη την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να χωρίζετε την οθόνη στο Mac σας και να χρησιμοποιείτε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.

Τι είναι το Split View στο macOS;

Το Split View είναι μια από τις χρήσιμες λειτουργίες του macOS που διευκολύνει τη ζωή σας. Σας επιτρέπει να προβάλλετε δύο παράθυρα στο Mac σας ταυτόχρονα χωρίς να επικαλύπτονται ή να αναμιγνύονται με άλλα ανοιχτά παράθυρα.

Εάν δεν έχετε επιπλέον οθόνη, το Split View είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα στο Mac σας. Για παράδειγμα, με το Split View, μπορείτε να κάνετε κύλιση σε ένα έγγραφο στη μία πλευρά της οθόνης του Mac σας και να πληκτρολογήσετε πληροφορίες στα Numbers στην άλλη πλευρά.

Αυτή η δυνατότητα είναι σωτήρια για άτομα που συχνά κάνουν πολλές εργασίες στον υπολογιστή τους. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα – δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από δύο εφαρμογές σε Split View ταυτόχρονα.

Πώς να χωρίσετε την οθόνη σε Mac

Μπορείτε να χωρίσετε την οθόνη στο Mac σας χρησιμοποιώντας το κουμπί Enter Full Screen ή το Mission Control. Θα σας μάθουμε και τις δύο μεθόδους παρακάτω.

  Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε το φορτιστή άλλου φορητού υπολογιστή στο φορητό σας υπολογιστή;

Εισαγάγετε το Split View σε Mac χρησιμοποιώντας το κουμπί Enter Full Screen

Τα περισσότερα παράθυρα εφαρμογών στο macOS έχουν ένα κουμπί Enter Full Screen που σας επιτρέπει να τις τοποθετήσετε σε προβολή πλήρους οθόνης ή να τις τοποθετήσετε στο αριστερό ή το δεξί μισό της οθόνης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τοποθετήσετε μια εφαρμογή σε Split View ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε τις δύο εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε δίπλα-δίπλα.
  • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το πράσινο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου οποιασδήποτε εφαρμογής.
  • Κάντε κλικ στη δεύτερη ή την τρίτη επιλογή από το μενού περιβάλλοντος σύμφωνα με την προτίμησή σας για να μετακινηθείτε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά.
  • Μόλις τοποθετηθεί η εφαρμογή σε πλακάκια, κάντε κλικ στο δεύτερο παράθυρο της εφαρμογής, που εμφανίζεται στο άλλο μισό της οθόνης, για να την τοποθετήσετε σε πλακάκι.
  • Εισαγάγετε το Split View σε Mac χρησιμοποιώντας το Mission Control

    Το Mission Control είναι μια λειτουργία macOS που σας δείχνει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και χώρους στην επιφάνεια εργασίας σας για να τις κάνετε εύκολα προσβάσιμες. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βάλετε δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα:

  • Ανοίξτε τις δύο εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο Split View.
  • Αναφέρετε τον έλεγχο που λείπει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας το πλήκτρο Mission Control (F3) στο πληκτρολόγιό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω με τρία δάχτυλα στο trackpad σας ή να πατήσετε δύο φορές το Magic Mouse με δύο δάχτυλα.
  • Κάντε κλικ σε ένα παράθυρο εφαρμογής και τοποθετήστε το πάνω από τα αριστερά ή τα δεξιά του ενεργού χώρου στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν βλέπετε ένα παράθυρο με ένα κουμπί συν (+), αφήστε το παράθυρο της εφαρμογής από πάνω του.
  • Τώρα, κάντε κλικ και σύρετε το δεύτερο παράθυρο της εφαρμογής πάνω από το νέο χώρο και αποθέστε το εκεί για να το τοποθετήσετε δίπλα στην άλλη εφαρμογή στο Split View.
  • Πώς να ρυθμίσετε τα Windows σε Split View

    Αφού τοποθετήσετε δύο εφαρμογές σε Split View στο Mac σας, ακολουθούν μερικές ενέργειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πολλαπλές εργασίες πιο αποτελεσματικά.

      Διορθώστε το αίτημα που απέτυχε λόγω ανεπανόρθωτου σφάλματος υλικού συσκευής

    Προσαρμόστε την περιοχή διαίρεσης οθόνης

    Εάν θέλετε το παράθυρο και στις δύο πλευρές της οθόνης να είναι μεγαλύτερο, κάντε κλικ και σύρετε το κάθετο διαχωριστικό μεταξύ των δύο παραθύρων προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Να θυμάστε ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των παραθύρων στη διαίρεση.

    Εναλλαγή θέσεων παραθύρων

    Για περιπτώσεις που αισθάνεστε ότι θα ήταν πιο βολικό να προβάλετε μία από τις εφαρμογές στην αριστερή πλευρά της οθόνης και όχι στη δεξιά (ή αντίστροφα), μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη θέση του παραθύρου χωρίς να πραγματοποιήσετε έξοδο από τη διαίρεση.

    Για να το κάνετε αυτό, μετακινήστε τον κέρσορα στην κορυφή της οθόνης. Αυτό θα εμφανίσει τη γραμμή τίτλου του παραθύρου. Κάντε κλικ στη γραμμή τίτλου της εφαρμογής που θέλετε να μετακινήσετε και σύρετέ την στην άλλη πλευρά της οθόνης του Mac σας.

