Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN ώστε ο ISP σας να μην μπορεί να σας παρακολουθήσει

Όχι, δεν είναι παρανοϊκό να πιστεύετε ότι ο ISP σας μπορεί να σας παρακολουθεί – οπωσδήποτε είναι, και μπορείτε να το σταματήσετε χρησιμοποιώντας ένα VPN. Φυσικά, δεν είναι κάθε πάροχος ίσος με την εργασία, καθώς απαιτεί εξελιγμένα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και λειτουργίες κυβερνοασφάλειας για να κλειδώσει πλήρως τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Διαβάστε παρακάτω για το καλύτερο VPN για να σταματήσετε την κατασκοπεία του ISP.

Η προστασία των προσωπικών πληροφοριών από διαδικτυακούς χάκερ ήταν πάντα μια ανησυχία. Τώρα που οι ISP στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το νόμιμο δικαίωμα να πουλήσουν το ιστορικό σας στο Διαδίκτυο χωρίς άδεια, το απόρρητο στον Ιστό έχει γίνει σοβαρό ζήτημα. Η εγκατάσταση ενός προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων ή η χρήση της κατάστασης ανώνυμης περιήγησης ενός προγράμματος περιήγησης δεν εμποδίζει τα προσωπικά στοιχεία να φύγουν από το σπίτι ή τη συσκευή σας.

Σταματήστε την εν ψυχρώ παρακολούθηση του ISP με αυτά τα VPN που εστιάζουν στο απόρρητο:

NordVPN – Πιο ασφαλές VPN – Το NordVPN θέτει στη διάθεσή σας μυριάδες εργαλεία απορρήτου για να σταματήσει εντελώς την παρακολούθηση ISP και να σερφάρετε στο διαδίκτυο με πλήρη ανωνυμία.
Surfshark – Χαμηλό κόστος, γενική συσκότιση, ισχυρή κρυπτογράφηση και anti-ad/tracking/malware.
ExpressVPN – Γρήγορες ταχύτητες, ισχυρή σήραγγα, διεπαφή εφαρμογής με ένα κλικ.
IPVanish – Βελτιστοποιημένο για πρόσβαση σε ιστοτόπους ροής που έχουν αποκλειστεί από γεωγραφική θέση ενώ αποφεύγεται η επιτήρηση.
PIA – Ένας αξιοπρεπής πάροχος που δεν παρακολουθεί ποτέ τις συνδέσεις σας.
SlickVPN – Χωρίς καταγραφή, καλή κρυπτογράφηση, προσιτή τιμή.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα VPN για να κλειδώσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε κανείς –όχι ο ISP, η κυβέρνηση ή ο φιλικός τοπικός χάκερ– να μην μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Καλύπτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε παρακάτω.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Τι κάνει ένα VPN;

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) λειτουργούν ως εμπόδιο μεταξύ του υπολογιστή σας και του παρόχου υπηρεσιών σας. Κάθε φορά που συνδέεστε στο Διαδίκτυο, σας εκχωρείται μια διεύθυνση IP. Αυτή η σειρά αριθμών σχετίζεται με ό,τι κάνετε στο διαδίκτυο, από την περιήγηση σε ιστότοπους έως τις αγορές, την παρακολούθηση βίντεο ή τον έλεγχο e-mail, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση της τοποθεσίας σας καθώς και για τον εντοπισμό της ταυτότητάς σας. Η δραστηριότητα IP καταγράφεται από τους παρόχους υπηρεσιών και μπορεί να προσπελαστεί από φορείς και ιδιωτικά μέρη που επιθυμούν να αγοράσουν τις πληροφορίες. Ωστόσο, με ένα VPN στη θέση του, αυτές οι πληροφορίες ξαφνικά γίνονται άχρηστες.

Με απλά λόγια, ένα VPN συγκαλύπτει την επισκεψιμότητά σας στο Διαδίκτυο ανακατεύοντάς το και περνώντας το από διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Η διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρηθεί δεν σχετίζεται με τον εαυτό σας ή την τοποθεσία σας και όλη η κίνηση κρυπτογραφείται σε μεγάλο βαθμό καθώς εξέρχεται από τον υπολογιστή. Αντί να βλέπουν προσωπικά στοιχεία και ιστορικό περιήγησης, οι ISP λαμβάνουν μόνο σειρές τυχαιοποιημένων αριθμών και γραμμάτων. Η δραστηριότητά σας και οι πληροφορίες σας παραμένουν ιδιωτικά, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο Τα VPN είναι δημοφιλή για torrenting όπου οι χρήστες θέλουν να αποκρύψουν τη δραστηριότητά τους από τον ISP τους.

