Πώς να χρησιμοποιήσετε το Canva για να σχεδιάσετε σαν επαγγελματίας

Μερικές φορές ένα εργαλείο όπως το Photoshop μπορεί να είναι πολύ βαρύ για τις απλές σας ανάγκες επεξεργασίας εικόνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Canva μπορεί να ταιριάζει καλύτερα. Μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε καθαρά, ελκυστικά υλικά — χωρίς καμία γνώση σχεδιασμού.

Τι είναι το Canva;

Canva είναι μια δημοφιλής διαδικτυακή εφαρμογή γραφικού σχεδιασμού που διευκολύνει τη δημιουργία εικόνων και υλικών υψηλής ποιότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Canva για να δημιουργήσουν εικόνες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφίσες, ψηφιακές προσκλήσεις, παρουσιάσεις και υλικό υλικό όπως φυλλάδια και επαγγελματικές κάρτες.

Σε αντίθεση με τα εργαλεία υψηλής ισχύος, όπως το Adobe Photoshop και το Adobe Illustrator, το Canva έχει χαμηλό εμπόδιο εισόδου λόγω της απλής διαισθητικής διεπαφής του. Είναι διαθέσιμο στον ιστό ή ως εφαρμογή για κινητά για Android και iOS.

Η Canva προσφέρει πολλά προγράμματα τιμολόγησης για μεμονωμένους χρήστες, με διαφορετικά επίπεδα λειτουργικότητας:

Δωρεάν: Αυτό έχει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που απαιτούνται για τη δημιουργία απλών σχεδίων.
Pro (9,99 $/μήνα): Το πρόγραμμα Pro περιέχει επιπλέον πρότυπα, γραφικά, γραμματοσειρές και φωτογραφίες. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αποθηκεύουν διαφανή PNG, να δημιουργούν προσαρμοσμένα πρότυπα και να ανεβάζουν τις δικές τους γραμματοσειρές.
Επιχείρηση (30 $/μήνα): Ειδικά προορισμένο για εταιρείες, αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει ροές εργασιών έργων, ομαδικούς πόρους και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο cloud.

  Πώς να συνδυάσετε δύο ηχεία Amazon Echo Alexa για στερεοφωνικό ήχο

Πρότυπα και πόροι του Canva

Το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του Canva είναι η μεγάλη ποικιλία προτύπων του. Ακόμη και με έναν δωρεάν λογαριασμό, υπάρχουν χιλιάδες πρότυπα σε πάνω από εκατό τύπους σχεδίασης. Υπάρχουν πρότυπα για σχεδόν κάθε χρήση που μπορείτε να σκεφτείτε, από ένα προσωπικό βιογραφικό έως μια ανάρτηση στο Instagram για την επερχόμενη ζωντανή εμφάνιση της μπάντας σας. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά πρότυπα είναι προσβάσιμα μόνο σε χρήστες Pro ή Enterprise.

Για να επιλέξετε ένα πρότυπο, μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Canva. Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προτεινόμενα πρότυπα στην αρχική σελίδα ή να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί “Πρότυπα” στη γραμμή μενού. Στο μενού, θα βρείτε μια σειρά από τύπους διάταξης που κατηγοριοποιούνται ανά χρήση.

Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τα «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης», «Προσωπικά», «Επιχειρήσεις», «Μάρκετινγκ» και «Μελέτη». Κάνοντας κλικ στο Προσωπικά > Κάρτες εμφανίζονται όλα τα πρότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εξατομικευμένων ευχετήριων και εορταστικών καρτών.

