Πώς να χρησιμοποιήσετε την αφήγηση για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο βίντεο στο YouTube

Ένα βίντεο YouTube είναι κάτι περισσότερο από την εγγραφή μερικών σκηνών και την επεξεργασία τους μαζί. Είναι μια οπτική ιστορία που πρέπει να ενδιαφέρει τους θεατές σας και να τους κρατά αφοσιωμένους.

Για να έχετε ένα επιτυχημένο βίντεο στο YouTube, πρέπει να υπάρχουν πολλά από τα ίδια στοιχεία που βρίσκονται στην αφήγηση. Αυτά τα στοιχεία κυμαίνονται από μια μαγευτική αφήγηση έως την πρόκληση συναισθημάτων από το κοινό.

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα βασικά στοιχεία της αφήγησης για να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο βίντεο στο YouTube.

1. Προσδιορίστε τις ανάγκες του κοινού σας

Προτού μπορέσετε να σκεφτείτε τη δημιουργία του επόμενου βίντεό σας, πρέπει να λάβετε υπόψη το κοινό σας. Εξάλλου, είναι η ραχοκοκαλιά κάθε επιτυχημένου βίντεο.

Ποιον προσπαθείς να διασκεδάσεις; Τι είναι πιο πιθανό να τους ενδιαφέρει; Έχετε λάβει σχόλια σχετικά με το τι θέλουν να δουν; Μόλις μάθετε τις ανάγκες του κοινού σας, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα για το βίντεό σας που να είναι προσανατολισμένο προς αυτές.

Ως δημιουργός περιεχομένου, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε βοηθούς γραφής τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσετε στη δημιουργία βίντεο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας εξακολουθεί να είναι πρωτότυπο!

2. Κατανοήστε τον σκοπό του βίντεό σας

Ένα σημαντικό στοιχείο για να γίνετε YouTuber είναι η κατανόηση του σκοπού του βίντεο και του τρόπου με τον οποίο οδηγεί την ιστορία. Πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος μηνύματος που μεταφέρετε στο κοινό σας.

Αυτό το μήνυμα δεν χρειάζεται να είναι κάποια μεγάλη και ουσιαστική ιδέα που πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο. Ο σκοπός του βίντεο μπορεί να είναι απλώς η ψυχαγωγία. Ωστόσο, η προσθήκη περισσότερου κρέατος σε αυτό μπορεί να βοηθήσει τις δυνατότητες επιτυχίας του βίντεο—όπως η διδασκαλία των θεατών με εκπαιδευτικά σεμινάρια ή η έμπνευση με προσωπικά ανέκδοτα και εμπειρίες τρόπου ζωής.

  Διορθώστε το Σφάλμα 400 του YouTube στο Google Chrome

Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι ο σκοπός του βίντεό σας πρέπει να είναι μόνο ένα πράγμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να διδάξετε πώς ρυθμίζετε τη διάταξη του ηλιακού σας φωτός στο RV σας, κάτι που μπορεί επίσης να εμπνεύσει τους θεατές σας να θέλουν να ταξιδέψουν στη δική τους εξέδρα εκτός δικτύου.

Το μήνυμα ενός βίντεο μπορεί να είναι μια πληθώρα διαφορετικών πραγμάτων. Ωστόσο, το να έχετε έναν σαφή σκοπό θα βοηθήσει στα επόμενα βήματα να δημιουργήσετε μια ιστορία και να κρατήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο.

3. Δημιουργήστε μια μαγευτική αφήγηση

Η αφήγηση είναι αυτή που κρατά τη ροή της ιστορίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρέπει να υπάρξει μια λογική εξέλιξη που να μπορεί να παρακολουθεί ο θεατής και να υπάρχει λόγος για να συνεχίσει να παρακολουθεί το βίντεο.

Ακόμα κι αν είναι ένα βίντεο με οδηγίες, πρέπει να υπάρχει μια σωστή αφήγηση. Αν διδάσκατε σε κάποιον πώς να φτιάξει μια κρεμάστρα φυτών μακραμέ, δεν θα ξεκινούσατε στη μέση με το ήμισυ της χειροτεχνίας να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό θα ήταν σαν να ξεκινάς μια σειρά βιβλίων στο τρίτο βιβλίο—πολύ μπερδεμένο.

Ειδικά αν τα βίντεό σας είναι κάτω των 15 λεπτών, διατηρήστε την αφήγηση ελκυστική αλλά απλή. Δεν υπάρχει λόγος μια απλή ιστορία να μην είναι και διασκεδαστική.

4. Χρησιμοποιήστε Relatable Characters

Η χρήση ανάλογων χαρακτήρων δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξετε έναν χαρακτήρα για να τοποθετήσετε στο βίντεό σας. Μπορείς να είσαι χαρακτήρας και είσαι πολύ αληθινός άνθρωπος.

Η δημιουργία μιας ανθρώπινης εμπειρίας στο βίντεό σας μέσω των χαρακτήρων που εμφανίζετε μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σύνδεση μεταξύ των θεατών σας και εσάς ως δημιουργού. Θα δουν προσωπικούς αγώνες ή κοινές εμπειρίες που θα επιτρέψουν στους θεατές σας να μπουν στη θέση των χαρακτήρων.

Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να δραματοποιήσετε τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας, αλλά είναι καλό να είστε συνολικά ο αυθεντικός εαυτός σας. Οι ακόλουθοί σας θα σας αγαπήσουν για τον πραγματικό σας εαυτό.

  Πώς να κερδίσετε χρήματα με ροή (YouTube/Twitch/Facebook)

5. Ασχολήστε τα συναισθήματα των θεατών σας

Η πρόκληση συναισθημάτων μπορεί να μετατρέψει μια καλή ιδέα σε ένα υπέροχο βίντεο. Εάν έχετε το είδος του καναλιού YouTube που επιτρέπει την εμφάνιση διένεξης στα βίντεό σας, βρείτε έναν τρόπο να το συμπεριλάβετε. Η σύγκρουση επιτρέπει εντάσεις στον πραγματικό κόσμο που μπορούν να προσθέσουν κάποια συγκίνηση στις εμπειρίες προβολής των θεατών σας.

Το πού θα τοποθετήσετε τη σύγκρουση σε ένα βίντεο εξαρτάται από εσάς. Εάν υπάρχει μια καλή συσσώρευση που απαιτείται για τη σύγκρουση, ίσως είναι καλύτερο να προχωρήσετε προς την κατεύθυνση της. Ωστόσο, τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ενός βίντεο είναι κρίσιμα για να τραβήξουν την προσοχή του θεατή.

Ένα παράδειγμα είναι εάν είχατε ένα εβδομαδιαίο vlog σχετικά με τα ταξίδια σας σε όλη τη χώρα. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε το βίντεο ήρεμα και αργότερα να προχωρήσετε σε ένα αποκορύφωμα όταν η σκηνή σας φυσάει. Θα μπορούσατε επίσης να ξεκινήσετε με τη σκηνή σας να πετάει ήδη στον αέρα και να τρέχετε μανιωδώς.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα γελάσετε καλά από τους θεατές σας ενώ σας παρακολουθούν να κυνηγάτε τη σκηνή σας στο πίσω δάσος.

6. Βελτιώστε τα οπτικά σας στοιχεία

Το B-roll και η μουσική είναι δύο σημαντικά στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν πολύ τα βίντεό σας.

Το B-roll θεωρείται το δευτερεύον υλικό σε σχέση με το A-roll, το κύριο υλικό δράσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το B-roll για να δημιουργήσετε σκηνικά, να δημιουργήσετε συναισθήματα, να αναπτύξετε τόνο ή απλώς να δείξετε μια δευτερεύουσα άποψη.

Για παράδειγμα, η σκηνή σας σε A-roll μπορεί να έχει εσάς και έναν φίλο σας να κάθεστε σε καρέκλες στην παραλία και να συζητάτε για την ημέρα. Το βίντεο B-roll μπορεί να παίξει ρόλο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με το να έχει μερικά δευτερόλεπτα από τα κύματα να σκάνε, έναν σκύλο να παίρνει μια μπάλα και έναν γλάρο να κυνηγά ένα μικρό παιδί.

Η μουσική είναι ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία της επεξεργασίας βίντεο για να σας βοηθήσει να εμφανίσετε την ιστορία που θέλετε να πείτε. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον τόνο ενός βίντεο μόνο επιλέγοντας τη σωστή μουσική.

  Πώς να συνεργαστείτε σε μια λίστα αναπαραγωγής μουσικής YouTube

Είναι απίστευτα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή μουσική για μια σκηνή, ώστε να μην μπερδεύετε το κοινό σας. Εάν έχετε ένα κλιπ μιας ρόδας σε μια προβλήτα με μερικά παιδιά να γελούν στο βάθος και προσθέσετε τρομακτική μουσική, θα περιμένουν κάτι κακό να συμβεί. Εάν επιλέξετε χαρούμενη μουσική, το κοινό θα θεωρήσει ότι είναι μια διασκεδαστική, κανονική μέρα.

7. Εισαγάγετε Voice-overs ή Dialogue

Οι φωνές και οι διάλογοι μπορούν να κάνουν θαύματα στην ανάπτυξη της ιστορίας του βίντεο. Μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο βίντεο και να βοηθήσουν στην αφήγηση για σαφήνεια.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε τον τόνο της φωνής με τον τόνο του βίντεο. Είναι σημαντικό κάθε στοιχείο να αλληλοσυμπληρώνεται.

8. Χρησιμοποιήστε μια παρότρυνση για δράση

Όπως όταν ένας ήρωας καλείται σε μια αποστολή στο αγαπημένο σας μυθιστόρημα, ένα κάλεσμα για δράση (CTA) επιτρέπει τη συνέχιση της ιστορίας. Διατηρεί τη σχέση μεταξύ του δημιουργού περιεχομένου και του θεατή.

Δεν υπάρχει λάθος μέρος για να τοποθετήσετε ένα CTA. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην διακόπτετε υπερβολικά την ιστορία του βίντεο. Η τοποθέτηση του προφορικού CTA και οποιουδήποτε κινούμενου κουμπιού εγγραφής εντός του βίντεο πρέπει να είναι φυσική.

9. Μείνετε προσεκτικοί στη διαδικασία επεξεργασίας

Το ότι τελειώσατε τα γυρίσματα δεν σημαίνει ότι η ιστορία έχει τελειώσει. Η διαδικασία επεξεργασίας του βίντεό σας είναι ένα κρίσιμο μέρος για τη δημιουργία μιας ιστορίας, επειδή εκεί είναι που έχουν σημασία οι περικοπές. Προσπαθήστε να εστιάσετε στον ρυθμό κόβοντας περιττά κλιπ και δημιουργώντας ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των σκηνών.

Η διαδικασία επεξεργασίας ενός βίντεο μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει την ιστορία που έχετε καταβάλει τόσο σκληρά για να καταγράψετε κατά τη διαδικασία εγγραφής. Φροντίστε να προσέχετε τον τρόπο εκτέλεσης κάθε περικοπής βίντεο στη γραμμή χρόνου και ότι έχει σκοπό να βοηθήσει στην προώθηση της ιστορίας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις τεχνικές αφήγησης στο επόμενο βίντεό σας στο YouTube

Το να μπορείτε να κρατάτε αφοσιωμένο έναν θεατή είναι θεμελιώδες για την επιτυχία σας ως YouTuber. Η αφήγηση ιστοριών είναι μια τέχνη που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό—κάνοντας τα βίντεό σας στο YouTube να πηγαίνουν από το καλό στο εξαιρετικό. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη εμπιστοσύνη στη δουλειά σας και σε μερικούς νέους οπαδούς.

Πριν δημιουργήσετε το επόμενο βίντεό σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω μεθόδους αφήγησης και δείτε αν κάνει τη διαφορά.