Τι είναι η καθυστέρηση δικτύου και πώς να τη βελτιώσετε; [2022]

Αυτός ο οδηγός εξετάζει σε βάθος τον λανθάνοντα χρόνο δικτύου και διερευνά τους πιθανούς τρόπους μείωσης του για καλύτερη εμπειρία τελικού χρήστη.

Σε αυτόν τον παγκόσμιο ιστό, τα δεδομένα ταξιδεύουν από το ένα σημείο στο άλλο, φέρνοντας καθυστερήσεις. Αν και φαίνεται ασήμαντο από μια κανονική προοπτική ζωής, κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του Διαδικτύου.

Τι είναι η καθυστέρηση δικτύου;

Με απλά λόγια, η καθυστέρηση δικτύου είναι ο χρόνος μετ’ επιστροφής που χρειάζεται ένα σήμα για να αφήσει έναν χρήστη στον διακομιστή και να επιστρέψει.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Αυτό που έχασε ήταν οι διασταυρώσεις μέσω των οποίων το σήμα μεταπηδά μεταξύ των δύο τελικών σημείων. Αυτή η δρομολόγηση είναι η κύρια αιτία καθυστέρησης δικτύου.

Θα βοηθούσε να γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση είναι σχεδόν διπλάσια από το ping, που είναι ο χρόνος που απαιτείται για να μετακινηθούν τα δεδομένα από τον χρήστη στον διακομιστή. Ωστόσο, ορισμένοι χρησιμοποιούν το latency και το ping εναλλακτικά, κάτι που είναι εννοιολογικά λάθος.

Και παρόλο που σε κάποιους προκαλεί σύγχυση, η καθυστέρηση διαφέρει από την απόδοση και το εύρος ζώνης.

Η μηδενική καθυστέρηση είναι αυτό στο οποίο στοχεύουμε όλοι. Αλλά η απόσταση και οι ενδιάμεσες συνδέσεις προκαλούν αναπόφευκτη καθυστέρηση. Ωστόσο, οι διαχειριστές δικτύου στοχεύουν τις χαμηλότερες δυνατές καθυστερήσεις για διάφορες διαδικτυακές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, βιντεοκλήσεις κ.λπ.

Αιτίες καθυστέρησης δικτύου

Ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος των υψηλών καθυστερήσεων είναι η απόσταση. Μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της προέλευσης και του διακομιστή σημαίνει περισσότερους μεσάζοντες. Αυτές οι διασταυρώσεις έχουν τα μεμονωμένα σημεία συμφόρησης που προσθέτουν έναν μικρό αριθμό καθυστερήσεων στη συνολική καθυστέρηση.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου για οποιαδήποτε εφαρμογή Mac

Μια άλλη σημαντική αιτία μπορεί να είναι ένας μη βελτιστοποιημένος ιστότοπος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά ζητήματα όπως η παρουσία μεγάλων αρχείων πολυμέσων, τα cookie παρακολούθησης (από υπηρεσίες όπως το Google Analytics), η κακή υπηρεσία φιλοξενίας ιστού κ.λπ.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι χρήστης με αναποτελεσματικό υλικό (όπως χαμηλή μνήμη RAM), προκαλώντας υψηλές καθυστερήσεις.

Τέλος, κάθε στοιχείο στο δίκτυο, όπως τα καλώδια, οι δρομολογητές, ο διακομιστής, το υλικό πελάτη, το λογισμικό κ.λπ., προσθέτουν κάποια καθυστέρηση.

Μέτρηση καθυστέρησης δικτύου

Traceroute

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να το μετρήσετε απευθείας από τον υπολογιστή σας. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε tracert ακολουθούμενο από τη διεύθυνση προορισμού.

Για παράδειγμα, το tracert grtechpc.org.com θα δώσει όλες τις διασταυρώσεις από τον υπολογιστή μου στο δρόμο προς τον ιστότοπο grtechpc.org.

C:UsersHitesh Sant>tracert grtechpc.org.com

Tracing route to grtechpc.org.com [2606:4700:839a:d810:7339:41f:a5a:b5b7]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  2401:4900:1c1a:404d::1
  2     7 ms     5 ms     6 ms  2401:4900:1c1a:8fff::1
  3     8 ms     5 ms     6 ms  2404:a800:1a00:802::a5
  4    36 ms    36 ms    37 ms  2404:a800::2
  5    36 ms    37 ms    38 ms  2404:a800:0:29::b1
  6    34 ms    45 ms    33 ms  2400:cb00:202:3::
  7    33 ms    34 ms    33 ms  2606:4700:839a:d810:7339:41f:a5a:b5b7

Trace complete.

Ο συνολικός λανθάνων χρόνος, σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι ο μέσος όρος του αθροίσματος των μεμονωμένων στηλών, οι οποίες υποδεικνύουν τους χρόνους μετ’ επιστροφής (RTT) μεταξύ διαδοχικών αναπηδήσεων.

Nirsoft Latency View

Ενώ το traceroute είναι βολικό για ένα μόνο τελικό σημείο με λιγότερο από 30 άλματα, Nirsoft Latency View αποκαλύπτει τις καθυστερήσεις όλων των εξερχόμενων συνδέσεων.

