Πώς να χρησιμοποιήσετε το KDE Connect για να συγχρονίσετε το τηλέφωνο Android με τον υπολογιστή Windows

Ενώ εργαζόμαστε σε υπολογιστή σε καθημερινή βάση, το πρώτο πράγμα που θα συνεχίσει να αιωρείται στο μυαλό μας είναι να χρησιμοποιούμε περισσότερα από τα τηλέφωνά μας για τη μεταφορά δεδομένων και αρχείων σε έναν υπολογιστή.

Αυτά τα πράγματα θα χρησιμοποιηθούν στα email μας και σε άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την εργασία. Εάν διαθέτετε υπολογιστή με Windows, τότε μια στο τόσο, έρχεται στο μυαλό σας η σκέψη να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο σε έναν υπολογιστή με Windows.

Το «Your Phone» της Microsoft είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που περιέχει τα ονόματα των κινητών σας τηλεφώνων μέσω των οποίων μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο με την πλατφόρμα Windows. Ωστόσο, πολλές από τις λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες σε αυτήν την εφαρμογή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το KDE Connect προτείνεται ως η καλύτερη εναλλακτική για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android με υπολογιστή Windows.

Τι είναι το έργο KDE Connect;

Σύνδεση KDE Το λογισμικό προορίζεται για χρήστες Linux OS. Έχει διάφορα πλεονεκτήματα που μπορείτε να έχετε κατά τη σύνδεση του τηλεφώνου σας στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να έχετε ειδοποιήσεις τηλεφώνου σε μια επιτραπέζια συσκευή. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε ποιο είναι το ποσοστό της μπαταρίας του τηλεφώνου σας μέσω του λογισμικού και να εκτελέσετε διάφορα άλλα πράγματα. Πολλές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν ευρέως λειτουργικό σύστημα Linux. Έτσι, πρόσφατα, το KDE Connect εισήχθη για υπολογιστή με Windows και είναι διαθέσιμο στην έκδοση beta στο κατάστημα της Microsoft.

  Πώς να ρυθμίσετε ένα έξυπνο γκαράζ

Το KDE Connect είναι ένα λογισμικό που σώζει ζωές για εσάς εάν εργάζεστε συνεχώς εν κινήσει. Το KDE Connect Windows βοηθά τους χρήστες να μοιράζονται τα αρχεία τους, να απαντούν σε μηνύματα, να ελέγχουν το επίπεδο μπαταρίας του τηλεφώνου τους, να συγχρονίζουν ειδοποιήσεις και να εκτελούν πολλές άλλες εργασίες απευθείας μέσω του υπολογιστή. Κάποιος μπορεί να τα κάνει όλα αυτά χρησιμοποιώντας το φορητό υπολογιστή του και μη χάνει χρόνο ελέγχοντας το τηλέφωνό του επανειλημμένα.

Χρησιμοποιώντας το KDE Connect, δεν περιορίζεστε μόνο σε αυτές τις υπηρεσίες, αλλά μπορείτε επίσης να είστε υπεύθυνος για τον υπολογιστή σας με Windows εκτελώντας ορισμένες προσαρμοσμένες εντολές εξ αποστάσεως μέσω του τηλεφώνου σας Android. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη μουσική για να έχουμε μια γεμάτη ψυχή εργάσιμη μέρα; Αυτό το λογισμικό σάς βοηθά επίσης να ελέγχετε τη μουσική που αναπαράγεται στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να παίξετε, να κάνετε παύση, ακόμη και να παραλείψετε τη μουσική χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας.

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή KDE Connect;

Για Windows

Η πλατφόρμα των Windows παρουσίασε την εφαρμογή KDE Connect στο κατάστημά της Microsoft. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε αναζήτηση στο κατάστημα της Microsoft με το KDE Connect. Στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, κάντε κλικ στο “GET” για να εγκαταστήσετε το KDE Connect στην πλατφόρμα των Windows.

  Πώς να διορθώσετε την αναζήτηση του Outlook που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Μόλις εγκατασταθεί το λογισμικό των Windows του KDE Connect στον φορητό υπολογιστή σας, μπορείτε να έχετε διάφορες επιλογές, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Για αντρόιντ

Οι χρήστες Android πρέπει να πάνε στο Play Store στα κινητά τους τηλέφωνα, να αναζητήσουν Σύνδεση KDEκαι κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης.

Για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android στον υπολογιστή σας με Windows, πρέπει να συνδέσετε τις συσκευές σας μέσω του ίδιου ασύρματου δικτύου. Τότε θα ήταν καλύτερο να αντιστοιχίσετε το τηλέφωνό σας Android με τα παράθυρα χρησιμοποιώντας επίσης Bluetooth, για να έχετε πλήρη λειτουργικότητα μέσω του λογισμικού KDE Connect.

Καθώς θα χρησιμοποιείτε το λογισμικό, θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε ορισμένες εξέχουσες δυνατότητες του λογισμικού KDE Connect Windows που θα σας βοηθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Μόλις το τηλέφωνο Android και ο υπολογιστής σας Windows συνδεθούν χρησιμοποιώντας το KDE Connect, μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες όπως:

  • Κοινή χρήση αρχείων και συνδέσμων μεταξύ των δύο συσκευών
  • Αποστολή μηνυμάτων μέσω της επιφάνειας εργασίας σας
  • Παρακολουθήστε το επίπεδο μπαταρίας του τηλεφώνου σας
  • Ελέγξτε την επιφάνεια εργασίας σας εξ αποστάσεως μέσω του τηλεφώνου σας
  • Λάβετε ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας σας και απαντήστε σε αυτές μόνο μέσω επιφάνειας εργασίας.
  • Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε το τηλέφωνό σας και να το βρείτε στο γραφείο εργασίας σας εάν το έχετε χάσει.
  Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο υπότιτλων για ένα βίντεο στα Windows 10

Εναλλακτική επιλογή για συγχρονισμό του τηλεφώνου σας Android με υπολογιστή Windows

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον συγχρονισμό του τηλεφώνου σας Android με τον υπολογιστή σας με Windows, όπως:

  • Συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth
  • Συνδεσιμότητα υπερύθρων τηλεφώνων Android σε υπολογιστή Windows
  • Ενσύρματη συνδεσιμότητα τηλεφώνου Android με υπολογιστή Windows για κοινή χρήση αρχείων

Αυτές οι εναλλακτικές επιλογές συγχρονισμού του τηλεφώνου σας Android με υπολογιστή Windows είναι διαφορετικές από το KDE Connect. Το KDE Connect σάς βοηθά να έχετε όλες τις σεβαστές λειτουργίες κάτω από μια στέγη, ενώ άλλες μέθοδοι απαιτούν την εγκατάσταση πολλαπλών εφαρμογών ή εργαλείων για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών. Εδώ το KDE Connect κλέβει τη συμφωνία.

Συμπέρασμα 💻📲

Εάν θέλετε την καλύτερη απόδοση της ημέρας σας, πρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό KDE Connect windows στο σύστημά σας. Θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο μεταφέροντας αρχεία από το τηλέφωνο Android στον φορητό υπολογιστή σας. Επίσης, θα καταργήσει την ανάγκη εγκατάστασης διαφορετικών ειδών λογισμικού για διαδικασίες εργασίας.

Λοιπόν, τι περιμένεις? Αποκτήστε το KDE Connect ελεύθερα και διευκολύνετε την εργασία σας τώρα και ταξινομήστε την καθημερινή σας ζωή με διάφορες λειτουργίες σε μία στάση.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;