Τι είναι το Red Dot στο εικονίδιο Discord και πώς μπορώ να το διορθώσω;

Το Discord είναι μια εφαρμογή που παρέχει σε εκατομμύρια χρήστες υπηρεσίες συνομιλίας με κείμενο και ομιλία. Συνδέει τόσο παίκτες όσο και μη παίκτες με εξατομικευμένους διακομιστές συζητήσεων για να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Κάθε συχνός χρήστης του Discord θα είχε δει μια κόκκινη κουκκίδα στο εικονίδιο της διαφωνίας τουλάχιστον μία φορά. Λοιπόν, τι είναι αυτή η κόκκινη κουκκίδα και πώς μπορώ να την αντιμετωπίσω;

Τι είναι το Red Dot;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από το πού το βλέπετε. Με λίγα λόγια, αν δείτε μια κόκκινη κουκκίδα μέσα στην ίδια την εφαρμογή Discord, τότε είναι ένα σήμα Κατάστασης. Εάν το βλέπετε στη γραμμή εργασιών των Windows, τότε είναι ένα εικονίδιο ειδοποίησης μη αναγνωσμένου μηνύματος.

Κατάσταση

Το Discord σηματοδοτεί οποιονδήποτε χρήστη ανάλογα με το πώς θέλουν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Κάθε φορά που συνδέεστε, το όνομα χρήστη σας θα εμφανίζει μια κουκκίδα στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, υποδεικνύοντας την κατάσταση. Οι φίλοι σας και άλλοι χρήστες σε οποιονδήποτε διακομιστή στον οποίο ανήκετε θα μπορούν να το δουν αυτό. Ένα κόκκινο εικονίδιο με μια γραμμή υποδεικνύει ότι δεν θέλετε να σας ενοχλούν. Άλλες καταστάσεις υποδεικνύονται όπως παρακάτω.

Μπορείτε να τροποποιήσετε την κατάστασή σας κάνοντας κλικ στο πορτρέτο σας στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης Discord. Θα εμφανιστεί ένα μενού που σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια κατάσταση θέλετε να εμφανίζεται. Η επιλογή Προσαρμοσμένη κατάσταση σάς επιτρέπει να εμφανίσετε ένα emoticon μαζί με το προσαρμοσμένο μήνυμά σας.

  Πώς να προσθέσετε ένα κανάλι ανακοινώσεων στο Discord

Λάβετε υπόψη ότι εάν το προσαρμοσμένο μήνυμά σας είναι πολύ μεγάλο, δεν θα είναι ορατό από τους χρήστες, εκτός εάν τοποθετήσουν τον δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό. Μπορείτε να εμφανίσετε έως και εννέα χαρακτήρες πριν αποκρύψετε τους υπόλοιπους.

Στη γραμμή εργασιών

Μια κόκκινη κουκκίδα στο εικονίδιο Discord όταν βρίσκεται στη γραμμή εργασιών είναι μια διαφορετική ιστορία. Με απλά λόγια, η τελεία είναι μια ειδοποίηση ότι έχετε μη αναγνωσμένα μηνύματα. Εάν δεν βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στο παράθυρο της εφαρμογής Discord και κάποιος σας στείλει μήνυμα, αυτό θα σας ειδοποιήσει ότι έχετε ένα μήνυμα. Αυτό ισχύει επίσης για τυχόν καρφιτσωμένα μηνύματα σε οποιονδήποτε διακομιστή έχετε εγγραφεί.

Αφαίρεση της κουκκίδας

Πώς το αφαιρείτε λοιπόν; Η απλή λύση είναι να διαβάσετε όλα τα μηνύματά σας. Εξάλλου, δεν θα λάβετε ένα μη αναγνωσμένο εικονίδιο ειδοποίησης εάν δεν έχετε μη αναγνωσμένα μηνύματα. Ανοίξτε τα μηνύματα που μπορεί να έχετε και σημειώστε τα ως αναγνωσμένα. Εάν βρίσκεστε σε δημόσιο διακομιστή που δίνει συνεχώς ειδοποιήσεις, τότε αφήστε τον. Εάν η κουκκίδα εξακολουθεί να υπάρχει, τότε εξακολουθείτε να έχετε ένα μη αναγνωσμένο μήνυμα.

Μόνιμη αφαίρεση της κουκκίδας

Τώρα, αυτή είναι μια πιο εμπεριστατωμένη διαδικασία. Έχετε πολλούς τρόπους να το κάνετε. Μπορείτε είτε να αποτρέψετε τις ειδοποιήσεις σε ολόκληρη την εφαρμογή Discord είτε να κάνετε σίγαση συγκεκριμένων διακομιστών. Η εξάλειψη των ειδοποιήσεων για την εφαρμογή σημαίνει ότι δεν θα λάβετε ποτέ καμία (και επομένως, καμία κόκκινη κουκκίδα). Αυτό είναι εντάξει αν δεν σας ενδιαφέρουν πραγματικά τα μηνύματα ούτως ή άλλως. Ωστόσο, εάν θέλετε να ειδοποιηθείτε από συγκεκριμένους διακομιστές, συνιστάται η σίγαση διακομιστών που δεν σας ενδιαφέρουν.