  9 διαδικτυακά μαθήματα για να μάθετε τα βασικά της επενδυτικής τραπεζικής

Επιπλέον, αυτό το εντελώς δωρεάν εργαλείο σάς δίνει τη μέση τιμή καθυστέρησης όλων των συνδέσεων στον ίδιο προορισμό.

Ρίξε μια ματιά:

SolarWinds Traceroute NG

Traceroute NG είναι ένα άλλο εξαιρετικό εργαλείο για την εκτέλεση πολλαπλών δοκιμών καθυστέρησης που στοχεύουν σε έναν μόνο διακομιστή.

Αυτό συνεχίζει να ελέγχει τις τιμές λανθάνοντος χρόνου μέχρι να σταματήσετε. Ο πίνακας εργαλείων σάς δίνει άμεσες και μέσες τιμές καθυστέρησης για έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Ομοίως, υπάρχουν πολλά βοηθητικά προγράμματα για την εύρεση των διαδρομών δικτύου και του λανθάνοντος χρόνου.

Επιπτώσεις Υψηλής Καθυστέρησης

Ίσως αναρωτιέστε γιατί η καθυστέρηση είναι τόσο σημαντική. Όχι μόνο οι παίκτες, αλλά η πλήρης εμπειρία μας στο διαδίκτυο εξαρτάται από αυτό.

Οι υψηλές τιμές καθυστέρησης μπορούν να κάνουν κάθε υπηρεσία συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο να φορτώνει αργά μέχρι το σημείο που ο χρήστης μεταβεί στον υπολογιστή.

Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιούσατε το Facebook εάν χρειάζονται 30 δευτερόλεπτα για να φορτώσει κάθε φορά; Τα στατιστικά δείχνουν ότι κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο στη φόρτωση ιστότοπου μεταφράζεται σε υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης, ακόμη και α Ο χρόνος φόρτωσης δύο δευτερολέπτων θα έχει ως αποτέλεσμα σχεδόν 10% λιγότερους χρήστες.

Αυξήστε το σε επτά δευτερόλεπτα και θα δείτε πτώση 32% στην επισκεψιμότητα στον ιστό.

Όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά οι υψηλές τιμές καθυστέρησης επηρεάζουν ό,τι κάνετε στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για βιντεοκλήσεις, παρουσιάσεις, πληρωμές κ.λπ.

Αυτό θα συρρικνώσει επίσης τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων ανά μονάδα χρόνου (γνωστός και ως διεκπεραίωση) ακόμη και αν η χωρητικότητα του δικτύου (γνωστός και ως εύρος ζώνης) είναι σημαντική.

Συμπερασματικά, μόνο τα δίκτυα χαμηλής καθυστέρησης είναι χρήσιμα και οι διαχειριστές δικτύου προσπαθούν συνεχώς να το μειώσουν για να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν νέο χώρο εργασίας στο VS Code

Μείωση της καθυστέρησης δικτύου

Αν και δεν μπορείτε να ενημερώσετε ή να βελτιώσετε όλα τα δίκτυα μεταξύ των τελικών σημείων, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Ο μηχανισμός βελτιστοποίησης ενός δικτύου ξεκινά με τη στόχευση της μεγαλύτερης απόστασης του εχθρού. Η καλύτερη πρακτική είναι να φιλοξενείτε την επιχείρησή σας όπου έχετε την πλειοψηφία των πελατών.

Αλλά σε περίπτωση που έχετε παγκόσμιο πελατολόγιο, τότε η επιλογή ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN) μπορεί απλώς να το λύσει. Προσοχή, αν και υπάρχουν δωρεάν CDN στην αγορά, η χρήση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ιδιοκτησία ιστού σας.

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε ένα, είναι καλύτερο να πραγματοποιήσετε έλεγχο ιστότοπου για να επαληθεύσετε τις αλλαγές.

Η τακτική ενημέρωση του λογισμικού μπορεί να είναι η επόμενη στη σειρά για τη βελτίωση της υψηλής καθυστέρησης δικτύου. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το υλικό σας είναι αρκετά ικανό για να αξιοποιήσει το πλήρες δυναμικό του δικτύου.

Επιπλέον, τα ασύρματα δίκτυα έχουν γενικά μεγαλύτερη καθυστέρηση. Επομένως, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ενσύρματες συνδέσεις όπου είναι δυνατόν. Επιπλέον, η αναζήτηση δικτύων οπτικών ινών με τα καλύτερα στην κατηγορία του θα βοηθήσει περαιτέρω στην ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης.

Επιπλέον, η χρήση του HTTP/2 μειώνει επίσης τον λανθάνοντα χρόνο με την ταυτόχρονη φόρτωση διαφόρων στοιχείων σελίδας, μεταξύ άλλων. Μπορείτε να το ελέγξετε με τη δοκιμή HTTP/2 του grtechpc.org.

Τέλος, προσπαθήστε να εφαρμόσετε την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων και να βελτιστοποιήσετε τα μέσα για μια ελάχιστη καθυστέρηση.

συμπέρασμα

Η εξαιρετική εμπειρία χρήστη είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε οργανισμό. Και αν είστε διαδικτυακή επιχείρηση, καλύτερα να λάβετε σοβαρά υπόψη την πτυχή της ταχύτητας.

Αλλά υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας.