Πώς να χρησιμοποιήσετε εκθέτες στο Excel

Οι εκθέτες είναι απλώς επαναλαμβανόμενοι πολλαπλασιασμοί. Για παράδειγμα, το τέσσερα προς την τρίτη δύναμη (4³) δεν είναι 4 x 3, είναι 4 x 4 x 4, που ισούται συνολικά με 64. Αν αυτό ακούγεται περίπλοκο, μην φοβάστε. Το Excel μπορεί να κάνει τα βαριά για εσάς!

Πώς να εμφανίσετε εκθέτες στο Excel

Πριν μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε εκθέτες, θα ξεκινήσουμε με ένα γρήγορο παράδειγμα του τρόπου πληκτρολόγησης τους στο Excel. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση Superscript, ώστε να μπορούμε να εμφανίσουμε τον εκθέτη.

  Πώς να συνδυάσετε παρουσιάσεις PowerPoint

Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό κελί και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Μορφοποίηση κελιών” από το μενού.

Επιλέγω

Στην ενότητα “Κατηγορία:” στα αριστερά, επιλέξτε “Κείμενο” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

Επιλέγω

Στο ίδιο κελί, πληκτρολογήστε και τον αριθμό βάσης και τον εκθέτη χωρίς κενά μεταξύ τους. Στο παράδειγμά μας, θα βρούμε 10³ (10 x 10 x 10). Ο βασικός μας αριθμός είναι 10 και το τρία είναι ο εκθέτης.

Στη συνέχεια, επισημάνετε τον εκθέτη σας. στο παράδειγμά μας, είναι τα τρία.

Κάντε δεξί κλικ στο κελί ξανά και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Μορφοποίηση κελιών”.

  Είναι το Splashtop μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας της Microsoft;

Επιλέγω

Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο “Υπεργραφή” στην ενότητα “Εφέ” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”. Πατήστε Enter ή κάντε κλικ σε οποιοδήποτε άλλο κελί για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Επίλεξε το

Πώς να χρησιμοποιήσετε εκθέτες στη γραμμή τύπων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εκθέτες στη γραμμή τύπων του Excel. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κενό κελί όπου θέλετε να εμφανιστεί το αποτέλεσμα ενός υπολογισμού.

Συνδέετε τον εκθέτη στον ακόλουθο τύπο: “=Ισχύς (αριθμός, ισχύς).” Θα χρησιμοποιήσουμε το 104 για το παράδειγμά μας, οπότε πληκτρολογούμε “=Power(10,4)” (χωρίς τα εισαγωγικά) στη γραμμή τύπων.

  Πώς να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε μηνύματα κειμένου σε iPhone ή iPad

Συνδέστε τον εκθέτη σας στο

Για να εκτελέσετε τον τύπο, πατήστε Enter ή κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής στα αριστερά της γραμμής τύπων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους εκθέτες σε ένα μεμονωμένο κελί

Εάν θέλετε να εκτελέσετε τον υπολογισμό μέσα σε ένα κελί, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τη γραμμή τύπων και να χρησιμοποιήσετε λίγο συντομογραφία του Excel.

Για να βρείτε το 105, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε “=10^5” (και πάλι, χωρίς τα εισαγωγικά) και, στη συνέχεια, να πατήσετε Enter.

Συνδέστε τον αριθμό βάσης και τον εκθέτη στο

Ανεξάρτητα από το πώς θα φτάσετε εκεί, η απάντηση θα είναι η ίδια. Εάν δεν έχετε χρόνο, η εύρεση της λύσης για έναν εκθέτη στο Excel είναι μια γρήγορη εναλλακτική στους μη αυτόματους υπολογισμούς.