Πώς να παρακάμψετε 10 δευτερόλεπτα πίσω και εμπρός στο YouTube και σε άλλες εφαρμογές

Έχετε αναζητήσει ποτέ τα κουμπιά γρήγορης επαναφοράς και γρήγορης προώθησης 10 δευτερολέπτων στην εφαρμογή YouTube για iPhone, Android ή iPad; Δεν υπάρχουν ορατά κουμπιά, αλλά υπάρχει ένα κρυφό κόλπο. Λειτουργεί επίσης σε Netflix, Hulu, Disney+ και πολλές άλλες εφαρμογές βίντεο.

Επαναφορά ή γρήγορη προώθηση δέκα δευτερολέπτων στο YouTube

Στην εφαρμογή YouTube, πατήστε δύο φορές οπουδήποτε στο αριστερό μισό ενός βίντεο ενώ αναπαράγεται για επαναφορά ή αγγίξτε δύο φορές οπουδήποτε στο δεξί μισό της εικόνας για να προχωρήσετε. Κάθε φορά που πατάτε δύο φορές, το YouTube θα αναζητά 10 δευτερόλεπτα μπροστά ή πίσω.

Συνεχίστε να αγγίζετε για να πάτε πιο πίσω ή μπροστά. Για παράδειγμα, εάν πατήσετε το αριστερό μισό του βίντεο τρεις φορές, το YouTube θα επιστρέψει 20 δευτερόλεπτα πίσω. Εάν πατήσετε το δεξί μισό του βίντεο τέσσερις φορές, το YouTube θα προχωρήσει 30 δευτερόλεπτα. Το YouTube θα σας δείξει πόσα δευτερόλεπτα κάνει γρήγορη προώθηση ή επαναφορά στην οθόνη.

  Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης YouTube

Η γραμμή αναζήτησης στο κάτω μέρος ενός βίντεο εξακολουθεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος κύλισης σε ένα μεγάλο βίντεο. Ωστόσο, μόλις μεταβείτε στο σωστό μέρος, μπορείτε να κάνετε μερικά χτυπήματα για να κάνετε γρήγορα προσαρμογές.

Σε έναν υπολογιστή με πληκτρολόγιο, μπορείτε να πατήσετε τα πλήκτρα J και L ενώ χρησιμοποιείτε το YouTube για επαναφορά και γρήγορη προώθηση 10 δευτερολέπτων. Το YouTube υποστηρίζει αρκετές συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Netflix, Hulu, HBO Now, Disney+ και άλλα

Αυτό το τέχνασμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην εφαρμογή YouTube, καθώς το YouTube δεν προσφέρει ορατά κουμπιά «παράλειψη μπροστά» και «πίσω». Αλλά λειτουργεί σε πολλές εφαρμογές βίντεο στο τηλέφωνό σας. Ακόμη και σε εφαρμογές που προσφέρουν ορατά κουμπιά, μπορεί να είναι πιο γρήγορο να μεταβείτε σε ένα βίντεο πατώντας δύο φορές σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο αντί να πατήσετε σε αυτά τα μικροσκοπικά κουμπιά.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε ένα βίντεο YouTube στο Chrome

Ακολουθούν ορισμένες εφαρμογές στις οποίες λειτουργεί:

Netflix: Πατήστε δύο φορές στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά ενός βίντεο ενώ αναπαράγεται για αναζήτηση προς τα πίσω ή προς τα εμπρός για 10 δευτερόλεπτα, ακριβώς σαν να πατούσατε τα κανονικά κουμπιά παράλειψης μπροστά ή πίσω στο Netflix.
Hulu: Στο Hulu, τα κουμπιά πηδούν πίσω 10 δευτερόλεπτα και μπροστά 30 δευτερόλεπτα. Πατήστε δύο φορές στην αριστερή πλευρά της οθόνης για να επιστρέψετε 10 δευτερόλεπτα πίσω ή δύο φορές στη δεξιά πλευρά για να μεταβείτε μπροστά 30 δευτερόλεπτα.
Disney+: Πατήστε δύο φορές στην αριστερή ή στη δεξιά πλευρά της οθόνης για να πάτε πίσω ή προς τα εμπρός 10 δευτερόλεπτα.

  Δημιουργήστε εικόνες GIF με το YouTube και προσθέστε κείμενο σε αυτές

Αυτό δεν λειτουργεί στην εφαρμογή HBO Now, δυστυχώς. Η εφαρμογή έχει κουμπιά για επιστροφή 10 δευτερόλεπτα και μπροστά 10 δευτερόλεπτα, ώστε να μπορείτε να τα πατήσετε. Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν αυτά τα ορατά κουμπιά. Η εφαρμογή YouTube κρύβει αυτά τα κουμπιά και αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο.

Δεν έχουμε δοκιμάσει κόλπο σε κάθε εφαρμογή εκεί έξω, αλλά είναι ένα κοινό κόλπο που σίγουρα λειτουργεί σε πολλά περισσότερα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο. Αξίζει να το δοκιμάσετε κάθε φορά που παρακολουθείτε βίντεο σε τηλέφωνο ή tablet.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να λειτουργεί σε προγράμματα περιήγησης όπως το Safari στο iPhone και το iPad και το Google Chrome στο Android.