  Πώς να προσθέσετε ή να αλλάξετε το banner προφίλ στο Discord

Για να απενεργοποιήσετε πλήρως τις ειδοποιήσεις, ανοίξτε τις ρυθμίσεις χρήστη. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο όνομα χρήστη σας.

Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξουν τα μενού Ρυθμίσεις χρήστη. Κάτω από το μενού Ρυθμίσεις εφαρμογής, κάντε κλικ στο Ειδοποιήσεις.

Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στο διακόπτη δίπλα στο μενού Ενεργοποίηση σήματος μη αναγνωσμένων μηνυμάτων. Αυτό θα απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να δείτε ποτέ ξανά αυτήν την τρομακτική κόκκινη κουκκίδα.

Τώρα, εάν δεν σας πειράζει να λαμβάνετε μια ειδοποίηση, αλλά δεν τη θέλετε για κάθε διακομιστή στον οποίο βρίσκεστε, τότε η σίγαση είναι μια καλύτερη επιλογή. Σίγαση σημαίνει ότι δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για συγκεκριμένους διακομιστές, αλλά θα τις λαμβάνετε για άλλους.

Για να κάνετε σίγαση ενός συγκεκριμένου διακομιστή, κάντε δεξί κλικ στο όνομα του διακομιστή και επιλέξτε Σίγαση διακομιστή όπως φαίνεται παρακάτω.

Μπορείτε επίσης να κάνετε σίγαση μεμονωμένων κατηγοριών ή καναλιών στον ίδιο τον διακομιστή. Απλώς κάντε κλικ στην κατηγορία ή το όνομα του καναλιού και επιλέξτε για πόσο χρονικό διάστημα θέλετε να γίνει σίγαση.

Αν το κάνετε αυτό, θα αποτρέψετε τώρα αυτά τα συγκεκριμένα κανάλια από το να σας στέλνουν ειδοποιήσεις. Οποιοδήποτε κανάλι έχει καταργηθεί θα εξακολουθεί να μπορεί να σας ειδοποιεί για μη αναγνωσμένα μηνύματα.

  Τρόπος εγγραφής ήχου Discord στο OBS

Θέλω την τελεία αλλά δεν είναι εκεί

Το αντίθετο πρόβλημα μπορεί μερικές φορές να συμβεί. Οι άνθρωποι θέλουν να ειδοποιούνται για μη αναγνωσμένα μηνύματα, αλλά το Discord δεν τους ειδοποιεί. Παραδόξως, αυτό είναι περισσότερο πρόβλημα στη γραμμή εργασιών των Windows παρά πρόβλημα εφαρμογής Discord. Εάν ελέγξετε εάν οι Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων στο Discord είναι ενεργοποιημένες, αλλά δεν έχουν κόκκινη κουκκίδα, ενδέχεται να είναι απενεργοποιημένες στη γραμμή εργασιών. Για να το κάνετε αυτό στα Windows 10, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες:

  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Έναρξη” στη γραμμή εργασιών σας.
  • Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ στην Εξατομίκευση.
  • Κάντε κλικ στη γραμμή εργασιών.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης για τα κουμπιά Εμφάνιση σημάτων στη γραμμή εργασιών είναι ενεργοποιημένος.
  • Εάν το Discord εξακολουθεί να μην εμφανίζει μια κόκκινη κουκκίδα, ακόμη και μετά την ενεργοποίηση των σημάτων στη γραμμή εργασιών των Windows, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Εάν εξακολουθεί να μην επιλύεται το πρόβλημα, τότε ενδέχεται να έχετε σφάλμα λογισμικού. Τα σφάλματα λογισμικού μπορεί να γίνουν σοβαρά και καλό θα ήταν να επισκεφτείτε είτε τις σελίδες εξυπηρέτησης πελατών Discord είτε των Windows.

    Μια Χρήσιμη Υπενθύμιση

    Η ειδοποίηση κόκκινης κουκίδας του Discord μπορεί να είναι ενοχλητική για κάποιους, αλλά εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Είναι μια γρήγορη και χρήσιμη υπενθύμιση ότι τα μηνύματα έχουν παραμείνει αδιάβαστα. Το Discord έχει επιλογές για να το απενεργοποιήσετε για άτομα που θέλουν να το κάνουν και σας παρέχουμε τις απλούστερες διαθέσιμες μεθόδους.

    Θεωρείτε χρήσιμο το Discord red dot; Θα προτιμούσατε να μην το έχετε στη γραμμή εργασιών σας; Έχετε άλλους τρόπους απενεργοποίησης των ρυθμίσεων ειδοποιήσεων που πιστεύετε ότι είναι καλύτεροι; Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας με την κοινότητα στην παρακάτω ενότητα σχολίων.