    Επίσης, μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να δείτε το Dock του Mac σας—είναι προσωρινά κρυφό όταν βρίσκεστε σε Split View. Εάν θέλετε να εμφανίζεται το Dock, απλώς μετακινήστε τον κέρσορα στο κάτω μέρος της οθόνης.

    Αντικατάσταση παραθύρου με πλακάκια σε διαίρεση

    Τέλος, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή από τις δύο που είναι ανοιχτές αυτήν τη στιγμή στο Split View, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα παράθυρο εφαρμογής με πλακάκια με ένα άλλο.

    Για αυτό, επιστρέψτε στον χώρο της επιφάνειας εργασίας όπου έχετε ανοιχτές τις δύο εφαρμογές δίπλα δίπλα. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από το πράσινο κουμπί στο παράθυρο της εφαρμογής που θέλετε να αντικαταστήσετε και επιλέξτε Αντικατάσταση παραθύρου με πλακίδια.

    Όταν το macOS σάς εμφανίσει όλες τις ανοιχτές εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε κλικ σε αυτήν που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα στοιβαχτεί δίπλα στην υπάρχουσα σε λειτουργία διαίρεσης οθόνης.

    Πώς να βγείτε από τη διαίρεση στο macOS

    Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για έξοδο από τη λειτουργία Split View σε Mac. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσετε το πλήκτρο esc. Αυτό θα βγάλει την εφαρμογή (στην οποία πατάτε το πλήκτρο) από το Split View και θα θέσει την άλλη εφαρμογή σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν το κλειδί esc για κάποια άλλη ενέργεια.

      Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης στο Samsung A51 χωρίς κουμπί λειτουργίας

    Εναλλακτικά, μπορείτε να βγείτε από τη διαίρεση χρησιμοποιώντας το πράσινο κουμπί. Με αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να επιλέξετε τι θα συμβεί στα παράθυρα της εφαρμογής όταν βγείτε από τη διαίρεση, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το πράσινο κουμπί και επιλέγοντας είτε Μετακίνηση παραθύρου στην επιφάνεια εργασίας είτε Δημιουργία παραθύρου σε πλήρη οθόνη. Εάν δεν μπορείτε να δείτε το πράσινο κουμπί, μετακινήστε τον κέρσορα στην επάνω άκρη της οθόνης.

    Εάν ολοκληρώσετε την εργασία με μία από τις εφαρμογές από την οθόνη Split View, κάντε κλικ στο κουμπί X στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου της για να την κλείσετε. Όταν το κάνετε αυτό, η άλλη εφαρμογή θα ανοίξει σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

    Τέλος, μπορείτε επίσης να βγείτε από το Split View χρησιμοποιώντας το Mission Control. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το πλήκτρο Mission Control (F3) στο πληκτρολόγιό σας ή σύρετε προς τα πάνω με τρία δάχτυλα στο trackpad. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το χώρο της επιφάνειας εργασίας που δείχνει τα παράθυρα σε Split View και κάντε κλικ στα βέλη που κοιτάζουν προς τα μέσα για να τα διαχωρίσετε.

    Άλλοι τρόποι διαχωρισμού της οθόνης σε Mac

    Ενώ το Split View είναι ένας εξαιρετικός και αποτελεσματικός τρόπος για πολλαπλές εργασίες στο Mac σας, ένας άλλος τρόπος για να χωρίσετε την οθόνη στο Mac σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαχείρισης παραθύρων τρίτου κατασκευαστή για macOS.

    Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Magnet. Με αυτό, μπορείτε να προβάλετε έως και τέσσερα παράθυρα ταυτόχρονα σε μια τυπική οθόνη και έως έξι όταν χρησιμοποιείτε μια οθόνη ultrawide. Είναι εύκολο να ενεργοποιηθεί. επιλέγετε πώς να προβάλλετε τα πάντα στην επιφάνεια εργασίας σας σύροντας απλά τα ανοιχτά παράθυρα ή χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου. Το Magnet δεν είναι δωρεάν, αλλά αξίζει τα λίγα δολάρια.

    Κατεβάστε: Μαγνήτης (4,99 $)

    Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Rectangle. Η δωρεάν προσφορά του περιλαμβάνει όλες τις βασικές δυνατότητες διαχείρισης παραθύρων και υποστηρίζει διαφορετικές διατάξεις. Η εφαρμογή έχει διαφορετικές συντομεύσεις πληκτρολογίου για διαφορετικές διατάξεις, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά εύκολη τη λήψη εφαρμογών. Εκτός αυτού, σας παρέχει επίσης μερικές άλλες χρήσιμες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πολλές εργασίες αποτελεσματικά.

    Κατεβάστε: Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

    Το Split View είναι ο ευκολότερος τρόπος προβολής και χρήσης δύο εφαρμογών δίπλα-δίπλα σε Mac. Σίγουρα, του λείπουν ορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά δεν χρειάζονται όλοι περισσότερα από τα βασικά. Για όσους το κάνουν, τα πλήρη εργαλεία διαχείρισης παραθύρων είναι ο καλύτερος τρόπος.