Πώς να χρησιμοποιήσετε το Pinterest για blogging και να αυξήσετε τη ροή επισκεψιμότητας

Μια από τις στενές μου φίλες ασχολείται εδώ και καιρό με blog για χτενίσματα και προϊόντα ομορφιάς. Όμως, όπως πολλές άλλες, αγνοούσε επίσης τις δυνατότητες του Pinterest🅿️ στην αύξηση της ροής επισκεψιμότητας στον ιστότοπό της, και έτσι δυσκολευόταν περισσότερο από τους ανταγωνιστές της.

Υπάρχουν περίπου 463 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο Pinterest, το οποίο αυξάνεται διαδοχικά κάθε μήνα παγκοσμίως. Έτσι, έχει σημαντικό ρόλο στον επηρεασμό της διαδικτυακής κίνησης προς έναν σύνδεσμο.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε αφού δημιουργήσετε μια ανερχόμενη ανάρτηση ιστολογίου, επειδή θα πρέπει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η ψηφιακή προώθηση της επιχειρηματικής σας πύλης σε σχετικές πλατφόρμες αποφέρει γρήγορα αποτελέσματα και το Pinterest είναι σίγουρα ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσετε δημοτικότητα.

Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Pinterest για blogging και αύξηση της ροής επισκεψιμότητας. Ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας περισσότερα για το Pinterest και τη σημασία του στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Pinterest: Μια επισκόπηση

Η σύνδεση στην εφαρμογή Pinterest θα σας ζητήσει να επιλέξετε μερικά θέματα ενδιαφέροντος που βασικά κυμαίνονται γύρω από τον τρόπο ζωής, την πολυτέλεια, τη μόδα, την ομορφιά, το φαγητό κ.λπ. Θα εμφανίζει εισαγωγικές εικόνες, γνωστές ως Pins, στη ροή σας με βάση τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε κύλιση για να δείτε αυτές τις καρφίτσες ή να κάνετε κλικ σε αυτές για να μάθετε περισσότερα για αυτές. Αυτές οι καρφίτσες δεν είναι απλώς εικόνες, καθώς έχουν τον σύνδεσμο προς την ανάρτηση ιστολογίου, την ιστοσελίδα ή τη σειρά προϊόντων όπου μπορείτε να τα αγοράσετε.

Συχνά, το Pinterest θεωρείται μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι επιχειρηματικές εταιρείες δημιουργούν αναρτήσεις για να κερδίσουν like👍, shares και followers και να ενισχύσουν το branding τους. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο μια οπτική μηχανή αναζήτησης παρά μια κοινωνική τοποθεσία όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μια επιθυμητή ιδέα.

Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα Pins που είναι φωτογραφίες και βίντεο για να τα ελέγξουν αργότερα ή να τα μοιραστούν με άλλους. Μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν ξεχωριστούς πίνακες για να συγχρονίσουν τα Pin συγκεκριμένων ιδεών. Μπορείτε να ακολουθήσετε τους δημιουργούς για να λάβετε περισσότερες από τις ροές τους μαζί με παρόμοιο περιεχόμενο.

Μερικά από τα Pin δημιουργούνται επίσης από ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, που σας επιτρέπουν να μεταβείτε απευθείας στη σελίδα και να αγοράσετε το αντικείμενο. Σας επιτρέπει ακόμη και να κάνετε κλικ σε μια εικόνα από την κάμερα της συσκευής και να φέρετε παρόμοια Pins ή προϊόντα στη ροή.

Πώς λειτουργεί το Pinterest για να αυξήσει την επισκεψιμότητα και την αφοσίωση;

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο Pinterest. Όχι μόνο αυξάνει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, αλλά σας βοηθά να βρείτε νέες ιδέες. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι αναρτήσεις εξαφανίζονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, εδώ στο Pinterest, τα Pins έχουν δυνατότητα αναζήτησης🔍 και εμφανίζονται στις ροές δεδομένων ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις.

Είναι μια τεράστια πηγή δημιουργίας γνήσιων επισκεπτών στα ιστολόγια. Αυτά τα Pin έχουν τη μορφή ενδιαφέρουσες εικόνες ή βίντεο που φτάνουν στην οθόνη του χρήστη ανάλογα με τη δραστηριότητά του. Τα υψηλής ποιότητας Pins λαμβάνουν καλύτερη ανταπόκριση και οι άνθρωποι τείνουν να φτάνουν στον ιστότοπο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο.

Ο αλγόριθμος του Pinterest λειτουργεί περισσότερο σαν μηχανή αναζήτησης παρά σαν πύλη κοινωνικής δικτύωσης. Τα Pins που φτάνουν σε έναν ενεργό χρήστη δεν εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από την ημερομηνία και ώρα ανάρτησής του ή τη δραστηριότητα του ακόλουθου. Η δυνατότητα ανακάλυψής τους εξαρτάται επίσης από τεχνικές SEO όπως λέξεις-κλειδιά, τύπος περιεχομένου κ.λπ.

Ανεξάρτητα από το αν τα Pin μεγαλώνουν, παραμένουν κατάλληλα και αποκτούν περισσότερη επισκεψιμότητα εάν ο συγκεκριμένος ειδικός που αναζητά το βρει χρήσιμο κάνοντας like, ακολουθώντας, κοινοποιώντας τα ή αποθηκεύοντάς τα. Άλλοι παράγοντες, όπως η δημοτικότητα των συνδέσμων ιστού, τα σχόλια, οι πίνακες και πολλοί άλλοι αφήνουν τα Pins να λειτουργούν με συνέπεια.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό λογαριασμό Pinterest και να τον βελτιστοποιήσετε για επιτυχία

Δεδομένου ότι ένας τεράστιος αριθμός ενεργών μελών προστίθεται στην πλατφόρμα κάθε χρόνο, το Pinterest έχει γίνει ένα πολύτιμο μέρος για την προώθηση περιεχομένου και το μάρκετινγκ.

Απαιτεί το Pinterest διαφορετική στρατηγική από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η οικοδόμηση μιας στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ περιλαμβάνει την προβολή στοχαστικών εμφανίσεων σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Με λίγες αλλαγές στο περιεχόμενο και τον προγραμματισμό, περιστρέφονται γύρω από τη διατήρηση των οπαδών και την αφοσίωση.

Αλλά το Pinterest είναι αρκετά διαφορετικό και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προτιμούν να αγνοήσουν αυτήν την πλατφόρμα μόλις διαπιστώσουν ότι η προσπάθεια είναι μάταιη. Πιθανώς, η στρατηγική που εφαρμόζεται στο Pinterest για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο γενικεύεται και σε άλλες πλατφόρμες.

Το γεγονός είναι ότι οι μετρήσεις σε αυτήν την πύλη θα πρέπει να ερμηνεύονται διαφορετικά. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ακολούθων στο προφίλ σας ή τα Pins που δημιουργήθηκαν από το ιστολόγιό σας, ενδέχεται να μην δημιουργεί σταθερή επισκεψιμότητα, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί με το Facebook, το X, το Instagram ή άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.

Πρέπει να ακολουθήσετε ένα μοναδικό μοτίβο στο Pinterest για να αυξήσετε τα βήματα στον ιστότοπο/ιστολόγιό σας.

Διαχειριστείτε την επιχείρησή σας στο Pinterest;

Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα αλληλεπίδρασης με το χρήστη, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν ελεύθερα προσβάσιμο λογαριασμό στο Pinterest. Ωστόσο, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης που ανυπομονεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του, πρέπει να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό.

Μπορείτε διαφορετικά να μετατρέψετε τον προσωπικό σας λογαριασμό σε επαγγελματικό λογαριασμό ή να συνδέσετε και τους δύο λογαριασμούς. Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί στο Pinterest είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και παρέχουν χρήσιμα αναλυτικά στοιχεία στα Pin για την ανάλυση της επισκεψιμότητας στον ιστό.

Κατά τη μετάβαση στον επαγγελματικό λογαριασμό, μπορείτε επίσης να παρέχετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας και να διεκδικήσετε τον λογαριασμό σας για τη δημιουργία αναλυτικών στοιχείων σχετικά με τα Pins που δημιουργούνται από τον ιστότοπό σας.

Υπάρχει μια ενότητα Business Hub στον επιχειρηματικό λογαριασμό Pinterest, η οποία περιέχει όλα τα αναλυτικά στοιχεία και τις λεπτομέρειες απόδοσης σχετικά με τα Pin, τις δραστηριότητες των χρηστών και την επισκεψιμότητα ιστού στον ιστότοπο. Διαθέτει περισσότερες από είκοσι μετρήσεις και φίλτρα διαθέσιμα για γόνιμη ανάλυση και ανασκόπηση της απόδοσης της επιχείρησης.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις αφοσιώσεις, τις εμφανίσεις, τα κλικ καρφιτσώματος, τον χρόνο αναπαραγωγής βίντεο, τις μηνιαίες προβολές κ.λπ. ή να φιλτράρετε την αναφορά με βάση πολλαπλά σύνολα δεδομένων ηλικίας, φύλου, μορφής καρφιτσώματος, περιεχομένου και άλλων παραγόντων.

Τώρα που είστε έτοιμοι να αξιοποιήσετε τα πλεονεκτήματα αυτής της πλατφόρμας, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τα βήματά σας για να προσελκύσετε περισσότερους θεατές στον ιστότοπό σας.

Οι καλύτερες στρατηγικές για τη χρήση του Pinterest για ιστολόγια και την αύξηση της επισκεψιμότητας

Ως χρήστης του Pinterest, μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να βρείτε κερδοφόρες και καινοτόμες ιδέες σχετικά με την επιχείρησή σας στο ιστολόγιό σας ή απλώς για να μάθετε μερικά hacks. Αλλά ως blogger που έχει στόχο να προωθήσει το περιεχόμενό σας, πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω στρατηγική και να εξασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Δημιουργία πινάκων ιστολογίου

Οι πίνακες ιστολογίων ονομάζονται συχνά πίνακες Pinterest και έχουν συγκεκριμένο σκοπό να εξυπηρετήσουν. Αυτοί οι πίνακες είναι μια ομάδα αποθηκευμένων Pins όπου η ιδέα είναι να συγκεντρωθούν παρόμοια σε οργανωμένη μορφή.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλούς πίνακες στο προφίλ σας και να επιλέξετε συγκεκριμένα να μοιραστείτε το περιεχόμενό του δημόσια ή να το διατηρήσετε ιδιωτικό. Έτσι, ενώ κάνετε κύλιση στις ιδέες στο Pinterest Home Feed, αν βρείτε κάτι ενδιαφέρον, αποθηκεύστε το για περαιτέρω έλεγχο. Ταυτόχρονα, μπορείτε να μετακινήσετε αυτά τα αποθηκευμένα Pin σε έναν από τους πίνακες του προφίλ σας.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμα όταν πρέπει να αποθηκεύσετε πολλαπλές καρφίτσες στο προφίλ και γίνεται δύσκολος ο επανέλεγχος από μια μπερδεμένη λίστα.

Οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί ή οι bloggers που αναζητούν ροή επισκεψιμότητας στον ιστότοπό τους μπορούν να αξιοποιήσουν πολύ από αυτούς τους πίνακες. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό πίνακα για τον ιστότοπο blogging σας για να διαχωρίσετε όλα τα άρθρα σας σε ένα μέρος.

Αυτό θα επιτρέψει στους ακόλουθούς σας να βρουν το πιο επιλεγμένο περιεχόμενό τους εύκολα σε ένα μέρος. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τέτοιοι θεατές να φτάσουν στον ιστότοπό σας και να πληρώσουν για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

  Πώς να κερδίσετε χρήματα στο Pinterest και να ευδοκιμήσετε στην πλατφόρμα

Συμβούλια ομάδων

Μπορείτε να μοιραστείτε τους πίνακες, μυστικούς ή δημόσιους, με τους συντρόφους σας. Αυτά είναι γνωστά ως πίνακες ομάδας και εδώ, κάθε χρήστης μπορεί να δει το περιεχόμενο ή να προσθέσει περισσότερα σε αυτό.

Έτσι, εάν μοιράζεστε τους πίνακες με τους διευθυντές σας, τότε μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές ενώ το αρμόδιο τμήμα εργάζεται σημαντικά για να προσθέσει χρήσιμα Pin.

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές ενότητες σε κάθε πίνακα, όπως ένας πίνακας ταξιδιών μπορεί να έχει τμήματα διαφορετικών τοποθεσιών ή εδαφών. Η διευκόλυνση βοηθά στην τμηματοποίηση του περιεχομένου σε συγκεκριμένα επίπεδα.

Με μεγαλύτερο αριθμό Pins στον πίνακα, η διαίρεση τους σε κατηγορίες ή ενότητες θα διατηρήσει το προφίλ καθαρό και με δυνατότητα αναζήτησης. Οι ακόλουθοι και η τυχαία επισκεψιμότητα θα βρουν εύκολα ένα κατάλληλο Pin και θα κάνουν κλικ περαιτέρω για να μεταβούν στον ιστότοπο.

