Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bing AI με το ChatGPT (και γιατί)

Καλωσορίστε την ολοκαίνουργια ισχυρή αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης του Bing, με την καλύτερη μηχανή συνομιλίας AI, (Chat)GPT.

Το 2023 σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσαν οι μηχανές αναζήτησης. Όλοι οι μεγάλοι πάροχοι αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Google, μετατοπίζονται σε μια εμπειρία chatbot AI.

Έτσι, αντί για ένα συμβατικό πλαίσιο αναζήτησης όπου ένας χρήστης βρίσκει σχετικές πληροφορίες από τη σελίδα ένα ή δύο μέσα στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERP), θα έχετε μια συγκεντρωτική απάντηση ακριβώς εκεί.

Επιπλέον, αυτή η αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο δημιουργική και η συνολική ιδέα κινείται προς μια αλληλεπίδραση που μοιάζει με τον άνθρωπο.

Ο υποψήφιος στο επίκεντρο εδώ είναι το Bing AI της Microsoft (γνωστός και ως The New Bing), το οποίο οδηγεί σε αυτό το κύμα χάρη στο ChatGPT του OpenAI. Πριν προχωρήσουμε με το hands-on, ας δούμε λίγο φόντο.

Τι είναι το ChatGPT;

Το πνευματικό τέκνο του OpenAI, το ChatGPT, είναι ένα chatbot AI.

Θεσω απλα; μπορείτε να του «μιλήσετε» για πολλά πράγματα, όπως η κωδικοποίηση, τα μαθηματικά, η επιστήμη, η ιστορία, η λογοτεχνία, η υγεία και η φυσική κατάσταση, η ζωή, η πνευματικότητα και οτιδήποτε ενδιάμεσο.

Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί το πλαίσιο για να απαντήσει σε επόμενες ερωτήσεις, να απορρίψει μη έγκυρες προτροπές, να διορθώσει τα λάθη του εάν του ζητηθεί και να ρωτήσει ανακριβή ερωτήματα.

Απειλεί τα εγκόσμια προφίλ εργασίας και βοηθά στην εκτέλεση εργασιών υψηλού επιπέδου. Κατά συνέπεια, είναι μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εξελίξεις, τολμώ να πω, των τελευταίων δεκαετιών.

Τώρα φανταστείτε όλη αυτή τη δύναμη μέσα σε μια μηχανή αναζήτησης.

Τι είναι το Bing AI;

Η Microsoft έχει ένα σημαντικό μερίδιο στο OpenAI. Έτσι, όταν είδε το ChatGPT να κατακλύζει το διαδίκτυο, ενσωμάτωσε και τα δύο για να γεννήσει μια νέα εμπειρία αναζήτησης.

Λοιπόν, αυτό θα ανατρέψει τα δεδομένα προς όφελος της Microsoft και θα της δώσει το πάνω χέρι έναντι της Google; Το πιο σημαντικό, είναι καλό για έναν μέσο χρήστη;

Ενώ ο νικητής της συνεχιζόμενης μάχης, Bing AI εναντίον αναζήτησης Google, δεν μπορεί να ανακηρυχθεί προς το παρόν, ας μάθουμε αν η αναζήτηση Bing AI είναι χρήσιμη για εσάς.

  Πώς να κατεβάσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή ή στο Mac σας

Bing AI με (ή VS.) ChatGPT

Για αρχή, το Bing AI και το ChatGPT είναι διαφορετικά προϊόντα. Επομένως, το να λέμε ότι το BingAI βασίζεται στο ChatGPT είναι πραγματικά εσφαλμένο.

Αντ ‘αυτού, και τα δύο βασίζονται στο GPT-4 (το πιο πρόσφατο, μέχρι τώρα), με το Bing AI να προσαρμόζεται για αναζήτηση και το ChatGPT να είναι συντονισμένο σαν chatbot.

Πηγή: Microsoft

Έχω δοκιμάσει και τα δύο, και υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

Πρώτον, το ChatGPT δεν είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο εάν δεν διαθέτετε την πληρωμένη έκδοση και δεν την ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις.

Αντίθετα, το Bing AI συμπεριφέρεται σαν μια τυπική μηχανή αναζήτησης, δίνοντάς σας μια συνοπτική απάντηση με παραπομπές για μερικά ερωτήματα. Επιπλέον, διαθέτει ένα αποκλειστικό πλαίσιο συνομιλίας που το κάνει κάπως παρόμοιο με το ChatGPT.

Και το ChatGPT, η έκδοση GPT-4, είναι ένα προϊόν επί πληρωμή, ενώ λαμβάνετε το Bing AI δωρεάν.