  Τι σημαίνει για εσάς η συγχώνευση NordVPN και Surfshark;

Πώς να επιλέξετε το σωστό VPN

Η έρευνα για τα VPN μπορεί να γίνει εξαιρετικά τεχνική. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα πιο λεπτά σημεία των πρωτοκόλλων IPSec/L2TP και SSTP για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Τα VPN φροντίζουν για τις περισσότερες λεπτομέρειες, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην επιλογή του παρόχου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Η υπηρεσία VPN με την οποία θα πάτε εξαρτάται τελικά από εσάς, αλλά υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που πρέπει να ερευνήσετε πριν εγγραφείτε:

Πρακτικές Καταγραφής

Η καταγραφή είναι μια σημαντική ανησυχία για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά να προστατεύσει το απόρρητό του στο διαδίκτυο. Ένας πάροχος VPN μπορεί να γνωρίζει τόσα για εσάς όσο και ένας ISP, καθώς λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που περνούν από τον υπολογιστή σας. Τι τους εμποδίζει να χρησιμοποιήσουν ή να πουλήσουν οι ίδιοι τα δεδομένα;

Η ύπαρξη αυστηρής πολιτικής μηδενικής καταγραφής ή μη καταγραφής είναι απολύτως απαραίτητη στο VPN που επιλέγετε. Διασφαλίζει ότι η εταιρεία που χειρίζεται τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας δεν αποθηκεύει πληροφορίες στους διακομιστές της. Εάν τίποτα δεν είναι αποθηκευμένο, τίποτα δεν μπορεί να μοιραστεί ή να πουληθεί, είναι τόσο απλό.

Δικαιοδοσία

Η τοποθεσία είναι εξαιρετικά σημαντική όταν πρόκειται για ένα VPN. Οι φυσικοί διακομιστές μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε, αλλά όπου είναι εγγεγραμμένη η εταιρεία έχει μεγάλο βάρος, καθώς το VPN πρέπει να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους. Εάν μια χώρα έχει μια αυστηρή πολιτική διατήρησης δεδομένων, για παράδειγμα, το VPN θα πρέπει να συμμορφώνεται με τυχόν πολιτικές καταγραφής και διανομής, ακυρώνοντας την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για ελευθερίες στο Διαδίκτυο

Τα περισσότερα VPN υψηλής ποιότητας δίνουν μεγάλη προσοχή στους νόμους προστασίας των καταναλωτών βάσει των οποίων λειτουργούν και το αναφέρουν ρητά στις πολιτικές τους. Δεν υπάρχει γρήγορη απάντηση στο ποιες χώρες είναι πιο φιλικές προς το απόρρητο με τη νομοθεσία τους για τους καταναλωτές, αλλά οι χρήστες VPN τείνουν να προτιμούν παρόχους που είναι εγγεγραμμένοι στην Ισλανδία, την Εσθονία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Κόστος

Εάν υπάρχει μόνο ένας κανόνας που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την επιλογή ενός VPN, αυτός είναι ο εξής: το δωρεάν είναι σχεδόν πάντα κακή ιδέα. Οι πάροχοι που δεν χρεώνουν πελάτες δεν έχουν σχεδόν κανένα κίνητρο να προστατεύσουν το απόρρητό σας. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε πρόσθετα ή υπηρεσίες που βασίζονται σε δωρεάν VPN, εάν θέλετε να σταματήσετε τους ISP να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας, θα πρέπει να επενδύσετε σε μια υπηρεσία επί πληρωμή. Ευτυχώς, τα περισσότερα VPN είναι διαθέσιμα για προσιτές, σταθερές μηνιαίες χρεώσεις.

Τα πιο ισχυρά VPN για αποκλεισμό της παρακολούθησης ISP

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από έναν σκιερό πάροχο VPN. Οι υποσχέσεις για δωρεάν εξυπηρέτηση και μεγάλες εκπτώσεις είναι ελκυστικές, ειδικά για τους πρώτους χρήστες. Για να αποτρέψετε την παρακολούθηση και να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς, είναι καλύτερο να παραμείνετε με μια γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια. Τα παρακάτω παραδείγματα είναι καθιερωμένοι πάροχοι VPN με ανταγωνιστικές τιμές και αποτελούν μια σταθερή επιλογή για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει VPN.

