Πώς να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας στα Έγγραφα Google

Τις περισσότερες φορές, η χρήση κατακόρυφου προσανατολισμού για σελίδες εγγράφων έχει νόημα. Περιστασιακά, όπως όταν έχετε ένα μεγάλο τραπέζι που απαιτεί αυτό το επιπλέον κομμάτι οριζόντιου χώρου, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε σε οριζόντιο προσανατολισμό. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στα Έγγραφα Google.

Δυστυχώς, τα Έγγραφα Google σάς επιτρέπουν να αλλάξετε μόνο τον προσανατολισμό της σελίδας ενός ολόκληρου εγγράφου, όχι μόνο τμημάτων του. Εάν προέρχεστε από κάτι σαν το Word, το οποίο σας επιτρέπει να προσανατολίζετε διαφορετικές ενότητες με διαφορετικούς τρόπους, θα πρέπει να συνηθίσετε αυτόν τον περιορισμό. Έτσι, δεν θα μπορείτε να εισαγάγετε μια μεμονωμένη σελίδα οριζόντιου προσανατολισμού σε ένα κατά τα άλλα κατακόρυφο προσανατολισμό έγγραφο, κάτι που θα ήταν πολύ χρήσιμο.

  Προσέξτε: Αυτή η απάτη της Verizon Smishing είναι τρελή ρεαλιστική

Ωστόσο, η δυνατότητα αλλαγής του προσανατολισμού για ολόκληρο το έγγραφό σας μπορεί σίγουρα να είναι χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πώς να αλλάξετε τον προσανατολισμό της σελίδας στα Έγγραφα Google

Ανοίξτε το μενού “Αρχείο” και μετά κάντε κλικ στο “Ρύθμιση σελίδας” για να ανοίξετε το παράθυρο Διαμόρφωση σελίδας.

Στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου, στην ενότητα “Προσανατολισμός”, μπορείτε να αλλάξετε το έγγραφό σας μεταξύ κατακόρυφου και οριζόντιου. Κάντε την επιλογή σας και μετά κάντε κλικ στο «OK» για να εφαρμόσετε την επιλογή σας.

Εάν θέλετε να ορίσετε το οριζόντιο προσανατολισμό ως προεπιλεγμένο προσανατολισμό σελίδας κάθε φορά που ανοίγετε τα Έγγραφα Google, κάντε κλικ στο κουμπί “Ορισμός ως προεπιλογής” πριν κάνετε κλικ στο “OK”. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε ένα νέο έγγραφο, θα είναι σε όποιον προεπιλεγμένο προσανατολισμό ορίσετε.

  Πώς να αλλάξετε τις γραμματοσειρές Instagram για το προφίλ και τους υπότιτλους σας

Σημείωση: Αν και η οριζόντια λειτουργία μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος του εγγράφου σας να φαίνεται υπέροχο, έχει μια ιδιόμορφη παρενέργεια της αναδιάταξης και επαναδιαμόρφωσης εικόνων και άλλων μέσων που μπορεί να φαίνονται υπέροχα σε κατακόρυφη διάταξη. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει πριν τα στείλετε σε οποιονδήποτε για έγκριση.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Μόλις κλείσει το παράθυρο, το έγγραφό σας μετατρέπεται αμέσως στο πλάι σε διάταξη οριζόντιας σελίδας, δίνοντας στους πίνακες, το κείμενο και τις εικόνες σας χώρο να απλωθούν στη σελίδα.

  Πώς να αφήσετε έναν χαλαρό χώρο εργασίας