Σκεφτείτε ένα μοναδικό και βελτιστοποιήσιμο όνομα

Το όνομα του Διοικητικού Συμβουλίου έχει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη υψηλότερης βαθμίδας στις οπτικές αναζητήσεις και ως εκ τούτου στη μεταφορά των επισκεπτών στο blog. Αν και δεν είναι καταναγκασμός, αλλά μια ακριβής πρόταση θα ήταν να διατηρήσετε ένα όνομα που να καθορίζει κατάλληλα τη φύση του περιεχομένου των Pin.

Η ενεργοποίηση του αλγόριθμου του Pinterest για την ώθηση των Pins στη ροή εξαρτάται πλήρως από τη δημοτικότητα του πίνακα και την αφοσίωση των χρηστών. Επομένως, ένα μοναδικό περιγραφικό όνομα θα προσελκύσει περισσότερους θεατές για να ελέγξουν τις καρφίτσες.

Δημιουργία καρφίτσας

Πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι τα Pins που δημιουργείτε μιλούν για εσάς. Είναι η πρώτη εντύπωση της ανάρτησης του ιστολογίου στο προφίλ σας. Η δημιουργία καρφίτσας είναι ο πρωταρχικός στόχος της εργασίας στο Pinterest και μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες είτε βίντεο για να ανεβάσετε εδώ.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εικόνες ή βίντεο υψηλής ποιότητας που υποδεικνύουν αποτελεσματικά τις λεπτομέρειες του θέματος που συζητούνται στο άρθρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας για να βάλετε μερικές λεζάντες στην εικόνα. Εάν ανεβάζετε ένα βίντεο, κρατήστε το σύντομο και προσανατολισμένο στη δράση.

Είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να οδηγήσει τον χρήστη να περιμένει και να κάνει κλικ στο Pin ή να το αποθηκεύσει για αργότερα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά όλα τα πεδία κατά τη δημιουργία ενός Pin.

Τίτλος

Χρησιμοποιήστε έναν συνοπτικό τίτλο του Pin. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα το ίδιο με το ιστολόγιο, αλλά η επιλογή λέξεων ενθαρρύνει τον χρήστη να διαβάσει περαιτέρω.

Συναρπαστική περιγραφή

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να διαβάσουν και να συμμορφωθούν με το περιεχόμενο του ίδιου του Pin πριν προχωρήσουν περαιτέρω στον ιστότοπο. Συχνά, μπερδεύονται με το μεγαλύτερο μέρος των παρόμοιων Pins που διατίθενται στον τοίχο, και τότε είναι που μια εντυπωσιακή περιγραφή σας κάνει διαφορετικούς και καλύτερους από άλλους.

Ο αλγόριθμος Pinterest ενδιαφέρεται περισσότερο για την προώθηση υψηλής ποιότητας Pins από σχετικούς πίνακες στις ροές, παρά απλώς για την προβολή των πιο πρόσφατων στην κορυφή. Θα πρέπει να εμβαθύνετε με αρκετό χρόνο και πόρους για να γράψετε την περιγραφή με λέξεις που να κάνουν πράξη.

Λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά αποτελούν πάντα σημαντικό μέρος της αναζήτησης στον ιστό, επειδή αυτή είναι η μόνη πηγή για να βρει ένα άτομο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να έχετε καλοφτιαγμένο περιεχόμενο, αλλά δεν ωφελεί αν ο θεατής δεν μπορεί να το ψάξει.

Η χρήση κατάλληλων λέξεων-κλειδιών ή φράσεων στον τίτλο και την περιγραφή του Pin αυξάνει την πιθανότητα να ανακαλυφθεί. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κατάλληλα hashtags στην περιγραφή και στην εικόνα “alt tags”.

Ακόμη και το Pinterest θα φέρει τα Pin στις ροές των χρηστών που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τη δραστηριότητα της αφοσίωσης με παρόμοιο περιεχόμενο.

Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον σύνδεσμο του ιστολογίου σας κατά τη μεταφόρτωση του Pin. Εδώ το Pin θα ανακατευθύνει τη ροή κυκλοφορίας των χρηστών. Θα είναι επωφελές, καθώς οι περισσότεροι χρήστες αναβάλλουν την αναζήτηση του ονόματος της επωνυμίας σας, αλλά αν υπάρχει άμεσος σύνδεσμος, συνήθως κάνουν κλικ για να μάθουν περισσότερα για εσάς.

Καρφιτσώστε την κατάλληλη στιγμή

Συνήθως δεν υπάρχει σταθερός κανόνας για τη δημοσίευση περιεχομένου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης οποιαδήποτε συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά εδώ, πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν ορισμένα χρονικά διαστήματα όταν οι χρήστες είναι πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, εάν δημοσιεύετε την κατάλληλη στιγμή⌚, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αφοσίωσης χρηστών, σε σχέση με τις τυχαίες δημοσιεύσεις.

Συνήθως, αν δημοσιεύετε σε καθημερινή βάση, τότε το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για τη δημιουργία αναρτήσεων, καθώς εκείνη τη στιγμή, οι ακόλουθοί σας ενδέχεται να συνδεθούν για να βρουν το pin σας από πάνω. Για τα εβδομαδιαία Pinners, τα Σαββατοκύριακα είναι η καλύτερη στιγμή για τη δημιουργία αναρτήσεων, καθώς οι χρήστες έχουν αρκετό χρόνο για να ελέγξουν τις αναρτήσεις ή να τις αποθηκεύσουν.

  Πώς να διαγράψετε έναν πίνακα στο Pinterest

Μπορείτε να αναλύσετε την επισκεψιμότητα στα Pin σας όταν δημοσιεύετε τυχαίες ημέρες και ώρες για να μάθετε πότε λαμβάνει τις περισσότερες αντιδράσεις. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη συνέπεια με το χρονοδιάγραμμα της ανάρτησής σας, επειδή οι ακόλουθοι θα ξέρουν πότε να περιμένουν ένα νέο Pin από εσάς και τελικά, οι ικανοποιημένοι θα το μοιραστούν.

Κουμπί καρφιτσώματος στο ιστολόγιό σας

Το Pinterest παρέχει ένα κουμπί “Pin It”, το οποίο μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπο blogging. Επιτρέπει στους επισκέπτες του ιστότοπού σας να αποθηκεύσουν ένα άρθρο στον πίνακα του Pinterest με ένα κλικ στο κουμπί. Αυτά τα αποθηκευμένα Pins μπορούν να εντοπιστούν από άλλους χρήστες στην πλατφόρμα και, ως εκ τούτου, συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερης επισκεψιμότητας στον ιστότοπο.

Όταν τα Pin αποθηκεύονται και κοινοποιούνται από τους χρήστες μέσω του κουμπιού “Καρφίτσωμα”, ο αλγόριθμος Pinterest τα βρίσκει αυθεντικά και σχετικά με το θέμα. Επομένως, η προσθήκη αυτού του κουμπιού στον ιστότοπο είναι ένας εύκολος τρόπος προώθησης της επιχείρησης.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί με μερικές γραμμές κωδικοποίησης στον ιστότοπο ή να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα για ιστότοπους WordPress. Το Pinterest παρέχει επίσης ένα εργαλείο δημιουργίας γραφικών στοιχείων, το οποίο απαιτεί μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο κουμπιού, την εικόνα και τον σύνδεσμο για να προσθέσετε απευθείας το κουμπί.

Προσθήκη Rich Pins στον ιστότοπο

Τα Rich Pins είναι μια υπέροχη προσθήκη στο Pinterest. Είναι σε θέση να εξάγουν χρήσιμες λεπτομέρειες από το ιστολόγιο για να τις συγχρονίσουν με το Pin. Είναι εξαιρετικά επιτυχημένα για δυναμικό περιεχόμενο, καθώς οι πληροφορίες με δυνατότητα αλλαγής ενημερώνονται αυτόματα στα Pin.

Οι τρεις κύριες διαθέσιμες καρφίτσες εμπλουτισμού είναι οι καρφίτσες άρθρου, οι καρφίτσες προϊόντος και οι καρφίτσες συνταγής για συγκεκριμένους σκοπούς. Οι καρφίτσες εμπλουτισμένων άρθρων δημιουργούν τον τίτλο, την περιγραφή και τον συγγραφέα του περιεχομένου. Οι καρφίτσες προϊόντων λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες τιμές, διαθεσιμότητα και άλλες λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, οι Καρφίτσες Συνταγής ανασύρουν τον τίτλο, τα συστατικά, τον χρόνο μαγειρέματος, τη διατροφή κ.λπ., από το περιεχόμενο.

Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφεύγονται με το Pinterest

Η στρατηγική για τη χρήση του Pinterest μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, από τη δημιουργία επισκεψιμότητας έως την επωνυμία του ιστολογίου σας. Κατά τη δημιουργία του Pinterest σας, όπως συζητήθηκε παραπάνω, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε ορισμένα κοινά λάθη για να έχετε αποτελεσματικά αποτελέσματα.

  • Καθώς αρχίζετε να χρησιμοποιείτε το Pinterest για την προώθηση ιστολογίου, είναι προφανές ότι συμπληρώνετε το προφίλ σας με προτεραιότητα, επειδή δημιουργεί θετική εντύπωση στους θεατές σας. Ένα λεπτομερές προφίλ επαληθεύει την ύπαρξή σας και δημιουργεί εμπιστοσύνη στους ακόλουθους.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα τυπικές εικόνες στα Pin σας που προσελκύουν εύκολα τους θεατές. Μια περιστασιακή προσέγγιση στην επιλογή των εικόνων μπορεί να καταστρέψει την όλη ιδέα χρήσης του Pinterest. Είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε τις εικόνες για να εστιάσετε στο θέμα.
  • Μην επαναλαμβάνετε εικόνες στους πίνακές σας, καθώς αποσπά την προσοχή των θεατών και μειώνει την περιέργεια να βρουν συναρπαστικό περιεχόμενο με παρόμοιο τρόπο. Δεν πρέπει να καρφιτσώσετε ξανά, κάτι που συχνά εκλαμβάνεται ως αρχειοθέτηση χώρου ή έλλειψη δημιουργικότητας.
  • Το να μην μοιράζεστε τους Πίνακες για ομάδες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σχέδιό σας να κερδίσετε επισκέπτες. Έτσι, η συμμετοχή σε ορισμένες ομάδες υψηλής απόδοσης μπορεί να αξιοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό κοινόχρηστων Pin, τα οποία τελικά φτάνουν στις ροές.
  • Μην παραβλέπετε την αναφορά αναλυτικών στοιχείων στο Pinterest. Θα σας βοηθήσει να δουλέψετε στα Pins με μικρότερη απόδοση, ενώ παράλληλα θα λαμβάνετε πληροφορίες από αυτά με την καλύτερη απόδοση.
  • Μην αγνοείτε τα Pins με χαμηλή απόδοση, καθώς μπορείτε να περιμένετε μερικές ημέρες ή εβδομάδες για να αναλύσετε τα στατιστικά στοιχεία και να βελτιστοποιήσετε ξανά το περιεχόμενο για να προσεγγίσετε ευρύτερο κοινό.
  • Μην αποφεύγετε να ερευνάτε φράσεις κλειδιά που περιγράφουν επαρκώς το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Αντί να γεμίζετε την περιγραφή με δυσκίνητες λεπτομέρειες, δοκιμάστε να γράψετε τη δήλωση του σημείου με λέξεις που μπορούν να κάνουν πράξη.

Η αποφυγή λαθών στο Pinterest είναι επίσης μια αποτελεσματική στρατηγική για τη διοχέτευση των αποτελεσμάτων για την κυκλοφορία ιστού.

Σημείωση του συγγραφέα

Το Pinterest είναι αναμφισβήτητα ένα εκπληκτικό στοιχείο για τους digital marketers. Έχει τη δυνατότητα να εκλαϊκεύει τις διαδικτυακές επιχειρήσεις αυξάνοντας παράλληλα τις πωλήσεις τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μοναδική και αποκλειστική στρατηγική που εστιάζει σε Pins που αναζητούν την προσοχή για να προσελκύσουν χρήστες.

Δεν έχει σημασία αν αρχικά έχετε μικρότερο αριθμό ακολούθων, επειδή το Pinterest θα εξακολουθεί να προωθεί το Pin σας στις ροές αρχικής σελίδας όπου ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Έτσι, εάν δημιουργείτε δημιουργικά Pins με καινοτόμα σχέδια και φρέσκο ​​περιεχόμενο, τότε θα μετατρέψει γρήγορα τους θεατές στα ιστολόγιά σας.

Στη συνέχεια, δείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο Pinterest και να ευδοκιμήσετε στην πλατφόρμα.