Δεν μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Chrome για Windows; Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη μεταφόρτωση αρχείων στο Google Chrome; Μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό, σωστά; Είτε επισυνάπτετε έγγραφα σε email, είτε μοιράζεστε εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε υποβάλλετε βασικά αρχεία για την εργασία ή το σχολείο, η ομαλή διαδικασία μεταφόρτωσης αρχείων είναι απαραίτητη. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι απογοητευτικό εάν οι μεταφορτώσεις των αρχείων σας συνεχίζουν να αποτυγχάνουν στο Chrome στον υπολογιστή σας με Windows.

Εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να εγκαταλείψετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα πρέπει να αποκαταστήσουν την ικανότητά σας να ανεβάζετε αρχεία στο Google Chrome

1. Ξεκινήστε με τις Γενικές Διορθώσεις

Πριν φτάσουμε σε σύνθετες συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε πρώτα μερικές βασικές λύσεις που αναφέρονται παρακάτω.

  • Αποκλείστε προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο: Μια αδύναμη ή ασταθής σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Chrome. Για να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας, ανοίξτε μια νέα καρτέλα στο Chrome και μεταβείτε σε έναν αξιόπιστο ιστότοπο δοκιμής ταχύτητας Διαδικτύου. Εάν υπάρχει πρόβλημα με το Διαδίκτυό σας, εξετάστε το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του δρομολογητή σας ή εναλλαγής σε διαφορετική σύνδεση δικτύου και, στη συνέχεια, δοκιμάστε ξανά.
  • Επανεκκινήστε το Chrome: Μερικές φορές, οι απλούστερες λύσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές. Είναι πιθανό ένα προσωρινό σφάλμα προγράμματος περιήγησης να προκαλεί προβλήματα μεταφόρτωσης αρχείων στο Chrome. Εάν συμβαίνει αυτό, η επανεκκίνηση του Chrome θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα.
  • Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και cookies: Τα παλιά ή κατεστραμμένα δεδομένα περιήγησης θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα cookie στο Google Chrome για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Password Checkup

2. Χρησιμοποιήστε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του Chrome είναι το ευρύ φάσμα της υποστήριξης επεκτάσεων. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι επεκτάσεις τρίτων κατασκευαστών αξιόπιστες. Υπάρχει πιθανότητα μια από τις επεκτάσεις σας να προκαλεί το Chrome να μην ανταποκρίνεται ή να κολλάει όταν ανεβάζετε αρχεία από τον υπολογιστή σας με Windows.

Για να αποκλείσετε αυτήν την πιθανότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Chrome σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, η οποία φορτώνει το πρόγραμμα περιήγησης χωρίς καμία από τις επεκτάσεις τρίτων. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης στο Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης.

Μετά από αυτό, δοκιμάστε να ανεβάσετε αρχεία και ελέγξτε εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται ξανά.

3. Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Εάν μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία χωρίς πρόβλημα σε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, είναι πιθανό μια από τις επεκτάσεις σας να προκαλεί το πρόβλημα. Για να το αναγνωρίσετε, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε όλες τις επεκτάσεις και, στη συνέχεια, να τις ενεργοποιήσετε ξανά μία κάθε φορά.

Για να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις στο Google Chrome, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το Google Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από Περισσότερα εργαλεία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επεκτάσεις από το υπομενού.
  • Χρησιμοποιήστε τους διακόπτες για να απενεργοποιήσετε όλες τις επεκτάσεις.
  • Κάντε επανεκκίνηση του Chrome μετά από αυτό και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις επεκτάσεις σας μία κάθε φορά. Θα χρειαστεί να ανεβάσετε ένα δοκιμαστικό αρχείο αφού ενεργοποιήσετε κάθε επέκταση μέχρι να παρουσιαστεί ξανά το πρόβλημα. Μόλις βρείτε την επέκταση που προκαλεί το πρόβλημα, σκεφτείτε να την αφαιρέσετε.

      Πώς να διώξετε τους ανθρώπους από το δίκτυό σας Wi-Fi

    4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο Chrome

    Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο Chrome, περιορίζει ορισμένες διαδικασίες παρασκηνίου και οπτικά εφέ για εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία των μεταφορτώσεων των αρχείων σας στο Chrome, ειδικά εάν ανεβάζετε μεγάλα αρχεία.

    Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στο Chrome εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες. Εδώ είναι τα βήματα για το ίδιο.

  • Ανοίξτε το Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Χρησιμοποιήστε το αριστερό παράθυρο για να μεταβείτε στην καρτέλα Απόδοση.
  • Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην Εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, δείτε εάν μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία χωρίς προβλήματα.

    5. Απενεργοποιήστε το Antivirus σας

    Πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς τρίτων διαθέτουν δυνατότητες προστασίας ιστού που προορίζονται να σας προστατεύσουν κατά την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορεί μερικές φορές να είναι παρεμβατικά και να εμποδίζουν τη μεταφόρτωση αρχείων στο Chrome.

    Για να ελέγξετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών του προγράμματος προστασίας από ιούς και επιλέξτε Απενεργοποίηση > Απενεργοποίηση μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση.

    Εάν αυτό λύσει το πρόβλημά σας, θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις προστασίας ιστού στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

    6. Εγκαταστήστε τυχόν ενημερώσεις του Google Chrome σε εκκρεμότητα

    Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ενδέχεται να μην μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Chrome είναι εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά ή με σφάλματα έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Αν και το Google Chrome συνήθως ενημερώνεται αυτόματα, αυτό μπορεί να μην συμβεί εάν δεν έχετε κλείσει το πρόγραμμα περιήγησης για λίγο.

    Για να ελέγξετε και να εγκαταστήσετε εκκρεμείς ενημερώσεις του Google Chrome, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

      Τι είναι το ασύρματο HDMI και πρέπει να το χρησιμοποιείτε;
  • Ανοίξτε το Google Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού (τρεις κάθετες κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome.
  • Περιμένετε να πραγματοποιήσει λήψη εκκρεμών ενημερώσεων από το Chrome και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση για να τις εγκαταστήσετε.
  • Αφού ενημερώσετε το Chrome, οι μεταφορτώσεις των αρχείων σας θα λειτουργούν όπως αναμένεται.

    7. Δημιουργήστε ένα νέο προφίλ Chrome

    Ζητήματα με το προφίλ σας στο Chrome μπορεί επίσης να προκαλέσουν δυσλειτουργία του προγράμματος περιήγησης. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν το προφίλ σας στο Chrome έχει καταστραφεί. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη στο Chrome για να δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

  • Ανοίξτε το Google Chrome και κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε Προσθήκη από το μενού που προκύπτει.
  • Επιλέξτε εάν θέλετε να συνδεθείτε με ή χωρίς λογαριασμό.
  • Μεταβείτε στο προφίλ που δημιουργήθηκε πρόσφατα και προσπαθήστε να ανεβάσετε ξανά αρχεία. Εάν αυτό επιλύσει το πρόβλημά σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαγραφής του παλιού προφίλ Google Chrome.

    8. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Chrome

    Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία στο Google Chrome, μπορείτε να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης ως έσχατη λύση. Αυτό θα καταργήσει όλες τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σας, θα απενεργοποιήσει τις επεκτάσεις και θα διαγράψει άλλα προσωρινά δεδομένα. Ωστόσο, οι αποθηκευμένοι σελιδοδείκτες και οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα επηρεαστούν, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά.

    Για να επαναφέρετε το Google Chrome στα Windows:

  • Εκκινήστε το Google Chrome και κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που προκύπτει.
  • Επιλέξτε Επαναφορά ρυθμίσεων από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους στο δεξιό παράθυρο.
  • Κάντε κλικ στην Επαναφορά ρυθμίσεων για επιβεβαίωση.
  • Μετά την επαναφορά του Chrome, επανεκκινήστε το και το πρόβλημα θα σας ενοχλήσει.

    Απολαύστε ξανά εύκολα μεταφορτώσεις με το Chrome στα Windows

    Το Google Chrome μπορεί να είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης, αλλά δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Μερικές φορές, το Chrome μπορεί να σας απογοητεύσει, επειδή δεν σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας με Windows. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν ισχύει πλέον και μία από τις παραπάνω συμβουλές βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος.