Πώς να χρησιμοποιήσετε το TikTok: Ένας οδηγός για αρχάριους

Με περισσότερους από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το TikTok έχει γίνει μια αίσθηση στο διαδίκτυο.

Εάν είστε νέος στην εφαρμογή ή έχετε παιδιά που ζουν σε αυτήν, αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε το TikTok και θα προσφέρει μια επισκόπηση υψηλού επιπέδου για το τι συμβαίνει εκεί.

Τικ Τοκ είναι ο κορυφαίος προορισμός για σύντομα βίντεο και με όλες τις διασκεδαστικές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή, είναι εύκολο να κολλήσετε. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο τραγουδιού, χορού, κωμωδίας και συγχρονισμού χειλιών και να εφαρμόσουν πολλά διασκεδαστικά φίλτρα για να τους δώσουν ζωή και χρώμα. Ξεκίνησε ως μέρος της εφαρμογής Music.ly με τα βίντεό της που συγχρονίζουν τα χείλη. Έχει επίσης στοιχεία του Snapchat με τα φίλτρα και τη συνομιλία του. Απευθύνεται ακριβώς στους εφήβους, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο γεμάτο από σύντομα βίντεο που φαινομενικά βγήκαν από το πουθενά για να καταλάβουν τα τηλέφωνα οποιουδήποτε κάποιας ηλικίας.

Ρύθμιση του TikTok

Η πιο δημοφιλής μορφή TikTok είναι η εφαρμογή για κινητά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Ιστοσελίδα TikTok για ορισμένα πράγματα, αλλά δεν έχει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής στο τηλέφωνό σας από το σχετικό κατάστημα εφαρμογών και να την εγκαταστήσετε. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και, στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε.

  • Κατεβάστε το TikTok από το App Store ή το Google Play Store και εγκαταστήστε το.
  • Ρυθμίστε τον λογαριασμό σας ακολουθώντας τον οδηγό.
  • Στη συνέχεια, το TikTok θα σας ζητήσει να δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου που λειτουργεί. Αν και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να παρέχετε, δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα σε άλλους χρήστες χωρίς αυτό. Η παροχή του αριθμού τηλεφώνου σας είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας και να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας. Με τη δημιουργία του λογαριασμού σας, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε και να δημιουργείτε τα δικά σας βίντεο. Αλλά πρώτα, ας μιλήσουμε για τη σελίδα του Προφίλ σας.

    Πώς να ρυθμίσετε τη σελίδα προφίλ σας

    Οι σελίδες προφίλ του TikTok είναι αρκετά απλές στη φύση. Όπως και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσθέσετε όνομα χρήστη, εικόνα προφίλ και σύντομο βιογραφικό.

    Εδώ είναι τα βασικά σημεία της σελίδας του προφίλ σας:

    • Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα του προφίλ σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία.
    • Στο επάνω μέρος, θα δείτε την εικόνα του προφίλ σας και το όνομα χρήστη σας. Άλλοι χρήστες μπορούν να βρουν το προφίλ σας αναζητώντας το όνομα με το σύμβολο ‘@’ πριν από αυτό.
    • Κάτω από την εικόνα προφίλ και το όνομα χρήστη σας, θα δείτε τον αριθμό των ατόμων που ακολουθείτε, τον αριθμό των ατόμων που σας ακολουθούν και πόσες επισημάνσεις “μου αρέσει” τα βίντεό σας (συλλογικά).
    • Τώρα, θα δείτε τρία εικονίδια. Πατώντας στο πρώτο εικονίδιο θα εμφανιστούν όλα τα βίντεο που έχετε δημοσιεύσει (καθώς και αυτά στα πρόχειρά σας). Πατώντας στο δεύτερο θα εμφανιστούν τα βίντεο άλλων δημιουργών που σας αρέσουν και το τελευταίο εικονίδιο θα εμφανίσει τυχόν ιδιωτικά βίντεο.
    • Εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση στις Ρυθμίσεις του TikTok, πατήστε το εικονίδιο του μενού τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία. Εδώ, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και πολλά άλλα.
    • Σε αυτό το μενού, θα βρείτε πολλές επιλογές για την προσαρμογή του απορρήτου, του λογαριασμού σας, ακόμη και των ειδοποιήσεων.
      Πώς να κατεβάσετε βίντεο TikTok χωρίς υδατογράφημα

    Αυτό είναι. Είστε μέσα και μπορείτε τώρα να αρχίσετε να απολαμβάνετε το κοινωνικό δίκτυο.

    Χρήση TikTok

    Μόλις συνδεθείτε, θα πρέπει να δείτε τη ροή “Για εσάς” που παραθέτει τα πιο δημοφιλή βίντεο αυτήν τη στιγμή. Επιλέξτε ένα για να παρακολουθήσετε και να του αρέσει αν θέλετε, για να δείξετε την εκτίμησή σας. Εάν αναπαράγετε ένα βίντεο, θα κάνει επαναφορά μέχρι να το σταματήσετε ή να επιλέξετε άλλο.

    Εάν θέλετε να κοιτάξετε τριγύρω, πατήστε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στο κάτω μέρος της οθόνης για αναζήτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με μοντέρνα hashtags, πιο δημοφιλείς χρήστες, καυτά τραγούδια ή βίντεο. Επιλέξτε ένα βίντεο για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του.

    Εάν σας αρέσει το βίντεο, μπορείτε να το κάνετε like πατώντας στο εικονίδιο της καρδιάς στα δεξιά ή να προσθέσετε ένα σχόλιο με το συννεφάκι ομιλίας. Εάν ο χρήστης έχει πολλά βίντεο που σας αρέσουν, μπορείτε να τον ακολουθήσετε επιλέγοντας το όνομά του και να τα προσθέσετε στη ροή σας.

    Το TikTok χρησιμοποιεί τα likes και τους followers σας για να δημιουργήσει ένα προφίλ για το τι σας αρέσει να παρακολουθείτε και τι όχι και θα συντονίσει τη ροή σας για εσάς ανάλογα. Αφού χρησιμοποιήσετε το TikTok για λίγο και σας αρέσουν μερικά βίντεο, θα δείτε την καρτέλα Ακολουθούν στο επάνω μέρος της κύριας οθόνης, η οποία θα εμφανίζει βίντεο από τα άτομα που έκαναν τα βίντεο που σας άρεσαν. Είναι μια συντόμευση για περιεχόμενο που μπορεί να θέλετε ή όχι να χρησιμοποιήσετε.

    Μεταφόρτωση του δικού σας βίντεο στο TikTok

    Η περιήγηση και η κατανάλωση πολυμέσων είναι μόνο ένα μικρό μέρος του Tik Tok. Η πραγματική του δύναμη έγκειται στο ότι σας βοηθά να δημιουργήσετε το δικό σας βίντεο, να εκτελέσετε κάποια βασική επεξεργασία και, στη συνέχεια, να το ανεβάσετε στον ιστότοπο. Δεν είναι υποχρεωτικό, φυσικά, αλλά χάνετε εάν δεν συνεισφέρετε.

    Το TikTok έχει σχεδιαστεί για σύντομα βίντεο. Αρχικά, το TikTok επέτρεπε στους δημιουργούς να κάνουν βίντεο 15 δευτερολέπτων. Σήμερα, μπορείτε να δημοσιεύσετε βίντεο που κυμαίνονται από 15 δευτερόλεπτα έως και 3 λεπτά. Όπως θα ελπίζατε, το TikTok καθιστά εξαιρετικά εύκολο να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο για να το προσθέσετε στο δίκτυο. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Snapchat ή το Instagram, η διαδικασία δεν είναι τόσο διαφορετική.

    Πώς να ανεβάσετε το δικό σας βίντεο

    Εδώ είναι τα βασικά για την προσθήκη του δικού σας βίντεο στο TikTok.

      Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο TikTok στο τηλέφωνό σας
  • Ετοιμάστε τον εαυτό σας, το σκηνικό, το τραγούδι ή το σκετς και ετοιμάστε τα πάντα εκ των προτέρων.
  • Κάντε πρόβα τι πρόκειται να κάνετε μέχρι να είναι τέλειο.
  • Ανοίξτε το Tik Tok στο τηλέφωνό σας και πατήστε το «+» στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Επιλέξτε οποιοδήποτε ήχο θέλετε να προσθέσετε επιλέγοντας ‘Ήχοι’ στο επάνω μέρος.
  • Πατήστε εγγραφή όταν είστε έτοιμοι.
  • Πατήστε ξανά την εγγραφή για να σταματήσει εάν δεν σταματήσει αυτόματα.
  • Προσθέστε τυχόν εφέ, κείμενο ή αλλαγές στο βίντεό σας στην επόμενη οθόνη και επιλέξτε Επόμενο όταν τελειώσετε.
  • Επιλέξτε όσους φίλους θέλετε να προσθέσετε ετικέτα και επιλέξτε Επόμενο.
  • Επιλέξτε Δημοσίευση όταν είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε.
  • Πώς να δημιουργήσετε ένα ντουέτο στο TikTok

    Εσείς και ο φίλος σας μπορείτε να κάνετε ένα ντουέτο στο TikTok, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες. Το Duet λειτουργεί μόνο με δημόσια βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων ή λιγότερο.

  • Ανοίξτε ένα βίντεο από τον φίλο σας και επιλέξτε το εικονίδιο Κοινή χρήση.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Duet.
  • Πώς να δημιουργήσετε ένα βίντεο Stitch

    Ένα βίντεο Stitch είναι παρόμοιο με ένα ντουέτο επειδή αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο άλλου ατόμου. Αλλά αντί να αντιδράτε στο περιεχόμενό τους, προσθέτετε σε αυτό. Οι βελονιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά πράγματα, αλλά ουσιαστικά αυτό που κάνετε είναι να δείχνετε στους θεατές σας ένα μικρό απόσπασμα του περιεχομένου του αρχικού δημιουργού και, στη συνέχεια, να προσθέσετε το δικό σας περιεχόμενο στο τέλος του.

    Ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω πατώντας στο εικονίδιο Κοινή χρήση και κάντε κλικ στο Stitch. Στη συνέχεια, κάντε αυτό για να το ανεβάσετε:

  • Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος για να επιλέξετε πόσο από το αρχικό βίντεο θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε τη διάρκεια του βίντεό σας και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί εγγραφής για να εγγράψετε το περιεχόμενό σας.
  • Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή, πατήστε το κόκκινο σημάδι επιλογής στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Ελέγξτε το βίντεό σας και προσθέστε τις τελευταίες πινελιές. Στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο.
  • Τώρα βρίσκεστε στη σελίδα Ανάρτησης. Κάντε τις απαραίτητες επιλογές και κάντε κλικ στην Ανάρτηση.
  • Αν δεν βλέπετε την επιλογή να συρράψετε το βίντεο κάποιου, είτε επειδή έχει απενεργοποιημένη τη λειτουργία είτε έχει ιδιωτικό προφίλ.

    Αποθήκευση προσχέδιο

    Το TikTok σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε ένα βίντεο ως πρόχειρο και να το δημοσιεύετε αργότερα. Για να γινει αυτο:

  • Πατήστε το εικονίδιο Δημιουργία βίντεο.
  • Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή του βίντεό σας, πατήστε Επόμενο.
  • Πατήστε Πρόχειρα.
  • Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά τη λήψη ενός βίντεο για το TikTok είναι ότι αφιερώνεται περισσότερος χρόνος σε πράγματα που δεν βλέπετε παρά σε πράγματα που κάνετε. Η προετοιμασία και η πρόβα είναι το κλειδί. Μπορεί να χρειαστεί μια ώρα για να πετύχετε την απόδοσή σας των 15 δευτερολέπτων σωστά και αρκετές χρειαστούν για να είστε ευχαριστημένοι. Αυτό είναι εντάξει, και κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι στο TikTok αποδέχονται ως φυσιολογικό.

    Συχνές Ερωτήσεις

    Το TikTok είναι μια σχετικά απλή πλατφόρμα, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά να μάθετε. Έχουμε συμπεριλάβει περισσότερες πληροφορίες σε αυτήν την ενότητα.

    Μπορώ να βγάλω χρήματα στο TikTok;

    Ναί! Αλλά θα χρειαστεί λίγη δουλειά. Ευτυχώς, το TikTok έχει ένα αρκετά καλό ιστορικό στην υποστήριξη δημιουργών χωρίς όνομα (σε αντίθεση με το Instagram, όπου βασιλεύουν οι διασημότητες). Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα άρθρο εδώ που θα σας διδάξει πώς να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς και ως εκ τούτου να κερδίσετε χρήματα στο TikTok.

      Πώς να αναφέρετε βίντεο, λογαριασμούς και σχόλια στο TikTok

    Είναι ασφαλές το TikTok;

    Το TikTok είναι τόσο ασφαλές όσο το κάνει ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εσείς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Αν και η πλατφόρμα έχει κατευθυντήριες γραμμές και χαρακτηριστικά ασφαλείας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ό,τι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο και ποιες πληροφορίες παρέχετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο κακόβουλους λόγους.