Τα περισσότερα πρότυπα περιέχουν πολλά από τα ακόλουθα:

Διανύσματα και γραφικά: Αυτά είναι πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη χαρακτήρα σε ένα πρότυπο, όπως σχήματα, αυτοκόλλητα, πλαίσια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, κινούμενα εικονίδια.
Στοκ Εικόνες: Αυτές είναι στοκ εικόνες που είναι άμεσα διαθέσιμες από τη βιβλιοθήκη του Canva. Μπορείτε να αποφασίσετε να τις κρατήσετε ή να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας και να τις αντικαταστήσετε.
Παλέτες χρωμάτων: Για να έχετε ένα συνεκτικό στυλ, τα περισσότερα πρότυπα ακολουθούν μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα για τα διάφορα στοιχεία της.
Ομάδες γραμματοσειρών: Πρόκειται για συνδυασμούς γραμματοσειρών που έχουν επιλεγεί από τους σχεδιαστές της Canva.
Διατάξεις σελίδας: Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πρότυπα που εκτείνονται σε πολλές σελίδες, όπως πίνακες παρουσιάσεων ή φυλλάδια. Συνήθως θα υπάρχουν πολλές επιλογές διάταξης για κάθε σελίδα, παρόμοιες με τις Παρουσιάσεις Google ή το Powerpoint.

  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής από διευθύνσεις URL στο VLC Player

Εκτός από τα προ-συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία από την ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη πόρων της Canva. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης σχεδίασης, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από γραφικά, στοκ εικόνες και γραμματοσειρές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω από αυτό που υπάρχει σε κάθε πρότυπο.

Η Διαδικασία Σχεδιασμού

Για να δείξουμε καλύτερα τη διαδικασία, ας επεξεργαστούμε μια απλή φωτογραφία στο Canva Web. Αυτό το σχέδιο θα δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει μια επερχόμενη εικονική συζήτηση σχετικά με το απόρρητο στο διαδίκτυο και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πρώτα, επιλέξτε Πρότυπα > Μέσα κοινωνικής δικτύωσης > Ανάρτηση Instagram.

Από εδώ, επιλέξτε ένα πρότυπο κοντά στο σχεδιαζόμενο σχέδιο. Επιλέξαμε αυτό το πρότυπο που προορίζεται να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

  Πώς να αποκτήσετε έναν επεξεργαστή κώδικα σε μια κλήση Skype

Στην κύρια οθόνη Canva, θα δείτε πολλές σελίδες του συγκεκριμένου προτύπου. Εάν φτιάχνετε ένα μόνο υλικό, επιλέξτε μία από αυτές τις σελίδες για το τελικό σας σχέδιο και αγνοήστε τις υπόλοιπες. Εναλλακτικά, εάν δημιουργείτε ένα πολυσέλιδο δημιουργικό, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα συνεκτικό άλμπουμ με ένα πρότυπο.

Εδώ, έχουμε επεξεργαστεί την πρώτη σελίδα για να ταιριάζει στην εκδήλωσή μας, αλλάζοντας το κείμενο, το χρώμα του φόντου και λίγο από τη διάταξη. Τώρα, το μόνο που μένει είναι να εξαγάγετε αυτό το σχέδιο και να το φορτώσετε στο Instagram.

Δημοσίευση και εξαγωγή των σχεδίων σας

Έχετε πολλές επιλογές όταν δημοσιεύετε τα σχέδιά σας. Αρχικά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε τοπικά ως αρχείο PNG ή JPG. Λάβετε υπόψη ότι μόνο οι χρήστες Pro μπορούν να εξάγουν τις εικόνες τους ως διαφανή PNG. Μπορείτε επίσης να το στείλετε απευθείας στον εκτυπωτή σας για να εξασφαλίσετε εκτύπωση υψηλής ποιότητας.

Εάν κάνατε μια παρουσίαση, θα μπορούσατε να τη ρυθμίσετε σε “Λειτουργία παρουσίασης”. Αυτό θα φέρει το deck σε πλήρη οθόνη και θα του επιτρέψει να λειτουργεί παρόμοια με οποιοδήποτε άλλο είδος λογισμικού παρουσίασης. Εάν εμφανίζετε το σχέδιο σε κάποιον στο διαδίκτυο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο προβολής στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε.

Τέλος, μπορείτε να εξαγάγετε απευθείας το σχέδιό σας σε μια συνδεδεμένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.