Εναλλακτικές λύσεις για τις δυνατότητες που καταργούνται στα Windows 10

Τα Windows 10 πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 29 Ιουλίου 2015 και κατά την προετοιμασία, η Microsoft έχει ομαδοποιήσει μια εφαρμογή με τις πρόσφατες ενημερώσεις της, έτσι ώστε οι χρήστες των Windows 8.1 και Windows 7 να μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα αντίγραφο του νέου λειτουργικού συστήματος και επίσης να σαρώσουν τα συστήματά τους για συσκευές και εφαρμογές συμβατότητα. Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης μια σύντομη λίστα λειτουργιών που θα κόψει από τα Windows 10 και αυτές κυμαίνονται από μικρές αλλαγές έως σημαντικές. Ακολουθεί μια λίστα εφαρμογών που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε το κενό που αφήνουν οι λειτουργίες που δεν θα υποστηρίζουν πλέον τα Windows 10.

Windows Media Center

Εάν δεν κάνατε ποτέ αναβάθμιση σε Windows 8/8.1, αυτό θα σας χτυπήσει σκληρά. Το Windows Media Center δεν υπάρχει πια. Οι χρήστες των Windows 8/8.1 είχαν την επιλογή να το κατεβάσουν ως ενημέρωση, αλλά η ίδια επιλογή δεν είναι διαθέσιμη για χρήστες Windows 10. Συνοπτικά, οποιοσδήποτε εκτελεί Windows 7 Home Premium, Professional ή Ultimate και όποιος εκτελεί Windows 8 Pro ή Windows 8.1 Pro και κάνει αναβάθμιση σε Windows 10 θα χάσει το Windows Media Center.

  Πώς να αποτρέψετε τις εφαρμογές από την αποθήκευση αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 10

Εναλλακτική λύση

Το KODI, παλαιότερα γνωστό ως XBMC, είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση του Windows Media Center. Είναι δωρεάν ανοιχτού κώδικα, διαθέτει πολλά πρόσθετα και μπορεί να εγγράψει και να παίξει τηλεοπτικά κανάλια με υποστήριξη για Netflix, Hulu και άλλα. Το UI δεν είναι επίσης πολύ άθλιο. ** Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για το Kodi, εάν θέλετε να είστε ανώνυμοι στους διαδικτυακούς ιστούς.

Κατεβάστε το KODI

Λογισμικό αναπαραγωγής για DVD

Τα Windows 10 δεν θα αναπαράγουν πλέον DVD. Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε δεδομένα από ένα DVD, αλλά για ταινίες, θα χρειαστείτε μια εναλλακτική, μία από τις οποίες είναι η προαναφερθείσα συσκευή αναπαραγωγής KODI, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες δύο επιλογές.

Εναλλακτικές

Η συσκευή αναπαραγωγής VLC είναι κάτι σαν ελβετικό μαχαίρι για την αναπαραγωγή πολυμέσων, επομένως δεν θα σας σοκάρει το γεγονός ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αναπαραγωγή DVD. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη αυτήν την εφαρμογή, η μετάβαση της αναβάθμισης θα πρέπει να είναι ανώδυνη όσον αφορά την παρακολούθηση DVD.

  Μεταδώστε την οθόνη του iPhone σας σε υπολογιστή με Windows ή Mac χρησιμοποιώντας το AirPlay

Κατεβάστε το VLC Player

Το KM Player είναι η εφαρμογή μου για αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων και το χρησιμοποιώ στα Windows 7 εδώ και χρόνια. Είναι λίγο περίπλοκο να το καταλάβεις στην αρχή, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή έχει τόσες πολλές επιλογές που μπορείς να προσαρμόσεις. Θα διαπιστώσετε ότι υποστηρίζει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό μορφών και αναλύσεων οθόνης καθώς και υπότιτλους.

Κατεβάστε το KM Player

Gadget καταργήθηκαν

Δεν είμαι απολύτως σίγουρος πόσο συντετριμμένοι θα είναι οι άνθρωποι για αυτό το χαρακτηριστικό που τραβιέται. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μία εφαρμογή στην αγορά που ισχυρίζεται ότι επαναφέρει τα gadgets στα Windows 10 και αυτή είναι το Sidebar.

Εναλλακτική λύση

Το Sidebar λειτουργεί τόσο με τα Windows 8 όσο και με τα Windows 10 και είναι ακόμη και ενσωματωμένο στην Αναζήτηση των Windows. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη των γραφικών στοιχείων από τον προγραμματιστή και θα λάβετε τα παλιά που είχατε συνηθίσει να βλέπετε στα Windows 7.

Λήψη Sidebar

Το Solitaire και το Minesweeper έχουν αφαιρεθεί

Αυτά τα δύο παιχνίδια είναι εύκολα ο καλύτερος τρόπος για να χρονοτριβείτε όταν το Διαδίκτυο είναι απενεργοποιημένο και εξακολουθείτε να μην θέλετε να εργαστείτε. Αποτελούν μέρος του λειτουργικού συστήματος Windows για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα εμφανιστούν στα Windows 10.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση στα Windows 10

Εναλλακτική λύση

Τα Microsoft Solitaire Collection και Microsoft Minesweeper μπορούν να ληφθούν ως αυτόνομα παιχνίδια από το Windows Store. Τα παιχνίδια απλώς δεν διατίθενται πλέον σε πακέτο ως μέρος του λειτουργικού συστήματος, αλλά είναι σχεδόν ακόμα διαθέσιμα για αναπαραγωγή.

Κατεβάστε τη συλλογή πασιέντζας της Microsoft

Κατεβάστε το Microsoft Minesweeper

Προγράμματα οδήγησης USB δισκέτας

Έπρεπε να ψάξω στο google τι είναι η μονάδα δισκέτας USB, παρόλο που οι δισκέτες ήταν κάτι που χρησιμοποιούσα όταν ακόμη σπούδαζα. Είναι μια συσκευή για την ανάγνωση μιας μονάδας δισκέτας και όπως μπορείτε να φανταστείτε, ακολουθεί το δρόμο των δεινοσαύρων και τα Windows 10 δεν θα τους υποστηρίζουν πλέον. Αντί να χρειαστεί να κατεβάσετε προγράμματα οδήγησης είτε προβάλετε την ενημέρωση των Windows είτε από τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Υπάρχει μόνο μια άλλη μικρή αλλαγή που θα κάνουν τα Windows 10. η εφαρμογή OneDrive που κατεβάσατε αρχικά θα αντικατασταθεί με μια έκδοση εισερχομένων από τη Microsoft. Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ εκτός από το να χρησιμοποιήσετε απλώς την εναλλακτική που ήδη παρέχεται.

Διαβάστε τη λίστα της Microsoft με τις μη συνεχείς δυνατότητες για Windows 10