  Κριτική NordVPN 2022. Απόψεις, Μειονεκτήματα, Πλεονεκτήματα, Τιμές, Δοκιμή

1. NordVPN

Το NordVPN είναι ένας αξιόπιστος πάροχος VPN που έχει πάνω από 5.500 διακομιστές σε 58 χώρες. Η εταιρεία επιτρέπει την κυκλοφορία P2P, δεν περιορίζει το εύρος ζώνης και δεν τηρεί αρχεία καταγραφής οποιουδήποτε τύπου. Η κρυπτογράφηση AES 256-bit προστατεύει κάθε σύνδεση στο δίκτυό τους και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πληθώρα εξειδικευμένων διακομιστών που ενισχύουν το απόρρητο και την απόδοση για περιπτώσεις χρήσης όπως P2P, Onion over VPN, Anti-DDoS, συσκότιση και πολλά άλλα.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
Ξεμπλοκάρει το αμερικανικό Netflix, iPlayer, Amazon Prime και άλλες υπηρεσίες ροής
Γρήγορες και σταθερές συνδέσεις
Το torrenting επιτρέπεται ρητά
Εξαιρετικά ασφαλές Διπλό VPN για κρυπτογράφηση δεδομένων
Υποστήριξη συνομιλίας 24/7.

Μειονεκτήματα
Οι εφαρμογές μπορεί να είναι λίγο περίπλοκες στη χρήση.

2. Surfshark

Το Surfshark έχει ορισμένες πραγματικά προηγμένες διατάξεις περί απορρήτου, εκτός από την τυπική υπόθεση της κρυπτογράφησης 256-bit και των σύγχρονων πρωτοκόλλων σήραγγας. Για παράδειγμα, ανεξάρτητα από το σε ποιον από τους 800+ διακομιστές συνδέεστε, μπορείτε να κάνετε χρήση της συσκότισης που μπερδεύει εντελώς την παρακολούθηση ISP και τη βαθιά επιθεώρηση πακέτων.

Τα μηδενικά αρχεία καταγραφής, οι γρήγορες συνδέσεις και οι ενσωματωμένοι αποκλειστές διαφημίσεων καθιστούν το Surfshark ένα ολοκληρωμένο VPN.

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ένας πάροχος VPN εξαιρετικά προσανατολισμένος στην προστασία της ιδιωτικής ζωής με υπεράκτια δικαιοδοσία με έδρα σε ένα ανεξάρτητο έθνος στην Καραϊβική. Μια αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής και η μη ελεγχόμενη κυκλοφορία τα καθιστά μια σταθερή επιλογή. Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς, όπως η απεμπλοκή του Netflix των ΗΠΑ εκτός Αμερικής, το ExpressVPN είναι ένα από τα λίγα που εξακολουθεί να λειτουργεί. Έχουν 3.000 διακομιστές σε 148 τοποθεσίες σε 94 χώρες, παρακάμπτουν τα κινεζικά τείχη προστασίας και ξεμπλοκάρουν το Netflix χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

Πλεονεκτήματα
Ξεμπλοκάρει το Netflix και άλλους ιστότοπους ροής
Γρήγορα σερβίρει με ελάχιστη απώλεια ταχύτητας
Κρυπτογράφηση OpenVPN, IPSec & IKEv2
Δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής προσωπικών πληροφοριών
Μεγάλη υποστήριξη (24/7 συνομιλία).

Μειονεκτήματα
Υψηλό κόστος για χρήστες από μήνα σε μήνα.

4. IPVanish

Το IPVanish είναι ένας δημοφιλής πάροχος VPN με έμφαση στην ταχύτητα και την ανωνυμία. Το IPVanish διαθέτει πολιτική μηδενικής καταγραφής, χωρίς παρακολούθηση εύρους ζώνης και περισσότερους από 1.300 διακομιστές σε περισσότερες από 60 χώρες.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας IPVanish.

5. Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η PIA είναι ένας άλλος πάροχος με καλό ιστορικό αξιόπιστων υπηρεσιών. Το PIA έχει μια αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής, δεν παρακολουθεί ούτε περιορίζει την κυκλοφορία torrent και έχει διακομιστές διαθέσιμους στις ΗΠΑ, την Ισλανδία και άλλα.

  Ενεργοποιήστε τις δυνατότητες του δρομολογητή Netgear VPN για το σπίτι ή το γραφείο σας

6. SlickVPN

Το SlickVPN είναι ένας πάροχος υπηρεσιών εστιασμένος στην ασφάλεια με συγκαλυμμένη, μη ελεγχόμενη κίνηση, πολλούς διακομιστές διαθέσιμους σε όλο τον κόσμο και μια στιβαρή πολιτική μηδενικής καταγραφής.

Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN

Ο ανταγωνισμός έχει κάνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός VPN εξαιρετικά απλή. Το λογισμικό που κατεβάζετε από τον πάροχο δικτύου που έχετε επιλέξει θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της διαμόρφωσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο όπως κάνετε πάντα, μόνο που τώρα τα προσωπικά σας στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και ασφαλή.

Εγγραφείτε με τον πάροχο VPN που έχετε επιλέξει.
Κατεβάστε το λογισμικό VPN για κάθε συσκευή που χρησιμοποιείτε στο Διαδίκτυο.
Εγκαταστήστε και ανοίξτε το λογισμικό ή την εφαρμογή.
Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας VPN.
Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και παρακολουθήστε βίντεο κανονικά.

Για ορισμένες εργασίες όπως το gaming ή η έντονη ροή βίντεο, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά το VPN σας για να εξασφαλίσετε σταθερή ταχύτητα. Να θυμάστε πάντα να το ενεργοποιείτε ξανά στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Δείτε πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε το Netflix με ένα VPN

Προστατεύει ένα VPN τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές;

Ένα VPN μπορεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα που ταξιδεύουν από οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιείτε το λογισμικό της υπηρεσίας. Η εγγραφή με ένα VPN και η εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή σας δεν προστατεύει αυτόματα οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο στο οικιακό σας δίκτυο. Εκτός εάν ο πάροχος VPN προσφέρει λογισμικό για προσθήκη στον δρομολογητή σας, οι συσκευές που συνδέονται μέσω Wi-Fi θα εξακολουθούν να στέλνουν μη κρυπτογραφημένη κίνηση στον ISP σας.

Για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή, φροντίστε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση εφαρμογών για κάθε συσκευή Διαδικτύου που χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, tablet και ηλεκτρονικών αναγνωστών. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN προσφέρουν εύκολο στη χρήση λογισμικό για συσκευές iOS και Android που διατίθεται από τον επίσημο ιστότοπο τους. Ως επιπλέον μπόνους, οι φορητές συσκευές σας θα κρυπτογραφούν την κυκλοφορία ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας όταν ταξιδεύεις.

Ένα VPN που ελέγχετε

Εάν η σκέψη της αποστολής δεδομένων σε τρίτο μέρος εξακολουθεί να μην είναι σωστή, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε και να φιλοξενήσετε το δικό σας VPN. Η παράκαμψη των εξωτερικών παρόχων έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, κυρίως την πλήρη ασφάλεια της κρυπτογράφησης όλης της κίνησης στο Διαδίκτυο πριν φύγει από το σπίτι σας. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως παραβιαστούν οι πολιτικές απορρήτου του VPN ή οι υποσχέσεις μηδενικού καταγραφής. Ωστόσο, θα χρειαστείτε κάποια τεχνική τεχνογνωσία και λίγο γράσο αγκώνων για να το κάνετε.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για τη ρύθμιση προσωπικών VPN περιλαμβάνουν το OpenVPN και το AutoVPN μαζί με έναν διακομιστή Linux που νοικιάζεται από την Amazon ή την DigitalOcean. Το κόστος είναι συγκρίσιμο με έναν τρίτο πάροχο VPN, αλλά με πρόσθετη ασφάλεια και δυνατότητα προσαρμογής.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει λόγος να εμπιστεύεστε τον ISP σας ότι δεν σας παρακολουθεί, επομένως θα πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιείτε VPN κάθε φορά που συνδέεστε στο Διαδίκτυο. Σας προτείνουμε μερικά από τα πιο ασφαλή VPN εκεί έξω, το καθένα με την κρυπτογράφηση που χρειάζεστε για να αποκλείσετε όλες τις μορφές κατασκοπείας.

Πώς σας κάνει να νιώθετε η κατασκοπεία του ISP και της κυβέρνησης; Ανησυχείτε για την κατεύθυνση που οδεύουν τα ψηφιακά δικαιώματα στη χώρα σας; Αφήστε μας ένα σχόλιο παρακάτω.