Αυτό το εργαλείο σας λέει όλα όσα λέει το πρόγραμμα περιήγησής σας στους ιστότοπους για εσάς

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ιστότοποι συλλέγουν πληροφορίες από εμάς, είτε σιωπηρά είτε ρητά. Λαμβάνουν τις πληροφορίες μέσω των προγραμμάτων περιήγησης ιστού που χρησιμοποιούμε. Μπορεί να μην εμπιστεύεστε έναν ιστότοπο με σκιώδη εμφάνιση με τις πληροφορίες σας, αλλά θα εμπιστευτείτε το Chrome. Το θέμα είναι ότι τα προγράμματα περιήγησης είναι η πύλη πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι ιστότοποι. Αυτό που κάθε πρόγραμμα περιήγησης γνωρίζει για εσάς είναι μια εφαρμογή Ιστού που σας δείχνει τις προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους χωρίς να τους επιτρέπετε ρητά την πρόσβαση σε αυτές. Σας λέει επίσης τι μπορείτε να κάνετε για να είναι ελεύθερα διαθέσιμες οι πληροφορίες σε ιστότοπους.

  iMac, Mini και Pro: Συγκρίνονται οι επιτραπέζιοι υπολογιστές Mac της Apple

Επισκεφτείτε το Τι γνωρίζει κάθε πρόγραμμα περιήγησης για εσάς και ξεκινήστε να κάνετε κύλιση.

Το πρόγραμμα περιήγησής σας γνωρίζει ορισμένα βασικά πράγματα για εσάς, όπως η ακριβής τοποθεσία σας που έχει αντιστοιχιστεί σε γεωγραφικό μήκος και πλάτος, το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα και ορισμένες προδιαγραφές υλικού. Γνωρίζει επίσης την τοπική και δημόσια IP σας. Οι πληροφορίες είναι κατηγοριοποιημένες και κάθε ενότητα έχει προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να παραμείνετε ασφαλείς, καθώς και τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτές.

Ως επί το πλείστον, το εργαλείο σάς συμβουλεύει να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση. Δυστυχώς, για τον μέσο χρήστη αυτό σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία. Ορισμένες από τις πληροφορίες που αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης είναι αβλαβείς, όπως το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, αλλά ορισμένες από αυτές αποτελούν κίνδυνο ασφάλειας και μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, clickjacking.

  5 πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM του υπολογιστή σας

Η ίδια η εφαρμογή σάς λέει πότε ορισμένες πληροφορίες σας θέτουν σε κίνδυνο και πότε όχι. Χρησιμοποιήστε το ως οδηγό για να προσδιορίσετε ποια δεδομένα θέλετε να διατηρήσετε ασφαλή από ιστότοπους. Να θυμάστε ότι οι πληροφορίες που αποθηκεύονται διαφέρουν από πρόγραμμα περιήγησης σε πρόγραμμα περιήγησης. Η εφαρμογή δεν σας συμβουλεύει να προτιμάτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης έναντι του άλλου, αλλά η αλλαγή προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι ένας εύλογος συμβιβασμός.

Εάν πιστεύετε ότι το Chrome αποθηκεύει πάρα πολλές πληροφορίες, δοκιμάστε να μεταβείτε στον Firefox και εκτελέστε ξανά το What every browser knows about you για να δείτε πόση διαφορά έχει κάνει.

  Πώς να μοιράζεστε και να εκχωρείτε υπενθυμίσεις σε iPhone και iPad

Επισκεφτείτε το Τι γνωρίζει κάθε πρόγραμμα περιήγησης για εσάς