Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Duo

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα της εφαρμογή βιντεοκλήσεων Duo, η οποία χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως το Facetime, το Skype, το Facebook Messenger, το Viber και πολλά άλλα. Τι φέρνει λοιπόν το Duo στο τραπέζι και πόσο εύκολο είναι στη χρήση του; Θα σας μεταφέρουμε στις διάφορες δυνατότητες της εφαρμογής και θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνείτε με φίλους σε όλο τον κόσμο σε ελάχιστο χρόνο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Duo.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Google Duo;

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε ήδη να πραγματοποιείτε δωρεάν βιντεοκλήσεις στο Google Hangouts, αλλά το Duo είναι μια βελτιστοποιημένη, απλούστερη υπηρεσία που χρησιμοποιεί τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου αντί για τη διεύθυνση Gmail ως βάση του λογαριασμού. Όπως το Hangouts, είναι επίσης cross platform, που σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις σε φίλους που χρησιμοποιούν συσκευές Android ή iOS, ενώ η Google δηλώνει ότι η υπηρεσία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, επομένως οι κλήσεις σας θα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικές.

Ίσως το πιο ασυνήθιστο και μοναδικό χαρακτηριστικό του Duo είναι το Knock Knock, το οποίο επιτρέπει στο άτομο στο οποίο καλείτε (μόνο σε τηλέφωνα Android, προς το παρόν) να δει μια ροή βίντεο από εσάς προτού απαντήσει. Αν και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ορισμένες ενοχλητικές στιγμές, αν ξεχάσετε ότι η ροή είναι ζωντανή, δημιουργεί επίσης την ευκαιρία να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες θα αποδεχτούν την κλήση σας όταν βλέπουν αυτά τα εισιτήρια συναυλίας, τα δαχτυλίδια αρραβώνων ή άλλα αξιόλογα δελεάσματα που πρέπει να μοιραστείτε.

  Δημιουργήστε αναλογικούς, μονόχρωμους, τριαδικούς και τετραπλούς χρωματικούς συνδυασμούς

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Duo: Αποκτήστε την εφαρμογή

Ανάλογα με την πλατφόρμα της επιλογής σας, θα χρειαστεί να επισκεφτείτε είτε το Apple App Store είτε το Play Store της Google για να πραγματοποιήσετε λήψη του Duo. Μόλις εγκατασταθεί και εκκινηθεί για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα μήνυμα κειμένου με έναν κωδικό που χρησιμοποιείτε για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Η εφαρμογή απαιτεί επίσης διάφορες άδειες για τη χρήση λειτουργιών όπως η κάμερα, οι επαφές και ο ήχος, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις. Παραχωρήστε όλα αυτά και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Duo.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Duo

Όταν εκκινήσετε το Duo τώρα, θα εμφανιστεί μια ζωντανή εικόνα του εαυτού σας που καταλαμβάνει τα δύο τρίτα της οθόνης, συνοδευόμενη από ένα μεγάλο κουμπί βιντεοκλήσης στο κάτω τρίτο. Η μόνη άλλη αξιοσημείωτη διαθέσιμη επιλογή είναι το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία που σας δίνει πρόσβαση στο μενού Ρυθμίσεις. Εδώ έχετε ένα μικρό αριθμό πραγμάτων που μπορείτε να αλλάξετε (η Google φαίνεται να κρατά τα πράγματα εσκεμμένα απλά και αυτό είναι καλό). Αυτά περιλαμβάνουν εάν το Knock Knock είναι ενεργοποιημένο ή όχι, τη δυνατότητα περιορισμού της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, την επιλογή κατάργησης της εγγραφής του αριθμού τηλεφώνου σας, καθώς και μια λίστα με τους αριθμούς άλλων ατόμων που έχετε αποκλείσει.

  Επιλέξτε ποια εικόνα θα εμφανίζεται όταν κάνετε tweet έναν σύνδεσμο

Η πραγματοποίηση κλήσης περιλαμβάνει το πάτημα του κουμπιού κλήσης βίντεο στην κύρια οθόνη και, στη συνέχεια, την επιλογή κάποιου από τη λίστα επαφών σας. Οποιοσδήποτε έχει εγκαταστήσει το Duo εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν ένα κουμπί Πρόσκληση στα δεξιά του αριθμού τους. Όταν βρείτε κάποιον που ταιριάζει στον λογαριασμό, πατήστε τον αριθμό του και η κλήση θα ξεκινήσει. Το βίντεο του εαυτού σας είναι πλέον ορατό στον δέκτη, το οποίο θα σας υπενθυμίζει το μήνυμα “Χαμογέλα, Knock Knock είναι ενεργοποιημένο!”

Μόλις απαντηθεί η κλήση, υπάρχουν μερικές επιλογές στη διάθεσή σας. Στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης θα δείτε τη ζωντανή ροή βίντεο του εαυτού σας. Πατώντας αυτό θα γίνει το βίντεό σας σε πλήρη οθόνη, ενώ ανταλλάσσετε το άτομο που καλείτε στον μικρό κύκλο. Πατήστε ξανά για να επιστρέψετε στο κανονικό. Εάν σύρετε προς τα μέσα από την αριστερή πλευρά, εμφανίζονται μερικά άλλα κουμπιά. Η πρώτη σβήνει τον ήχο, ενώ η άλλη σάς επιτρέπει να μεταβείτε από την μπροστινή κάμερα στην πίσω κάμερα, αντ ‘αυτού, χρήσιμο εάν θέλετε να δείξετε κάτι που κοιτάζετε στο άτομο που καλείτε.

  Πώς να περιορίσετε ποιος μπορεί να απαντήσει στα tweet σας

Εκτός από αυτό το μόνο άλλο κουμπί είναι ο μεγάλος κόκκινος κύκλος που θα τερματίσει την κλήση. Να θυμάστε ότι η εφαρμογή λειτουργεί τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη λειτουργία, κάτι που είναι βολικό καθώς το οριζόντιο προσανατολισμό παρέχει περισσότερο χώρο στη λήψη εάν έχετε λίγους φίλους μαζί σας.

Αυτό είναι. Google Duo με λίγα λόγια. Όπως είπαμε, η Google το έχει διατηρήσει απλό σε αυτήν την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε με την ομιλία και λιγότερο με το πάτημα και το σάρωση. Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε αποφασίσει ποια δωρεάν εφαρμογή βιντεοκλήσεων να χρησιμοποιήσετε, θυμηθείτε να ελέγξετε τη λειτουργία Google Duo vs Facetime vs Skype vs Messenger για να δείτε ποια πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη.