Τι σημαίνει για εσάς η συγχώνευση NordVPN και Surfshark;

Σε νέα που σίγουρα θα προκαλέσουν σοκ στον κόσμο του VPN, η NordVPN και η Surfshark ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με α ανάρτηση στον ιστότοπο του NordVPN, οι δύο γίγαντες προστασίας απορρήτου δεδομένων συγχωνεύονται για να γίνουν μια κολοσσιαία δύναμη στον κλάδο του VPN. Στην ανάρτηση, ο Carlos Martinez του NordVPN είπε: «Η Nord Security, ηγέτης στον τομέα της ψηφιακής ιδιωτικότητας και ασφάλειας, και η Surfshark, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία καταναλωτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν τη θέση τους στον κλάδο».

Οι εταιρείες είναι μακροχρόνιοι αντίπαλοι, καθιστώντας αυτή την ανακοίνωση τίποτα λιγότερο από πρωτοποριακή. Στην πραγματικότητα, είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη συγχώνευση που έχει δει ποτέ η βιομηχανία VPN.

Τι σημαίνει για εσάς η συγχώνευση NordVPN και Surfshark;

Η συγχώνευση NordVPN και Surfshark είναι σίγουρα μεγάλη είδηση, αλλά οι πελάτες και των δύο υπηρεσιών δεν θα παρατηρήσουν άμεσες διαφορές. Δείτε τι είπε ο Μαρτίνεζ για το θέμα:

  Πώς να συνδεθείτε αυτόματα σε ένα VPN για συγκεκριμένες εφαρμογές στα Windows 10

«Αυτή η συγχώνευση θα σηματοδοτήσει την αρχή της μεγαλύτερης δύναμης για την ασφάλεια και το απόρρητο στο Διαδίκτυο, θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να ευθυγραμμιστούν σε στρατηγικό επίπεδο, να ικανοποιήσουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας και να προετοιμαστούν για μελλοντικές προκλήσεις. Η συγχώνευση θα επιτρέψει στη Nord Security και την Surfshark να ενοποιήσουν τους πόρους τους για την επίτευξη αμοιβαίων στόχων και να καινοτομήσουν στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Αυτή η συνέργεια θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των διαδικτυακών απειλών και θα δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες».

Παρά τη συνεργασία των NordVPN και Surfshark, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως ξεχωριστές μάρκες. Και τα δύο μέρη θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις δικές τους λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που θα περιλαμβάνουν την προστασία προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια συσκευών/αρχείων, επιτυγχάνοντας παράλληλα αυτούς τους στόχους ανεξάρτητα.

  Γιατί δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τα δωρεάν VPN

Με άλλα λόγια, εάν είστε χρήστης NordVPN ή Surfshark, δεν θα αντιμετωπίσετε καμία αλλαγή. Θα εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τις ίδιες εφαρμογές και να έχετε πρόσβαση στους ίδιους διακομιστές και λειτουργίες όπως πριν. Η συμφωνία δεν αλλάζει τις πολιτικές απορρήτου ή τους όρους παροχής υπηρεσιών για καμία από τις δύο εταιρείες.

Οι πελάτες οποιασδήποτε υπηρεσίας θα χαρούν να μάθουν ότι τόσο το NordVPN όσο και το Surfshark θα αρχίσουν αμέσως να ενοποιούν τους πόρους τους και να συνεργάζονται, κάτι που είναι αναμφισβήτητα καλό και για τις δύο μάρκες. Η συγχώνευση της μητρικής εταιρείας του NordVPN με το Surfshark φαίνεται επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Πακιστάν χρησιμοποιώντας ένα VPN

Πότε θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση NordVPN και Surfshark;

Αμέσως! Αυτές οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Per Martinez:

«Το κλείσιμο της υπογεγραμμένης συμφωνίας σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας που ξεκίνησε στα μέσα του 2021. Δεδομένου ότι η Nord Security και η Surfshark έχουν μια κοινή αποστολή να διασφαλίζουν την ψηφιακή ζωή των ανθρώπων και να βελτιώνουν το απόρρητό τους, η συμφωνία παρέχει και στις δύο εταιρείες νέα μόχλευση για την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου Διαδικτύου».

Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες στον διαρκώς αναπτυσσόμενο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο της κυβερνοασφάλειας και η συγχώνευση NordVPN-Surfshark είναι το είδος της θετικής μετάβασης που μπορούμε να υποστηρίξουμε.

The post Τι σημαίνει για εσάς η συγχώνευση NordVPN και Surfshark; εμφανίστηκε πρώτα στο wdzwdz.