Πώς να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ταπετσαρίες για κάθε οθόνη στα Windows 10 και 11

Βασικά Takeaways

  • Ορίστε διαφορετικές ταπετσαρίες για κάθε οθόνη στα Windows 10 και 11 για αισθητική, παραγωγικότητα και δημιουργικότητα.
  • Χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης για να επιλέξετε και να προσαρμόσετε εύκολα ταπετσαρίες για κάθε οθόνη ξεχωριστά.
  • Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα προβολής διαφανειών για αυτόματη εναλλαγή σε μια συλλογή προσαρμοσμένων ταπετσαριών σε κάθε οθόνη.

Με μια ρύθμιση διπλής οθόνης, μπορεί να θέλετε να ορίσετε διαφορετικές ταπετσαρίες για κάθε οθόνη για αισθητική, παραγωγικότητα, δημιουργικότητα, προβολή τέχνης και πολλά άλλα. Ευτυχώς, τα Windows 10 και 11 σάς επιτρέπουν να εξατομικεύσετε τα φόντα κάθε οθόνης ξεχωριστά και είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστές ταπετσαρίες σε διαφορετικές οθόνες στα Windows 11

Τα Windows 11 προσφέρουν μια χούφτα προεγκατεστημένες ταπετσαρίες για να τις ορίσετε ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας. Εάν προτιμάτε ένα προσαρμοσμένο φόντο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποθηκευμένη εικόνα ή να κάνετε λήψη ταπετσαριών υψηλής ανάλυσης από το διαδίκτυο και να ορίσετε διαφορετική ταπετσαρία για κάθε οθόνη.

  Δεν μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Chrome για Windows; Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Για να προσαρμόσετε ποιες ταπετσαρίες εμφανίζονται σε ποια οθόνη:

  • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.
  • Ανοίξτε την καρτέλα Εξατομίκευση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Φόντο στο δεξιό παράθυρο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το αναπτυσσόμενο μενού Εξατομίκευση του φόντου σας έχει οριστεί σε Εικόνα.
  • Κάντε κλικ στην Αναζήτηση φωτογραφιών και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως φόντο επιφάνειας εργασίας. Επαναλάβετε τα βήματα για να προσθέσετε περισσότερες φωτογραφίες.
  • Τώρα κάντε δεξί κλικ στην εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως φόντο για την κύρια οθόνη σας και επιλέξτε Ορισμός για επιφάνεια εργασίας > Επιφάνεια εργασίας 1. Ομοίως, κάντε δεξί κλικ σε μια άλλη ταπετσαρία και επιλέξτε Ορισμός για επιφάνεια εργασίας > Επιφάνεια εργασίας 2. Επαναλάβετε τα βήματα για όλες τις οθόνες σας .
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να διαμορφώσετε και να ορίσετε μια προβολή διαφανειών ταπετσαρίας στα Windows 11 για αυτόματη ρύθμιση διαφορετικών ταπετσαριών σε διαφορετικές οθόνες. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Εξατομίκευση του φόντου σας και επιλέξτε Παρουσίαση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Αναζήτηση και επιλέξτε το φάκελο άλμπουμ εικόνων όπου αποθηκεύονται οι εικόνες φόντου της επιφάνειας εργασίας σας.

      Πώς να απενεργοποιήσετε και να διαγράψετε το ιστορικό του Siri σε iPhone και iPad

    Μόλις ολοκληρωθεί, τα Windows θα εναλλάσσουν τακτικά τις εικόνες από το φάκελο ως παρουσίαση, στο Αλλαγή εικόνας κάθε διάστημα που θα επιλέξετε.

    Πώς να ορίσετε ένα διαφορετικό φόντο επιφάνειας εργασίας για κάθε οθόνη στα Windows 10

    Όπως τα Windows 11, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά φόντο επιφάνειας εργασίας για διαφορετικές οθόνες στα Windows 10:

  • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.
  • Ανοίξτε την Εξατομίκευση και μετά κάντε κλικ στην καρτέλα Φόντο.
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Φόντο και επιλέξτε Εικόνα.
  • Κάντε κλικ στην Αναζήτηση και επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ορίσετε ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας.
  • Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα που θέλετε να εφαρμόσετε στην κύρια οθόνη σας και επιλέξτε Ορισμός για οθόνη 1. Ομοίως, κάντε δεξί κλικ σε μια άλλη εικόνα και επιλέξτε Ορισμός για οθόνη 2. Επαναλάβετε τα βήματα εάν έχετε περισσότερες από δύο οθόνες
  • Τώρα, κάθε οθόνη στις ρυθμίσεις σας θα πρέπει να έχει διαφορετική ταπετσαρία. Εάν προτιμάτε, επιλέξτε την επιλογή φόντου Slideshow για να επιτρέψετε στα Windows να ορίζουν ένα νέο φόντο επιφάνειας εργασίας από το καθορισμένο άλμπουμ εικόνων σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

      Πώς να εμφανίσετε ένα Ημερολόγιο του Outlook στο Ημερολόγιο Google

    Πώς να ρυθμίσετε διαφορετικά φόντο επιφάνειας εργασίας σε διαφορετικές οθόνες χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό μενού Εξατομίκευση και εμφάνιση του Πίνακα Ελέγχου για να ορίσετε ένα φόντο επιφάνειας εργασίας για τις οθόνες σας. Αυτό είναι επίσης βολικό για τη ρύθμιση της ταπετσαρίας σε έναν μη ενεργοποιημένο υπολογιστή με Windows.

  • Πατήστε Win + R για να ανοίξετε το Run.
  • Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω εντολή και κάντε κλικ στο OK.
     shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization\pageWallpaper 
  • Στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Θέση εικόνας και επιλέξτε Φόντο επιφάνειας εργασίας των Windows.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπάρχουσες εικόνες ή να κάνετε κλικ στην Αναζήτηση για να εισαγάγετε προσαρμοσμένες εικόνες φόντου επιφάνειας εργασίας.
  • Κάντε δεξί κλικ σε μια εικόνα και επιλέξτε Ορισμός για οθόνη 1 ή Ορισμός για οθόνη 2 για να εφαρμόσετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας σε οποιαδήποτε από τις οθόνες σας.
  • Για να δημιουργήσετε μια παρουσίαση, σύρετε τον κέρσορα σας για να επισημάνετε όλες τις εικόνες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα και επιλέξτε Ορισμός ως παρουσίαση.
  • Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε διαφορετικές ταπετσαρίες για κάθε οθόνη στα Windows 10 και 11. Για να μην παλιώνει το φόντο σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα προβολής διαφανειών για να επιτρέψετε στα Windows να ορίζουν αυτόματα νέες ταπετσαρίες επιφάνειας εργασίας από το επιλεγμένο άλμπουμ εικόνων σας κάθε ώρα, μέρα ή λίγα λεπτά .