Πώς να διαγράψετε μια σελίδα στο Microsoft Word

Εάν θέλετε να διαγράψετε μια σελίδα που περιέχει κείμενο, γραφικά ή άλλο περιεχόμενο σε ένα έγγραφο του Microsoft Word ή εάν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτήν την κενή λευκή σελίδα στο τέλος της αναφοράς σας που δεν φαίνεται να εμφανίζεται μακριά, ορίστε πώς.

Διαγραφή σελίδας στο Word

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από μια σελίδα περιεχομένου στο Word είναι να επιλέξετε το περιεχόμενο σε αυτήν τη σελίδα και να πατήσετε το πλήκτρο Backspace (Διαγραφή σε Mac). Εάν δεν θέλετε να κάνετε μη αυτόματο κλικ και να επισημάνετε το κείμενο της σελίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο Εύρεση και αντικατάσταση.

  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο WeChat

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να πατήσετε οπουδήποτε στη σελίδα που θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε να δείτε τον αριθμό σελίδας της σελίδας στην οποία βρίσκεστε κοιτάζοντας στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.

Στη συνέχεια, πατήστε Ctrl + G στα Windows ή Option + Command + G σε Mac. Τώρα θα βρίσκεστε στην καρτέλα “Μετάβαση σε” του παραθύρου “Εύρεση & Αντικατάσταση”. Τώρα, πληκτρολογήστε σελίδα στο πλαίσιο κειμένου “Εισαγωγή αριθμού σελίδας”. Επιλέξτε «Μετάβαση σε».

Θα επιλεγεί όλο το περιεχόμενο στην τρέχουσα σελίδα σας. Το μόνο που μένει να κάνετε τώρα είναι να πατήσετε το πλήκτρο Backspace (ή το Delete στο Mac).

  Πώς να ξεμπλοκάρετε το "Δυνητικά ευαίσθητο περιεχόμενο" στο Twitter

Διαγράψτε την κενή σελίδα στο τέλος του Word

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχει μια κενή σελίδα στο τέλος του εγγράφου του Word που δεν σβήνει, αυτό συμβαίνει επειδή ο επεξεργαστής κειμένου περιλαμβάνει μια τελική παράγραφο που δεν μπορεί να διαγραφεί. Αυτό κάνει μερικές φορές να εμφανίζεται μια κενή σελίδα στο τέλος ενός εγγράφου, ανάλογα με το πού έληξε η τελευταία γραμμή του περιεχομένου σας.

Επειδή αυτή η τελική παράγραφος δεν μπορεί να διαγραφεί, ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε πραγματικά την κενή σελίδα στο τέλος είναι να της δώσετε μέγεθος γραμματοσειράς 1 pt.

Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να εμφανίσετε τα σημάδια παραγράφου στο έγγραφο του Word. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε Ctrl + Shift + 8 (Command + 8 σε Mac).

  Πώς να χρησιμοποιήσετε Κυμαινόμενες Εφαρμογές (Slide Over) σε ένα iPad

Τώρα, επιλέξτε το σημάδι παραγράφου. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ και σύροντας τον κέρσορα πάνω του. Για να το επιλέξετε, βάλτε τον κέρσορα στο εικονίδιο και κάντε διπλό κλικ.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο μορφοποίησης. Στο πλαίσιο “Μέγεθος γραμματοσειράς”, πληκτρολογήστε “01” και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Με αυτό το μέγεθος, η κενή σελίδα στο τέλος θα αφαιρεθεί. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε με ασφάλεια τα σημάδια παραγράφου τώρα πατώντας Ctrl + Shift + 8 (Command + 8 σε Mac).