    Το TikTok έχει αυστηρές πολιτικές για ανηλίκους (δεν υπάρχουν κάτοχοι λογαριασμού κάτω των 13 ετών και οι ανήλικοι δεν μπορούν να στείλουν δώρα σε δημιουργούς κ.λπ.). Προσφέρει επίσης μια εξαιρετική δυνατότητα αναφοράς και μια δυνατότητα αποκλεισμού. Ωστόσο, οι spammers και οι παρεκκλίνοντες εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους να παρακάμψουν αυτούς τους ελέγχους.

    Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το TikTok, είναι σημαντικό να έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, να είστε προσεκτικοί με τυχόν εξωτερικούς συνδέσμους και να χρησιμοποιείτε τις εγγενείς λειτουργίες ασφαλείας για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την ταυτότητά σας. Και πάλι, να θυμάστε ότι οτιδήποτε βάλετε στο Διαδίκτυο θα είναι βασικά online για πάντα.

    Πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό TikTok για να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα;

    Όχι. Το TikTok θα σας επιτρέψει να προβάλετε δημόσια βίντεο χωρίς λογαριασμό. Αν και αυτό περιορίζει την ικανότητά σας να αλληλεπιδράτε με άλλους, μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο χωρίς να παρέχετε προσωπικά στοιχεία.

    Τι είναι ο «Πολιτισμός» του TikTok;

    Όταν λέμε «Πολιτισμός», εννοούμε τους άγραφους κανόνες της πλατφόρμας. Τι είναι και τι δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό για πιο μανιώδεις χρήστες;

    Για αρχή, το TikTok, όπως και κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, μπορεί να είναι ένα ευχάριστο μέρος όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν αστείο, ενδιαφέρον περιεχόμενο. Υπάρχουν όμως και αρνητικές πτυχές. Λάβετε υπόψη ότι αν δημοσιεύσετε ένα βίντεο, είναι πιθανό να έχετε μερικά αρνητικά σχόλια. Είναι καλύτερο να αγνοήσετε αυτά τα σχόλια, αλλά μπορείτε να αναφέρετε ή να αποκλείσετε τον χρήστη εάν είναι πολύ ασταθή.

    Στη συνέχεια, εάν βρείτε έναν δημιουργό που σας αρέσει πραγματικά, κάντε κλικ στο κουμπί Παρακολούθηση για να τον υποστηρίξετε και να τους αρέσει στα βίντεό του. Μπορείτε επίσης να συντονιστείτε στα ζωντανά βίντεό τους για να στείλετε δώρα που μπορούν αργότερα να μετατρέψουν σε χρήματα. Απλώς έχετε κατά νου ότι το TikTok έχει έναν πολύ περίεργο αλγόριθμο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που μπορεί πραγματικά να βλάψει τον λογαριασμό του. Επομένως, παρακολουθήστε βίντεο στο σύνολό τους και μην στείλετε spam το κουμπί “μου αρέσει”. Η κύλιση στο προφίλ τους και η εμφάνιση “μου αρέσει” σε κάθε βίντεο μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον λογαριασμό τους.

    Όταν σας αρέσει, σχολιάζετε ή ακολουθείτε, το TikTok θα σας δείχνει περισσότερο περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό. Τελικά, μπορεί να παρατηρήσετε ότι όλα όσα βλέπετε στη σελίδα σας για εσάς περιορίζονται σε συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να γίνει αρκετά βαρετό επειδή η σελίδα σας For You γίνεται ένας θάλαμος ηχούς του ίδιου περιεχομένου. Για να το αποφύγετε, χρησιμοποιήστε το κουμπί Discover για να βρείτε άλλα είδη βίντεο και, στη συνέχεια, αλληλεπιδράστε μαζί τους.

    Τέλος, το TikTok έχει αυστηρές Οδηγίες κοινότητας. Διαβάστε αυτά πριν αλληλεπιδράσετε. Διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αποκλεισμό λογαριασμού.

    Ας ελπίσουμε ότι τώρα το TikTok δεν είναι τόσο μπερδεμένο όσο ήταν κάποτε και έχετε τα βασικά για το πώς λειτουργεί το δίκτυο και πώς να συνεισφέρετε. Τα υπόλοιπα βασίζονται στον πειραματισμό, τη δοκιμή και το λάθος. Καλή τύχη με αυτό!