Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Stories

Το Stories είναι το νέο, αλλά όχι τόσο καινοτόμο χαρακτηριστικό του Facebook. Επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν εικόνες ή βίντεο διάρκειας 20 δευτερολέπτων στο χρονολόγιό τους. Αυτές οι εικόνες και τα βίντεο είναι διαθέσιμα για προβολή έως και 24 ώρες, όπως ακριβώς χρησιμοποιούν το Snapchat και το Instagram.

Σας δείχνουμε πώς να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη λειτουργία του Facebook.

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε μια νέα γραμμή στο επάνω μέρος της γραμμής χρόνου. Αυτό είναι το ίδιο πρότυπο που χρησιμοποιείται στο Instagram για τη λειτουργία ιστορίας του.

Απλώς πατήστε το χάρτινο αεροπλάνο, με την ένδειξη “Direct” και θα σας μεταφέρει εκεί όπου μπορείτε να δείτε τις ιστορίες που ανεβάζετε καθώς και τις απαντήσεις στην ιστορία σας. Εάν δεν έχετε ανεβάσει ακόμα μια ιστορία για την ημέρα, μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί «Η ιστορία σας».

  Πώς να δείτε ποιες εταιρείες ανεβάζουν δεδομένα σχετικά με εσάς στο Facebook

Πατήστε το κουμπί «Αποστολή φωτογραφίας/βίντεο» για να μεταφερθείτε στην κάμερα.

Εκτός από τη δυνατότητα λήψης πλάνα από την εφαρμογή, μπορείτε επίσης να φέρετε μέσα που έχετε τραβήξει στο παρελθόν για να ανεβάσετε και να επεξεργαστείτε. Απλώς πατήστε τα διάσπαρτα αρχεία εικόνων στην κάτω δεξιά πλευρά.

Εάν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία απευθείας από την εφαρμογή, μπορείτε απλά πατώντας το κυκλικό κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης χρησιμοποιώντας την μπροστινή ή την πίσω κάμερα. Για να τραβήξετε βίντεο, απλώς πατήστε και κρατήστε πατημένο αυτό το κουμπί.

Όπως το Snapchat, το Facebook Stories επιτρέπει τη χρήση φίλτρων, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τη μέση selfie σας σε κάτι εντυπωσιακό. Τώρα όλοι οι φίλοι σας στο Facebook μπορούν να δουν πόσο καλά έχετε μούσι χωρίς την περιττή ταλαιπωρία να το αφήσετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Reactions

Για να σύρετε μέσα από τα φίλτρα αφού έχετε τραβήξει μέσα σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω ή προς τα επάνω για εναλλακτικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα περίγραμμα, κείμενο ή ακόμα και doodle πάνω από την ιστορία σας. Αυτά τα εργαλεία βρίσκονται όλα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Η επόμενη οθόνη θα σας επιτρέψει να επιλέξετε εάν θέλετε να στείλετε την ιστορία απευθείας σε συγκεκριμένους φίλους, να προσθέσετε στην ιστορία σας ή και τα δύο. Μόλις προστεθεί στο Story σας, είναι διαθέσιμο για 24 ώρες και αν σταλεί στους φίλους σας, μπορεί να επαναλάβουν την ιστορία δύο φορές πριν εξαφανιστεί.

  Πώς να σταματήσετε το φιλτράρισμα σχολίων στο Facebook

Χρήσιμο να σημειωθεί είναι ότι ενώ το αντίπαλο Snapchat διαθέτει ένα σύστημα που βασίζεται σε ειδοποιήσεις όταν κάποιος τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης στην ιστορία σας, το Facebook δεν έχει ακόμη εφαρμόσει μια τέτοια δυνατότητα, επομένως να είστε προσεκτικοί όταν στέλνετε αυτές τις επικίνδυνες ιστορίες.