Εάν ενδιαφέρεστε για το ChatGPT, εδώ είναι ο ολοένα αυξανόμενος κατάλογος ChatGPT του grtechpc.org. Αλλά μείνετε συντονισμένοι εάν η αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη επόμενης γενιάς είναι αυτό για το οποίο είστε εδώ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Bing AI;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επισκεφτείτε το bing.com. Αυτό θα ανοίξει τη διεπαφή, όπως υποδεικνύεται στην παραπάνω εικόνα ☝🏼. Μόλις πληκτρολογήσετε το ερώτημα, θα λάβετε τη συμβατική προβολή αναζήτησης με τα αποτελέσματα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Το SERP θα εμφανίζει διαφημίσεις και απαντήσεις συνομιλίας AI, που θα διαδέχονται τα τυπικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Όσον αφορά την αναζήτηση, είναι αυτό που το chatbox τρελαίνει το διαδίκτυο. Αυτό συνοψίζει τις πληροφορίες από τα μεμονωμένα αποτελέσματα και υποδεικνύει τους πόρους για μια βαθιά κατάδυση.

Εάν δεν βρίσκεται κάτω από τις διαφημίσεις, αυτή η διεπαφή συνομιλίας μπορεί να κρυφτεί στο πλαϊνό πλαίσιο. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να το εντοπίσετε.

Ωστόσο, με βάση την πρόθεση αναζήτησης, αυτό το πλαίσιο συνομιλίας εμφανίζεται μόνο για συγκεκριμένα ερωτήματα. Για παράδειγμα, δεν θα λάβετε αυτό το είδος απάντησης για αναζήτηση “Ανταρκτική”, αλλά θα υπάρχει για ερωτήσεις όπως “πώς μπορώ να επισκεφτώ την Ανταρκτική” ή “βοηθήστε με να σχεδιάσω ένα ταξίδι στην Ανταρκτική”.

Και αυτό είναι το μόνο που λαμβάνετε εάν δεν χρησιμοποιείτε τον Microsoft Edge. Μια μοναδική ματιά στην αναζήτηση που βασίζεται σε AI.

  Πώς να αφαιρέσετε ιούς ημερολογίου iPhone

Για να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις και να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές του, θα πρέπει να εγκαταλείψετε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιείτε και να μεταβείτε στο Edge. Αυτό θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε τα αποκλειστικά αποτελέσματα του chatbox για όλα τα ερωτήματα, ανεξάρτητα από την πρόθεση.

Θεωρήστε το Microsoft Edge ως πίτσα (με σάλτσες, γαρνιτούρες, τυρί κ.λπ.) ενώ (το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης) το Google Chrome είναι απλώς η βάση του. Κάντε το άλμα και δεν θα επιστρέψετε ποτέ στο Chrome.

Και υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό, που καλύπτονται στις επόμενες ενότητες.

Bing Chat: Μια επισκόπηση

Αφού εγκαταστήσετε το Edge, πληκτρολογήστε το ερώτημα αναζήτησης στη γραμμή URL ή επισκεφτείτε το bing.com εάν έχετε ήδη αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης ξανά σε Google.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Chat (υποδεικνύεται από το 1) ή κάντε κλικ σε οποιαδήποτε επακόλουθη ερωτήματα (υποδεικνύεται από το 2) για να προσγειωθείτε στη διεπαφή συνομιλίας Bing.

Αυτό σας δίνει τρεις επιλογές: Περισσότερο δημιουργικό, πιο ισορροπημένο και πιο ακριβές. Θεσω απλα; είναι αυτό που υποδηλώνουν τα ονόματά τους.

Ωστόσο, δεν βρήκα καμία σκληρή διαφορά μεταξύ τους. Ωστόσο, επιδεικνύουν διαφορετικά επίπεδα ακρίβειας και στυλ για συγκεκριμένα ερωτήματα.

Περιστασιακά, αυτές οι συζητήσεις φτάνουν σε αδιέξοδο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχιστούν.

Bing Chat: Πιο ακριβής

Αυτά μπορεί να είναι κάποια σημεία αιχμής που έχουν προγραμματιστεί σε αυτά τα chatbot, μετά τα οποία αρνούνται να προχωρήσουν.

Παρομοίως έφτασα σε αυτές τις καταστάσεις όταν αποκάλεσα τους Creative and Balanced ψεύτες. Αν και, όταν φώναξα το Precise με παρόμοιο τρόπο, αποδέχτηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Η προτροπή ήταν να συνοψίσουμε το πρώτο μυθιστόρημα του έπος του Χάρι Πότερ σε 200 λέξεις. Και επειδή κανείς δεν μπορούσε να το κάνει στο μήκος που ζητήθηκε, τους ζήτησα να μετρήσουν τον αριθμό των λέξεων, κάτι που έκαναν λάθος.

Αλλά αυτά τα πράγματα δεν είναι διαπραγματεύσεις.

Αυτό απλώς επιβεβαιώνει το γεγονός ότι αυτά τα chatbot, ανεξάρτητα από το πόσο εξελιγμένα συμπεριφέρονται κατά καιρούς, μπορεί να είναι εντελώς λάθος σε άλλους. Κάποιος πρέπει πάντα να περπατά με προσοχή και να μην παίρνει τις απαντήσεις ως έχουν.

Διαβάστε επίσης: Google Bard εναντίον ChatGPT

Παραδείγματα Bing AI

Η αναζήτηση Bing AI και το Chat είναι εγγενώς παρόμοια. Απλώς η μηχανή αναζήτησης το κάνει αυτό μια φορά μέσα στα SERP, ενώ η μηχανή συνομιλίας έχει μια μοναδική διεπαφή για μεγαλύτερες συνομιλίες.

  Διορθώστε το σφάλμα ζουμ ασταθούς σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Μιλώντας για αυτό, η διάρκεια συνομιλίας περιορίζεται σε πέντε ερωτήματα και επεκτείνεται σε 30 εάν είστε συνδεδεμένοι με λογαριασμό Microsoft. Επιπλέον, η σύνδεση αποθηκεύει την πρόσφατη δραστηριότητά σας.

Αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ημερήσιο όριο και μπορεί κανείς να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση για να ξαναγεμίσει το όριο.

Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση Bing AI ή τη συνομιλία της;

Θεσω απλα; ο στόχος είναι να απλοποιηθεί η εμπειρία αναζήτησης. Δεν χρειάζεται να ξεπεράσετε τα αποτελέσματα. Αντίθετα, θα λάβετε μια περίληψη (είδος) από μερικά. Είναι σαν κάποιος να ψάχνει για λογαριασμό σας και να παρουσιάζει τα ευρήματα σε ένα chatbox.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να πάρει πρωτότυπα αποτελέσματα AI για άρθρα, ποιήματα, κωδικοποίηση, ιστορίες, τραγούδια, εικόνες κ.λπ. Επιπλέον, μπορεί να είναι άξιοι βοηθοί για τη δημιουργία περιλήψεων, την εύρεση σφαλμάτων, τη λήψη σχολίων και οτιδήποτε άλλο.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

Σύσταση ταινίας

Summarize John Wick 4 (without giving away spoilers) and suggest if I should watch it.

Ποίηση

Create a poem depicting the pain of a software company, Microsoft, because of major search engine traffic being gobbled up by its competitor, Google.

Περίληψη

Summarize this article: https://grtechpc.org.com/chatgpt-bard-ai-home-tutoring-assistants/

Δημιουργία εικόνας

Create an image of an ice-cream tree. take the background as some heavenly place.

Για να ξέρετε, μπορείτε να ανοίξετε αυτές τις εικόνες στην πλήρη τους ανάλυση και να προσαρμόσετε τα στοιχεία δίνοντας επόμενες εντολές.

Επίλυση προβλήματος

A ship anchored in a port has a ladder that hangs over the side. The length of the ladder is 200cm, the distance between each rung is 20cm, and the bottom rung touches the water. The tide rises at a rate of 10cm an hour. When will the water reach the fifth rung?

Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι η πιο αδύναμη πτυχή της συνομιλίας του Bing μέχρι στιγμής. Δοκίμασα το Bing Chat για την επίλυση διαφόρων μαθηματικών προβλημάτων με όλους τους τρόπους λειτουργίας του (δημιουργικοί, ισορροπημένοι και ακριβείς) και τα βρήκα ασυνεπή. Κατά κανόνα, ελέγξτε ξανά κάθε απάντηση.

Είστε εντυπωσιασμένοι;

Η αναζήτηση AI είναι η έναρξη μιας νέας εποχής. Θα κάνει τα πράγματα γρήγορα και πιο εύκολα για έναν μέσο χρήστη. Ταυτόχρονα, μπορεί να κάνει λάθη εάν ο χρήστης παραμελήσει τη διασταυρούμενη επαλήθευση.

Προσωπικά, είναι διασκεδαστικό και θα το χρησιμοποιήσω περισσότερο στο μέλλον. Και δεδομένου ότι το Bing AI δίνει τη δύναμη του GPT-4 χωρίς καμία συνδρομή επί πληρωμή, δεν υπάρχει λόγος να το αποφύγετε για κανέναν χρήστη του Διαδικτύου.

Όχι ChatGPT. Υποθέτω ότι το Bing AI μπορεί να είναι ο πραγματικός κόκκινος κώδικας για την Google.

ΥΓ: Δείτε πώς να υπερφορτώσετε το Google Colab με το ChatGPT.