Πώς να απενεργοποιήσετε και να διαγράψετε το ιστορικό του Siri σε iPhone και iPad

Η νέα αναβάθμιση iOS 13.2 της Apple για iPhone και iPad προσφέρει βελτιωμένα στοιχεία ελέγχου απορρήτου για το Siri. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε οι άνθρωποι να ακούν αποσπάσματα από τις αλληλεπιδράσεις σας στο Siri. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τυχόν υπάρχουσες εγγραφές από τους διακομιστές της Apple.

Το iPhone ή το iPad σας θα σας ειδοποιήσει σχετικά μετά την αναβάθμιση. Θα δείτε μια οθόνη “Βελτίωση Siri & Υπαγόρευση”. Εάν επιλέξετε “Κοινή χρήση ηχογραφήσεων”, η συσκευή σας θα μοιραστεί τις ηχογραφήσεις σας με την Apple και μπορεί να ακουστούν από ανθρώπους για να βοηθήσουν στη βελτίωση του Siri.

  Πώς να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις ασφαλούς λειτουργίας στα Windows 10

Πώς να απενεργοποιήσετε τη συλλογή ιστορικού Siri

Για να βρείτε αυτές τις επιλογές, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Αναλύσεις και βελτιώσεις. Θα βρείτε την επιλογή Analytics και βελτιώσεις στο κάτω μέρος της οθόνης Απόρρητο.

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Βελτίωση Siri & Υπαγόρευση” εδώ είναι απενεργοποιημένη. Εάν είναι ενεργοποιημένο, το iPhone ή το iPad σας θα μοιράζονται αποσπάσματα της φωνής σας με την Apple.

Με αυτή την επιλογή απενεργοποιημένη, η Apple δεν θα αποθηκεύει ούτε θα ελέγχει ήχο μελλοντικών αλληλεπιδράσεων από αυτήν τη συσκευή. Για να διαγράψετε τον ήχο παλαιότερων αλληλεπιδράσεων από τους διακομιστές της Apple, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και την παρακάτω επιλογή.

  Πώς να ανοίξετε το ιστορικό μου στο Πρόχειρο;

Εάν έχετε πολλές συσκευές —για παράδειγμα, iPhone και iPad— η απενεργοποίηση του Improve Siri & Dictation στη μία δεν θα την απενεργοποιήσει στην άλλη. Θα πρέπει να κάνετε εναλλαγή αυτής της επιλογής ξεχωριστά σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό Siri σας

Για να διαγράψετε το ιστορικό από τους διακομιστές της Apple, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Siri & Αναζήτηση > Ιστορικό Siri και υπαγόρευσης.

Πατήστε το “Διαγραφή Ιστορικού Siri & Υπαγόρευσης” για να διαγράψετε όλες τις αποθηκευμένες αλληλεπιδράσεις Siri από τους διακομιστές της Apple.

Αν υποθέσουμε ότι έχετε απενεργοποιήσει τη συλλογή ιστορικού και έχετε διαγράψει το ιστορικό, η Apple δεν θα αποθηκεύσει ούτε θα ακούσει το Siri και το ιστορικό υπαγόρευσης.

  5 καλύτερες δωρεάν συσκευές εγγραφής ήχου για παίκτες στα Windows 10

Όπως εξηγούν οι επιλογές, αυτό διαγράφει επίσης τις αλληλεπιδράσεις με τη δυνατότητα υπαγόρευσης του πληκτρολογίου iPhone και εμποδίζει τους εκπροσώπους της Apple να τις ακούσουν.